Jump to content

awengers44

Üye
  • Posts

    1953
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    43

awengers44 last won the day on October 25 2023

awengers44 had the most liked content!

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

16054 profile views

awengers44's Achievements

  1. Her sunumda benzer sorunlardan bahsediyorsunuz ancak bir türlü donanımlarınıza bakmak gelmiyor mu aklınıza? öncelikle cmos clear yapıp bios ayarlanızı kontrol ediniz; %lik oranda 1.sırada varsa bios güncellemesi, ram, varsa onboard görüntü verip harici ekran kartını sökün, power supply ve hdd. Tek tek test edip sorunu tespit ettikten sonra sıkıntılı donanımı sistemden çıkartır ve sorunsuz bir kurulum elde edersiniz inşaAllah. Sizin sorunun işletim sisteminden ziyade gelişen yazılım ve bileşen teknolojisi ile geçmiş zamanda üretilmiş donanımların aynı yapı ile değil de düşük bütçe ve arge ile kendilerine özgü kodlamaları veya ilk alındığında arızalı değilse daha sonra anakart veya power supply ile güç dengesizliği neticesinde bazı parçalarda fark edemediğimiz arızalar veya yanan çok küçük dirençler sebep oluyor. Bazen aynı donanımlar bazı işletim sistemi yüklemelerinde nedenleri tam bilinmemekle birlikte sorun yapmıyor ve sistem başarılı bir şekilde yükleniyor ancak bu bize donanımın sağlıklı olduğunu göstermez. Her donanımı test eden, yük altında ve farklı kodlamalar ile sorunları anlamaya çalışan harici parçalar ve yazılımlar var. Bunlar elinizde olmadığına göre, bildiğiniz yada size tavsiye edilen iyi bir teknik servise başvurun. Sitede paylaşılan işletim sistemlerinin çoğunu test ederim ve harici bir çok farklı donanımda da farklarını görüp ona göre yedeğe alan birisiyim. Sorun olsaydı muhakkak geri bildirimde bulunur ve yapımcıyı bilgilendiririz. Başarılar dilerim.
  2. Boot.wim dosyası üstünde işlem yapmalısınız.
  3. Sorunsuz ve hızlı bir şekilde eset nod32 çalışıyorken kuruldu, lisans ekledi ve hosts dosyasına gerekli engellemeler eklenip c:shaolin klasörü ("%temp%\shaolin.. daha iyi olmaz mı?") silinerek temizlik yapıldı. Komut penceresinde dosya bulunamıyor diye bir uyarı vardı ancak dikkat etmeden uygulamayı kapattım. Ellerine sağlık başarılı ve düzgün bir kurulum olmuş tebrik ederim. Yalnız üninstall etmedim, programı kaldırırken *.msi dosyası ararsa sıkıntı olur.. birde programlara simge muhakkak olsun tavsiyesinde bulunayım Pdf dosyası üstünde test ettim, pro özelliklerini yerine getiriyor eline sağlık sorun yok ancak patlama durumu için henüz erken.
  4. Şayet vereceğiniz komut windows güncelleme ve servislerini ilgilendiren bir işlem içeriyorsa önce onları kontrol edin. Birde geçen gün komut işlemi yapmak istediğimde PowerShell (x86) ile çalıştırabildim.
  5. Eski anakartlarda olurdu dediğiniz, uzun süredir yeni nesil anakarlarda güney tek chipset bulunur. Test sonuçları kesin olur ancak, muhtemelen power supply arızasıdır, dengesiz voltaj gönderim sonuçları sonucu sistem karasızlığa düşüp windows çöküyordur.
  6. Mümkünse power supply ve ram değiştirerek veya birden fazla ram varsa tek tek test edin.
  7. Komşum olan telefoncu esnafa sordum, aynı wifi ağına bağlayıp her iki cihaza da copy my data kurup hallediyorum dedi. Bende 3utools kullanıyorum ama whatsapp mesajlarının gmail drive ile yüklendiğini biliyorum. Ayrıca iphone cihazlar gmail hesap kabul ediyor, ama whatsapp geri yükleme yapılıyor mu onu bilmiyorum. Bu arada yeni cihazınız hayırlı olsun.
  8. @semsibey Hocanın çalışmasını kastettiyseniz, bende eset nod32 aktif çalışıyorken katılımsız olarak sorunsuz kuruldu.
  9. Rica ederim hocam, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sadece yanlış anlaşılma var onun için tekrar kısaca bahsedeyim Multiboot sistemlerde direk iso dosyası ile boot edip sistemi kurarsanız dediğiniz gibi $OEM$ içeriği genelde yükleniyor, ben iso dan değil winpe sistemden yükleme yapıyorum onu kastettim ama çok da önemli değil.. canın ruhun sağolsun. @gokanuysal Sanal sistemde iso birinci boot aracı olduğu için install.wim dosyaları yüklenip sistem restart edince; ya diski birinci sıraya alın yada iso dosyasını sanal sürücü kalıbından çıkarın. Daha sonra kurulum devam edecektir.
  10. Bilmukabele üstadım winpe den kurulum yapınca yada bizim iso dan yada wim,den çalıştır dism++ vs araçları ile yüklenince $oem$ içeriği yüklenmiyor maalesef. install.wim\Users\Default\Desktop\ içeriğine atacağınız dosyalar kurulum sonrası otomatik gelir. Daha sonrasında her farklı kullanıcı hesabı açmada da gelmesi için; install.wim\Users\Administrator\Desktop\ içeriğine de eklemiş olursanız bu hesaplar içinde otomatik olarak bu dosyalar o hesabın masa üstüne gelecektir. @YAGMURADAM üstteki iso da olan araçlar klasörü. https://www.mediafire.com/file/31lukiuj8vsi10m/by_tr-Araçlar.7z/file
  11. Ellerine sağlık çok güzel ve ihtiyaç olan bir çalışmaydı. Windows 11 kurmak isteyip performans sorunları yüzünden kuramayan veya yabancıların paylaşımlarına muhtaç olan düşük donanım sahipleri için mükemmel bir çözüm. Birde beni mazur görürseniz sonraki paylaşımlarda bir tavsiye ve talep olarak, masa üstüne gelecek olan dosyaları install.wim içine ekleyip yükletirseniz benim gibi winpe den kurulum yapanlar için ilk yükleme sonrası iso dosyası ile bağlantı kesileceği için $OEM$ içeriği install78setup harici yüklenmeyecek bilginiz olsun üstadım.
  12. Server 2022 build 20348.2227 Sistemde 4 imaj bulunmakta. Standart ve Datacenter + Masa üstü deneyimi kurulumu. Sistem dün itibarıyla güncel ve kendi sistemimde kurdum, donanım tanıtımda sorun yaşamadım, yük altında ve çalışmasında fark ettiğim bir hataya rastlamadım. Herhangi bir hata yada sorun fark ederseniz lütfen geri bildirimde bulunun. DotNET 3.5'i entegre edildi. DotNET Framework 4.8.1'i desteği eklenmiş. Ayrılmış depolama alanı kullanımını devre dışı. Windows'taki gereksiz öneri ipuçlarını devre dışı. Defender ve güvenlik duvarı etkin. Güncellemeler açık. ISO dosyası içinde etxra klasöründe aktivasyon için @mephistooo2 üstadın çalışması ve gerekli bir kaç dosya eklenmiştir. https://www.mediafire.com/file/cjk8hliynltvwze/20348.2227.240104-0139.FE_RELEASE_SVC_PROD1_SERVER_X64FRE_TR-TR.iso/file Dosya: 20348.2227.240104-0139.FE_RELEASE_SVC_PROD1_SERVER_X64FRE_TR-TR.iso CRC-32: 6076cbe6 MD4: ed61ed4531bc3215e9195207d10699d2 MD5: 1a11885cb522ae78c5e1404fa07795ee SHA-1: a03fe412501fff21fba73edddc53263df72a5122
  13. @Bitsemender Paylaşımda olan dosyaları win11 de test edip, sistem kurulumları yaptıktan sonra paylaştım. Windows ta sorun yok ancak siz macOS'u sorunca bende merağıma istinaden sordum. Teşekkür ederim.
  14. MacOS kurulu sistemim yok test etmedim ancak yapımcının eklediği resim ve dosyalarda macOS desteği var ve kurulum yapılıyor. Sizde var ise test edip sonucu yazarsanız bizde emin olmuş oluruz
  15. Teşekkür ederim. İnsanların çoğu kolaya kaçmaktan veya alışkanlıklarından vazgeçmiyor yada zora düşmeden diğer alternatif paylaşım ve sistemlere pek dönüş yapmıyorlar. Belki çoğu haklıdır da bilemem, ventoy kullanmadığım için alternatif sistemler ilgi alanımdadır.. zamanım oldukça ilgilenir ve takip eder, kolay anlaşılacak sistemleri mümkün oldukça paylaşırım. Talebinize şöyle cevap vereyim. Burdaki paylaşıma ventoy eklemek zor ve anlamsız olur hiç gerek yok, illa ventoy ve bu sistemler bir arada olsun diyorsanız Vadi v4 paylaşımımda hepsi bir arada var. Var olan ventoy'a ekleme sorusu ise 3 şekilde mümkün. 1- F6 ExMenu geçişi için ventoy_grub.cfg eklentisi gerekli komutları ekleyip diskin sonuna preserve fat 32 alan oluşturup paylaştığım efi dosyaları çalıştırabilirsiniz. if [ "$grub_platform" == "efi" ]; then search --set=root --label VADI_EFI chainloader /efi/boot${VTOY_EFI_ARCH}.efi boot fi 2- Ventoy diske hiç müdahele etmeden rEFInd 7z ile açıp *.img dosyasını alın. Clover için iso indirip 7z ile açıp diskinize kopyalayın. 3- Yine preserve alan oluşturup istediğiniz dosyaları ve geçişleri buraya ekler, ventoy browser komutunca işlemleri yapabilirsiniz.
×
×
  • Create New...