Jump to content

zazabager

Üye
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

716 profile views

zazabager's Achievements

  1. Bir arada olursa sıkıntılı olabiliyor, o yüzden şahsen tavsiye etmem. Multiboot Programlarından ise Ventoy'u tek geçerim. Herkese de tavsiye ederim.
  2. Aşağıdaki linkteki zamanlamalı kapatma uygulamasını indirip onunla kapatmayı dene. Bir arkadaşımın başına aynı sorun geldiğinde işe yaramıştı. Belki senin bilgisayarında da işe yarar. Programın Türkçe dil seçeneği de mevcuttur. https://www.bandisoft.com/shutdown8/
  3. İlk bat dosyasına ek olarak, bazı kayıt defteri kalıntıları ile klasör kalıntılarını da siliyor. Kısacası eksik birkaç OneDrive fazlalığını da tamamen kaldırıyor. Doğrudur kardeşim, "Programlar ve Özellikler" kısmında kaldırma seçeneği var ancak tam olarak kaldırdığı söylenemez. Kalıntı bırakıyor geride ne yazık ki. Amaç işte o kalan artıkları da sistemden söküp atmak. Hibit Uninstaller, sadece iki kayıt defteri girdisi bırakıyor. Hibit Uninstaller + Bat dosyası çok daha sağlıklı temizleyecektir.
  4. Biraz daha geliştirdiğim temizleme aracı. Önemli Not: Yönetici olarak çalıştırın. ONEDRIVE_ZB.bat
  5. Hangi işletim sistemini seçersen seç, tavsiyem Deffender Antivirüs'ün sistemden tamamen kaldırılmış sürümlerini yükle (Sitede bolca mevcut). (Istediğin bir antivirüsü sonradan kurarsın). Hız ve Performansa en az %30 etki edecektir.
  6. "MediaHuman YouTube To MP3 Converter" Kullanım kolaylığı ve kullanışlılık bakımından tek geçerim.
  7. Evet, önceden ben de bu araçla indirmiştim ancak şu an kullanılabilir değil. Windows 10 sekmesine tıklandığında bembeyaz bir sayfada donup kalıyor. İlginize teşekkürler.
  8. Windows 10 1607 Home+Pro (VL versiyonu da olur) Redstone 1 Türkçe MSDN iso dosyasi lazım. Epeyce aradım ama nette bulamadım, olanların da linkleri ölü. Elimde ingilizcesi mevcut. LTSB veya Türkçe dil eklenmiş hali orjinal sürüm gibi olmuyor. Elinde bulunan varsa upload edip link atarsa memnun olurum. Saygılar.
  9. Bilgisayarinin Anakartının üretim tarihini kontrol ettin mi? Eski ise ona göre bir işletim sistemi kumani tavsiye ederim. Windows 11 tam olarak gelişimini tamamlamış bir işletim sistemi değil. Bir bilgisayarda sorunsuz çalışır, diğer bilgisayarda aşırı sorunlu olur. O yüzden Örneğin Windows 10 1809 sürümü (2018 ve öncesi üretilen anakartlarda mükemmel performans sağlar), üretim tarihine göre sistemi değiştirmeni öneririm. Bu da işe yaramazsa sorunun donanımsal olduğu (Ekran Karti, İşlemci vb.) neredeyse kesinleşir.
  10. Uyumluluk modunu denememiş isen denemeni tavsiye ederim, umarım işe yarar. "Oyunun kısayoluna sağ tıkla-Özellikler-Uyumluluk" Ayrıca Laptop'ta Windows Defender Devredışı bırakılmış veya kaldırılmış ise, kendi bilgisayarında da Defenderi devredışı bırakıp denemeni tavsiye ederim. Zira Windows Defender, bazı uygulama ve oyunlara saçma sapan tepkiler verebiliyor.
  11. "Denetim masası-Program ve Özellikler-Windows özelliklerini Aç Kapat" bölümündeki "Eski bileşenler"in açık olduğundan emin olduktan sonra "Microsoft Visual C++" programlarını yuklersen açılabilir.
  12. Türkçe dil seçeneği de olan Subtitle Edit Öneririm. Indirme linki: https://www.gezginler.net/indir/subtitle-edit.html
  13. Dism++ programını indirip Sistem iyileştirme-Explorer kısmında, resimdeki yeri, resimdeki gibi yap düzelir.
×
×
  • Create New...