Jump to content

efsabe

Üye
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by efsabe

  1. bukibuks33, Bir saat önce yazdı:

    hocam bios güncellemesi yap devamında tüm sürücüleri en güncellerini kur gerekirse sıfırdan format at ve tüm güncellmeleri yükle. benzer sorun arkadaşta da vardı. bios güncelleyip sıfırdan pc kurulumu yaptık sonra da güncelleme yaptık sıfır sıkıntı

    Hocam bios ve bütün driverlar güncel, daha önce bir kaç defa format attım bir süre sonra sıkıntı devam ediyor 

  2. C@NgO, 8 dakika önce yazdı:

    ekran koruyucu ayarlarında ekran koruyucu boş olarak seçilmiş olabilir ona bir bakın.Benim başıma gelmişti ekran kararıp duruyordu.

    ekran koruyucusu fare kımaldadıktan sonra düzelir benim bildiğim , ben normal sunum hazırlarken yada internette dolaşırken birden bire kararma  oluyor ve kalıyor.  bende kapatım tekrar açıyorum laptobu başka türlü ekran gelmiyor

  3. forjest, Bir saat önce yazdı:

    Ramlerin yerini değiştirip denemek.Bios üzerinden takılan ramlerin frekanslarını kontrol etmek uyumlu olan değerlere almakta gerekebilir bunu şunun için belirttim bazı ekran kartları ram üzerinden besleniyor windows,ram ve ekran kartı arasında hız farklılıklarında sorun olması ihtimal olmaz denemez detay komplike durumlar olabilir. Güç yöneticisinden hibernation özelliğini kapatarakta ayrıca denemek gerekli bios ayarlarını iyice gözden geçirin birde kolay gelsin. :) 

    1 tane soket var zaten 4 GB Ram Bios üzerinde 8 GB Rami ben söktüm . Peki diğiniz kontrelleri nasıl yapabilirim ve uymlu değerleri nasıl bilebilirim?

  4. Extended, Bir saat önce yazdı:

    ATK driver ı yanlış kurulmuş olabilir fn tuşuyla beraber ekranı kapatma tuşuna bastığınızda ekran kapanıyor mu yoksa kararıyor mu?

    Ekran kapatma kısayolu çalışmıyordu sen söyledikten sonra kendi sitesinden indirdiğim ATKPackage' yi kurdum şuan tuş çalışıyor . fn+Ekran kapatmaya bastığım zaman Ekran kapanıyor. Kararmıyor.

  5. forjest, 8 saat önce yazdı:

    1.Pili çıkararak deneme 2.Laptop düşme,sarsıntı durumu donanımlarda gevşeklik yerinden oynama,çıkma,temassızlık vb. 3.Yazılımsal ihtimallerde mümkün sürücü ve işletim sistemi çakışmaları eski sürücüler,son çıkana göre daha uygun olabilir.4.Görüntü ve enerji arabirimleri faz voltaj elektro manyetik enerjiler anlamsız bozulmalar ile kendi gösterebilir çevrede telefon,kalabalık kablolar benzer yerlerde uzaklaştırarak denemeler.5.Sistemin en sağlıklı çalıştığı zamana,işletim sistemi geri yükleme birimi üzerinden geri yüklemek,işletim sistem ve sürücüleri tekrar'dan kurmak.Tümünü denendi işe yaramadı o halde cihazın kendi servisi ile irtibat kurmak kolay gelsin.

    Ramden Kaylaklanan Bir durum olabilirmi?  çünkü 2 gündür ek taktırdığım 8 Gb Ram'i çıkarttım  şuan kararma olmadı daha

  6. Merhabalar.
    Asus X550VX:

    • Core i7 6700HQ 2.6GHz
    • 1TB HDD
    • Intel HD Graphics 530
    • GTX950M 4GB
    • 4 GB RAM, alırken 8 daha taktırmıştım, toplam 12 GB RAM.

    Laptopun birden bire ekranı kararıyor, Ekran tam olarak kararmıyor sanki yanlarda hafif beyazlıklar var. Laptop çalışmaya devam ediyor. HDMİ kablosuyla tv ye bağlıyken de oldu sıkıntı tv ekranıda karardı. Bütün Driverlar Güncel. Daha önce Anakart yanmıştı Servis değiştirdi. Ek olarak 8 GB Ram ile alakalı bir sorun olabilirmi ?  Sorun ne olabilir.

  7. Başka tavsiyeniz varsa alabilirmiyim bütçem 3200 max.

    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-n550jk-cn167d-notebook-pmu308499  ----- GTX850M full hd

     

     

    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550jx-xx171d-12gb-4gb-gtx-950m-notebook-pmu347143      ----- GTX950M full hd değil

     

     

    bunlardan hangisini tercih edersiniz birisi full hd ama ekran kartı düşük diğeri full hd değil ama ekran kartı yüksek 

     

     

    Tavsiyesi olan başka arkadaşlar varmı ? ben bu ikisi arasıda karasız kaldım 


    Ben arkadaşa bundan aldım yakın zamanda f/p ürünü. Tek eksiği SSD, yerinde olsam 3200 limit varsa ssd alır taktırırım. Ebrar bilgisayardan alırsan monte ederler ram ile beraber diye düşünüyorum. 

     

    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550jx-xx171d-12gb-4gb-gtx-950m-notebook-pmu347143

    ssd yi nereye takıyorlar?

  8. ekran kartları arasında fark yok denecek kadar az(hatta yok desek yeridir), işlemciler 4700hq 2,4-3,4 mhz, 4720hq 2,6-3,6 mhz bu farkıda göz arda edersen kesinlikle full hd olanını seç derim, seçim burada sana kalmış bu arada"U" işlemcili pc'lerde GTX serisi ekran kartı bulmakta zorlanırsın GTX serisi ekran kartları ile daha ileriye dönük daha kaliteli oyun oynayabilirsin

    anlattıklarına göre full hd olanı değil normal olanı almam gerek 4720hq 2,6-3,6 olan full hd olmayan

  9. Başka tavsiyeniz varsa alabilirmiyim bütçem 3200 max.

    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-n550jk-cn167d-notebook-pmu308499  ----- GTX850M full hd

     

     

    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550jx-xx171d-12gb-4gb-gtx-950m-notebook-pmu347143      ----- GTX950M full hd değil

     

     

    bunlardan hangisini tercih edersiniz birisi full hd ama ekran kartı düşük diğeri full hd değil ama ekran kartı yüksek

  10. Sistemin büyük ihtimalle Single Language dir. Windows 10 Home Single Languge isosunu Media Creation Tool ile indirip içeriğini HDD'nin D bölümüne çıkartın ve içindeki setup'ı çalıştırın. Başlangıçta soracağı bir iki soruyu cevapla ve işlemin tamamlanması bekleyin. Ardında C sürücüsüne sağ tıklayarak Özelliklerden diski temizle'yi ve sistem dosyalarını temizleyi seçerek temizlik işlemini yapın. Sonra da @ekra arkadaşın verdiği linklerden sürücüleri indirip kurun. Sorunsuz etkinleşecektir.

    Arkadaşım öncelikle bilgilendirmen için teşekkür ederim. Ben windows 8.1 üzerinden daha önce manuel olarak windows 10 u kurdum bu lisans ilede etkinleştirdim. O driverları indirdim lakin sürücü bulunamadı hatasıyla karşılaştım. Bilgisayar markası Casper casperen kendi sitesinden driver indireyim dedim orada bir not gördüm))) benim laptop Windows 10 için uyumlu değilmiş.  daha sonra casperen kendi cdsinden windows 8 uyumlu olan driveri yükledim . Ekran kartı tanındı ama ünlem işaretini götüremedim ne yaptıysam. 

    laptom model: CKY  casper nirvana nb 15.6 64 bit

     

    Nvidianın kendi sitesinden indirdiğim driver pcdeki ekran kartını tanımıyor.

  11. Ekra

     

    Arkadaşım Windows 10 sürücüsünü manuel olarak indir kur sorun düzelecektir ekran kartının Windows 10 sürücüsü var uyumludur ama önce güncelleme yoluyla windows 10 u mutlaka  yükseltme yap  birkereye mahsus çünkü windows 10 un ücretsiz hak sahibi olmak istiyorsan windows 10 uyarısı geldiği zaman kabul et rezerve et 1 kereye mahsus yükseltme yap windows 7 yada windows 8 kullanıyorsan sonra windows 10 media creation programı ile orjinal windows 10 u indirip temiz format atabilirsin 

     

    Windows 10 32 bit Nvidia GT 635M  için sürücü                        http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/92399

    Windows 10 64 bit Nvidia GT 635M  için sürücü                        http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/92381

    Arkadaşım öncelikle bilgilendirmen için teşekkür ederim. Ben windows 8.1 üzerinden daha önce manuel olarak windows 10 u kurdum bu lisans ilede etkinleştirdim. O driverları indirdim lakin sürücü bulunamadı hatasıyla karşılaştım. Bilgisayar markası Casper casperen kendi sitesinden driver indireyim dedim orada bir not gördün)))) benim laptop Windows 10 için uyumlu değilmiş. casper idare etmek lazım) daha sonra casperen kendi cdsinden windows 8 uyumlu olan driveri yükledim . Ekran kartı tanındı ama ünlem işaretini götüremedim ne yaptıysam. 

    laptom model: CKY  casper nirvana nb 15.6 64 bit

     

     

    bide şimdi ben windows 8 i tekrar kurdum etkinleştirdim yeniden direk windows 10 kursam bu lisansı girsem otomatik etkinleşirmi?

  12. Eğer Win 8 ile aynı sürüm Win 8.1 kurarsan hiç sorun olmaz. Mesela Win 8 Core Single Language için Win 8.1 Core Single Language kurabilirsin. Peki niye Windows 10 kurmuyorsun da win 8 veya 8.1 le uğraşıyorsun. Şu andaki sistemine uygun win 10 ile yükseltme yapıp etkinleştirdiğin zaman zaten tekrar sıfırdan format atsan bile win 10 otomatik etkinleşecek.
    Bir kereye mahsus yükseltme yaptıktan sonra bir daha yükseltme yapman gerekmeyecek. Direk Windows 10 kurabileceksin.

    güncelleme bana geldi ama ekran kartım uyumlu değilmiş)) sonra ben Windows 10 kurdum bitürlü ekran kartını tanıtamadım ekran kartını tanıttım da sıkıntılı çalışmadı bir türlü nvidia gt 635m
×
×
  • Create New...