Jump to content

dnzbzkn

Üye
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dnzbzkn

  1. Merhaba. Buraya sürekli gelen,paylaşım vs. yapan biri değilim. Ama bu konu altına özellikle mesaj yazma mecburiyeti hissettim. Hocam elinize,emeğinize sağlık. Temel program ekli W10 sistemi bir süredir masaüstü bilsayarda kullanıyorum. W11 sistemi de bugün bir tanıdığımın dizüstü bilgisayarına kurdum. Gerçekten sorunsuz,gayet hızlı ve temiz iş çıkarmışsınız. Teşekkür ederim.
  2. dnzbzkn

    Forjest

    Geçmiş olsun,acil şifalar dilerim hocam
  3. @barmen_21 Evet hocam bu konudaki linklerden indirmiştim. ?
  4. @barmen_21 Hocam F secure antivirüs kullanıyorum.Geçen yaz 1 yıllık ücretsiz lisanslı alınabiliyordu,DH'de açılmış bir konusu var,oradan görmüştüm.
  5. Sistemi yaklaşık 1 haftadır masaüstü bilgisayar da kullanıyorum ve çok memnunum.Ekim ayından beri de kardeşimin dizüstü bilgisayarına kurulu,kendisi de sorunsuz kullanıyor. Yaşadığım 2 ufak sorun vardı,ikisi de çözüldü. 1-Startisback yazılımı dolayısıyla görev çubuğuna eklenen simgeler kaldırılamıyordu.Programı silip,forumdan katılımsız güncel sürüm kurdum,sorun kalktı. 2-Güvenlik merkezi ile alakalı uyarı bildirimi çıkıyordu.Sistemden kaldırıldığı için uyarıya tıklamak bir şey ifade etmiyodu.Antivirüs yükledim ve o uyarı da kalktı. Genel performansı,stabilitesi iyi,sistem güncel,temalar güzel. Kısacası deneyimlediğim süre çok olmasa da,bir kullanıcı olarak tavsiye ederim. Teşekkürler hocam @DJ_Rush
  6. @NAMIKABI Hocam sistem ince ayar yazılımda birebir aynı ayarları yaptım,sorunun nedeni bu demek ki. Bahsettiğiniz ölçekleme durumu olmuş olabilir 1 haftalık süreçte,hiç dikkat etmedim. Format atmasaydım denemek isterdim ama bence sorunun çözümü dediğiniz gibi. Ayrıca linkini verdiğiniz diğer konuda bahsettiğiniz görselleri göremiyorum,silinmiş sanırım. Şuan mobildeyim.
  7. @winvistafiko Hocam merhaba. Sistemi formatladım Ltsc yükledim,bahanem oldu aslında. Ama bu yöntemi uyguladım ve sistemi yeniden başlattım olmamıştı.
  8. @NAMIKABI Neden olduğunu öğrenelim de hocam.ne zaman müsait olursanız artık. Ayrıca ben de bu yazılımı kullanıyorum ama ilk kez başıma böyle bir durum geldi. Ki herhangi bir söylemi olmadı hocam,şüphelendiğim yazılım CCleaner dı aksine.
  9. @NAMIKABI Evet hocam kullanmıştım ama 1 hafta falan oluyor kullanmamın üzerinden. Dün benden sonra bilgisayarı kullanan oldu,bugün açtığımda bu sorunla karşılaştım. CCleaner da sorun yaratmış olabilir mi diye düşünüyorum aslında. Birkaç gün önce onu da yine buradan katılımsız olarak kurdum bendeki eski sürümü silip..
  10. @34ero Hocam bu yazılımı denedim ama olmamıştı. Hali hazırda buradan indirdiğim ve denemek istediğim Windows 10 ltsc sürüm kurdum,kullanıyorum. Sorun nasıl çözülürdü bilmiyorum ama yeni sistemle devam ediyorum artık. Teşekkür ederim herkese yardımları için..
  11. @casper0007 Hocam fayda etmedi maalesef.. Sistem geri yükleme yapacağım artık,veya yeniden farklı bir sistem kurarım.. @AdnanGumus Yedek işini hallettim,teşekkür ederim hocam.
  12. Hocam teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
  13. Hocam merhaba. Dün benim dışımda bilgisayarı(masaüstü) kullanan olduğu için haklı olabilirsiniz.Yedekledim bile ne olur ne olmaz diye. Çeşitli yöntemler sunulmuş ama faydası olmadı,o yüzden buraya konu açtım.(icon cache silmek vs.)
  14. Arkadaşlar merhaba. Bilgisayardaki tüm simgeler kayboldu.Kişisel dosyalar,programlar,denetim masası kısaca hepsi. Neden olmuştur,nasıl düzeltilebilir acaba ?
  15. burak_489 - Hocam yukarıda da yaşadığım sorunlardan bahsetmiştim.İleride başıma iş açmasın diye garanti süresi içerisinde götürüyorum normal olarak.Ücret verme taraftarı değilim.Ürünü elden teslim edeceğim içinde,yine yüz yüze anlatacağım her şeyi.Hem müşteri hizmetleri ile görüştüm ve kendileri de donanımsal sorunlar olabileceğini söyleyip,servise vermem içinde daha bir ön ayak oldu.Geri paketlenip gönderilir ve benim verdiğim gibi gelmemiş olursa o zaman hakkımı ararım zaten.Sonradan eklediğim bellek dışında bir şey yok,onu da çıkarıyorum zaten.
  16. cankusa - Hocam haklılığınız var elbette ama garantisi varken göndermek en iyisi.Önlem gibi düşünebilirsiniz bu durumu. Ayrıca servis Profilo avm içindeymiş ve benim getirmemi istediler.Tesadüf eseri yarında o taraflarda bir işim var,gitmişken elden ******üreceğim. Lenovo'da kargo ile karşı ödemeli gönderiyordum.
  17. yineben - Elbette hocam,göndereyim,gelsin yazarım son durumu buraya.Bu arada pek öyle sakındığım yok,sadece olması gerektiğini düşündüğüm şeyi yapıyorum.Fotoğraflarını falan da çekeceğim bilgisayarın.Nasıl gönderdiysem öyle almak istiyorum.(Onarılacak bir şey varsa o başka)
  18. casper0007 - Hocam teşekkürler,yarın programı kurcalayacağım biraz. yasak_ask - Aida64 programını da deneyeyim hocam teşekkürler.Parça alma konusunda endişem yersiz olabilir belki ama daha önce bir markanın bayi/teknik servisinde,ekran kartımın değiştirildiğini biliyorum.O zamanlar bu kadar bilmiyorduk nedir ne değildir ama bir kez ağzım yandıktan sonra artık işimi sağlama alayım diyorum. Sabit disk için o kadar uzun sürecekse yandık. FireWalker - Hocam ben kullandığım ürünleri(hangi ürün grubu olduğu önemli değil)garanti bitmeden servise bir kez ne var ne yok diye gönderiyorum.Dosyalarımı yedekledim.Sistemde yazılımsal bir problem olduğunu sanmıyorum,temiz kullancıyımdır.(Hem donanım hem yazılım anlamında)Zaten en son 1 sene oldu format atalı. Sorun olarak ise;batarya eski performansında değil ve siz isterseniz talep doğrultusunda servis değişim yapabiliyor.Fanlar fazla sesli çalışıyor,ekranda nadiren de olsa eski tüplü tv'ler deki gibi ekran kapandıktan sonra içe doğru sönme oluyor.Sabit disk daha sesli çalışıyor.Isınma durumu da biraz daha artmış gibi.Dvd yazıcı fazla kullanmasam da makineyi traktöre çeviriyor.Kablosuz çekim gücü de eskiden aynı mesafeden 3-4 diş çok rahat kullandırırken,şimdi 2 diş zor görüyor. Bunlar göze batmıyor,gayette memnunum bilgisayardan.Ama hazır garantisi varken bir kontrol fena olmaz.Daha sonra başımı ağrıtıp servis peşinde koşmaktansa,şimdi tam sırası.Bellek sökmek 5 dk.Dosyalarım zaten yedekli.Donanım bilgileri içinde arkadaşların önerdikleri programlar işimi çözerim.Tek sorun sabit disk sıfırlamak. Hiç bir şey olmasa bile bilgisayara format atmış olurum,toparlar kendini.Ek olarak masaüstü bilgisayar var şuan,bilgisayarsız kalmak sorun olmayacaktır. blade92 - Hocam önceki arkadaşlara yazdığım cevaplar,sizinde yazdıklarınıza cevap olabilir.Servis benden ücret talep etmeyecektir,daha önce de deneyimledim bu durumu. Garanti kavramını hazır vakti dolmamışken değerlendirmek istiyorum,hepsi bu.
  19. Arkadaşlar merhaba. Hp marka dizüstü bilgisayarımın haziran ayı ortalarında garanti süresi bitiyor.Daha önce hiç servise göndermedim.Garanti bitmeden batarya,temizlik gibi bakımlarını falan yaptırmayı düşünüyorum. Ne olur ne olmaz diye sonradan eklediğim 4 gb belleği çıkaracağım,servislere bu konularda güvenim yok. Parça değişimi olur diye göndermeden önce sistemin tüm donanım bilgilerinin bir kopyasını almam mümkün müdür ? Bilgisayar döndükten sonra bir karşılaştırma yapıp değişen bir şey var mı bakmak istiyorum. Buna ek olarak,bilgisayarı aldığım zaman işletim sistemi yüklü değildi,aynı şekilde linux sürümlerinden birini yükleyip veya hiç bir şey yüklemeyip göndermeyi düşünüyorum. Sabit disk üzerinden her şeyi kalıcı olarak silip,olası veri çalınmasına önlem almak istiyorum.Bunu en hızlı nasıl yapabilirim ? 500 gb sabit disk boyutu. Müşteri hizmetleri ile yarın görüşeceğim,tahmini olarak da ertesi günü gönderimi gerçekleştiririm. Bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  20. Allah rahmet eylesin hocam. Benimde Türknet 16 mb'e kadar 50 gb akn. Bildiğim kadarıyla 3 mb sabit alabilmem lazım,ki alıyorum da.Ama bir sorun yaşadım diyelim ve müşteri hizmetlerini aradığımda 3 mb'e kadar alabilirsiniz diye kıvırıyorlar.Öyle bir şey yok benim bildiğim. Hat kaldırmıyor deyip hız düşümü sağladıkları müşteriler de oluyor bu internet sağlayıcılarının. Parası olan için altyapı yetersizliği falan hikaye.Tivibu gibi uygulamaları millet nasıl kullanıyor kota yemeden,bizim gibi akn uygulanan fakir ve orta sınıf vatandaş sayesinde.
  21. Sofranos hocam mesajınızı yeni gördüm. Kendi mesajımdan sonra programı sildim ve tekrar yükledim.İnternet bağlantısını kapatıp açtım ve şifreyi girdiğimde sorun çıkmadı. Zaten sizin gösterdiğiniz yoldan lisanslamaya çalışmıştım ama 6 karakterden fazla hatası verdi. Sorun yaşayan olursa kaldırıp kurabilir ve neti resetleyip bir de öyle deneyebilir. Teşekkürler.
  22. Hocam merhaba. Kayıt bilgilerinin olduğu .txt dosyasını gördüm,indirdim. Sizde bakarsanız içerisinde bulunan şifre 6 karakterden fazla. Kastettiğim olayda bu.6 karakterden fazla diye kabul etmiyor.Şifre2nin ilk 6 karakterini,son 6 karakterini falan yazdım,değişik kombinasyonlar yaptım olmadı. Hani ben mi hata yapıyorum,üyelik mi açmak gerek önce ? Siz yapabildiyseniz nasıl olduğunu yazın,öğreneyim.
  23. Hocam merhaba. Programı kurdum ama kullanıcı adı-şifre ekranında,şifreyi 6 karakterden çok olduğu için kabul etmiyor. Lisanslama işi tam nasıl gerçekleştirilebilir ? Ek olarak Wondershare'den hesap mı açmamız gerek illa ? Cevaplarsanız sevinirim.
×
×
  • Create New...