Jump to content

raskolnikov

Üye
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • Zeytinin Başkenti Milas
  • PC, edebiyat, yüzme, doğa yürüyüşü

Recent Profile Visitors

1828 profile views

raskolnikov's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

26

Reputation

  1. Sık sık format atmka durumunda kalanlar için büyük kolaylık!
  2. Murat bey, bu ve önceki windows 11 isolarınızın bazılarını indirip kurdum. Son yani bu sisteminizi kurduktan sonra Google Chrome konusunda sorun yaşadım. Portable google chrome ve portable.com uygulaması içinden de google chrome bir türlü çalışmadı. Çalışsa da sorun çıkardı. Ben de Brave tarayıcı kullanmaya başladım. Sistem çok kasınca başka bir siteden indirdiğim win 11 pro'yu indirip kurdum. Şu an sorun tok. Kasılma da yok. Site şurada
  3. Tebrikler. Yabancı bir siteden buna benzer Windows 11 pro işletim sistemi indirip kurdum. Eğer yukarıda yazdıklarınız sistemde bir sıkıntı yaratmıyorsa çok güzel. Sürücülerimi zaten daha önceden yedek alıp kurulumdan sonra tekrar kuruyorum. Dil yüklemesi yapınca yeniden başlatmalısınız. Bir sorum olacak sözünü ettiğiniz 'Administrator' kullanıcısı windows'ta gizli olan 'Administrator' kullanıcısı mı yoksa Admin yetkileri verilmiş yerel bir kullanıcı mıdır?
  4. Mesaj kutunuza bakınız. Tavsiyemdir.
  5. Merak ettim. Windows gezgininde Hızlı Erişim>Müzikler klasörüne ulaştım. Oradaki mp3 dolu bir klasöre sağ tıklayınca sözünü ettiğiniz menüler geliyor. Başka bir klasörde, örneğin 'Belgeler' dizininde, içerisinde mp3 bulunan bir klasöre sağ tıklayınca bu menüler çıkmıyor. Normal bir klasörmüş gibi davranıyor.
  6. İşe yaradı. 'Yükselt' ibaresinin kaybolmuş olması iyi bir işaret. Yalnız, Wizart Music Converter nasıl çalışıyor anlayamadım! İşe yaradı. 'Yükselt' ibaresinin kaybolmuş olması iyi bir işaret. "Yalnız, Wizart Music Converter nasıl çalışıyor anlayamadım! Biri nbana yardım edebilir mi?" Diye yazmıştım. Ama deneme yanılma yöntemiyle ve birazcık araştırmayla Viwizart Music Converter'ın Spotify müzik listelerini mp3 olarak indirmeyi sağlıyor. Çok kullanışlı.
  7. 123 veya tnctr @forjest ustanın çalışmalarından: https://cloud.mail.ru/public/sNFW/ePun6G6MW/Office2016 x64 Pro VL 3in1 v8.exe
  8. Kurdum. Türkçeleştirdim. Bir türlü full yapamadım. .dll dosyasını ne yapacağız?
  9. Ben de önceden 3. parti bir uygulama ile Startallback'i 3.5.6'ya güncellemiştim. Verdiğiniz Linkten dosyayı indirdim. AV devre dışı bırakıp kurdum. Full oldu. Umarım hastalık bulaşmamıştır.
  10. Teşekkür ederim ilginize. Video çekmeyi hiç denemedim. Öğrenmek ve girişimde bulunmak için sizden daha üşengecim. Yaş itibarıyle benden geçti. İşlemlerde takıldığınız yer olursa tek tek anlatabilirim.
  11. Arkadaşımız Format sonrası Windows'un kuramadığı sürücüleri nasıl kurduğumu sormuş. Kendisini yanıtladım. Evet o komut Masaüstüne PC'deki tüm sürücüleri yedekler. Benim anlatmak istediğim bu klasörü, varsa D sürücüsü ya da harici bir depolama aygıtına atarak format sonrası eksik sürücüleri kurmak. Sürücü güncellemelerini ise daha önce sözünü ettiğim Ccleaner Pro ile yapıyorum. Sağlıcakla kalın.
  12. Aygıt yöneticisini aç (Win 11 için: Bu Bilgisayar>Sağ tık>Özellikler>Aygıt yöneticisi) . Ünlem ya da soru işareti olan sürücüyü güncelleştir diyorsun. Bunun için de söz konusu sürücü üzerinde çift tık>Sürücü sekmesi>Sürücüyü Güncelleştir>Bilgisayarımdaki sürücülere göz at'a tıkla. (Diğeri internette arama yapar. Onu geç. ) Açılan pencerede MyDrivers klaörünü göster ve 'Aç' Bu kadar. Çok kısa sürede kurar. Ekran sürücülerini kurarken ekran açılıp kapanabilir. Normaldir.
  13. Bitdefender Total Security V.26.0.30.102 Full Türkçe Bitdefender Total Security nasıl full yaptım? 1. Bitdefender anasayfasındaki indirme linki verilen şu adrese girdim. 2. Aynı anda https://temp-mail.org/tr/ (alternatif olarak https://gecicimail.com.tr/ ) adresinden bir geçici mail adresi aldım. 3. Bitdefender sitesinde sağ taraftaki kutucuğa almış olduğum geçici mail adresimi girdim. 4. I'm not robot güvenliğinden soldaki onay kutucuğuna tik atarak geçtim. 5. GET TO 90 DAY'i tıkla. Kullanıcı oluşturma sayfasına gidiyor. 6. Kullanıcı adı ve şifre oluştur. Bunları bir yerlere kaydet. 7. Sonra indirme izni veriyor. Web uygulaması indirdim. 8. İndirdiğim web uygulamasını Yönetici olarak çalıştırdım. (Tabiki önce Kurulu AV varsa kaldırdım) 9. Çalıştırınca yaklaşık 500-600 MB civarında bir indirme yapıyor. 10. Kurulumda dili TR yap. 90 günlük süre kurulumdan sonra kullanıcı girişi yapılınca başlıyor. 11. Yeniden 90 günlük deneme sürümü alabilmek için Defender central'a girip Kullanıcı hesabını kapamak gerek. Dolayısıyla yeni geçici mail adresi ile yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmalısınız. defender central: https://central.bitdefender.com/dashboard Not: 5 cihaza kadar kurulum yapabilirsiniz.
  14. Aslında böyle bir soru ile karşılaşınca herkesin benim gibi yaptığını düşünürdüm. Yukarıda bahsedilen driver yükleme uygulamalarının çoğunu kullandım. Ama çok sorun yaşadım. Bunlardan en büyüğü sistem çökmesiydi. Ta ki @forjest ustanın Ccleaner programını kurana dek. 1. Programı kurup tüm sürücülerimi güncelliyorum. 2. Komut istemini yönetici olarak çalıştırıyorum. 3.Önce Masa üstünde 'MyDrivers' adında bir klasör oluşturuyorum. 4. Sonra şu komutu veriyorum " dism /online /export-driver /destination:%USERPROFILE%\Desktop\MyDrivers " (tırnak işareti yok!) 5. Yukarıdaki komut Masaüstünde oluşturduğum 'MyDrivers' klasörüne tüm sürücüleri yedekliyor. 6. Bu klasörü harici bir ortama atıyorum. 7. Sık sık format attığım için Windows'un kuramadığı sürücüyü bu klasörü göstererek kuruyorum. 8. Dilerseniz aşağıdaki metni .BAT uzantılı bir dosya haline getirerek tüm yedekleme işlemini tek tıkla yapabilirsiniz: @ECHO OFF md "%USERPROFILE%\Desktop\MyDrivers" dism /online /export-driver /destination:%USERPROFILE%\Desktop\MyDrivers EXIT
  15. İndirdim. Rufus ile yazdırdım. kaldırdıklarım: Ofis 2021 Adobe A. Reader Winrar Eset Yerine Kurduklarım: Ofis 365 kurdum. Ofis 2016 olarak etkinleşti. O yüzden Ofis 2021'i yeniden kurup etkinleştirdim. Adobe A. Reader yerine Foxit Reader kurdum. Winrar yerine 7zip kurdum. Eset yerine önceden 90 günlük aboneliğim olan Bit Defender'ı kurdum. Sistem gayet güzel çalışıyor. Windows güncellemeleri alıyorum. En son winver: 22261-755 oldu. Sekmeli 'Dosya Gezgini' hoş olmuş. Ellerinize sağlık.
×
×
  • Create New...