Jump to content

crazy_pretty_murat

Üye
  • Posts

    363
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

1520 profile views

crazy_pretty_murat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

  1. İşte böyle olacak.HodRy gibi.Mesajımı okumadan pat diye mesaj atarak sallamasyon yapsa da cevap verilmesi güzel yani  :D
  2. iyide sağ tarafta ki yardımcı menü,gezintide ki ayarı kaldırmama rağmen çıkıyor.Bunun nesinin resmini koyacam ? Sağ taraftaki menü mouseyi sağa getirdiğimde çıkıyor işte.Olay bu.Üstelik konu başlığı kısmını acayip düşürmüşsünüz.Yani bişey yazılmıyo ki."Kaldırabilirim" diye yazamadım bile.Ne yazsamda o karakterlere sığdırsam diye epey düşündüm ama sığmıyor.Yapacak bişey yok.
  3. Bu forum performasından düşmüş.Eskiden patır patır bilmese de yazarlardı.Şimdi ise tık yok.
  4. Arkadaşlar windows 8 bilgisayarımda mouseyi sağ doğru getirdiğimde yardımcı menü çıkıyor.İşte ayarlar,cihazlar,başlangıç v.s. menüsü. Gezintide ki "sağ üst köşenin üstüne geldiğimde düğmeleri göster" seçeneğini kaldırdım hatta yeniden bile başlattım.Yalnız bu sefer sağ aşağıya getirince geliyor.Gezintide ki ayar dışında bir ayarı var mı bunun? Böyle bazen mouse ortadayken de geliyo.Tuhaf tuhaf karşıma çıkıyo.Kompleks yaptı bende.Epey araştırdım bulamadım :(
  5. Arkadaşlar HKCU ve HKLM'de bulunan policies değerlerini *.bat dosyası halinde silip bir çok engeli kaldırabiliyoruz.Regedit engelini buradan kaldırıyoruz ama bu sefer "Windows belirtilen aygıta, yola veya dosyaya erişemedi" hatası alıyorum.Ama bu hata hepsinde var.Gpedit.msc,aygıt yöneticisi,regedit, v.s. gibi şeyleri açmak istediğimde hep aynı hatayı alıyorum.Cafede ki tüm bilgisayarlar böyle.Bunu ana masa engellemiş belli.Her şey yerli yerinde eksik dosyada yok.Nasıl düzeltebiliriz bu hatayı acaba ?
  6. Nod32 de güzelce temizlemişti bende.Defalarca sildim ben bu virüsü zamanında.Ama o virüs eskilerden yaa.Ben rastlamıyorum kaç senedir ama çokta önemli bi virüs değil.Neyse İlk önce C'yi temizlettir.Sonra msconfige gel.Virüs programı dışında ne varsa tikini kaldır.Çalışmaısn.Sonra bilgisayarı yeniden başlat.Ama yeniden başlattıktan sonra disklerin içine girme.Herhangi bir klasöre de girme.Direkt Bilgisayarıma gel D ye sağ tıkla orda görecen sonra nod32 temizlesin diye.Eğer illa diskin içine gireceksin çift tıklayıp girme.Çalıştıra D:\ yazıpta gir.Neyse kaç tane disk varsa bu dediklerimi yap. Ondan sonra Flashın varsa onuda tak.Flashtan tekrar bulaşmaması için programın var mı bilmiyorum.Yoksa ilk önce onu kur.Uğraşamam diyorsan flashı taktığından 10 saniye shift tuşuna basılı tut.O zaman flashdaki autorun.inf dosyası çalışmaz.Dolayısyla virüsü bulaştıramaz.Ondan sonra diğer diskleri nasıl temizlediysen flash diskin üstünede gelip sağ tuş yap.Ordan nod32 ile temizlettir.Sakın flashın içine girme. Bunlar yeterli mi?Hayır.Bu virüs sistem geri yükleme klasörüne de bulaşır.En son diskleri temizlediğinden emin olabilmek için gizli ve korunan işletim sistemi dosyalarını göster dersin.Bakarsın biraz.Emin mi olduk.Şimdi tüm diğer diskler deki system volume information klasörlerine bu işlemi yap.Bu klasörlerinde içine girme.Basit dosya paylaşamından bu klasörün engellemesini kaldır.Ve direk nod32 yi bas.Tüm disklerdeki system volume information klasörlerine bu işlemi yaptır.Sonra yeniden başlat.Yoruldum yav.Amma yazmışım :)
  7. shutdown -s -t 00 Komutu bilgisayarı kapatır.İlk önce bunu bir dene.Duruma göre başka önerilerde bulunuruz.
  8. Ms-dostan kapat komutunu yapmayı denedin mi ? O zaman ne oluyor ?
  9. Arkadaşlar şunu yapabilecek bir babayiğit aranıyor.Kendimiz editleyebileceğimiz şekilde nasıl yapacaz bu işi ?
  10. Varsayılan ağ geçidinde ne yazıyor.
  11. Turkcell 90 tlye 90 günlük paket. Her yöne 1500 dk Her yöne 1500 sms 1,5 GB internet. Ama paket kullanım süresi 90 günlük.90 tl yi veriyorum.Daha üç ay hiç birşey yapmıyorum.
  12. Bide biz excelde fatura kesiyoruz.Birim fiyatları v.s. gibi şeyleri otomatik yaptırdım ama faturanın rakamını bide yazıyla yazmam lazım.Mesela "YALNIZ OTUZ TÜRK LİRASIDIR." demem lazım.Bunun içinde bana faturanın en sağ alttaki genel toplamını algılayacak bir kod lazım.Fatura tutarı 50 tl çıkmışsa "YALNIZ OTUZ TÜRK LİRASIDIR." yazısındaki otuzu elli yazacak mesela.Ama o kısmı hallederim gerçide bana sağ alttaki fatura tutarı 50,00 tl ise şunu şunu yap kodu lazım ama fatura tutarını nasıl algılayacak acaba ?
  13. Arkadaşlar word veya  excel dosyasının içine birşeyler eklemek için kısayol komutu var mı.
  14. Öncelikle konuyu arattım bulamadım. Arkadaşlar facebookta durum,fotoğraf v.s. beğenme hilesi için herhangi bir program filan var mı ? Millete bakıyorum binlerce beğeni var ama hileyle olduğu belli.Nasıl yapıyorlar bunu?
×
×
  • Create New...