Jump to content

makpolat76

Üye
  • Posts

    210
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by makpolat76

  1. Verdiğiniz uzun cevap için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi adım adım gerçekleştirdim. Harddiske de eriştim ancak disk şu anda kullanılamayacak kadar yavaş durumda. Nedenini de anlayabilmiş değilim. En basitinden bir fotoğraf atıyorum diskin içine ve disk içerisinden o fotoğrafı açmaya çalışıyorum, en azından 1 dakika kadar bekletiyor beni. Sonra fotoğrafı da diski de kapattığım halde görev yöneticisinde diskin %100 kullanıldığını gösteriyor bilgisayar. Bilgisayarı kapatıp açıyorum disk eski haline dönüyor ama bu sefer de o diskin içine attığım fotoğraflar bozulmuş veri oluyor. Tıkladığımda herhangi bir görüntü gelmiyor. Hocam sanırım kızakta bir problem yok. Kızaklı bir şekilde arkadaşımın laptopuna taktım diskimi ve rahatlıkla gördü. Biçimlendirme işlemini yaptım ntfs haline getirdim. Kontrol amaçlı içerisine 500 mb kadar bir veri de attım, hızlı bir şekilde atıp herhangi bir problem çıkarmadı.
  2. Söylediğiniz gibi sanırım kızakta sorun var. Bugün söylediğiniz işlemi de yapacağım teşekkür ederim. Şu an sahip olduğunuz kızaklardan birisinin makasını ya da internetten satın aldıysanız herhangi bir bilgi verebilme ihtimaliniz var mı? Teşekkür ederim.
  3. HDD için Dvd kızağına diski takınca Raw oluyor? Herkese merhaba. İnternetten dvd rw kızağı aldım hdd takmak için. Şöyle bir şey; Harddiski buna takınca windows 10 direkt RAW'a çeviriyor diski. Linux'a girip formatlıyorum ntfs yapıyorum tekrar windows 10 ile açmaya çalıştığımda yine aynı hatayı veriyor. Aynı dvd rw kızağına ssd'yi takınca hiçbir problem olmuyor. Raw olmasının sebebi nedir? Bir de işletim sistemimi windows 7 yaparsam herhangi bir düzelme olabilir mi? Win10 kaynaklı diye düşünüyorum ama daha doğru bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
  4. Yok hocam söylediğim gibi ben önceden de kms ile kullanıyordum. Ancak kullandığım windows 10 sürümünden mi yoksa kms den mi ne anlamadığım bir şekilde sistem arkasında Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti aniden aşırı şekilde cpu kullanıyordu. Bu periyodik olarak oluyordu, 30 saniye gibi bir süre sonra tekrar ani şekilde cpu yu %30 larda kullanıyordu. Bu da benim için problem oluyordu. Araştırdığım hiçbir çözüm de fayda etmedi. Bir ara sppsvc.exe'yi system32 den silmek zorunda kaldım. Tabi bir gün bile geçmeden windows etkinleştirme sorunu verdi Kısacası baya bir uğraştırdı beni. Ben de en sonunda format atıp üniversite üzerinden aktive etmeyi düşündüm. Onda da attığım gibi hata verdi Neyse hocam attığınız kms yi de denedim bu arada. 10 dakika boyunca görev yöneticisinde Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti'ni gözlemledim ve gördüğüm kadarıyla sadece bir kere çalışıp cpu yu %7 kadar kullanıp gitti. Bu işlem de 2 saniye kadar sürdü tabi Bir problem yok gibi duruyor. Tekrar tekrar çok teşekkür ederim. Kms ye olan ön yargımı da kırdınız, beni uğraşmaktan da kurtardınız sağolun.
  5. Anladım hocam. Teşekkür ederim. Ben o zaman bunu bi deneyeyim, tekrar yardımınız için teşekkür ederim.
  6. Ben önceden de kms kullanmıştım ancak kms sebebi ile arkada cpu yu software protection platform gereksiz çekilde kasıyordu. Araştırdığım kadarıyla orjinal olmamasından dolayı diyorlardı. Orjinal ürün anahtarı satın alarak düzeltebilirsiniz demişlerdi. Şimdi tekrar kms kullanmaktan çekiniyorum bu sebepten.
  7. hocam nedense "0xc004c003 belirtilen ürün anahtarının engellendiğini belirledi" diye bir hata alıyorum. Normalde benim laptop freedos. Windows 10 rs4 ü buradan indirdim. Okulum üzerinden aktivayonu yapmaya çalışıyorum ama dediğim gibi hata veriyor.
  8. Buradan pro versiyonu indiriyorum da, kurulumdan sonra lisanslamada sorun olmaz değil mi? Okulda öğrencilere ücretsiz pro versiyonu kullanabilme olanağı sağlıyorlar da, ondan sormak istedim.
  9. Şuan kullandığım bilgisayarda güncel sürüm apu driverını normalde kullanamıyorum. Kurduğumda sistemde 2 saniyelik ani droplar oluyordu. Şuan kurulu olan sürümü silip öyle kontrol ettim de, cpu dalgalanması düzeldi. Problem sanırım driverda ve driver güncellendikçe bozuluyor. Böyle kullanmaya devam etmek zorundayım sanırım neyse yardımlarınız için teşekkür ederim.
  10. @red_d sorun şu ki işlemlere girdiğimde cpu'yu böyle dalgalandıran şeyin 'system' olduğunu gösteriyor. boşta neden böyle olabilir ki
  11. Cpu'nun böyle çalışması normal mi? Bilgisayar boştayken cpu nun böyle dalgalanması normal mi ? bu değer %3 ile %20 arasında değişiyor.
  12. kızaklıdan kastım dvd sürücünün yerine takılan türde olan. diğer türlü direk hdd kutusu almak gerekir ama o da harici gibi kullanımlarda iş görüyor, direk sabit kullanmak sorun olur. bazı program ve oyunları kurmak için hdd kullanacağım ayrıca, yani mecburen kızaklı olandan alacağım
  13. ikinci bir disk girişi olmayabilir. benim şuan kafamda kızaklı hdd kutusu alıp öyle kullanmak var. aynı şekilde sen de yapabilirsin. bir de iyice emin olmak için bilgisayarının marka modelini internetten yazıp araştır derim. sata 3 de desteklemesi lazım, bilmiyorum biliyor musun ama bunlar da önemli.
  14. gönül de ister öyle bir şey almayı ama o kadar param yok maalesef takılmıyor. onlar için ayrı soketler oluyor bilgisayarda.
  15. Herkese merhaba, ben ssd almayı planlıyorum özellikle m2 sata almak istiyorum. 120 gb lık versiyonu benim için yeterli, tabi bir de fiyat olarak en fazla 280 tl verebilirim. Şuan elimde olan seçenekler şunlar; http://www.nanokatalog.com/Western-Digital-Green-PC-SSD-WDS120G1G0B-25-SATA-120-GB-Solid-State-Disk-Dahili,PR-103337.html?gclid=Cj0KCQiAh_DTBRCTARIsABlT9MYLMGph7kcktwrPtRqSCSvnDtg1oWvFFTAsm2G87uT_dWZELhaRRyQaAlN-EALw_wcB https://www.hepsiburada.com/galax-120gb-m2-sata-ssd-550-540-bulk-p-HBV000007OR2L Sizce bunlardan hangisini alsam iyi etmiş olurum? Bunlar dışında Hi-level markasının da gördüm yine bu fiyatlarda acaba o nasıldır? Bir de siz daha iyi bilirsiniz, sizce m2 sata mı alsam yoksa bu dvd/cd rom yerine takılan türde bir şey mi alsam? direk 2.5 inc bir tane alıp bir de dvd aparatı alıp öyle mi kullansam? Öyle yaptığım durumda performansta düşme olur mu? Bilgisi olanlar yeşillendirirse çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.
  16. Herkese iyi akşamlar. Ben lg optimus g kullanıyorum ve nedense twitch, bazen de twitter uygulamasında yayın izlerken ekranda kayma oluyor. Sebebini anlamış değilim. Hatta google chrome uygulamasından twitch yayını izlemeye çalıştığımda bile aynı sorun söz konusu oluyor. Sizce problemin sebebi ne olabilir ? Fotolarda göründüğü gibi.
  17. Herkese iyi akşamlar. Flash bellek içine linux gibi işletim sistemi kurabileceğim bildiğiniz bir program var mı? Flash belleğe işletim sistemini kurup direk hdd gibi kullanmak istiyorum belleği. Yani flash belleği format cd yapma programı gibi bir şey istemiyorum, direk işletim sistemini flash belleğin içine kurmak istiyorum. Karışıklılık olmasın diye biraz ayrıntılı anlatmaya çalıştım Şimdiden teşekkür ederim.
  18. Sürdüğü termal macun iyi mi? bir ara bende de aynı problem olmuştu, hatta bir arkadaşımda da aynı sorun oldu. Yeni sürdüğümüz termal macun o kadar iyi değildi ve yine aynı sorunu vermişti. Daha iyi bir termal macun ile sorunu çözmüştük. Abinin sorunu bizim soruna benziyor biraz.
  19. amd işlemci yerine intel işlemci takılırsa kısa devre olabilir mi?
  20. ekran kartı da önemli diyeceğim ama işlemci de önemli hepsi önemli amd ye nazaran nvidia daha iyi diye biliyorum bu program kullanımlarında.
  21. benim bi arkadaş laptop almak istiyor da 2500 lira sınırlarda. sizin paylaştıklarınızdan gönderdim arkadaşa, başka bulabildikleriniz olursa paylaşırsanız çok iyi olur. bir de bu pcler autocad gibi programları kullanırken iş görür değil mi?
  22. HP'nin geçmişi gerçekten ısı konusunda problemliydi dediğin gibi. Yeni nesillerde düzeltilmiş gibi, benim şuan kullandığım cihaz da HP ve amd işlemci amd ekran kartı ile. Bunlara rağmen oyun oynadığımda ısınma olayı 80 derecelerde sabit.
×
×
  • Create New...