Jump to content

yasak_ask

Üye
  • Posts

    4477
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    20

Posts posted by yasak_ask

  1. Django, 1 dakika önce yazdı:

    birader önce telefonda prof. amatör kullanıcı ayrımı olmadığını öğren ondan sonra gel konuşalım. telefonların başına sonuna getirilen pro lite vb. eklerden mi çıkarıyorsun? cep telefonunun prof kullanıcısı nasıl oluyormuş? sen öğretmensen yazık öğrencilere. gereksiz meşgul eden gereksiz yazan gelsin. gelşmiş kendince ahkam kesmeye çalışmıssın ama zırvaladığının farkında bile değilsin. hiçbir prof kullanıcı cep telefonu ile iş yapmaz kamera ve foto makineleri ile iş yapar ki kazanç kapısıdır bu fiyatlarını da uçuk kaçıktır. önce amatör nedir profosyonel nedir kelime anlamlarını öğren sonra millete ahkam kesmeye çalış ki rezil kepaze olma. senin mantıktan düşünmeye çalıştım bu tiktokçılar cep telefo ile iş yapıyor onlar senin akıl ve mantığında cep telefonunun prof. kullanıcıları mı oluyorlar 🙃

    Sen şu mahalle ağzı konuşmanı bir düzelt önce sonra iletişim kuralım. Oturduğun kahveden dışarı çık, oksijen al biraz. Öğretmenliğimi sorgulamak senin haddini hududunu aşar, klavye başında kolay oluyordur sizin için yazmak. Sizler her şeyi en iyi bilensiniz, her konuda bilgilisiniz hatta ülkede kurar yönetirsiniz. Bir bitmediniz... :)

  2. Django, 2 saat önce yazdı:

    gardaş sen fotograf makinesi tavsiyesi verecekken telefon tavsiyesi veriyorsun. telefonlarda öyle bir ayrım yok bunu bileydin iyiydi. 

    telefonda amatör pro. diye yazan türünün ilk ve tek örneği sensin. helal olsun takdir ettim. 

    Sen okuduğunu anlasaydın keşke :) Ben o ayrımı kullanıcılar için yaptım. Alıntı yaptığın cümlede ne yazıyor "Amatör kullanıcı

    Gayet normal aslında. Benim öğrencilerimin de birçoğu Türk Dili ve Edebiyatı dersinden kalıyorlar.

    Ayrıca konu telefon tavsiyesi. Konu sahibine önerileriniz varsa paylaşınız. Bilgilerinizden bizde faydalanalım. Kişisel atışmanın anlamı yok. Konuyu gereksiz meşgul etmeyelim.

    • Like 1
  3. lamont, 10 saat önce yazdı:

    Kardeşim Android Sürüm Yükseltme Verecek Bu Bile Bir Avantaj Ben Sıfır Faturalı Alacam Imeil ile Uğraşamam

    Hayırlı olsun diyelim o zaman :)

    nadir3391, 2 saat önce yazdı:

    tecrübelerini iletirken amatör falan. 1996 da telefonla tanıştım. o zamandan bu zamana kadar yüzlerce telefon kullandım. amatör kelimesi bana ise sen daha amatör kalırsın. hayal edemeyeceğin kadar telefon kullanmışımdır. hem de en üst düzeyde. xiaomiyi bırak elime evime bile almam.

    Tamam şampiyon sakin ol. 1996 dan 2021 e  , bu 25 senede yüzlerce telefon kullanmışsındır,doğrudur. Kralsın, babasın. Eyvallah. Amatör olan benim, haklısın :)

    • Like 1
    • Thanks 1
  4. mustafakarasan, 2 saat önce yazdı:

    Xiaomi resmî note 9pro telefonu güncelleyince imei gidiyor. Hatta imei atan telefoncu bile sakın güncelleneyim diyor. Twrp  ile imei gitmeden yazılım güncelleme yapılabiliyormuş ama bunu kaç kişi kendi başarabilir. Hatta Samsung A serisi imei atılmış bir telefona android sürümünü yükseltmek için orginal yazılımı yükledim odin ile telefonun imei gitti telefoncular bile yazılım son sürüm olduğu için bir daha imei atamayız dediler. Yazılımı düşürelim dedik oda olmadı. Beklemeye aldık. Son yazılımın imei atılan versiyonu çıkarsa atılabilir dediler 

    Xiaomi cihazlarda imei işini herkes düzgün yapamıyor malesef. Yazılım işinde de kasap çok piyasada. Cihaza imei atarlar , yanlış işlem yapıldığında internet çekmez, şebeke düzgün çekmez gibi sorunlar olur. Note 9 pro abim kullanıyor. Global kararlı rom kullanıyor, güncellemeleri alıyor. İmei atılmış kaçak cihaz ama sorun yaşamadı 6 aydır.

    Samsunglarda 2 türlü imei atma yöntemi var. Ucuz olan yöntemde telefon güncelleme almaz , güncelleme yapılamaz. Birde server üzerinden kayıt var tabi pahalı bir yöntem ama cihaz güncelleme alır.  Bilginize. 

    lamont, 6 dakika önce yazdı:

    A52 Alma Der Gibi İmada Bulunmuşsun Lakin Samsung a52 3 Yıl Güncelleme Alacak Bu Yanı Suya Toza Darbeye Dayanıklı Xiaomi Professionalmi Bu Şekildemi Düşünüyorsun Kardeşim

    Güncelleme konusunda önemli olan android sürüm yükseltme güncellemesi verebiliyor olması. Vereceği güncellemeler büyük oranda güvenlik yama güncellemeleri olacaktır. Samsung ara modellere çok ilgi göstermez bu konuda. Amiral gemilerini öncelikli tutar. 

    Yazdıklarım genel bilgilendirmedir. Senin ihtiyaçlarını karşılayacak özellikler içerdiği için Samsung a52 alabilirsin.

    nadir3391, 2 saat önce yazdı:

    karşıdaki insanları tanımadan böyle amatör lafları falan çok uygun kaçmıyor. sözü edilen markaların hemen hepsini kullanmış, jailbreak, root ve bilmem ne zımbırtılarını yapmış biri olarak tavsiyemizi yapıyoruz. hiçbir marka burda kimsenin malı değil. sadece tecrübelere dayanarak soruyu soran arkadaşa tavsiyemizi yazıyoruz. fanboyluğa gerek yok.

    Bende tavsiyelerimi , tecrübelerimi ilettim sadece.  Fanboyluk bir durum yok herkes ihtiyaçlarına göre bütçesine göre bir marka model seçebilir. Altı üstü telefon yani, bunlar fani şeyler :)

    • Like 2
  5. Amatör kullanıcılar için Xiaomi firması ucuz, çin malı, çok sorunlu, çabuk bozulan telefonlar üretiyor gibi görünür.

    Xiaomi cihazlarda alındıktan sonra kesinlikle bootloader kilidinin açılmasını öneririm. Yazılımsal sorunlara siz kendiniz müdahale edebilirsiniz çok rahat.  Ve yazılımsal bir sorunda %98 oranında cihaz kurtarılır. Diğer markalarda en ufak sorunda servise vereceksin belki 15 gün onu bekleyeceksin.

    Garantili cihaz önermiyorum , çoğu servis birçok şeyi kullanıcı hatası olarak ifade edip tamiri ücretli yapıyor. Ücretsiz yapanda mesela paralel ithalat cihaz servisleri yan sanayi parça kullanıyor. Zaten başınıza gelebilecek en kötü senaryo ekran kırılması ki onu da para vererek yaptırırsın.

    Bir arkadaş çin mallarından uzak durun yazmış. Huawei  mesela bir çin markası , bu markaya da incik boncuklu balon der misiniz bilemiyorum, düşünmeye davet ediyorum.  Oppo,vivo,one plus, xiaomi markaları çin markaları ve kaliteleri bilinen markalardır.

    Bir arkadaş Xiaomi de güncelleme yaparsan imei'ler gider başın ağrır demiş. Yanlış bilgi. Güncellemeler ile imei gitmez. İster OTA üzerinden ister twrp üzerinden yap farketmez.

    Bir arkadaş Oneplus önermiş, oneplus cihazların özellikle ekranları çok güzel. İşletim sistemleri saf android arayuzune yakın olduğundan hızlıdır.  Fakat garantili satılanları pahalı. Kaçak olanlarını öneririm hem de çok rahat çift imei atılabiliyor.

    Senelerdir Xiaomi kullanıyorum. Mi5, mi 9t pro , poco f1 kullandım şuan mi 10 pro kullanıyorum.  Mi5 dışında diğer cihazları kaçak aldım, imei atıp kullandım. Hiç sorun yaşamadım.

    Aynı paraya daha iyi donanımlara sahip cihazlar almak sizin elinizde. 

    Amatör kullanıcılar samsung gibi bilindik markalara yönelsin.  4bin liraya Samsung a52 gibi snapdragon 720g işlemcili telefonlar alsınlar

    • Like 3
    • Thanks 1
  6. İleri düzey kullanıcı olsaydınız, Bootloader kilidini açıp twrp yükleyip custom rom yükleyin derdim. Android 11 sürümü çıkmış en son bu cihaz için. Tabi resmi olarak değil, geliştiriciler tarafından yapılan modifiye işletim sistemi 

  7. 1 saat önce, abdulhey_ yazdı:

    Lenovo K5 plus telefonumda görüşme sesi sorunu var. Xda da telefonum için özel romlar var. Onlardan yüklesem sorun düzelir mi yoksa daha çok sorunmu ortaya çıkar?fGerçi Lenovo ya nasıl rom atılıyor o konuda da hiç bilgim yok. Telefonum 5.1.1 xda da 6 ve Android 7 romu bile var. Tavsiye edermisiniz, görüşleri niz nedir?

     

    https://forum.xda-developers.com/k5-plus/development/rom-pac-rom-6-mm-lenovo-vibe-k5-t3408483

    Görüşme sesinde nasıl bir sorun var? Stock (Orjinal) rom yüklersen sorun ortadan kalkabilir. En stabil rom stock rom 

    Özel romları denemek gerekiyor, denemeden pek belli olmuyor sorun olup olmadığı. Başkasına sorun gibi görünen şey senin için önemsizdir mesela güzelce kullanırsın. 

    Ayrıca bu konularda pek bilgisi olmayanlara hayatında root rom işlerine bulaşmamış kişilere bunlarla uğraşılması önerilmez. Ama şu da var ki kimse uğraşmadan, deneme yanılma yapmadan, cihazı bozmadan vs öğrenemez :) 

    • Like 2
  8. Power of time > Çalışma zamanı > Toplamda 2 saat 

    Harddiskin yeni, hayırlı olsun.

    Ayrıca harddiskte kullanıcı hatası var denmesi bana göre saçmalık. Hardiski çıkartman, fiziksel müdahale etmen lazım ki böyle söylesinler, saçmalamışlar. İşlemci de değil ki hız aşırtma vs yapasında kullanıcı hatası olsun. Enteresan gerçekten.. 

    • Like 1
  9.  

    ASUS X55VD-SX002D CORE i3-3110M 4GB 500GB GT610M 1GB 15.6" Ekran

    Cihaz genel anlamda çok temiz.Batarya Sıfır (Faturalı ve Garantili)  Fan temizliği yeni yapıldı. Yeni format atıldı WİNDOWS 10 PRO yüklendi. Ekranda 2-3 önemsiz çizik var. Çift ekran kartı var İntel + Nvidia. Altec Lansing güçlü ses sistemi. İstanbul / Bahçelievler. 

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-temiz-asus-i3-3110m-nvidia-gt610m-notebook-plus-sifir-batarya-432442909/detay/

     
    Notebook Markası : Asus
    Ürün Kodu : X55VD-SX002D
    İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Modeli : i3-3110M
    İşlemci Tipi : Intel Core i3
    İşlemci Hızı : 2.40 Ghz
    İşlemci Cache : 3 MB
    Ekran Boyutu : 15.6
    Ekran Tipi : LED HD
    Ekran Çözünürlüğü : 1024x768
    Ekran Kartı : Nvidia
    Ekran Kartı Belleği : 1 GB
    Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GT 610M
    HDMI : Var
    Sistem Belleği : 4GB
    Bellek Tipi : DDR3
    Max Bellek : 8 GB
    Disk Kapasitesi : 500 GB
    Disk Hızı : 5400 RPM
    Optik Sürücü : 8X DVD+/-RW Drive
    Ethernet : 10/100/1000 Mbps
    Wireless : 802.11b/g/n
    Bluetooth : Bluetooth 4.0
    Usb Portu : 2 USB 2.0 + 1 USB 3.0
    Video Portu : 15 pinli VGA video konnektörü
    Klavye : Numerik Q TR
    Hoparlör : Altec Lansing Speakers
    Kart Okuyucu : 2-in-1 card reader (SD/MMC)
    Kamera : 0.3 MP
    Parmak İzi Okuyucu : Yok
    Touchpad : Var
    İşletim Sistemi (Yazılım) : WİNDOWS 10 PRO
    Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil
    Pil Teknolojisi : 6-cell Li-lon Pil
    Notebook Ağırlığı : 2.52 Kg

     

    IMG_20170503_235941.jpg

    IMG_20170504_000021.jpg

×
×
  • Create New...