Jump to content

harman7148

Üye
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

harman7148's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

1

Reputation

  1. Sistemdeki tüm visual c++ ları kaldırdım ve yerine Bütün visual c++ ların olduğu paketi kurdum ama yine hata aldım. Win 7 yerine paylaştığınız win 10 super lite kurdum yine hata aldım. Denediğim başka sistemlerde de aynı hatayı alıyorum. Bu hatayı son 1 yıldır alıyorum. Daha önce kullandığım hiçbir sistemden bu hatayı almamıştım. Sistemlerin daha seri çalışması için modifiye edilmiş olmasından dolayı oluyor desem, hata almadan yıllardır kullandığım sistemlerde modifiyeliydi. Lite, süper lite vs... Sistemlerle değil de driverlerle ilgilidir diye driverlerin en son sürümlerini indirip kurdum ama yine hata alıyorum. Deli olmamak elde değil. İnsanın bilgisayarı kırası geliyor. Belki bir çözüm bulan olur diye sorunu tekrar yazayım. "" visual c++ runtime library hatası "" Bu hatayı bazen bilgisayar açıldığında alıyorum, bazen bir program yüklemek istediğimde alıyorum, bazen programları çalıştırmak için tıkladığımda alıyorum. Bu Hata uyarısı Programların çalışmasına engel olmuyor ama sürekli çıkması çok sinir bozucu. Herhangi bir kod vs kullanarak uyarıyı da kapatamadım. Son çare olarak, temiz hiç dokunulmamış, orjinal bir sistem kurup deneyeceğim. Yine hata alırsam sorun pc nin driverlerin de??? hata almaz isem sorun modifiyeli sistemlerde ??? Yaşadığım sorunla ilgili yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  2. Sistem 2 adet hata veriyor. 1.si Run Time Error, bu hata için nette söylenen her şeyi yaptım ama düzeltemedim. Senin bir önerin olur mu ? 2. hata da Uygulama düzgün başlatılamadı hatası. Bazı programları kuramıyorum. İdm bunlardan birisi.
  3. Win 7 iso kalıbına kendi bilgisayarımın driverlerini gömmek istiyorum en sağlıklı ve sorunsuz hang programla nasıl yapabilirim lütfen yardımmm!!!
  4. MoTuN hocam veya herhangi bir arkadaş yardımcı olursa çooook sevinirim. Evde 2 adet notebook var, biri Sony Vaio fw21e diğeri yeni aldığım ACER E5-571G i5. Sorunum şu: Sony olan bilgisayarıma bu konuda paylaşılan sistemi kuruyorum hiçbir sıkıntı çıkmıyor, sistemde gayet güzel çalışıyor. (Bu arada elinize sağlık Motun hocam gerçekten çok uzun zamandır böyle stabil ve performanslı bir sistem bulamamıştım.) Acer olan bilgisayara yüklemek istediğimde ise başlangıç ekranı bile gelmiyor bios ekranında gerekli olan medya yada sistem bulunamadı gibisinden bir şey yazıyor. Başka win7'ler de denedim ama sonuç değişmedi, bende win 8.1'i deneyeyim dedim oldu sorunsuz kuruldu; amaaa bu seferde sistem pc ile uyumsuz çalışıyor çok kasıntı yapıyor, 2 işlemi aynı anda yapamıyorum, internet explorer ise felaket neyse sonuç olarak benim bu konudaki win7'yi kurmam gerekiyor. Biraz araştırdım bilgisyarın yeni olmasından dolayı, sorunun SATA AHCI driverlerinin sistemin içerisinde olmamasından dolayı hdd'yi tanımadığı dolayısıyla da kurulum ekranının gelmediği gibi bir bilgiye ulaştım. 1- Sizce bu tespit doğrumu, yani driverlerin eksikliğinden olabilir mi??? 2- Eğer sorun bu driverlerin eksik olmasından kaynaklanıyor ise bu SATA driverlerini nereden bulabilirim??? (çünkü sitesinde SATA driver diye bir driver yok) Bulduğum o driverleri sistemin stabilitesini ve performansını bozmadan sistemin içerisine nasıl entegre edebilirim????    YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
  5. hocam dediğiniz her şeyi yaptım ama malesef sonuç aynı. yeni bir sistem indireceğim artık
  6. Sistemi kuran arkadaşlara, onbuka arkadaşa ve anlayan arkadaşlara soruyorum. Onbukanın sistemleri genel olarak güzel ama 2 konuda sıkıntı yaşıyorum sizde de bu sorunlar var mı??? Bir kopyalama yapıyorsam veya rardan çıkarma işlemi vs ikinci bir işlemi çok zor yapıyorum sistem çok kasıyor. Örn: Rardan çıkarma yapıyorum birde kopyalama yapayım deyince oldukça sıkıntı oluyor. Hemen bilgisayarıyın donanımı yetersiz demeyin başka sistemlerde denedim bu tür sorunları çok nadir yaşıyorum. Sizde diyeceksiniz o zaman o sistemleri kullan malesef güncel değiller. Güncellemeleri elle yükleyince sistem çok şişiyor. Neyse konuyu dağıtmadan 2. sorunuma geçeyim. İnternet konusunda yan yana bir iki sekme açınca müthiş kasıyor, fan aşırı derecede çalışmaya başlıyor. Ayrıca tek sayfa bile açsam, açılan sayfalardaki videolar donmaya başlıyor, sayfayı aşağı kaydırırken takılmalar yaşıyorum, örn: facede yazı yazarken yazılarım takılıyor, yazdıklarım aynı anda değil daha sonra beliriyor vs... chrome da bu sıkıntıları yaşamıyorum ama explorerde çok yaşıyorum. Bu sıkıntıların sebebi explorer 11 olabilir mi bilemiyorum. Ya da genel olarak sistemde mi bir sıkıntı var. Onu da bilemiyorum. Neden sitemde sıkıntı var dedim çünkü güncel olduğu için bu zamana kadar onbuka'nın hazırlamış olduğu bir çok sistemi denendim ama sonuç aynı :(( Ayrıca bu sistemleri etrafımda bulunan 3 ayrı laptopda  da denendim ama sonuç değişmedi. İnternet sorunlu, sistem ikinci işlemde çok kasıntı yapıyor.   NOT: Bu yazdıklarımı kesinlikle sistemleri kötülemek için değil sorunlarıma çözüm bulmak için yazıyorum. İnşallah sorunum çözülür.   Sistemleri Denediğim Notebook Markaları: Sony Vaio - Asus Zenbook i7 - HP Elitebook - Acer - Lenova i5
  7. Arkadaşlar bu 0x000005 hatası bende de oldu ve sistemi kuramadım eufi li kurulum yapmak istedim, diski gpt formatına dönüştürdüm, usb falash belleği eufi yükleme şeklinde ayarladım fakat olmadı hata aynı 0x0000005 bilgisayarımın biosunun hiçbir yerinde eufi ve benzeri bir bölüm yok, sanırsam bilgisayarımın eufi desteği yok onun içinde bu hatayı veriyor. enpedi bloğunda yazanlara göre eufi kurulum yapabilmek için biosdan bu özelliği etkinleştirmek lazımmış bende de böyle bir şey olmadığı için kurulum yapamadım. Bence 0x000005 hatasıda bu yüzden oluyor. Bilgisayarım sony waio fw21e eğer içinizde bu modele eufi li kurulum yapan varsa buraya nasıl yaptığını yazsın bizde faydalanalım, herkese kolay gelsin.
  8. Hocam paylaşımların tamamını okudum ama hangi dilde konuştuğunuzu çözemedim, nece konuşuyorsunuz??? Şimdi bu çalışmada win8 ya da win 7 yok ise biz neden bu çalışmayı indireceğiz. Eğer bu sistemleri biz iso yapacak isek yine soruyorum bu çalışmayı neden indireceğiz. Çok yüksek tabakadan konuşuyorsunuz biraz halkın diline inseniz, en azından işletim sistemlerinden birini bu çalışmaya uygulasanız ve de çalışmanızla ilgili bir video hazırlasanız, bu konuyu okuyan bütün insanlar da ne yapacağını anlasa daha güzel olmaz mı arkadaşlar??? Benimkisi sadece bir fikir umarım konuyu açan köylü arkadaş yazdıklarımı okur ve tavsiyelerimi dikkate alır. Köylü kardeşim çalışmanızdan hiçbir şey anlamasam da en azından emek verdiğinizi görüyorum emeğiniz için teşekkür ediyorum. Konuyu anlayan ve kullanan arkadaşlara da kolay gelsin diyorum.
  9. Selam onbuka, bu zamana kadar hazırladığın bir çok sistemi indirdim ve denedim hem 1-2 gün değil uzun süre, çalışması hızı güzel yalnız tek sıkıntısı sistemin internetinde. Ne zaman interneti açsam sistem bir ağırlaşıyor, kasılıyor hatta kitleniyor. Bu durumu çözemedim bir türlü. İnternetsizde bir şey olmuyor, dolayısıyla sistemlerinizi kullanamıyorum. Bu konuda bir fikriniz var mı???
  10. İlgilenen arkadaş link ölü turbobit premiumdan indirmek istedim fakat inmiyor daha doğrusu j downloader ile linki kopyaladım fakat linkin ölü olduğunu söylüyor bir ilgilenseniz. yada açık link verseniz ??????????
×
×
  • Create New...