Jump to content

4vc1

Üye
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 4vc1

  1. hocam bütün linkler ölmüş yine 😢
  2. Sorunun PSU dan kaynaklanabileceği ilk düşündüğüm şeydi fakat bilgisayarı ben 2.el aldım ve bana geldiğinde çalışır vaziyetteydi. 1 ay oldu alalı daha yeni bakabildim yüzüne, 1 ay çalışmadı bendeyken ve şimdi böyle bir sorunu var. O yüzden PSU durduğu yerde bozulur mu diye de PSU ile ilgili vehimlerimi pas geçtim..
  3. Arkadaşlar Merhaba, Sözü kısa tutmaya çalışarak problemi anlatmaya çalışayım; 2.el aldığım bir makine var ve buna sistem kurmak istedim. Herhangi bir kurulum CD'si (XP, win7, katılımsız CD) ile kuruluma başladığı zaman bilgisayar, bir süre sonra makine tüm elektriği kesiyor ve bilgisayar kapanıyor. Bir nevi kendini korumaya alıyor gibi ancak makine bunu soğukken de (zira ilk kuruluma başladığımda saatlerdir açılmamıştı) yapıyor. Bazen işlemci fazla ısındığında makinenin kendisini kapattığını biliyorum ancak burada öyle bir durum da yok. Sorunun nerede olduğu ile ilgili fikir verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.. Edit: Arkadaşlar az evvel şunu farkettim ki, bilgisayar biosda beklerken de elektriği kesiyor. yani makina açıldıktan bir süre sonra otomatikman elektriği kesiyor. Başlığı da değiştiriyorum, cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum..
  4. Bir ödül törenini uzatabilmek için manalı-manasız bir sürü dal uydurup, bir de bunlara ödül vermelerine ben kendim mana veremiyorum...
  5. 4vc1

    Ekran Kartı

    Tabi sistemi mütevazı kurmuşsunuz, o yüzden bahsettiğiniz kartlar kurduğunuz sisteme göre iyi denilebilecek ölçekte. Ama biliyorsunuz ki günümüz oyunlarının gereksinimlerini hakkıyla karşılayabilecek bir ekran kartının minimum fiyatı 200$ civarındadır.
  6. Güzel bir çalışma olmuş, teşekkürü hak ediyor. Multi-choice yerine one-by-one yapman nokta atış yapmak isteyen kullanıcılar için daha yararlı olmuş
  7. Modem arkadaşındaysa muhtemelen MAC filtreleme filan kullanmış. Anladığım kadarıyla apartmanda internet paylaşmışsınız. Çocuk da size verdiği kabloya bağlı makinayı tanıtmış, diğerlerine adresi kapatmış. Sen de deneme maksatlı laptopun ethernetine bağlayınca kabul etmedi. Modemin sahibi ile görüşürsen sorunun hallolacaktır, teknik servislik bir durum olduğunu sanmıyorum..
  8. 4vc1

    Casper Pc Sorunu

    Problem tanımı böyle kısır olunca, cevaplar da tutarsız kalıyor. Onur42 arkadaşım, yarım saat uğraştıktan sonra görüntü geliyor diyorsun da ne yaptığını söylemiyorsun. Belirli bir etki sonucu mu görüntü geliyor, yoksa herhangi bir müdahelede bulunmasan da görüntü belirli bir süre sonra geliyor mu? Bir etki sonucu geliyorsa uyguladığın hangi işlem sonucu geliyor? Daha detaylı ve anlaşılır bilgi verirsen, ona göre problemin yazılımsal veya donanımsal olduğuna karar verir, bir çözüm yolu önerebiliriz. Velhasıl, şu tanıma bakarak sana hem anakarttan, ekran kartından, monitörün kendisinden veya yazılımsal bir problemden olduğunu söyleyebilirim..
  9. Driver sorunu yok evet. intelin wireless sürücüsü yüklü. şimdi burada da şöyle bir sorun çıkabiliyor, intelin kendi programı vardı wireless bağlantı için kullandığı, eğer o programı da yüklediysen, windows XP nin kendi ağ sihirbazını devre dışı bırakıyor ve kendisi üzerinden bağlantı kurmanı mecbur tutuyor. Eğer kablosuz ağ tarama ve bulma işlemini tekrar windowsun kendi sihirbazına devretmen istiyorsan da bu ayarı tekrar aktif hale getirmen gerekiyor. Hangi yol ile bağlanmaya çalışıyorsun, intelin kendi yazılımı ile mi yoksa windows sihirbazı ile mi?
  10. Dostum sorunu tam tarif edebilirsen daha iyi yardımcı olabiliriz. MEsela wireless adaptor (Kablosuz ağ bağdaştırıcı) sürücüsünü doğru ve düzgün bir şekilde yükledin mi? Aygıt yöneticisinden "ağ bağdaştırıcıları" altında kablosuz ağ bağdaştırıcı olarak görünen bir alet varsa ve üzerinde herhangi bir ünlem işareti vs görünmüyorsa tanıtabilmişsin demektir. Bana öyle geliyor ki (kablosuz ağları da bulamadığını söylediğin için), wireless adaptor 'un sürücününü yükleyememişsin. bakıp tekrar bilgi verirsen daha iyi yardımcı oluruz.
  11. Çok hoş bir paylaşım, teşekkürler.
  12. Arkadaşlar bu başlığı bir baştan sona üşenmeden okudum da, tüketmeyi ne kadar da çok seviyoruz diye bir düşündüm istemsiz olarak. Bilişimle, bilgisayar ile ilgilenen kişiler elbetteki merak edecek, kullanmak isteyecek, inceleyip yorumlayacak ama, bu bizim yaptığımız bunun ötesinde birşey, tam bir tüketim bağımlılığı. Nitekim Win7 popülaritesinin zirvesinde ve XP'nin tahtına oturmuş durumda. XP gibi zamanında çok eleştiri toplamış bir işletim sistemi dahi Tüm dünyada bir numara oldu ve 10.yılını doldurdu. Bu işte tecrübeli kimseler (yazının başında bahsettiğim takipçiler) tahmin ederler ki Win7 bu kadar hızlı piyasaya yayıldığına ve kabul gördüğüne göre, XP tecrübesinde yaşandığı gibi en az 5 sene desteklenecek ve kral olarak kalacaktır. Hal bu iken bu gereksiz win8 beklentisi nicedir? Durun bi bakalım Win7 nin yeteneklerini bile yeni yeni keşfediyoruz, daha tam olarak hakim olmuş bile değiliz. (kendisini win7 gurusu sanan arkadaşlar, yabancı sitelerden biraz araştırma yapın, ve mümkünse bir win7 kitabı edinin. Neleri ıskaladığınızı farketmeniz açısından).. Velhasılı kelam demem odur ki, güzel güzel win7 kullanmaya devam edelim, win8'e daha çok var. bu kadar hızlı bir sürede XP'yi tahtından etmiş kararlı bir işletim sistemi varken Win8 piyasaya çıkarmak, çok büyük bir pazarlama hatası olur, merak etmeyin pazarlama konusunda Bill amca da sizden bizden tecrübelidir.. Öte yandan, 1.sayfada bir arkadaşımızın bahsettiği üzre, birkaç katılımsız kurulum ve sistem modifiyesi yaptıktan sonra, bir de "aman çalmayın çırpmayın, bubenimdir, emeğe saygı" mesajı vermeleri komik kaçıyor. Zira kendileri emeğe saygısızlık edip zaten korsan bir şekilde sanatını icra ediyor, lisanssız win7-xp veya muhtelif paket programlar dağıtıyor. Yanlış anlaşılmasın, bu da güzel bir emek ve desteğim sonsuz, ama bu sistemleri internete verdikten sonra "bu benimdir, telifi bana aittir" diye kızmaları abesle iştigal oluyor.. Neyse ben çok konuştum, kalın sağlıcakla:)
  13. Arkadaşlar yukarda izah etmişler, bu sorun genellikle optik okuyucunun lensindeki kirlenmeden kaynaklanmakta. Kullandığın okuyucu (yani laptop) nispeten yeni ise sorun tozlanma sebeplidir muhtemelen. Bu durumda piyasada satılan lens temizleyici cdler kullanabilir veya kendiniz temiz bir bezle ve alkol kullanarak temizleyebilirsiniz. Ama eski bir laptop / okuyucu ise, biliyorsun ki optik okuyucuların belli okuma ömürleri var, ömrünün son demlerine de gelmiş olabilir. Bu arada by43 arkadaşın dediği hadise de doğrudur, bazen okuyucular cd/dvd seçebiliyorlar, böyle bir durumda okuyucunuzun [i][b]sevdiği marka[/b][/i] cd/dvd kullanmaya özen gösterebilirsiniz.
  14. Kardeş anladığım kadarıyla yaş olarak da benden küçüksün, ben bilgisayar öğretmeniyim, o yüzden sorunu ciddi ciddi cevaplayacağım, diğer arkadaşlar şuna git buna git diye sallamışlar ama nedenini niyesini söylememişler. Öncelikle hevesinin hangi branşta olduğunu iyi tayin etmelisin. Makina bölümü öğrencisi isen ve tasarım - çizim konuları senin için cezbedici ise, Autocad ve 3dsMAX öğrenmek hem zevkli bir uğraş hem de sana çok güzel bir kazanç kapısı olacaktır. Yaşın müsait olduğu için bu ikisini de birkaç senede iyi seviye öğrenmen mümkün. Ama tahsilini de ihmal etme, şu anda meslek liselerine alan dışına puan veriyorlar mı bilmiyorum ama eğer eskisi gibi ise Makina öğretmenliği için mutlaka çaba sarfet ve bu bölümü bitir. (Öğretmen ataması olmasa dahi, biliyorum sıkıntılı bir branş, ataması olmayabilir. Sen burada sadece mesleğinle alakalı bir Fakülte Diploması almak ve bu programlara hakim olduktan sonra kendi yeteneklerini iyi pazarlamak için bu diplomaya ihtiyaç duyacaksın. 4 senelik fakülte mezunu ve 3dmax'i orta seviyede bilen bir adam, iyi derecede 3d's max kullanan bir lise mezununa göre statü farkından dolayı daha çok rağbet görür ve tercih edilir.) Üniversite yaşamın boyunca da 3dmax ve autocad ile ilgilenmekten vazgeçme ilerletebildiğin kadar ilerlet. Bir fikrin olsun diye hemen buradan (Samsunda) bir örnek vereyim, koca samsunda autocad bilen adam yok ve bu işi arkadaşımız olan bir öğretmen yapıyor muazzam da para kazanıyor (saatlik ders ücreti 50tl nin altına düşmüyor) ve bilgisi orta seviye. yani hayatını kurtarmakla kalmazsın, aranan eleman vasfını her zaman korursun ve güzel kazanç elde edersin.. Haydi rastgele:)
  15. güncell!! yok mu arkadaşlar bu konu ile ilgili bilgisi olan?
  16. Arkadaşlar ben de bu programın pro versiyonunu yaklaşık 8 aydır arıyorum ama hala bulamadım. Yabancı paylaşım siteleri de dahil olmak üzere pek çok yazılım paylaşım topluluğunu gezdim ama nafile. Bizim cracker lar bir el atsa?
  17. bu arada trend micro'nun house call servisi de çok başarılı gibi görünüyor?
  18. Aslına bakacak olursanız ben Eset Smart Security den oldukça memnundum. Geçen seneye kadar pek çok bilgisayara bu yazılımı kurdum. Çünkü o zamanlar tüm online dergilerde ve yazılım inceleme sitelerinde Eset Smart Security'nin hem sistemi yavaşlatmayan hem de tehditleri anında enseleyebilen üstün performansından bahsediyordu. BEnde kullandım ve oldukça memnundum. Ne var ki Son 8 aydır Eset bir düşüşte. Sistemi kasmadan çalışıyor yine ancak, tehditleri yakalama konusunda çok zayıfladı. Özellikle USB diskler (Flash bellekler) ile bulaşan rootkit virüsleri konusunda kocaman bir hiç eset. Bunun için extra bir program kullanıyorum; USB Disk Security diye. Aslında bana tam kaliteli bir de anti virüs yazılımı lazım. Bu konudaki önerilerinizi de yazarsanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler..
  19. serix; teşekkür ederim bunu da deneyelim..
  20. Bu arada küçük bir araştırma yaptım bu iki online servis ile ilgili ve panda promo online scan ile ilgili enteresan bir yorum dikkatimi çekti sizle paylaşayım dedim; http://www.daniweb.com/forums/thread11126.html "Virus in Panda's online scan! Expand Post » I just want to warn everybody about Panda Active Scan, that is the free online virus check on www.pandasoftware.com. The scanning files which are being downloaded to your computer are infected with the virus VBS/NewLove.A. I have heard from several others who also got infected from it. I've sent an e-mail to them and I'm hoping they'll do something about this. Luckily my antivirus program helped me detect and remove it. I don't know what you think but this can't be very good for their reputation! " Yani arkadaş diyor ki, pandanın bu servisi virüslü ama sonrasında bir diğer vatandaş; Re: Virus in Panda's online scan! This appears to be a 'false positive' Your antivirus is seeing this as an infection, but really it's not. Check this thread at CastleCops: http://computercops.biz/postt45950.html diye cevap vermiş. yani yalancı bir uyarı olduğu hakkında bilgilendirmiş. gerçi bunlar 2004 yılı yazılmış yorumlar ancak, pandaya niyeyse ben de oldum olası ısınamadım. neyse yine de denemeden bilemeyiz;)
  21. mucit ve sefa çok teşekkür ederim, en kısa zamanda sonuçları burada paylaşacağım, birkaç güne virüslü bir bilgisayar gelir nasıl olsa
  22. Highdamage; Dostum virustotal biliyorum ama o sitenin işlevi benim arz ettiğim şekilde değil. O site, şüpheli bulduğun bir internet sitesini, veya bilgisayarındaki bir dosyayı göndermen halinde, o dosya ile ilgili bir analiz yapıyor, yani bilgisayarını bir virüs taramasından geçirmiyor. Elsa; Avira Premium veya Eset Smart Security dediğini programlar, online virüs taraması yapan uygulamalar değil, virüs bulaşmış bir makineye de virüs programı kurup taratmak mantıklı değil. Benim istediğim, herhangi bir kurulum yapmadan, tarayıcı üzerinden veya küçük bir programcık sayesinde online olarak internetle etkileşimli şekilde virüs taraması & çözümü yapabilen uygulamalardı. Tekrar soruyorum arkadaşlar, derdimden anlayan birileri varsa lütfen cevap verebilirse sevinirim. Trend Micro'nun house vall servisi gibi başarılı bir servis veren online virüs taraması ve temizlemesi yapabilen uygulama biliyor musunuz?
  23. Arkadaşlar merhaba, işim gereği sürekli bilgisayar bakımı yapmak zorundayım. Pek çok bilgisayara da virüsler yüzünden tekrar kurulum yapmak zorunda kalıyorum. virüs bulaşan makinalarda bazen durumu kurtarabiliyorum ve bunu trend micro'nun house call servisi (online virüs tarama sistemi) kullanarak yapıyorum. Velakin çok da verimli değil. Online virüs taraması yapan ve temizlemede yüksek başarı sağlayan site veya program ismi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
  24. 6 ay sonra yarı fiyatına satamayacağın (çünkü muhtemelen sıfır fiyatları o paraya gelecek) bir sisteme bu kadar para harcamak nicedir? Her ürün sınıfında bir kırılma noktası vardır, o kırılma noktasındaki ürünleri seçerek bunun yarısı fiyatına mükemmel bir sistem kurabilirsiniz, ve emin olun değer kaybınız da minimuma iner. Bu sistemi almak israftır.. Maharet gibi yazmışsınız ama, müsrifliğinizin açık göstergesi olmuş. Tavsiye etmiyorum..
×
×
  • Create New...