Jump to content

TeYyArEe

Emekli
  • Posts

    15091
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    14

TeYyArEe last won the day on July 27 2015

TeYyArEe had the most liked content!

7 Followers

About TeYyArEe

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

5094 profile views

TeYyArEe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

952

Reputation

  1. Kısaca dosya Visual Studio .NET 2003 ile yazılmış. Tarih bilgileri doğru olduğunu kabul eder isek de .NET 3.5 veyahut daha düşük .NET versiyonları kullanılmış. .NET 1.0 XP ile çıktığını düşünür isek neden Windows NT 4.0'da çalışmadığı ortada Çok yüksek bir ihtimal ile .NET ile kullanılan bir kod satırı kullanmaya çalışıyor ve NT 4.0'da bu kodun karşılığı olmayınca da uzaylı görmüş masum köylü gibi kalıyor Haydi kolay gele !
  2. Do not turn off target uyarısı zaten sizin Download Mode'da olduğunuzu gösterir. Bu modda devam etmek için Ses Açma Tuşu'na, çıkmak için Ses Kısma Tuşu'na basmanız gerekir. Eğer ekranda bu işlemler için herhangi bir uyarı yazısı bulunmuyor ve herhangi bir işlem yapamıyor iseniz, Ses açma + Ses kısma + Home ve Güç tuşlarına 5 sn kadar basılı durarak telefonun yeniden başlamasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu işler ile pek haşır neşir değil iseniz, telefonunuza kalıcı hasarlar vermek yada Boot loop gibi sorunlar yaşatmadan vazgeçerek orjinal yazılımını kullanmanızı tavsiye ederim. Yok ben halen Custom Rom yükleceğim diyor iseniz de https://forum.xda-developers.com/s7-edge adresinden istediğiniz Rom'ları yükleyerek deneyebilirsiniz. Haydi kolay gele !
  3. Bilgisayar açılırken F8 tuşuna sürekli basarak Gelişmiş Başlangıç Ayarları'ndan Güvenli Mod'da bilgisayarınızı açın. Daha sonra MSCONFIG üzerinden değiştirmiş olduğunuz Bellek Üst Sınırı'nın üzerindeki check işaretini kaldırıp Tamam ile ayarları kaydedin. Windows normal şekilde başlayacaktır ! Haydi kolay gele !
  4. aşağıdaki linklerden daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz. https://www.adobe.com/tr/covid-19-response/message-from-shantanu.html https://www.adobe.com/tr/covid-19-response/program-changes.html
  5. Bu tür sorunlar ile ilgili detaylı bilgilendirme olmadan hiçbir sonuç alamazsınız. Aşağıda linkteki program ile mavi ekran hatası ile ilgili detaylı ekran görüntüsü veyahut dump dosyası oluşturarak gerekli bilgiye erişmemizi sağlayabilir, sorununuza daha net yanıt vermemizi sağlayabilirsiniz. https://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html Haydi kolay gele !
  6. Asus'un kendi sitesinde şu şekilde açıklama mevcut. Anakartınızda sadece 1 adet DDR4 SDRAM slotu mevcut. Bu nedenle 2. bir RAM takviyesi yapmanız mümkün değil. Ancak tek modül 16 GB DDR4 SDRAM ile yükseltmeniz olası ancak onlar da sanırım 800 TL gibi bir fiyatla başlayacağı için pahalıya gelecektir. DDR4 SDRAM fiyatları için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz https://www.n11.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/bellek-ram?q=2133+mhz&kullanimturu=Ddr+4&bellekramkapasitesi=16+Gb&uyumlusistem=Notebook Haydi kolay gele !
  7. Bu konu hakkında bir çok kez açıklama yaptım, ki bu şekildeki bir çok konuyu da hatırladığım için bu şekilde cevap verdim. ( Aşağıdaki linklerdeki konu sahibine dikkat ) Yaza yaza, açıklaya açıklaya anlatılamayan şeyler var bu hayatta. Yaşadıkça öğrenir, öğrendikçe de deneyim sahibi olur insan, tabi yaşadıklarından bir sonuç çıkartmış ise ! https://www.tnctr.com/topic/289999-format-error-occured-at-offset-llf-sorunu https://www.tnctr.com/topic/289321-pc-açılmıyor-bios-ekranında-kalıyor https://www.tnctr.com/topic/326188-ssd-yavaş-format-sorunu https://www.tnctr.com/topic/289585-low-level-format-atmam-iyi-olur-mu Her seferinde Low Level Format işine girişip, ya SSD'ye yada HDD'ye zarar vermiş anlaşılan. Ben böyle bir benliğe sahip insana ne diyeyim ki daha fazla ? Kendisinin dediği gibi, " Umursamıyorum yazdıklarını " Haydi kolay gele !
  8. Daha önceden bu konu ile ilgili bir çok konu açıldı ve bu konuyu açıklamaktan gına geldi. Low Level Format atmak istiyorsanız ATIN ! Sonucunu daha sonra buraya yazarak deneyiminiz paylaşın ki herkes için bir örnek oluştursun. Bu konularda öncelik ile kendinize güveniyor iseniz yapın. Deneyim bazı şeyleri göze alarak yapıldığında kazanılır. Aksi halde konusunu bile açmayın Ne demişler " Sonunu düşünen kahraman olamaz " ! Haydi kolay gele !
  9. Site bildirimleri için : chrome://settings/content/notifications Site konum bilgisi için : chrome://settings/content/location İlgili bölümden ister elle site ekleyerek, isterseniz de komple bildirimleri kapatabilirsiniz. Haydi kolay gele !
  10. Bu hata, dosya ismi, dosya yolu veya sürücü harfi gibi girdilerde tanımlanamayan karakter olması anlamına gelir. Exe veya Txt dosyasına ait yol tanımı yaptıysan, bu eklemeyi kontrol et. Mesela C:\TNCTR\Documents and settings\ yerine C:\TNCTR\Docume~1\ kullanılması sorunu düzeltebiliyor. Genelde aradaki boşluklar hataya neden olmakta. Haydi kolay gele !
  11. Sürekli olarak eski dosyayı silmeden devam etmek istersen şu kod işini görür ! Anlaşılması için sade bir şekilde GOTO komutu ile yapmaya özen gösterdim, daha kısa yolu FOR döngüsü ile de yapılabilir. Ancak değişkenlerin ne olduğunun ve anlaşılması daha zor olacağı için GOTO kodu ile ve değişkenleri uzun uzun yazdım. İlerideki CMD Script konuları için referans olur inşallah ! Haydi kolay gele !
  12. RAM'lerdeki Channel (Kanal) olayını fazlası ile yanlış anlamışsınız. Google üzerinden araştırma ile bilgilerinizi kontrol edin. @canbaba CPU-Z program ile baktığınızda 240 pin DIMM (Dual Inline Memory Module) (Çift Sıralı Bellek Modülü) RAM'lerde orjinal hızın yarısını gösterir ki, buda DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) RAM için 800 MHz olarak görüntülenir. Bu konuda bir sıkıntı yok. Ancak yinede teyit etmek isterseniz kullandığınız anakartın arayüzü üzerinden çalışma frekansını kontrol ediniz. Eğerki 1600 Mhz harici bir hızda çalışıyor ise XMP ile gerekli düzeltmeyi yapınız. Tek RAM kullanımında MHz hızının yarısı görecek diye bir olay yok. O mantığa göre 2'li, 3'lü 4'lü RAM kullanımında hız kullanılan RAM Slotu başına düşmesi gerekir ki bu çok saçma bir olay Yani tek RAM'de kullansanız hız aynı, 8 RAM kullansanız da hız aynı olacaktır. Sizin olayınız ile ilgili detay bilgi şu, RAM'ler yapıları itibari ile 2 farklı yapıdadır. SIMM (Single Inline Memory Module) ve DIMM (Dual Inline Memory Module). Bu şu demek oluyor, RAM'in PCB kartına çipler tek yüze monteli ise SIMM, çift yüze monteli ise DIMM. CPU-Z ise bu çiplerin bağlı olduğu tek hattı kontrol ediyor ve bilgilerini görüntülüyor. Buda 1600 MHz bir DIMM RAM'in 800 MHz olarak görüntülenmesine yol açıyor. Olay sadece bu Konuyu uzatıp fazla bilgiler ile kafa şişirmiyeyim daha fazla Haydi kolay gele !
  13. Sisteminiz BIOS üzerinden UEFI olarak tanımlanmış ise NTFS olarak format atamazsınız. Bu yüzden Windows 7 kurulumu hata ile sonuçlanmıştır. Ya BIOS üzerinden UEFI yapılandırmasını Legacy olarak yapılandırın, yada Windows 7'yi UEFI olarak kurun. Sorun ortadan kalkacaktır. Haydi kolay gele !
  14. NTFS Dosya sistemi ile ilgili bir problem bu. Ya disk sürücünüz de yada disk yapılandırmasında bir sorun oluşmuş gibi görünüyor. Sorun diskiniz (bad sector, Damaged sector vs.) ile ilgili ise fazla yapılacak birşey yok, sadece disk yapılandırması ile ilgili ise Windows disk hata denetimi aracını kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken, sürücülerin üzerinde sağ tıklayıp özellikler penceresini açmak ve araçlar sekmesinden Hata Denetimi başlığı altındaki aracı kullanmak. Sorunu bu şekilde çözebilirsiniz. Yada en uzun yolu ile HDD'yi yeniden formatlayarak tüm sürücüleri yeniden yapılandırarak Windows kurulumu gerçekleştirerekte sorunu çözebilirsiniz. Haydi kolay gele !
  15. Lenovo'larda klasik sorun halini almış bir sorun bu. Sorunu kaynağı Windows 10 Home/SL sürümlerine gelen büyük Windows güncellemeleri ile Lenovo'ya ait bazı donanım sürücülerinin uyumsuzluğundan ve Windows güncellemesi esnasında ISC ve IRST sürücülerine ait registry ayarlarında yapılan değişikliklerden kaynaklanmakta. Windows 8.1 yüklemiş ve geçici çözüm üretmişsiniz. İsterseniz Windows Media Creation Tool ile Windows 10 Home sürümünü kurmanız durumunda sorun tamamen ortadan kalkacaktır. Haydi kolay gele !
×
×
  • Create New...