Jump to content

berce

Üye
  • Posts

    895
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Male
  • semadan

Recent Profile Visitors

2451 profile views

berce's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

12

Reputation

  1. administrator hesabı lakin uac açık bir klasörde izin yetkileri sadece power user verdim. böylece explorer administratorde çalışmadığı için indirme ufak explorer penceresi teknik ismini sen söyle, o pencerede erişim hatası veriyor! Kısacası indirme sepeti gibi bir şey bunu administrator olarak kaydet istediğin erişim isteyen klasöre
  2. onun için harici file managerları deneybilirsin misal xyplorer kendisine ait kopyalama taşıma özelliği var. aktif etmen gerekecektir. f9>file operations girip use custom copy aktif etmen gerekecektir.
  3. Merhaba arkadaşlar Fİrefoxu yönetici kipinde çalışmıyor yani kaydetme penceresi geldiğinde bunu yönetici hakları olmadan ilgili konuma kaydedemiyorsun save pencersinde yönetici hakları ile kaydet diye bir program software yada betik yok mu? idm bile fark etmez yönetici hakları ile çalışmaya yapılandırılmamışsa hak versenizde iş görmüyor.
  4. semsibey arşivinde bu keygen hala duruyor mu? güncelleyebilir misin?
  5. en azindan bunlari yapabilirsin. cok kolay komut satirina yapistiracaksin. mdsched bcdedit.exe /set {bootmgr} toolsdisplayorder {memdiag} (administrator yetikisi ver yani yonetici olarak calistir.) ben eski bilgisayarima ram almistim. ramlerden biri uyumsuzdu. ram saglam ama benim bilgisayarimda problem cikartiyordu. bunu windowsun ram test programi ile gordum. yani eger ramlerinde bir ariza varsa tipik tipik belirsiz hatalar verebilir. bende oldu.
  6. Asus'dan muzdarib olan sadece sen değilsin! Asus telefon aldım aldığımdan beri! Google hesabımı ekledikten sonra problem çıkıyor! telefonu sim kartı bilinmeyen bir sebeb ile devre dışı kalıyor telefon istemsiz yeniden başlıyor! 2 kere telefon değişti ama yine aynı. Asus anakart var! 2007 yılından bazı usb'leri okumuyor! işin komik tarafı bios amd-v sdm özelliği aktif etmek için biostan disable seçeneğini öne getirmelisin yani ters yapmışlar enable için disable, disable için enable Sonra Asus modem içlerinde daha az sorun çıkartan bir şey fakat onda'da sertifika hatası var --------------------------------------------------- MaDLoCK windows'un bult-in memory test programı var işletim sistemi seçeneklerinde tab tuşu ile seçim yaparak açabilirsin. mdsched bunu çalıştır kutusuna yaz ve işlemlerini tamamladıktan sonra ilk seçeneği seç yeniden başlasın bilgisayar. ve boot menu'ye eklemek içinde bcdedit.exe /set {bootmgr} toolsdisplayorder {memdiag} bunu kullan.
  7. Selam Arkadaş! Şimdi senin windows dosyalarında bir problem var mı onu bir tespit edelim. Yapacakların: 1.Bootice programını bul ve indir. 1a. bootice ana işletim sistemi girdisinin kopyasını oluştur ve ikinci kopyayı boot into winpe seçeneğini aktif hale getir. bu girdiyi misal windows 10 winpe mod diye islendirerek kolayca hatırlayabilirsin. bu resim sadece bir örnek sen boot into winpe işaretle! Geri kalanlarıda öğrenebilirsin. 2. reagentc /enable (cmd yönetici olarak çalıştır ve bu komutu gir) 3.bilgisayarı yeniden başlat ve İ.S. menüsünden Ana default varsayılan işletim sistemi seçeneğine üstüne gelerek f8 tuşuna bas ve en üste windows güvenli mod başlat seçeneğinin üstünde olana bilgisayarı onarın gibi yazana seçeneğe tıkla. 4. bu siteki gibi start command Promt şeçeneği bul. https://www.tenforums.com/tutorials/127060-enable-disable-windows-recovery-environment-windows-10-a.html 4a. Dism /image:c:\ /Cleanup-Image /Scanhealth /scratchdir:c:\temp (/image:[kurulu olan windows bölümü]:\) ( /scratchdir:[büyük dosyalara daha fazla yer sağlamak için geçeci bir temp klasörü]) eğer burada bir sorun bulursa 4b. komutu çalıştır. 4b. Dism /image:c:\ /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:O:\sources\install.wim:1 /scratchdir:c:\temp (/image:[kurulu olan windows bölümü]:\) ( /scratchdir:[büyük dosyalara daha fazla yer sağlamak için geçeci bir temp klasörü]) ( /source:[sanal medya sürücü harfi]:\sources\install.wim or install.esd:[edition index number] ) 4c. işletim sisteminin versiyonunu öğrenip uygun bir iso dosyası bulman lazım. çalıştır penceresine win+r tuşu ile açtıktan sonra winver yazıp versiyonu öğren. Not:bu winpe'de everything search , q-dir , imdisk gibi programlara'da ihtiyaç duyarsın. 5. Daha hızlı bir işlem için normal boot'da direkt şu komutları kullanabilirsin başarısız olursan üstekileri kullan. fakat eğer bir hata kodu ile karşılasırsan buraya yaz yardımcı olmaya çalışırım. Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:O:\sources\install.wim:1 /scratchdir:c:\temp 6. eğer başarılı olursan yeniden başlattıktan sonra Dism /Online /Cleanup-Image /Startcomponentcleanup komutu ile temizlik yap.
  8. arkadaş tamda onu diyecektim. Lenovo böyle bir cinsliğe gitmiş. bunun için bios'ta white wireless card bölümünde hack işlemi yapman lazım. ve zaten yapmışsın hayırlı olsun. ----------------------------------------- https://social.technet.microsoft.com/Forums/Windows/en-US/da8b4c47-db23-4178-920e-08c145b10938/activate-windows-10-using-windows-7-oem-key-is-it-legal?forum=win10itprogeneral burada I tested it myself by deploying Windows 10 onto machine with Windows 7 OEM key. Machine was never upgraded to Win10 before. Activation is successful and status says it's a "Digital license". biosu modlayacağım. fakat bir sıkıntı yaşıyorum. slp.txt dosyasının içinde sadece Flash yazıyor. orada daha farklı bir şey olması gerekmiyor mu? örneğin key. bir slp.txt dosya örneği gönderebilir misin? bu dosyayı nasıl kullanacağız. internette araştırdım buradaki adamın yaptığı işi nasıl yapacağız? yani win10'da bios'a gömülmüş win7 anahtarı ile win10 otomatik aktive etmeye çalışacağım.
  9. Tek tek satır şeklinde yapacaktım. bu işime yarar kontrol edeyim. senin dediğin gibi diğeri zor. Örneğin Şöyle bir ekleme yaparsak nasıl batch script kodu hazırlamımız gerekiyor. not:(|| arası boşluklar dikkate alınıyor.) HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\HERHANGIAD || HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\HERHANGIAD2
  10. Selamün Aleyküm Arkadaşlar :) Şimdi her yeniden başlatıldığında istediğim reg kayıtlarını silmek istiyorum. Reg.exe komutunu biliyorum. Ama aşağıdakilerini nasıl yapabilirim. Şimdi şöyle bir şey yapmak istiyorum. 1. Regdellist.txt her satırdaki kayıt anahtarlanı silmeli 2. Regdellist.txt her satırı kontrol etmeli varlığını Bunu hangi komutla yapabilirim. Finstr.exe olmuyor sanırsam. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misin?
  11. Tamamdır Kardeşim sağolasın. Ben bunları incelerim. Sonra ücretli olanları ile bakarım. KES trial reset olayında bir problem var Trial Reset programında aktif edilmiştir ibaresi gözükmüyordu. Windowsta bir problem var ondan olabilir.
  12. Kusura bakma şu aralar fazla giremiyorum. Ama internet'te html anlatan siteler var onlara bakabilirsin. https://duckduckgo.com/?q=html+tutorial
  13. evet ashampoo firewall biliyorum. ama yeterli olmuyor. İstediğim Kaspersky Endpoint Security gibi ama onunda lisanslama problemi var. TrialReset bir problem oluyor. Small ofisler için geliştirilmiş Enterprise Firewall yok mu? ofis için kullanmayacam İstediğim enterprise koruma sistemi All in One tarzında  
  14. omeraksu kardeşim. Şimdi wix  site oluşturma sistemi ne kadar sağlıklı ? wix paralı olanları var onu mu kullanıyorsun. eğer bu işten para kazanmayı düşünüyorsan internet alt yapısını iyi bilmen lazım. bir uygulama yaptın, o programı yazdığın yazılım içinde vb studio içinde belli başlı para vermen lazım. Sonra başın ağrıyabilir. autoscripts yazdığında vermen gerekiyor mu bilmiyorum.
  15. Selamün Aleyküm Arkadaşlar Bilgisayara kurduğum programlar gps konumu bile server'e bildiriyor. yani gizli bilgilerin gidiyor.   Stardock SID kimliğini server bildiriyor. ZoneAlarm Tam Ağ konumunu server bildiriyor. Portları Engelleyebilecek Çünkü Programların Hem yasal olsun, hem malware olsun hepsi belli başlı portları kullanıyor. TÜm portları türlerini engelleyebilecek bir program. Tamam bunlar İnternet security kapsamına giriyor bazıları yeterli olmuyor.. Gelişimiş bir network izleme ve koruma programı'na ihtiyacım var.
×
×
  • Create New...