Jump to content

cakomo

Üye
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cakomo

  1. Arkadaşlar ne yaptıysam yine olmadı, klonlamayı yaptım harddiski komple ssd'Ye klonladım daha sonra bilgisayardan hdd'yi söktüm ve sadece ssd ile başlatmak istedim ancak bios içerisinde yine ssd göremiyorum. Sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını aslında anlamadım. Yani usb'den windows kurmak istediğimde kurulum sayfasında ssd'yi görüyor ve ona göre biçimlendirebiliyorum ve kurulumu yapıyor ancak sistem yeniden başladığında ssd bios'ta görünmediği için kurduğum işletim sistemini başlatamıyorum. Bir yerde yazılımsal bir hata yapıyorum ama nerede anlamadım.
  2. Monster Abra A5 V5.1 versiyonlu bilgisayarıma KIOXIA PCIE 4.0 256GB 3400/1900 MB/S M.2 SSD KBG50ZNS256G kodlu bir SSD taktım. Windows'u cihazın kendi hard diskine kurduğumda SSD'yi görüp kullanabiliyorum ancak Windows'u SSD'ye yüklemeye çalıştığım zaman windows kurulumu yaptıktan sonra başlatamıyorum. Daha doğrusu cihaz SSD'yi görmediği için Windows'un kurulu olduğu dizini göremiyor ve dolayısıyla başlatma sağlayamıyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Cihazı daha hızlı ve etkin kullanmak için SSD aldım ancak kurulumu yapamıyorum ve hard diskle devam etmek zorunda kalıyorum. HDD'ye Windows kurup disk yönetiminden ssd'ye baktım, aktif görünüyor ama nasıl oluyorsa üzerine windows kurduktan sonra yeniden başlayınca bios'tan gösteremedim, çıldıracağım. Yapılması gereken yazılım değişikliği nedir ?
  3. Arkadaslar herkese selam ; benim sorununm biraz karısık ama cok cok önemli. şirket bilgisayarını her zaman oldugu gibi aksam kapattım ve ertesi sabah actıgımda 'windows başlatılıyor' da gelen renkli ışıklar gelmeden başlangış onarmaya atıyor windows dosyaları yüklüyor diyor sonra da onarmayı yapamadı diyor. bilgisayar içinde önemli bilgilerim ve belgelerim var. nasıl kurtarabilirim ya da nasıl açabilirm ? üzerine windows 7 yi tekrar kursam belgelere ulaşabilir miyim ?  yardım ve desteklerinizi bekliyorum beni cok sıkıntıya soktu bu durum herkese iyi forumlar
  4. bu spotify ın full versiyonu var mı arkadaslar ya da crack falan ? interneti biraz araştırdım ancak sürekli premium maker çıkıyo onu da indirmek istedigimde cep telefonuna indirmem gereken bir uygulaman bahsedip duruyor sinir oldum. varsa böyle bi crack ya da full program yardımcı olursanız sevinirim ::)
  5. Herkese selam arkadaslar geçenlerde windows 7 kurdum bilgisayara ancak bir sorun var java programını çalıştıramıyorum. programı gayet güzel kuruyor bilgisayar ancak okey yada tavla acmaya calısıtıgımda sürekli problem cıkarıyor daha dogrusu calıstırmıyor. sitelerde mi sorun var diye düşünerek bir kaç siteden denedim hepsinde aynı sorunu yasıyorum javayla ilgili hiçbirşeyi çalıştırmıyor. düşük versiyonu kurmayı denedim 7u51 i fayda etmedi , sildim 8 versiyonunu kurdum yine aynı durum. mümkünse yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyor ? yeniden formatlamak istemiyorum bilgisayarı :/   edit : antivirüs olarak avast kullanıyorum acaba avast engelliyor olabilir mi javayı ? eger engelliyorsa nasıl devredışı bırakabilirim ?
  6. arkadaşlar verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim hepsini de indirdim şuana kadar en iyi ikisi rufus ve izmir teknik destek programları oldu. sistemi de gayet stabil şekilde kurdum suan sorunsuz windows 7 kullanıyorum :) ilginize çok tesekkür ederim  herkese iyi forumlar :)
  7.   Hocam teşekkür ederim şimdi indirdim deniyorum. bu xp yi de yükledigime bin pişman oldum zaten :/ emegine saglık
  8. arkadaslar selam bildiginiz gerçekten çalışan bir usb boot etme programı var mıdır ? bugün e kadar denedigim hangi program varsa hep kurulumda hata verdi sıkıntı çıkardı. dos üzerinden kodlamayla da yapmaya calıstım ancak malesef hiç birinden fayda alamadım. bu işin püf noktası nedir ? belki bir şeyi eksik yapıyorumdur ondan sorun oluyordur ? ya da önerebileceginiz güzel bir program istiyorum sizden hocam şu programdan memnunum kullanıyorum sorunsuz dediginiz.  herkese iyi forumlar :)
  9.   Hocam diger işletim sistemlerini yükledigimde sorunsuz çalısıyor. mesela suan buraya yazarken müzik bozuluyor takılıyor. önerebileceginiz bir hdd düzeltme programı var mı ? driverları kendi sitesinden yükledim ama hala aynı. harddiskte sorun varsa düzeltebilme imkanım var mı ?
  10. Arkadaşlar selam ; siteden windows XP indirip kurdum sorunsuz şekilde kurulumlar driverlar hepsi tamam. ama küçük bir sorunum var ki yeri geliyor beni bilgisayardan sogutuyor. bilgisayar da ara ara takılmalar donmalar yaşıyorum. mesela word de yazı yazarken aynı zamanda müzik dinleyemiyorum. bilgisayar 1-2 saniye takılma yapıyor dolayısıyla şarkı bozulyoraynı zamanda mouse hareket ettirmek isteyince de aynı sorunla karsılayorum. windows 7-8 yükledim hiç böyle sorunla karsılasmadım gayet sagıklı calısıyorlardı. windows xp daha stabil diye ona geçmek istedim ama hata mı ettim bilemedim. sizce bunun sebebi nedir ? lütfen yardımcı olun herseyi yüklemişken tekrar format atmak istemiyorum :/
  11. güncell yok mu yardım edecek arkadaslar ?
  12. benzer bir sorun bende de mevcut. pc bazen kendi kendini resetliyor yeniden baslatıyor işlemciye baktım psu ya baktım hepsi saglam 2 ay olmadı pc yi toplatalı. kasayı arkaya dogru ittirdigimde yada yanlıslık ayagım falan carparsa da yapıyor. herhangi bir yerinde şase yapıyor olabilir mi ? cvp lar içn şimdiden tşk.ler
×
×
  • Create New...