Jump to content

kavrama

Üye
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

657 profile views

kavrama's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

1

Reputation

  1. birden fazla bilgisayar bulunan ağlara kurmak için iyimi sistem arkadaşlar ? işyerlerinde yazıcı ve ağüzerinden işlem yapan bilgisayarlara kuracağım . işyeri olduğu için görsellik oyun vs hiç ihtiyaç yok. ağ bulma ,yazıcı bulma ekleme ve dosya paylaşımı sorunsuz çalışacak sistem olarak bunu kullanabilirmiyim ? ltsc ltsb gibi sürümler dahamı iyi olur , link önerebilirseniz çok sevinirim.
  2. birden fazla bilgisayar bulunan ağlara kurmak için iyimi sistem arkadaşlar ? işyerlerinde yazıcı ve ağüzerinden işlem yapan bilgisayarlara kuracağım . işyeri olduğu için görsellik oyun vs hiç ihtiyaç yok. ağ bulma ,yazıcı bulma ekleme ve dosya paylaşımı sorunsuz çalışacak sistem hangisini seçmeliyim ?
  3. Yazıcı ile ilgili sorun varmı arkadaşlar sistemde. Kurmadım ama işyerinde çoklu yazıcı tanıtmam gerek. Deneyenşler yazabilirmi ?
  4. Arkadaşlar seçmeli aktivasyon linki '' Bu dosya virüslü '' diyor indirmiyor. Tekrar paylaşabilirmisiniz acaba ? Sadece Source klasörüne atmak yeterlimi ? Başka bir işlem yapmamıza gerek varmı ? Teşekkür ederim.
  5. Arkadaşlar seçmeli aktivasyon linki '' Bu dosya virüslü '' diyor indirmiyor. Tekrar paylaşabilirmisiniz acaba ? Sadece Source klasörüne atmak yeterlimi ? Başka bir işlem yapmamıza gerek varmı ?
  6. Arkadaşım. Orjinal vista cd sinde sata sürücüler ekli ama sanırım senin kurmaya çalıştığın xp cd sinde sata sürücüleri ekli değil. Forumda var sata sürücüler eklenmiş xp kurulum cd si ile sorun kalmaz.
  7. Sorun senin bilgisayarında değil. Google sunucularında yaşanan bir durum. Bunu neredeyse herkes yaşıyor, sadece google değil google alt yapısını kullanan bir çok veb sayfasıda açılmıyor youtube facebook vs gibi. Google açılmadığı zaman hemen adres satırına başka bir web sayfasını yazıp girmeye çalış mesela anında açılır.
  8. Normal şartlarda ikinci el garantisi bitmiş parçalar %50 civarı fiyatı düşer. Bu parçalar 3 veya 4 yıllık civarı tahminen. Sadece ekran kartınız yeni, Diğerlerinin güncel sıfır alternatifleri 1100 lira civarı tutuyor. Aşağıda yazdığım fiyatlar bu ürünlerin 3 aşağı 5 yukarı ikinci el fiyatları, bu fiyattan satmak isterseniz tüm parçaları alabilirim.   İşlemci: İntel Core 2 Quad 2.5Ghz 4 Mb Cache 1333 Mhz LGA775 110 TL Anakart: Gigabyte Ga-G41M Combo DDR2 DDR3 60 TL Ram: Kingston 4 GB 2 GB Dual Kit DDR3 1333 Mhz 70 TL Ekran Kartı: Gigabyte GTX 550 Ti (Daha 1 Aylık Sıfır Kutusunda Herşeyiyle Birlikte Garantisi 36 Aydır.)  150 TL HDD: 1 TB Seagate SATA 2 80 TL Kasa: Gigabyte Setto 1024 GZ-AXBS11 Gerçek 550W PSU Su Soğutmalı Sistem Desteği  100TL Monitor: Asus 19" Wide Screen LCD Monitor 100 veya 120  TL Optik Okuyucu: LG DVD-RW 25 TL
  9. Kardeş bilgisayarını açtıktan hemen sonra bir kez reset at makinaya. Sonre hemen hızlıca delete tuşuna veya f2 tuşuna (Anakartının biosa giriş tuşu hangisiyse ona). Olmazsa arkadaşların söylediği gibi , pc yi kapat fişi çek , bios pilini çıkarıp 5 dakika bekle geri tak dene. Klavye mause, ps2 porttan bağlıysa çıkarıp usb klavye ve mause ile denemelisin. Anakartın marka ve modeli nedir ?
  10. Büyük ihtimalle bios pili bitmiş olabilir. Pili değiştirip ayarları yapıp kaydedip deneyebilirsiniz. Biostan f1 uyarısını kapatabileceğin bölümde vardır ama pili değiştir önce.
  11. http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp Bu sayfadan doğru seçeneklerle sistemine en uygun psu hesabını yapabilirsin, sonuç ne verirse doğrudur. Power konusu nedense çok abartılıyor genelde. Bende mesele core i5 2500k işlemci var gtx460 ekran kartı hdd dvd-writer vs hepsine highpower 500w çok çok rahat yetiyor. Hatta overclock da yapıyorum işlemciye. Önemli olan sadece kaliteli markayı seçemek. Size verdiğim linkten hesaplayın sonrada sitenin verdiği psu gücünden çok azda olsa fazlasını alınki overclock için anlamı olsun. Yalnız şayet 350 w gereken sisteme 600 w alırsan hatamı yapmış olursun, hayır asla , hem sistemi rahat idare eder hemde yarın öbür gün sistemi yenilediğinde yeniden güç kaynağı almana gerek kalmaz.
  12. illaki 9800gt alacağım diyorsanız ''1GB 256 bit Axle 9800 DX10: 185TL'' alın. Ama bu seri eski, bunun yerine size tavsiyem daha performanslı ve elektrik tüketimi daha düşük olan ati hd5770 veya Nvidia gts450 alın markayıda bilindik markalardan seçin son zamanlarda bu kartların fiyatları uygun. gts450 yi 200 liradan itibaren, hd5770 ise 220 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Heriki kartta dx10 değil dx11 versiyona sahip hd5770 ve gts 450 arasında pek fark yok fiyat olarak , performans olarak ise testlerde hd5770 az daha önde gidiyor.
  13. [quote name='istanbul82' date='17 Şubat 2011 - 16:08 ' timestamp='1297959481' post='965023'] orj sp1 tr dvd yok paket var win7 üzerine kuruyon yada dil enetegreli var.. [/quote] Hocam ben düz win7 üzerine sp1 paketi kurdum ama makina kasmaya başlamıştı anlamsız donmalar vs. Wzor dan sp1 ingilizce dvd indirip kurdum tüm problemler gitti açıkçası düzelmeleri artık daha net sayabiliyorum. Tr dil paketinede bence gerek yok azıcık ingizlizcesi olanlar zaten rahatlıkla kullanabileceklerdir. sp1 tr dvd beklemekten sıkıldım bende zaten windows 7 ilk çıktığındada bir yıldan fazla ingilizcesini kullanmıştım. Kardeşim kullanamayınca tr yüklemiştim. Ama bu salı sanırım orjinal tr dvd düşer bence ....
  14. Msdn 'de sadece sp1 paket yayınlanmış. Ayrıca sadece ingilizce sp1 entegre iso dosyaları yayınlanmış. Diğer diller için orjinal entegre sp1 henüz yok.
×
×
  • Create New...