Jump to content

hossohbetli

Üye
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hossohbetli

  1. 64bit işletim sistemleri AMD ile özdeşleşmiştir. Ama Intel makinelere de kurabilirsiniz. Evet, normal 64bit Windows. Tabi çalıma sahibinin modifiyesi var.
  2. Popüler Bazı Dağıtımların RAM Kullanım Miktarları Her zaman en az kaynak tüketen dağıtım hangisi diye soran, eski bilgisayarları için hızlı, hafif Linux dağıtımı arayan insanlarla karşılaştım. Elbette tüm Linux dağıtımları değil ama Haziran 2016 tarihinde birisinin bloguna eklediği RAM karşılaştırmasına bir bakalım. class: bbc_table Dağıtım Masaüstü Ortamı Temel Aldığı Çekirdek Sürümü RAM (MB) Ubuntu Gnome 16.04 Gnome 3 Ubuntu 16.04 4.4.0-21-generic 726 Debian Gnome Gnome 3 Debian Stretch 4.5.0-2-amd64 646 Fedora 24 Beta Gnome 3 Fedora 24 4.5.2-302.fc24.x86_64 622 Elementary OS 0.3.2 Pantheon Ubuntu 14.04 3.19.0-59-generic 604 Ubuntu Unity 16.04 Unity 7 Ubuntu 16.04 4.4.0-22-generic 597 LXLE LXLE Ubuntu 14.04 3.13.0.87-generic 484 Debian XFCE XFCE 1.12 Debian Jessie 3.16.0.4-amd64 322 Ubuntu Mate 16.04 Mate Ubuntu 16.04 4.4.0-21-generic 321 Lubuntu 16.04 LXDE Ubuntu 16.04 4.4.0-22-generic 222 Manjaro LXQT LXQT Archlinux 4.4.11.1-MANJARO 181 Sparkylinux Minimal Openbox Debian Stretch 4.5.0-1-amd64 179 Debian LXDE LXDE Debian Stretch 4.5.0-2-amd64 170 Manjaro Openbox Openbox Archlinux 4.0.8.1-MANJARO 145 Debian Custom Openbox Openbox Debian Stretch 4.5.0-2-amd64 67 Debian CLI only None Debian Stretch 4.5.0-2-amd64 27 DEBIAN.ORG.TR forumundan alıntıdır. Orjinal Kaynak: https://brendaningram.com/article/ram-usage-of-various-linux-desktop-environments/
  3. Malumunuzdur, webmaster kategorisindeki forumların birkaçı sadece davetiye sistemi ile yeni üyelik alımı yapmaktadır. Bunların en büyüklerinden biri, bu Kurban Bayramı'nın ilk gününde duyuru şeklinde konu açıp, davetiyesiz üyelik alımı yaptı. Herkes kişisel bilgilerini köküne kadar sunarak beleş eşek bulmuş misali daldı. Birkaç hiperaktif hergele, bazı yerlerde 90 hesap aldım gibi belki doğru belki yalan böbürlenmelerde bulundu. Bunu gören site yöneticileri de durumdan rahatsız olmuş olacak ki bu bayramda açılan hesapların hepsini bugün silmiş. Bu yazımı gören arkadaşlardan bazıları "E ne var bunda, site yönetiminin keyfinin kahyası mısın?" diye sorabilir. Elbette kimsenin sitesinin yönetiminin keyfinin kahyası değilim ve ilk defa bir forum hakkında böyle bir yazı asıyorum. Çünkü iş sadece beleş eşek verip, eşeği kaybetme hikayesi değildir. O kadar insanın kişisel bilgileri ne olacak? Gerçi kişisel bilgilerimizin hemen her üye olduğumuz yerde açık edilebilme ihtimali vardır. Gizliliğimizi sağlamak pek kolay değil Türkiye'deki siber alemde. Ama bu durumun böylesi büyük bir forumda istismar edilebileceği gibi bir ihtimal olabilir mi diye düşününce yakıştıramıyor insan. İnternetin daha verimli kullanılmasına yönelik bilgi birikiminin paylaşıldığı böylesine bir forumda bu olaylar yakışık almamıştır. İsim vermiyorum. Olur da bu yazıyı gören yönetici çıkarsa, olmadı be arkadaşlar. Yakışmadı bu davranış. Madem ki büyüklük ettiğinizi düşünerek insanları aranıza çağırdınız; yaptığınız işin arkasında durun. Ya da insanlardan özür dileyerek kişisel bilgilerinin güvende olduğuna dair bir açıklama yapın. Büyüklüğünüzün olumlu izlenimlerle devam etmesini istiyorsanız bunu yapmalısınız. Kendimce bir sızlanma olarak yazdığım bu yazımın kimseye kara çalmak için olmadığını belirtmek isterim. Cevap yazacak arkadaşların da bu hassasiyetle isim vermeden yorum yapmalarını rica ederim. Kaynak: Beleş Eşeği Kaybedenler Kulübü Neden oldu bilmiyorum, aynı konu 2 kez açıldı aynı anda. Birini silebilir misiniz? Bu durum için özür dilerim.
  4. Ben de Linux Mint üzerinde firefox son güncellemesi ile aynı sorunu yaşıyorum. Firefox çok şaşırttı beni.
  5. IPB Forum ücretli tabi.   MyBB sürekli güncellemeleri, Türkiye'deki geniş destek ağı ve oldukça esnek yapısı ile ücretsiz sistemler içinde önerebileceğim en iyisi diyeyim.   SMF kurarsan da www.smfdestek.com sitesine bakınıp geliştirme ve bilgi birikimi adına fikir edinmiş olursun.   Forum tutar mı?   Spesifik bir alanda forum kurarsanız tutar elbette. Müzmin bir hastalık hakkında detaylı bilgiler sunan bir forum tutar mesela. Ya da ne bileyim, özel bir nesne, canlı gibi bir konuda forum kurarsan tutar.   Genel forum, webmaster forumu, oyun, proğram forumu falan düşünüyorsan çok zor...
  6. Anasayfanı böyle ayarlarsan, siten arama motorları tarafından sevilmez. Ama o index.html dosyasını zengin metinlerle beslersen başarılı olma şansı daha yüksektir.
  7. Özgün ve değerli (Pagerank değeri olan veya ziyaretçisi yoğun olan) birkaç site/foruma, sitemizin logo/banner'ini yayınlaması karşılığında sponsor hosting sağlayabilirim. Warez, adult içerik, telif hakkı ihlali barındıran site/forumlar bu hizmetten yararlanamaz.   Güçlü bir Linux makineden limitsiz trafik, yeteri kadar veri alanı, sınırsız subdomain, sınırsız MySQL gibi yüksek özelliklerde hesap verilecektir.   İhtiyaç sahibi arkadaşların PM ile iletişime geçip sitelerinin adreslerini gönderirlerse gerekli incelemelerin akabinde uygun bulunursa sponsor hosting sağlanacaktır.
  8. eylulgazetesi.com teması güzel. Ücretli değilse, tercih eilebilir.   WordPress kurulum, güvenlik, SEO gibi ihtiyacınız varsa PM ile iletişime geçebilirsiniz.   Epeydir girmiyordum buraya, -Özür TNCTR- hem Linux kullanıyorum, bıktım Windows'un hatalarından, bu yüzden proğram sitesi falan aramıyordum, hem de iş güç arasında unutmuşum. Yine görünmezsem webmasterlord.net forumumuzdan iletişim kanalına mesaj atabilirsiniz.
  9. [quote name='paffendorf' date='10 August 2012 - 08:46 ' timestamp='1344588370' post='1229398'] [img]http://img801.imageshack.us/img801/6139/ekranalntsgk.jpg[/img] şöyle bir uyarı veriyor, bunun normal torrent linki yokmu? [img]http://img801.imageshack.us/img801/6139/ekranalntsgk.jpg[/img] şöyle bir uyarı veriyor, bunun normal torrent linki yokmu? [/quote] Magnet linkinin sonunda bir boşluk var, hata ondan kaynaklanıyor. Ben boşluğu silince başarılı şekilde inmeye başladı. Paylaşım için teşekkürler.
  10. Eline sağlık üstad. Vista yüklü bilgisayara kuracağız. Bu addon paketi ile normalde de kurulum yapılabiliyor mu?
  11. paylaşım için teşekkürler. sadece S3 dvd için PPF yamasının uygulanacağından bahsedilmiş. S3versiyon2 için PPF yaması gerekmiyor sanırım. Yanılıyor muyum ?
  12. Yuhan arkadaş sistemin 32 bit mi 64 bit mi? indirdiğin paket 32 bit mi, 64 bit mi? bu ikisi arasında tutarsızlık olursa kurulmaz.
  13. Yeniceriyani arkadaş buraya eklemiş.dil entegreli iso dosyası: http://www.tnctr.com/topic/162034-windows-7-ultimate-sp1-tr-eng-dil-entegre/
  14. ThirdLevelDataCache= 3072 Windows'ta böyle bir reg kaydı yok ya, bunu oluşturmak da bize düşüyor artık.
  15. L2 belleği , 256x2=512 kb olarak görünüyor. Bir de L3 belleği var o da 3 mb görünüyor. [b]SecondLevelDataCache[/b]= 512 olarak mı, yoksa 3072 olarak mı ayarlanacak bu işlemcide? Ya da ek olarak bir de [b]ThirdLevelDataCache[/b]= 3072 yazmak mı lazım? Şu windows'un ne saçmalıkları var yahu?..
  16. XP için olanı manuel kurmak gerektiğini söyleyen arkadaşlar, manuel kurulumun tam olarak nasıl yapıldığını, yani dosyaların nerelere opyalacağını belirtirlerse çok makbule geçer.
  17. Paylaşım için teşekkürler dostlar. Xp için olanı manuel kuralım da, nerelere kopyalayacağız üstat?
  18. 1- Germinal 2- V For Vandetta 3- Esaretin Bedeli
  19. Kaspersky kasmıyor da, pc'yi kapatırken çok geciktiriyor. Ben de en çok kaspersky'i beğenirim. birden fazla motorlu koruma tercih edecekler için de f-secure öneririm. Düşük konfigürasyonlu pc'lerde windows 98, windows me dağıtımlarında kaspersky'nin çok rahat ve kapanmada sorunsuz çalıştığını deneyimledim. ama win 2000 ve sonrası sürümlerinde hep o kapanmadaki sorunla karşılaştım. Ama acemiler için en rahat yazılım da eset smart security'dir. standart kurulum ile kullanıcıların % 90'ı için koruma sağlar. Bütün bunların yanında windowsa hiç bir zaman güvenmem. Sistemimde her zaman için öncelikli tercihim linux dağıtımlarıdır. genelde ubuntu veya pardus kullanıyorum. Bankacılık işlemlerimi vs. asla windows'da yapmamaya çalışırım. Linux'de ise gözü kapalı her türlü işlemleri yaparım. Virüsten kurtulmak istiyorsanız öncelikle, windows'tan kurtulmanız gerek dostlar. Linux ile güvenli internet ve Pc keyfi yaşayın. Bu testler farklı şirketlerde farklı sonuçlar verecektir tabi. Kapitalizm, açık bırakmaz.Her ticari yazılım şirketi kendini üstün gösterecek bir firma ile anlaşır,her yolu deneyerek bunu dünyaya lanse eder. yıllarca bize norton'u bir nimetmiş gibi sundular mesela. Ama daha geçen yıla kadar adamlar virüs işinde tam bir şaşkındı. 2009 sürümlerinden itibaren iyileşme var gibi görünüyor veya bu da yine bir aldatmaca olarak kurgulanmış bir iddia.
  20. biçimlendirmenin ntfs olması şart mı arkadaşlar? usb hdd için de geçerli olur mu bu yöntem? ben elimdeki usb hdd'yi biçimlendirmeden ( şu an fat biçiminde) iso dosyasını usb hdd'ye açarak işlemi gerçekleştirmek istiyorum. mümkün müdür?
  21. CorelDraw GraphicSuite x4.14 Profesyonel vektörel tasarım programı CorelDraw'ın yeni sürümü X4. Farklı sektörlerde pek çok tasarımcının kolaylığı, hızı ve yüksek çizim kalitesi nedeniyle tercih ettiği CorelDraw'ın yeni versiyonu ile vektörel çizimler yapmak artık çok daha kolay. İçerdiği Uygulamalar * CorelDRAW X4 * Corel PHOTO-PAINT X4 * Corel PowerTRACE X4 * Corel CAPTURE X4 Sistem Gereksinimleri: * Windows® XP (Service Pack 2 veya daha yüksek), veya Windows Vista™ (32-bit veya 64-bit) * 512 MB RAM, 430 MB sabitdisk alanı * Pentium® III, 800MHz işlemci veya AMD Athlon™ XP * 1,024 × 768 veya daha yüksek monitör çözünürlüğü * DVD sürücü * Mouse veya tablet İçinde keygen mevcuttur. Proğramı trial ( deneme sürümü) olarak kurun. İlk kullanımda: 1-) Keygen ile üretilen keyi girin ve keygeni açık halde bırakın, phone activaction’u seçin, 2-) Size verdiği installation kodunu büyük harflerle, aralıksız ve arada (-) gibi bir işaret de koymadan keygendeki ikinci bölüme yazalım ve generate’e tıklayın. 3-) Elde edilen activation kodunu proğramın etkinleştirme satırına yazıp, aktivasyonu gerçekleştirin. İndir: 300 mb, part1 200 mb, part2 100 mb civarıdır. http://rapidshare.com/files/228084069/corelDRAWx4.part1.rar http://rapidshare.com/files/228157324/corelDRAWx4.part2.rar[/CODE] [b]Proğramı indirip de sadece keygen isteyenler: 134 kb[/b] [CODE]http://rapidshare.com/files/228962355/corelgraphicsuitex4.zip[/CODE]
  22. CorelDraw Graphicsuite x4.14.0.0.567 Profesyonel vektörel tasarım programı CorelDraw'ın yeni sürümü X4. Farklı sektörlerde pek çok tasarımcının kolaylığı, hızı ve yüksek çizim kalitesi nedeniyle tercih ettiği CorelDraw'ın yeni versiyonu ile vektörel çizimler yapmak artık çok daha kolay. İçerdiği Uygulamalar * CorelDRAW X4 * Corel PHOTO-PAINT X4 * Corel PowerTRACE X4 * Corel CAPTURE X4 Sistem Gereksinimleri: * Windows® XP (Service Pack 2 veya daha yüksek), veya Windows Vista? (32-bit veya 64-bit) * 512 MB RAM, 430 MB sabitdisk alanı * Pentium® III, 800MHz işlemci veya AMD Athlon? XP * 1,024 × 768 veya daha yüksek monitör çözünürlüğü * DVD sürücü * Mouse veya tablet İçinde keygen mevcuttur. Proğramı trial ( deneme sürümü) olarak kurun. İlk kullanımda: 1-) Keygen ile üretilen keyi girin ve keygeni açık halde bırakın, phone activaction?u seçin, 2-) Size verdiği installation kodunu büyük harflerle, aralıksız ve arada (-) gibi bir işaret de koymadan keygendeki ikinci bölüme yazalım ve generate?e tıklayın. 3-) Elde edilen activation kodunu proğramın etkinleştirme satırına yazıp, aktivasyonu gerçekleştirin. Not: indirirken bir indirme yazılımı kullanmanızı tavsiye ederim. çünkü çoğu antivirüs, içindeki keygen'i engellemektedir. antivirüsü pasifleştirip internet browser'i kapatarak, indirme yazılımı ile sorunsuz indirebilirsiniz. İndir: Proğram ve keygen:Boyut 300 mb, part1 200 mb, part2 100 mb civarıdır. http://rapidshare.com/files/228084069/corelDRAWx4.part1.rar http://rapidshare.com/files/228157324/corelDRAWx4.part2.rar[/CODE] Proğramı indirip de sadece keygen isteyenler: 134 kb. [CODE]http://rapidshare.com/files/228962355/corelgraphicsuitex4.zip[/CODE]
  23. slax'ın türkçe desteği var baybayrak arkadaş. sadece 6-7 aylık bir dönemdeki çekirdekler için türkçe desteği eklenmemişti. ama 6.0.9 sürümünden itibaren türkçe dil desteği de yeniden eklenmiştir. Hatta slax'ın sitesinde, lazım olan dosyaları kendimiz seçip,ihtiyacımıza göre iso dosyasını oluşturup öyle indirebiliyoruz.
  24. TweakNow PowerPack Professional 2.2.0 | 7 MB - RS TweakNow PowerPack programı ile işletim sisteminizi ve internet tarayıcınızı hızlandırmak artık mümkün. Paket program şeklinde dizayn edilmiş bir sistem hızlandırıcı ve geliştiricisi olan bu yazılım ile sisteminiz yönetimini daha hızlı, daha kolay ve daha işlevsel hale getirebilirsiniz. RAM Idle programı belleğinizin Windows işletim sistemi içerisindeki kullanımını düzenlemek ve yönetmek görevini yerine getirir ve bu sayede RAM kullanımınız çok daha düzgün bir şekilde gerçekleştirilir. Bellek yönetimini üstlenen bu program ile program performanslarınızda hissedilir bir artışa tanık olabilirsiniz. AutoShutdown programı ise kaynak kullanımı ve yönetimi konusunda size yardımcı olabileceği gibi bilgisayarınız kapatılırkenki işlemleri sıraya koyarak veri kaybına ve veri bozulmalarını engeller. Ayrıca sisteminizi daha da güvenli kullanmanıza yarar. CD AutoRun ise Windows'un klasik CD, DVD başlatmalarına alternatif olarak kullanılabilecek işlevsel bir otomatik başlatma programıdır. Ek özellikler olarak programları başlatmak ve müzik dinlemeye başlamak için de kullanabilirsiniz. Virtual Desktop programı ile dört farklı masaüstü düzenlemesini eş zamanlı olarak yapabilirsiniz ve bu sayede bilgisayarınızın görünümünü değiştirebileceğiniz gibi işlerinizi de daha rahat gerçekleştirebilirsiniz. Bu paket yazılım sayesinde bilgisayarınızın donanımı hakkında daha fazla bilgiye ve bu donanımı daha işlevsel kullanma şansına sahip olacaksınız. Anakart, işlemci, ekran kartı, bellek, ağ bağlantıları ve sabit diskiniz artık daha çok fonksiyonlu olarak çalışacaktır. İndir: http://rapidshare.com/files/223192916/TweakNowPowerPack_v2.2.zip[/CODE]
×
×
  • Create New...