Jump to content

angel101

Üye
  • Posts

    245
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by angel101

  1. Aynen dediğin gibi olmuş ama ekran kartına dokunmadığım halde bu sorunla karşılaşmam biraz garipti.Neyse ki sorun çözüldü.
  2. Arkadaşlar,öncelikle laptopun marka ve modeli Toshiba A350-22Z'dir.2 yıldır kullanıyor olduğum laptop aşırı ısınması sonucunda açmış bulundum.Filtre ve fan acayip tozlanmıştı neyse temizledim ve laptopu geri topladım.Fakat açtığımda ne göreyim ekran kartını görmüyor.Onun yerine mobil display gibi bişi yazıyor.Tabi sonrasında düşünmeye başladım dedim ki heralde bi kabloyu takmayı unuttum.Evet,gerçekten de unutmuşum o kablo ise vga çıkış kablosuydu gerekli yere takarak laptopu tekrar topladım.Fakat sonuç yine hüsran sonra tekrar açtım bakıyorum bakıyorum ama eksik bişi yok.4-5 kere açıp kapamama rağmen eksik bişi bulamadım.Fan sagolsun çatır çatır çalışıyor 40'tan yukarı çıkmıyor sıcaklığı fakat ekran kartı olmayınca o da bi işe yaramıyor.Nerde hata yapmışım veya ne yapmam gerekli bilgili kişiler yardım ederse memnun olurum çok canım sıkılıyor bu duruma Edit:Aygıt yöneticisinde ekran kartı gözükmüyor.Sadece unknown device diye bişi gösteriyor.
  3. bu fare garanti süresi dolmadan öldü.yenisini yollayın
  4. küfür etse daha iyi hissederdim [img]http://i56.tinypic.com/dxl92o.jpg[/img]
  5. minimum 500 watt bir psu al.frisby dışında bir marka olsun.
  6. [img]http://www.upload.gen.tr/uploads1/szmhj4k5/thumb_Ekran_Al__nt__s__.JPG[/img]
  7. Windows 7 sürümleri arasında pek fark yok zaten ultimate 32bit kursan da kaldırır.Bilgisayar özelliklerin iyi.
  8. müzik dinliyormusun işlemci kullanımı arttığı sırada benimde başıma gelmişti.işlemlerden baktım audiodg.exe diye bir program işlemci kullanımını %60 cıvarına kadar yukseltıyordu.
  9. konu kirliliği olmasın buraya yazayım birde merak ettiğim diğer olay ekran kartı,ses kartı gibi driver'larn entegre edilmesi mesela bendeki win7 sp1 oem dvd içinde realtek'in ses sürücüleri yok ben kendim ekledim.Gayet güzel çalışıyor.Win7'nin kendi driverlarını çıkarıp kendim tüm driverları entegre etsem sorun çıkarır mı ?
  10. aynen bende onu merak ettim.özellikle boot.wim olarak mı install.wim olarak mı entegre edilmesi gerek onu merak ediyorum.
  11. Arkadaşlar şimdi forumda paylaşılan win7'ler sata raid ekli diye yazıyor.Bu sata raid'i neden entegre ediyoruz. Bende yaptığım win7 modifiyesinde entegre edecegm fakat install.wim olarak mı yoksa boot.wim olarak mı entegre etmeliyim.Rt7 lite programında öyle bir seçenek var şaşırdm ne yapacagımı detaylı anlatırsanız sevinirim.
  12. En sinir olduğum olay kucucuk bır oyun veya vb. birşeyin içine mp3 resm koyularak boyutunun arttırılması ve ındırecek olan kısılere ıskence edılmesidir. bu linkte sadece oyunun exe'si vardır.Rahatlıkla ındırıp oynayın sacma sapan mp3 ve wallpaperlar ıle ugrasmayn. [font="Comic Sans MS"][color="#FF0000"]İndir:[/color][size="3"][b][/b][/size][/font] [code]http://hotfile.com/dl/101668977/d33ca3d/Japanmariosu.exe.html[/code]
  13. Service packsiz windows 7 ile format attığımda laptop'uma otomatik ses kartı driver'i yükleniyor.Fakat Windows 7 SP1 dvd si ile format attım birçok sorun çıkarttı.İlki dokunmatik ışıklı tuşlarım çalışıyor fakat ışıgını sonduremıyorum ve ses kartı driver'imi kurmamış.Bunun nedenleri ne olabilir.
  14. şimdi yaptığım değişikleri build yaptırıyorum etkin olması için build current only image bide re-build image... gibisinden 2 secenek cıkıyor.sadece build yazanı tıklayarak degısıklıklerı onayladıgımda tek surum gozukuyor.re-build all images yaptıgımda ıse tum surumler gozukuyor fakat kurulum esnasında hata verıyor 0x0000081 gıbısınden baska turlu tum surumlerı duzenle gıbı bır secenek gormedım.
  15. [quote name='Legion' date='01 Şubat 2011 - 01:22 ' timestamp='1296516745' post='955309'] [b]Sürüm editlemen bitince source klasöründe bak bakalım ei.cfg dosyası var mı? varsa o dosyayı sildiğinde tüm sürümler açılır.Ama rt7 lite ile editlediğin sürümde sadece o değişiklikleri görürsün.diğerleri eski hallerinde kalır.yani modifiye yaparken windows 7'de , bir sürüm seç onu yap.daha iyi olur.[/b] [/quote] ei.cfg yok klasörde , yaptığım değişikliklerin sadece bir sürümde gözükeceğini biliyorum.Fakatt yine de diğer sürümlerinde gözükmesini istiyorum.Yaptığım modifiyeden sonra yok oluyorlar çözemedim.
  16. Rt 7 Lite programı ile istediğim win7 sürümünü editleyebiliyorum.Ancak hangi sürümü editlersem sadece o sürümle kurulum yapabiliyorum.Diğer sürümler kayboluyor.Diğer sürümleri geri getirmek ve onlarıda ayrıca editlemek için ne yapmalıyım ?
  17. Rt 7 lite,Vlite,W7se,Poweriso vb. iso oluşturma programlarıyla modifiye ettiğim hiç bir windows 7 iso'su boot olmuyor.Çalışmalarımı virtual pc 2007 programında deniyorum.Aldığım hata (Bootmgr image is corrupt.The system cannot boot.) hatasıdır.Bunun sebebini bulamadım.İki tane pc'm var biri laptop 64bit windows 7 işletim sistemi kurulu diğeri masaüstü 32bit windows 7 işletim sistemi kuruludur.Her ikisinde de denedim modifiye işlemlerini yaptığım hiç bir iso sanal pc'de boot edilemiyor.Önceden bir iki kere modifiye yapmıştım onlarda boot sorunu olmadı bu kez nedense bu hatadan kurtulamadım.Modifiye etmiş olduğum sistemler klasörden setup dosyası ile açılıyor.Dosyalarda sorun yok sadece boot sorunum var.Son olarak şunu da belirtiyim.Virtual Pc 2007'de iso'yu yüklediğimde ya bootmgr hatası yada client mac addr hatası almaktayım genellikle bootmgr hatası alıyorum.Artık bıkkınlık geldi.Lütfen yardımcı olun...
  18. [quote name='muharremerd' date='19 Ocak 2011 - 13:02 ' timestamp='1295435566' post='947049'] clint mac addr: hatası sistemin ağıyla ilgili hata var demektir, sistem ya mac adresini alamıyor ya da ağa bağlanamıyor. boot.wim ya da install.wim'i orjinal isonunkiyle değiştirdikten sonra da çalışmadıysa sorun senin ya orijinal isonda açılmıyor ya da sanal masaüstünde hata var demektir. ben böyle durumlarda her zaman sanal masaüstünü siler yerine yenisini eklerim. ayrıca 32 bit sistemde sanal masaüstüne 64 bit bir sistem kurmaya kalkarsan sistem yüklenmez. nasıl açılabilir bir DVD yaparım diyorsan: vlite yükle, sistem win7 dosyalarının içinde olduğu klasörü göster, gelen ekranda herhangi bir sistemi seç, ileri dedikten sonra en sondaki seçenek olan sadece açılabilir iso yap seçeneğini işaretle, oluştur de iso oluşmasını bekle, isoyu test et. artık bundan sonrada olmazsa sistemin sorunludur diyeceğim. [/quote] Sistemim 64 bit sanal makinede açmaya çalıştığım sistem 32 bit sanırım sorun burda 32 bite çevirip deneyeceğim.tüm sorun 32 ve 64 bit sistemin çakışmasından oluşuyor.
  19. [quote name='milano88' date='19 Ocak 2011 - 03:31 ' timestamp='1295401304' post='946960'] açılabilir iso yapmak istediğin klasörde [b]Türkçe[/b] karakter olmamasına dikkat et bak buda resim [img]http://img810.imageshack.us/img810/3122/adszeu.png[/img] [/quote] nedense bende olmuyor öyle cmd ekranı açılıyor ve aniden kapanıyor.işletim sistemim 64 bit onla alakalı birşeyler olabilir mi ?
  20. [quote name='milano88' date='19 Ocak 2011 - 01:46 ' timestamp='1295395007' post='946917'] create image diyeceksin yada aşağıdaki programı kur win7 dosyalarının bulunduğu klasöre sağ tıkla açılabilir iso oluştur de http://hotfile.com/dl/97813309/0749cc3/iso-Olusturucu.exe.html [/quote] Rt 7 lite'da yaptığım isolar çalışmıyor.Dediğin programı indiriyorum sonucu yazarım birazdan programı indirdim.Tıklıyorum hiç bir faaliyete yok.Klasörede sağ tıklıyorum.iso oluştur(cd'den açılabilir) seçeneği var.Ama hiç bir şey olmuyor.
  21. Sorunu çözdüm.Sorun yaptığım iso'nun bootable olmaması peki nasıl bootable bir iso yapabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim...Rt 7 Lite programı otomatik bootable iso olarak çıkartmıyor mu?
  22. [quote name='muharremerd' date='18 Ocak 2011 - 20:07 ' timestamp='1295374640' post='946654'] sistemini mount ettikten sonra commit seçeneğinin işaretli olmasına dikkat et yoksa değişiklikler kayıt edilmez eski haline geri dönerler. rt7lite sorunsuz bir program gibi duruyor sonuçta microsoft araçlarını kullanarak yapıyor bu işleri o yüzden uzun sürüyor yaptığı işler ya. rt7lite ya da başka bir program farketmez her zaman yaptığım sistemin install.wim dosyasını ya da boot.wim dosyasını orijinal isonun içindekiyle değiştirir isoyu farklı kaydederim, böylece isonun açılmama gibi bir sorunu olmaz. [/quote] benim şu anki asıl sorunum boot olmaması dediğinizi yapıyorum.Boot.wim dosyasını değiştirip deneyeceğim. Edit: Denedim yine aynı hatayı veriyor.Bu arada sanalda deniyorum.Bootmgr image is corrupt.the system cannot boot. bu ne demek bilen varsa yardım etsin lütfen bu tür hatalar canımı sıkmaya başladı.Hep başıma bu tür sorunlar çıkıyor.Doğru düzgün bir modifiye yapamadım... EDiT:bootmgr hatasını duzelttım.şimdi de client mac addr:00 03............ diye bir hata çıkıyor.Bu hataların sebebi nedir?
  23. Windows 7 modifiye yaptım.Rt 7 lite programı ile fakat yapmış olduğum iso boot edilemiyor.Bunun nedeni nedir?Bir de şöyle bir sorunum var.Yapmış oldugum ayarları kayıt edıyorum program ile sonra tekrar klasoru secıp bir kaç ayar daha eklemeye çalışıyorum.Tekrar win7 kaynak dosyalarını açtıgımda eski yapmış oldugum ayarların eski haline dondugunu goruyorum.Bunların nedeni nedir acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim... Virtual pc 2007 ile sanal olarak kurmayı deniyorum.Aldığım hata BootMgr image is corrupt.The system cannot boot.
  24. [quote name='kaos19' date='09 Aralık 2010 - 02:31 ' timestamp='1291855314' post='923625'] microsoftun kendi sitesinden indirmek için; [code]http://www.microsoft.com/downloads/Browse.aspx?displaylang=tr&categoryid=7[/code] [center][color="#FF0000"][b][u]windows update downloader 2.50 Build 1002[/u][/b][/color][/center] Windows Updates Downloader ücretsiz yazılımı ile Windows işletim sistemi için yayınlanan kritik güncelleştirme dosyalarını görebilir ve tek tıklamaya istediğiniz adetini seçip indirebilirsiniz.. Program açıldıktan sonra artı (+) simgesini tıklayarak açılan sayfada işletim sisteminizi ve dilinin yanında yer alan listeyi indirin ve dosyayı açın. Daha sonra programda yenileme tuşuna basmanız yeterli. Seçtiğiniz güncellemenin yanındaki kutucuğu işaretleyerek indirmek için listeye alabilirsiniz. windows update downloader 2.50 Build 1002 program indirme linki; [code]http://www.windowsupdatesdownloader.com/ProgramFiles.aspx[/code] [left][img]http://img528.imageshack.us/img528/233/grnt1.png[/img][/left] [left][img]http://img258.imageshack.us/img258/4702/grnt2.png[/img][/left] [left][img]http://img139.imageshack.us/img139/6594/grnt4.png[/img][/left] [/quote] bu xp ve vista için windows 7 için ne yapmamız lazım ?
  25. facebook.com (poker ve video izlemek için) Tnctr.com bitturk.com zamunda.net donanımhaber
×
×
  • Create New...