Jump to content

mycell2520

Üye
  • Posts

    137
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1444 profile views

mycell2520's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

15

Reputation

  1. Otomatik ten kastım kanal frekans idi. Güvenlik modu olarak en güvenilir olarak Wpa2 tercihim ama modem ile router bağlantısında sorun olduğu wpa/Wpa2 otomatik modu olarak ayarladım. WiFi ayarlarını şöyle izah edeyim. Ana modemin 5 GHz ve 2.4 GHz desteği var a ama router modemin 2.4 GHz destekleri için Ana modemin 5 GHz desteğini kapattım. Güvenlik modunda her ikisi içinde Wpa2 modunu tercih ettim. Kanal frekansı olarak wifi analizere en uygun gelen 7. Kanalı sabitledim ama çevredeki komşular anlamadığı için pek anlamı kalmıyor. Bant genişliği için her ikisinde 20 MHz i tercih ettim. Kısacası bu ayarları biliyorum. Baktım olmadı birde ayarları varsayılan otomatik ayarlarda kalsın dedim. Ana modemin IP sini 192.168.1.1 olarak routerinkini 192.168.1.5 olarak ayarlayıp, router modemin dhcp modunu kapatıp modemleri ln girişlerinden bağladım. Normalde bir sorun olması lazım ama router modemini wifine bağlantısında internete bağlanamıyorum asıl sorun bu, neyse deneme yanılma ile birşeyler yapacağız.
  2. Benim Huawein arayüzü farklı temel olarak zaten yaptım. Otomatik ve sabit modlar denedim. Tplink var onun wifi router modunda kurulum yap şimdilik oldu ama huawei içinde çalışmalar devam ediyor. Ekran görüntülerine bakın. Huawei ana makina bu 4G Router.
  3. Hocam bendeki ve alt kattaki kardeşimin laptop da aynı sorun vardı. Modemi ayarlarken birşeyi gözde mi kaçırıyorum diyorum. Modem çıkışındaki wan veya lan üzerinden çıkış yapmak birşey değiştirir mi.Dediğinizi yapacağım, birde ağ ayarlarını sıfırlayacağım bakalım inşallah düzelir.
  4. Üstteki modemin wifisi alt kata ulaşmadığı için alt kata kablo ile modemi AP yaparak wifi alanını genişletmek istedim. Ana modem olarak Huawei 4G router B525 A.point olarak Huawei HG658 modemi kullanıyorum. İnternet ve YouTube daki anlatımlarla bağlantıyı yaptım. Yalnız sorun şu her iki modemin wifisiyle telefondan internete bağlanıyorum. Fakat laptop ile bağlandığında internete bağlanamıyorum. Bu sorun başına gelen veya modem ayarlamasını nasıl yapmam gerektiğini anlatacak biri varsa teşekkür ederim.
  5. Crasadure Hocam teşekkür ederim. Önceki versiyonlarda entegre olmuyor hata veriyordu ve eklemek için efi dosyasında ve kodlarda düzenleme yapmak gerekiyordu. O yüzden entegre istemiştim. Yeni versiyonda wim kalıbında deşiğiklik yaptınız herhalde o yüzden bir sorun çıkarmadı. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
  6. Crasadure Hocam, bu modüldeki yükleme dosyası otomatik açılacak şekilde yapımcının paylaştığı Wimpe _ADK içerisini entegre imkanınız var mı. Sebebi bu wim dosyaları direk Aioboot tarafından entegre edilebilmekte, sizin wim direk monte edilemiyor ve bazı kodlara ihtiyaç duyuyor. Bu sadece benim bir düşüncem yapılabilirliği konusunda bilgim yok. Mesale aşağıdaki linkteki WinPE_10_v1803_x64.wim dosyasına entegre edilebilir mi. https://drive.google.com/drive/folders/0B-o-S1Ld1ZTiMmNmV2k0S2JxUE0
  7. Bence win10 kurulup win7 kurulmuyorsa usb 3 desteğinin olmamasından kaynaklı olabilir
  8. Kullandığın sürümün bulunduğu isoyu indir. İsoyu sağ tıkla bağlaya bas. İso içindeki setupa tıkla güncellemeleri yükler, ben o şekilde yükselttim.
  9. Usbnin ntfs bölümüne KMPE deki _wim klasörünü kopyalarsan içine işletim sistemleriminin adlarını örnek adlara göre değiştirip otomatik olarak kurulum yapabilrsin. Aynı usbyi ayırmakla uğraşmayıp 2 usb ile birini fat32 diğerini ntfs olarak kullanabilrsin.
  10. Arkadaşım konun başındaki açıklamaları okudun mu bilmiyorum ama Karadurak hoca otomatik menü olmadığını söylemiş, onun yerine startsetup ile otomatik menü gibi isoyu koyduğun yeri göstererek kurulum yapabileceğini söylemiş, bur da anlamadığın yer ne bende onu anladım. Açılıştaki ve kmpe içindeki startsetupup açıp sağ tıklayıp dosyayı göstereceksin olay bu.
  11. _win klasöründeki ilgili klasörlerin içine koyabilirsin wim dosyalarını isolar farketmez yerini göstermen yeterli
  12. Şuan telefondan yazıyorum o yüzden sana yarayacak komutlar varmı bakamadım ama bu konu içerisinde crasadure hocanın paylaştığı aioboota özel paket (kmpe, hbcd) eklemek için gerekli grub2 komutları vardı onlar işini görür herhalde bir bak.
  13. Pardus açılış menüsü olan grub menü dosyasını bulup ona eklemen gerekli sonuçta pardusta bir linux türevi aşağıdaki linkteki anlatımlardan faydalanabilirsin. https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F_men%C3%BCs%C3%BC_se%C3%A7eneklerini_de%C4%9Fi%C5%9Ftirmek
  14. Çözüm google translate çevirin gitsin.
  15. Dediğinizi yaptım Hocam, fakat aynı yerde kaldı. Entegre ettiğimden ve otomatik yükleme üzerinden denedim. CD den çalışan hali açılıyor ama kurulumda hata veriyor. Kendi USB aracı ile Windows 10 kurulu bilgisayara kurulum yaptım. https://www.pardus.org.tr/pardus-usb-olusturma/ Ayrıca program yapımcısına da raporladım. Bakalım çözüm bulabilecek mi?
×
×
  • Create New...