Jump to content

kara.ejder.323

Üye
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

4027 profile views

kara.ejder.323's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

41

Reputation

  1. Windows 11'in Mac OS Gibi Görünmesini Sağlama

  2. Hocam, Office 2016 olmadan paylaşırsanız bir çok kişi için daha uygun olacak sanırım. Ben de 2016'yı kaldırıp Office 365 kurarken sorun yaşadım. Mevcut 2016'yı normal şekilde kaldırdım olmadı, derinlemesine temizlik yaptım olmadı, kms temizledim olmadı derken en sonunda 2016'ya ait her şeyi silebildim ve Office 365 lisansımı tanıtabildim. Farklı sürüm kullananlar yada lisanslı kullananlar için sistemlerini Office paketleri olmadan yayınlarsan çok daha makbüle geçer üstadım. Bu şekliyle akla karayı seçtiriyor insana. Onun haricinde ingilizce sistem hazırlamış olmanız muhteşem. Sistemleri İngilizce kullandığımdan benim için kolaylık oldu. Türkçe seçmeli olarak eklenirse bu seri daimi takip edilecek bir seri olur. Performans olarak gayet güzel. Her şey tam ayarında. Ekstra müdahalelerle sistem stabilliği bozulmamış. Bunun ayarını çok güzel tutturuyorsunuz. Çift dil şeklinde müsaitlik durumunuza göre aylık yada 3 aylık sürelerle güncellerseniz efsane olur. Tekrardan tebrikler ve teşekkürler
  3. Sandisk SSD Plus serisi kronik sorunlu malesef. Ultra serisi daha iyi. Samsung ssdler muadillerine oranla hep pahalı oluyor ama en performanslı ürünler de onlar. Çok ciddi işlerle uğraşmıyorsanız f/p olarak Hi-Level tercih edilebilir. Yerli malı yurdun malı
  4. 8 (6 bit + FRC) normal, 8 bit (gerçek) iyi, 10 bit çok iyi olarak sınıflandırılabilir. f/p olarak frc'siz 8 bit değeri veren monitörü tercih etmek daha doğru olacaktır.
  5. 250 cd yeterli bir parlaklık. 400 cd ise %100 parlaklıkta kullanmakta zorlanacağınız kadar yüksek bir parlaklık. 350 cd değerindeki monitörümü %90'da yani 315 cd seviyesinde kullanıyorum. Uzun süre kullandığımda özellikle geceleri mavi ışık modunu açmazsam rahatsız edici olabiliyor. Bu modda 150 cd seviyelerine düşüyor parlaklık. Lakin hdr desteği için yüksek parlaklık değerleri şart. HDR için min 1000 cd tavsiye ediliyor. Bu değerler uzaktan bakacağımız tvler için geçerli tabi. Bu açıdan bakıldığında zaten tam hdr deneyimi yaşamak mümkün olmayacaktır ama şunu göz önünde bulundurmakta fayda var: "Yüksek değeri kısabilirsin ama düşük değeri arttıramazsın."
  6. Tüm parçalarıyla bir bilgisayar topladığımızda geçen süre zarfında değiştirmeye en son ihtiyaç duyacağımız, en uzun süre kullanım sunan parça monitör oluyor. Bu bakımdan düşünüldüğünde bütçenizi 2000-2500 seviyesine çıkarırsanız, uzun vadede çok daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum hocam. O fiyat aralığındaki bir monitör, yetti artık diyip ekran kartına 5-10 bin tl harcama ihtiyacı duymadığınız sürece size 6-7 sene belki daha uzun süre büyük bir memnuniyetle hizmet edecektir. Ayrıca oyun harici bir kullanım, adobe uygulamalarıyla haşır neşir olma gibi bir durum söz konusu mu diye sormak istiyorum.
  7. Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi Teması

    aug63K.png

     

     

  8. Masaüstü Düzenleme

    axiW8R.jpg

    1. Show previous comments  3 more
    2. Shadowscape

      Shadowscape

      @kara.ejder.323 teşekkür ediyorum dostum.

    3. forjest

      forjest

      @kara.ejder.323 Hepsinin yeri ayrı bir güzel windows mac linux vd. windows için belli bir yere kadar gidilebilmekte sonrası,updateler ile yapılan emekler bozulmaya nedenler silsileleri system32 .dll vb. hatalarla explorer sorunları meydana gelebilmekte bilindiği üzere. Linux kuracaksanız eğer KDE Neon'u öneririm indirdim 5 dakika kadar bir baktım mükemmel hızlı ve görsel 550 / 600 mb ram kullanımı vardı bir kaç sayfa açıktı üstelik bu bakımdan da iyi. windows 7'i andırıyor desem yeridir. :D Konu dağılmasın evet Macbuntu BIGSur oldukça tutuldu bende ufak bir çalışma yapıp paylaşayım dedim. Gnome üzerinden istendi çalışmam ancak sınırlı ne yazıkki XFCE desktop her zaman seri ve akıcı ve geliştirilebilir olması + tabiiki her zamanda tercihim. Ondandır ki ; bir çok distrolarda xfce desktoplar üzerinden geliştiriliyorlar MXLinux örnektir mesela distrowatch'ta 1.sırada mesela.

      Windows 10 'da @MrRush üstadımızın Macos temalı  bir çalışma yaptığını hatırlıyor gibiyim sanki güzeldi. Sizin çalışmanızda güzel olmuş yapıp herkesle paylaşabilirsiniz bence tutar başarılar şimdiden saygılarımla. 

       

    4. kara.ejder.323

      kara.ejder.323

      @Shadowscape Rica ederim hocam. @forjest Güncellemeler başa bela olabiliyor. Şimdilik sıkıntı yok bakalım ileride ne olur hocam. KDE Manjaro oldukça hoşuma gidiyor. Deepin de görsellik bakımından hiç fena değil ama Çinli olmasından mıdır nedir tam ısınamadım. Windows'u Mac'e oranla daha kullanışlı buluyorum belki de alışkanlıklardır bunun sebebi. Bu görsel çalışmayla Mac'in hoşuma giden yanlarını almaya çalıştım. Plank Linux'taki gibi çalışsa onu da dahil etsem iyi olurdu ama görev çubuğu ayrı panel ayrı çalışınca kafa karıştırıcı olabiliyor. Konuyu da açtım siz kadar profesoynel olamasam da umarım görsellik arayışındakiler için faydalı olur. :) 

  9. Hey gidi günler hey... Yıl 2012

    alldebrid.PNG

  10. Önce AIMP kurup sonrasında K-Lite Codec Pack Standardı(Megasına gerek yok) tercih edilen müzik çalar Aimp, tercih edilen video oynatıcı Media Player Classic şeklinde ayarlayıp, Video renderer kısmını MadVR seçtik mi en kaliteli çıktıyı alırız. MadVR ve Lav Filters gerekli ayarları yapılıp istenilen her oynatıcıdan yüksek performans alınabilir. K-lite Codec Pack hepsi bir arada gerekli ayarlamalarla son kullanıcıya bu imkanı tanıdığından benim favorim.
  11. Bandizip 6.26 Yükleyici (32 & 64 bit) : https://dl.bandisoft.com/bandizip/BANDIZIP-SETUP.EXE Taşınabilir (32 bit) : https://dl.bandisoft.com/bandizip/BANDIZIP-PORTABLE-GL-32BIT.ZIP Taşınabilir (64 bit) : https://dl.bandisoft.com/bandizip/BANDIZIP-PORTABLE-GL-64BIT.ZIP XP Kullanıcıları için v5.22 : http://dl.bandisoft.com/bandizip.old/BANDIZIP5-SETUP-GL.EXE
  12. Çok geçmiş olsun hocam. Dilerim tez vakitte sağlınıza kavuşur, sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Eşsiz tecrübelerinizden ve bilgilerinizden uzunca bir süre faydalanabilmek dileğiyle.
×
×
  • Create New...