Jump to content

UZUNLAR

Üye
  • Posts

    844
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Everything posted by UZUNLAR

  1. Üstad, yine 12'den vurmuşsun. Niye mi ? CEVAP : Bu partition gizlemek hangi akla hizmet ben bu güne kadar anlamış değilim. CANINA OKUMUŞSUN !! Hele hele Ventoy yapımcısı..... yap bir menü daha 32MB alana zaten ( wim-iso konulmuyo) virüs girdiyse, yapı bozulduysa " Kurulumu Güncelle " menüsü ki var. Kişinin ISO - WIM dosyaları silinmemiş olur. Var olan bu menü silmiyor ise ( bilmiyorum ) sadece güncelliyor ise O partitionu ne diye gizliyosun ? diye adama sorarlar.
  2. Can sıkıntısına bugün yaptığım ( " Ayakkabının teki ayakkabılıkta, diğeri buz dolabında " esasına dayalı ) Benim için MultiBoot paylaşımı yapmıyosun diyenler için..... https://drive.google.com/file/d/1TOlXpgv4UdxSFuVO-oZB9H3VexoTJHpu/view?usp=sharing
  3. Evet, sizi teyit ediyorum. Arşivimde olan kendi yaptığım ALL_Aomei_x64.iso ile test ettim. GrubFM + Ventoy = Legacy de + UEFI de Backupper + PartAssistant çalıştı.
  4. Ventoy kullanan, Legacy'de AOMEI_Backupper_TechPlus-v.6.4.iso kalıbını benim gibi çalıştıramayan oldu mu ? NOT : Aynı iso kalıbını GrubFM çalıştırdı. Düzeltme : Legacy de GrubFM da çalıştırmadı. Denemelerim Sanal PC de olduğundan GrubFM ram yetmediği için çalıştıramadı gibi geldi bana.
  5. Üstad, bence şunun için KALDIRMA ( ayrıca bende de donma falan yapmadı ) AcronisTI bir MultiBoot'un olmazsa olmaz programlarından biri. Üstad, bence şunun KALDIR , biraz olsun MultiBoot işleriyle uğraşan sıradan kullanıcı bile SSTR yi kullanacağını var sayarsak onun içinde zaten benden kalanı var. SON SÖZ SENDE BİTER
  6. Üstad, ben de şöyle yaptım. Update_TR_ATI21.7z ile son paylaştığın Update_TR.7z yi birleştirdim. Sistemi kurdum, incelediğim kadar ile ( çünkü yeni yaptım ) her şey gayet güzel. Şurayı bi incelesen... : Legacy / Grub2FM / F5 / ATI.21 ÇALIŞTIRMAK. Bilmiyorum neden bende çalışmadı. Benden kaynaklı olabilir.
  7. Teşekkürler Mustafa https://dosya.co/ysy2tie3rwre/KARASAN_ATI-2021.7z.html
  8. awengers üstadın paylaştığı ATI 2021 linux tabanlı , başka yerden indireceğinin ne olduğunu bilmek lazım. Şayet awengers üstadınkini kullanıp çalıştırmak istersen denemek, bakmak lazım. Kodların yolları ile olursa yapılabilir. O da şu an benim için yorucu bi iş yarın falan aklıma gelir boş zamanım olursa yapmaya çalışırım, gönderirim.
  9. Mustafa, büyük ihtimal çıkarmaz sağlam yerden indirmiş olursun. Ben hemen hemen tüm ISO ları kendim oluşturduğum için oradan indirip kullanmadım, kullanmam.
  10. @By_FaRuK Üstad, şimdi top sizde şayet olabilirliği var ise sizde cygwin64 yapısını yeniden düzenlerseniz bu iş tammm olacak.
  11. 10 yıldızlı bilgi paylaşımı, Teşekkürler Üstad.
  12. Üstad, tabi ki paylaşıma açılması harika bir şey. Önemli olan sonrası... Neyi kastediyorum : Biz yapımcılar için bu zamana kadar son çıkan tar.gz dosyasını tıpkı cygwin64 ile yaptığımız gibi ( artık iş görmüyor ) nasıl yapıldığını yani EDITLEMESİ + PAKETLEMESİ nin anlatım videosu yapılsa.... aksi halde ( en fazla hafta da bir yeni tar.gz çıkıyor ). Ya @köylü üstadın düzenleyip paylaşmasını beklememiz gerekecek ya da geçişi ventoy'a ait efi / legacy dosyası üzerinden bir kaç adım da çalıştırmamız gerekecek.
  13. @köylü Doğal olarak, AIO BOOT da görünüyor ( MultiBoot içinde var ise ) geçişte yapılıyor. bilginize....
  14. Üstad, Lagacyde + UEFI geçişler var hiç bir problem yok.
  15. Ennnn son haliyle sistemin her zaman ki gibi boş halini gönder hemen halledim.
  16. @serhat100 ne yapim Üstad, ben de ancak kolay olanını yapabiliyom.
  17. Herhangi bir sıkıntı yok,sadece 1.0.36 ya güncelledim hepsi bu
  18. Olumlu olumsuz hiç bir cevap vermemiş. demek ki başka kullanıcılardan da bu durumla karşılaşan olmamış. Şeytan diyor ki GrubFM a çekkkk shift+delete yi ! 1 yıldır peşinden koşturuyoz bunun.
  19. Şöyle bi test yaptım : En son tar.gz dosyasının içinden sadece ve sadece i386-efi + i386-pc + x86_64-efi klasörlerini sildim. Bende olan bir önce ki tar.gz içinde ki i386-efi + i386-pc + x86_64-efi klasörleri koyup Grub2FM oluşturup MultiBoot kurulumu yaptım. SONUÇ : F5 ile Ventoy görünüyor ve çalışıyor fakat tarih 02.08.2021 görünüyor. Köylü üstadın dediği gibi güncellemenin anlamı kalmıyor. Ben GrubFM çalıştırdığım zaman versiyonuna ve tarihine bakarak güncel olup olmadığını anlamam lazım diye düşünüyorum.
  20. Tşk Üstad, öğrenmek istediğim cevabı vermişsin. Standart build ile olmuyor. Standart OLMAYAN build yapmasını da ben bilmiyom. Yapımcı Release sürümünü de güncellememiş ( F5 Ventoy +AIOBOOT desteğini çekti ise ) absürt bi durum ... :) Biiliyosun benim için en ufak hatanın sonu Shift + Delete ile son bulur. :D Senin F5 den geçişler de herhangi bir sorun yok. F7 de de problem yok. Bir sonraki güncellemen de şu boot/grub içinde ki grub klasörlerini de eş zamanlı Update_TR.7z içine koyupta, Update cmd kodlarını da eklersen GrubFM da tarih görüntüsü güncel olmuş olur. Şu an da aşağıda resimde ki gibi 01.04.2021 görünüyor. Bence daha da i iyi olur. :)
  21. Üstad, GrubFM ı editleyip paketlerken yapımcı kaldırmış da sen mi yeniden ventoy'a geçişi koydun ? Hayır yapımcı kaldırmamış sen editleyip paketledin ve her şey normal seyrinde ventoy'a geçiş sağlanıyor mu ? Ben editleyip paketleme bilmediğimden, sadece cygwin64 ne yapıyorsa onları kullanıyorum. Tabi F5 le ventoy'a geçiş olmadan.
  22. sadece sizin grubfmx64 .efi dosyasını gönderirsen yerine koyup onunla deneyecem, vallahi bravo DÜZELTME . Üstad bir an dalgınlıkla istedim senin sistem dosyalar açık vaziyette çalışıyor dolayısı ile gönderemezsiniz diye düşünüyorum. Aklım bizimkilere gitti ( tek başına grubfmx64.efi ye )
  23. Evet Üstad, 22.02.2021 tarihl, grub2-latest.tar.gz yi senin MultiBoot'a enjekte ettim. Yapım tarihi doğru 22.02.2021 Esas öğrenmek istediğim : Siz yaparken grubfmx64.efi dosyasını da 22.02.2021 tarihli grub2-latest.tar.gz ye göre mi yeniden oluşturdunuz. ? tahminim öyledir, yne de sorayım dedim. Aşağıda resim grubfmx64.efi dokunulmamış hali (Zaten yapmasını bilmiyorum ) Sonuç : grubfmx64.efi dokunulmamış hali ile Ventoy'a geçiş var .
×
×
  • Create New...