Jump to content

TeYyArEe

Emekli
  • Posts

    15091
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    14

Everything posted by TeYyArEe

  1. Kısaca dosya Visual Studio .NET 2003 ile yazılmış. Tarih bilgileri doğru olduğunu kabul eder isek de .NET 3.5 veyahut daha düşük .NET versiyonları kullanılmış. .NET 1.0 XP ile çıktığını düşünür isek neden Windows NT 4.0'da çalışmadığı ortada Çok yüksek bir ihtimal ile .NET ile kullanılan bir kod satırı kullanmaya çalışıyor ve NT 4.0'da bu kodun karşılığı olmayınca da uzaylı görmüş masum köylü gibi kalıyor Haydi kolay gele !
  2. Do not turn off target uyarısı zaten sizin Download Mode'da olduğunuzu gösterir. Bu modda devam etmek için Ses Açma Tuşu'na, çıkmak için Ses Kısma Tuşu'na basmanız gerekir. Eğer ekranda bu işlemler için herhangi bir uyarı yazısı bulunmuyor ve herhangi bir işlem yapamıyor iseniz, Ses açma + Ses kısma + Home ve Güç tuşlarına 5 sn kadar basılı durarak telefonun yeniden başlamasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu işler ile pek haşır neşir değil iseniz, telefonunuza kalıcı hasarlar vermek yada Boot loop gibi sorunlar yaşatmadan vazgeçerek orjinal yazılımını kullanmanızı tavsiye ederim. Yok ben halen Custom Rom yükleceğim diyor iseniz de https://forum.xda-developers.com/s7-edge adresinden istediğiniz Rom'ları yükleyerek deneyebilirsiniz. Haydi kolay gele !
  3. Bilgisayar açılırken F8 tuşuna sürekli basarak Gelişmiş Başlangıç Ayarları'ndan Güvenli Mod'da bilgisayarınızı açın. Daha sonra MSCONFIG üzerinden değiştirmiş olduğunuz Bellek Üst Sınırı'nın üzerindeki check işaretini kaldırıp Tamam ile ayarları kaydedin. Windows normal şekilde başlayacaktır ! Haydi kolay gele !
  4. aşağıdaki linklerden daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz. https://www.adobe.com/tr/covid-19-response/message-from-shantanu.html https://www.adobe.com/tr/covid-19-response/program-changes.html
  5. Bu tür sorunlar ile ilgili detaylı bilgilendirme olmadan hiçbir sonuç alamazsınız. Aşağıda linkteki program ile mavi ekran hatası ile ilgili detaylı ekran görüntüsü veyahut dump dosyası oluşturarak gerekli bilgiye erişmemizi sağlayabilir, sorununuza daha net yanıt vermemizi sağlayabilirsiniz. https://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html Haydi kolay gele !
  6. Asus'un kendi sitesinde şu şekilde açıklama mevcut. Anakartınızda sadece 1 adet DDR4 SDRAM slotu mevcut. Bu nedenle 2. bir RAM takviyesi yapmanız mümkün değil. Ancak tek modül 16 GB DDR4 SDRAM ile yükseltmeniz olası ancak onlar da sanırım 800 TL gibi bir fiyatla başlayacağı için pahalıya gelecektir. DDR4 SDRAM fiyatları için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz https://www.n11.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/bellek-ram?q=2133+mhz&kullanimturu=Ddr+4&bellekramkapasitesi=16+Gb&uyumlusistem=Notebook Haydi kolay gele !
  7. Bu konu hakkında bir çok kez açıklama yaptım, ki bu şekildeki bir çok konuyu da hatırladığım için bu şekilde cevap verdim. ( Aşağıdaki linklerdeki konu sahibine dikkat ) Yaza yaza, açıklaya açıklaya anlatılamayan şeyler var bu hayatta. Yaşadıkça öğrenir, öğrendikçe de deneyim sahibi olur insan, tabi yaşadıklarından bir sonuç çıkartmış ise ! https://www.tnctr.com/topic/289999-format-error-occured-at-offset-llf-sorunu https://www.tnctr.com/topic/289321-pc-açılmıyor-bios-ekranında-kalıyor https://www.tnctr.com/topic/326188-ssd-yavaş-format-sorunu https://www.tnctr.com/topic/289585-low-level-format-atmam-iyi-olur-mu Her seferinde Low Level Format işine girişip, ya SSD'ye yada HDD'ye zarar vermiş anlaşılan. Ben böyle bir benliğe sahip insana ne diyeyim ki daha fazla ? Kendisinin dediği gibi, " Umursamıyorum yazdıklarını " Haydi kolay gele !
  8. Daha önceden bu konu ile ilgili bir çok konu açıldı ve bu konuyu açıklamaktan gına geldi. Low Level Format atmak istiyorsanız ATIN ! Sonucunu daha sonra buraya yazarak deneyiminiz paylaşın ki herkes için bir örnek oluştursun. Bu konularda öncelik ile kendinize güveniyor iseniz yapın. Deneyim bazı şeyleri göze alarak yapıldığında kazanılır. Aksi halde konusunu bile açmayın Ne demişler " Sonunu düşünen kahraman olamaz " ! Haydi kolay gele !
  9. Site bildirimleri için : chrome://settings/content/notifications Site konum bilgisi için : chrome://settings/content/location İlgili bölümden ister elle site ekleyerek, isterseniz de komple bildirimleri kapatabilirsiniz. Haydi kolay gele !
  10. Bu hata, dosya ismi, dosya yolu veya sürücü harfi gibi girdilerde tanımlanamayan karakter olması anlamına gelir. Exe veya Txt dosyasına ait yol tanımı yaptıysan, bu eklemeyi kontrol et. Mesela C:\TNCTR\Documents and settings\ yerine C:\TNCTR\Docume~1\ kullanılması sorunu düzeltebiliyor. Genelde aradaki boşluklar hataya neden olmakta. Haydi kolay gele !
  11. Sürekli olarak eski dosyayı silmeden devam etmek istersen şu kod işini görür ! Anlaşılması için sade bir şekilde GOTO komutu ile yapmaya özen gösterdim, daha kısa yolu FOR döngüsü ile de yapılabilir. Ancak değişkenlerin ne olduğunun ve anlaşılması daha zor olacağı için GOTO kodu ile ve değişkenleri uzun uzun yazdım. İlerideki CMD Script konuları için referans olur inşallah ! Haydi kolay gele !
  12. RAM'lerdeki Channel (Kanal) olayını fazlası ile yanlış anlamışsınız. Google üzerinden araştırma ile bilgilerinizi kontrol edin. @canbaba CPU-Z program ile baktığınızda 240 pin DIMM (Dual Inline Memory Module) (Çift Sıralı Bellek Modülü) RAM'lerde orjinal hızın yarısını gösterir ki, buda DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) RAM için 800 MHz olarak görüntülenir. Bu konuda bir sıkıntı yok. Ancak yinede teyit etmek isterseniz kullandığınız anakartın arayüzü üzerinden çalışma frekansını kontrol ediniz. Eğerki 1600 Mhz harici bir hızda çalışıyor ise XMP ile gerekli düzeltmeyi yapınız. Tek RAM kullanımında MHz hızının yarısı görecek diye bir olay yok. O mantığa göre 2'li, 3'lü 4'lü RAM kullanımında hız kullanılan RAM Slotu başına düşmesi gerekir ki bu çok saçma bir olay Yani tek RAM'de kullansanız hız aynı, 8 RAM kullansanız da hız aynı olacaktır. Sizin olayınız ile ilgili detay bilgi şu, RAM'ler yapıları itibari ile 2 farklı yapıdadır. SIMM (Single Inline Memory Module) ve DIMM (Dual Inline Memory Module). Bu şu demek oluyor, RAM'in PCB kartına çipler tek yüze monteli ise SIMM, çift yüze monteli ise DIMM. CPU-Z ise bu çiplerin bağlı olduğu tek hattı kontrol ediyor ve bilgilerini görüntülüyor. Buda 1600 MHz bir DIMM RAM'in 800 MHz olarak görüntülenmesine yol açıyor. Olay sadece bu Konuyu uzatıp fazla bilgiler ile kafa şişirmiyeyim daha fazla Haydi kolay gele !
  13. Sisteminiz BIOS üzerinden UEFI olarak tanımlanmış ise NTFS olarak format atamazsınız. Bu yüzden Windows 7 kurulumu hata ile sonuçlanmıştır. Ya BIOS üzerinden UEFI yapılandırmasını Legacy olarak yapılandırın, yada Windows 7'yi UEFI olarak kurun. Sorun ortadan kalkacaktır. Haydi kolay gele !
  14. NTFS Dosya sistemi ile ilgili bir problem bu. Ya disk sürücünüz de yada disk yapılandırmasında bir sorun oluşmuş gibi görünüyor. Sorun diskiniz (bad sector, Damaged sector vs.) ile ilgili ise fazla yapılacak birşey yok, sadece disk yapılandırması ile ilgili ise Windows disk hata denetimi aracını kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken, sürücülerin üzerinde sağ tıklayıp özellikler penceresini açmak ve araçlar sekmesinden Hata Denetimi başlığı altındaki aracı kullanmak. Sorunu bu şekilde çözebilirsiniz. Yada en uzun yolu ile HDD'yi yeniden formatlayarak tüm sürücüleri yeniden yapılandırarak Windows kurulumu gerçekleştirerekte sorunu çözebilirsiniz. Haydi kolay gele !
  15. Lenovo'larda klasik sorun halini almış bir sorun bu. Sorunu kaynağı Windows 10 Home/SL sürümlerine gelen büyük Windows güncellemeleri ile Lenovo'ya ait bazı donanım sürücülerinin uyumsuzluğundan ve Windows güncellemesi esnasında ISC ve IRST sürücülerine ait registry ayarlarında yapılan değişikliklerden kaynaklanmakta. Windows 8.1 yüklemiş ve geçici çözüm üretmişsiniz. İsterseniz Windows Media Creation Tool ile Windows 10 Home sürümünü kurmanız durumunda sorun tamamen ortadan kalkacaktır. Haydi kolay gele !
  16. Öncelik ile aşağıdaki şartların yerine getirilmiş olması gerekir; Öncelik ile bağlantının sürekli kurulabilmesi için Statik IP olması gerekir ( istenir ise VPN bağlantısı yapılabilir) Printer'in bağlı olduğu bilgisayarda Windows Güvenlik Duvarında 80 numaralı port açık olmalı (antivirüs var ise bu yazılıma ait ayarlardan yapılandırılması gerekir) Her iki bilgisayarda Internet Information Service (IIS) kurulu olması gerekir. Kurulu değil ise Denetim Masası -> Programlar -> Programlar ve Özellikler -> Windows özelliklerini aç veya kapat yolunu izleyerek kurulması gerekir. Sonrası kolay, IP adresi ile diğer bilgisayardaki yazıcıya ulaşmak için tarayıcıya http://IP Adresi/printers (örnek olarak http://192.168.1.1/printers ) yazmanız yeterli olacaktır. Tanımlı yazıcıları görebiliyor iseniz, üzerine tıklayarak kendi bilgisayarınıza ekleyebilirsiniz, ancak eklemek istediğinizde sizden yazıcının bağlı olduğu kullanıcı adı ve şifresini soracaktır. Haydi kolay gele !
  17. Kısmen de olsa şu işine yarayabilir https://play.google.com/store/apps/details?id=de.cyberdream.androidtv.notifications.google Haydi kolay gele !
  18. Bu konu sadece Link generator ve leech sitelerinin paylaşımı için oluşturulmuş bir konudur. Konu içerisindeki link çeviri istekleri tarafımdan silinmiş olup, bu işlemleri konu içerisinde bulunan siteler üzerinden yapmanız gerekmektedir. Anlayışınız için teşekkürler ! Haydi kolay gele !
  19. Recovery bölümünün silinmesi ile garantinin bozulması ancak yazılımsal destek veren şirketlerin ürünlerinde geçerlidir, buda çoğu markalarda olmadığı anlamına gelir. Recovery bölümü, kurtarma ve yeniden yükleme ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmayan kişiler için alternatif bir yöntem olarak geliştirilmiştir. Sonuçta herkes Windows kurmayı veya virüs temizleme vb. işlemleri bilmek zorunda değil. Heleki Windows 10'da bulunan Windows'u Sıfırla seçeneği var iken Recovery ile uğraşmaya gerek kalmadı. Ne yaptığınızı biliyor iseniz Recovery bölümünü gönül rahatlığı ile silebilirsiniz. Haydi kolay gele !
  20. Excel olarak mümkün ama neden uzun uzun uğraşalım ki ? Sırası ile yapılacak işlemleri anlatayım. Excel ile listeyi oluşturun. Oluşturma kriteri olarak ; Sıra No, Ad, Soyad, Adres girebilirsin. Ben şu şekilde bir liste hazırladım. Daha sonra boş bir Word belgesi açın. Sayfa Düzeni'nden zarf boyutlarını ve yazdırma yönünü vs ayarlayın. Yukarıdaki bölümden Postalar -> Alıcıları seç -> Varolan listeyi kullan yolunu izleyin ve oluşturduğunuz Excel dosyasını seçin. Bu kutucuk geldiğinde, liste hangi sayfada ise onu seçin ve "ilk satırdaki veriler sütun üstbilgileri içeriyor" kutucuğunu duruma göre kaldırın. (Benim listemde sıra no, ad, soyad gibi üstbilgiler mevcut olduğu için işaretledim) Zarfın üzerine yazılacan "SAYIN : " bölümünün yerini ayarlayın. Yukarıdan Postalar -> Birleştirme alanı ekle ile eklemek istediğimiz bölümleri seçin. (Ad, Soyad, Adres vs). Ancak aralarında boşluk olacak ise bu boşluğu space ile girmeyi unutmayın Bundan sonrası listeyi yazdırmaya geldi. Yada işi doğrulamak için en sondaki "Sonuçların ön izlemesi" ile teyidini yapabilirsiniz. Haydi kolay gele !
  21. TeYyArEe

    Eksik Ram

    Öncelik ile XMP uyumlu RAM'leri A_1 ve B_1 slotlarına, 1600 MHz olan diğer RAM'leri A_2 ve B_2 slotlarına yerleştirin. Daha sonra CPU Turbo modu kapatın. Daha sonra XMP ile gereken 1600 MHz ayarını yaparak BIOS'tan çıkın ve sistemi yeniden başlatın. Düzelmesi lazım ! Haydi kolay gele !
  22. CMD ile kapatabilirsin, ancak Yönetici olarak açılmış bir CMD olmalı. Kısaca kullanımı şu şekilde; NET START/STOP "servis adı" Yok bu beni kesmez sadece bir defalığına kapatıyor der isen, sürekli düzenleme şansında mevcut. O da şu şekilde; SC CONFIG "servis adı" START=AUTO/DEMAND/DISABLED/DELAYED-AUTO AUTO = Servisi bilgisayar açıldığında otomatik başlatır. DEMAND = Servisi gerekir ise başlatır, services.msc altında "ELLE" olarak görüntülenir. DISABLED = Servisi kapatır. DELAYED-AUTO = Servisi gecikmeli başlangıç olarak yapılandırır. Herhalde bunlar seni keser arık Ömer, yok kesmez dersen devamınıda getirebilirim Haydi kolay gele !
  23. JavaScript kodlamadan pek anlamam ama mantıken var root = $("#root").val(); ile dönecek olan değere örnek olarak TEST der isek, var url = window.location.host + root + "setup/completed.php"; ile dönecek değerin domain.comTESTsetup/completed.php olması gerekir ki tarayıcı böyle bir url'ye erişemeyeceği için kod bloğu ilerlemeyi kesecektir. Bence url değişkenini var url = window.location.host + "/" + root + "/" + "setup/completed.php"; olarak değiştirdiğin takdirde dönecek değer domain.com/TEST/setup/completed.php gibi çözümlenebilecek bir url'ye dönüşecektir ki buda kod bloğunun ilerlemesini sağlayacaktır. Haydi kolay gele !
  24. Launcher olarak TSF Shell veya Arrow Launcher önerebilirim. Dosya Yöneticisi olarak ise Solid Explorer ve Mi Xplorer öneririm. Kullanımları oldukça güzel ve detaylı özelliklere sahipler. Haydi kolay gelsin!
  25. 0x80073701 ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING Kısaca anlatmak gerekir ise, Güncelleme için gerekli bazı sistem dosyaları eksik. C:\Windows\Logs\CBS altında ki CBS.log dosyası içerisinde hangi dosyaya erişemediğini kontrol edebilirsin. Yada işi Windows sorun gidericisi ile düzeltebilirsin. Haydi kolay gele !
×
×
  • Create New...