Jump to content

kara.ejder.323

Üye
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kara.ejder.323

  1. Hocam, Office 2016 olmadan paylaşırsanız bir çok kişi için daha uygun olacak sanırım. Ben de 2016'yı  kaldırıp Office 365 kurarken sorun yaşadım. Mevcut 2016'yı normal şekilde kaldırdım olmadı, derinlemesine temizlik yaptım olmadı,  kms temizledim olmadı derken en sonunda 2016'ya ait her şeyi silebildim ve Office 365 lisansımı tanıtabildim. Farklı sürüm kullananlar yada lisanslı kullananlar için sistemlerini Office paketleri olmadan yayınlarsan çok daha makbüle geçer üstadım. Bu şekliyle akla karayı seçtiriyor insana. Onun haricinde ingilizce sistem hazırlamış olmanız muhteşem. Sistemleri İngilizce kullandığımdan benim için kolaylık oldu. Türkçe seçmeli olarak eklenirse bu seri daimi takip edilecek bir seri olur. Performans olarak gayet güzel. Her şey tam ayarında. Ekstra müdahalelerle  sistem stabilliği bozulmamış. Bunun ayarını çok güzel tutturuyorsunuz. Çift dil şeklinde müsaitlik durumunuza göre aylık yada 3 aylık sürelerle güncellerseniz efsane olur. Tekrardan tebrikler ve teşekkürler :) 

    • Like 1
  2. gangstarap, 44 dakika önce yazdı:

    Acer motinörler hakkında, ve ips  olan modeller'in  250 ve 400 cd m2  parlaklık  olanlar hakkında bilgisi olan var mı?

    250 cd yeterli bir parlaklık. 400 cd ise %100 parlaklıkta kullanmakta zorlanacağınız kadar yüksek bir parlaklık. 350 cd değerindeki monitörümü %90'da yani 315 cd seviyesinde kullanıyorum. Uzun süre kullandığımda özellikle geceleri mavi ışık modunu açmazsam rahatsız edici olabiliyor. Bu modda 150 cd seviyelerine düşüyor parlaklık. Lakin hdr desteği için yüksek parlaklık değerleri şart. HDR için min 1000 cd tavsiye ediliyor. Bu değerler uzaktan bakacağımız tvler için geçerli tabi. Bu açıdan bakıldığında zaten tam hdr deneyimi yaşamak mümkün olmayacaktır ama şunu göz önünde bulundurmakta fayda var: "Yüksek değeri kısabilirsin ama düşük değeri arttıramazsın."

    • Like 1
  3. Tüm parçalarıyla bir bilgisayar topladığımızda geçen süre zarfında değiştirmeye en son ihtiyaç duyacağımız, en uzun süre kullanım sunan parça monitör oluyor. Bu bakımdan düşünüldüğünde bütçenizi 2000-2500 seviyesine çıkarırsanız, uzun vadede çok daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum hocam. O fiyat aralığındaki bir monitör, yetti artık diyip ekran kartına 5-10 bin tl  harcama ihtiyacı duymadığınız  sürece size 6-7 sene belki daha uzun süre büyük bir memnuniyetle hizmet edecektir. Ayrıca oyun harici bir kullanım, adobe uygulamalarıyla haşır neşir olma gibi bir durum söz konusu mu diye sormak istiyorum.

    • Like 1
  4. Önce AIMP kurup sonrasında K-Lite Codec Pack Standardı(Megasına gerek yok)  tercih edilen müzik çalar Aimp, tercih edilen video oynatıcı Media Player Classic şeklinde ayarlayıp, Video renderer kısmını MadVR seçtik mi en kaliteli çıktıyı alırız. MadVR ve Lav Filters gerekli ayarları yapılıp istenilen her oynatıcıdan yüksek performans alınabilir. K-lite Codec Pack hepsi bir arada gerekli ayarlamalarla son kullanıcıya bu imkanı tanıdığından benim favorim. 

    1.PNG

    2.PNG

  5. Çok geçmiş olsun hocam. Dilerim tez vakitte sağlınıza kavuşur, sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Eşsiz tecrübelerinizden ve bilgilerinizden uzunca bir süre faydalanabilmek dileğiyle.

    • Like 3
  6. Ürün iadesi gerçekleştirirseniz Lenovo'nun Thinkvision modellerine yönelebilirsiniz. 1000 ₺ altında  ips ve va seçenekleri mevcut. Kıstasınız gamuttan ziyade ortalama Δ<2, fabrikasyon kalibreli modeller ise Thinkvision P serisine göz atmanızı tavsiye ederim. P>T>S olarak sınıflandırılabilir seriler.  Satın almacıların şöyle bir sözü var: "Kimse IBM satın aldığı için pişman olmamıştır." Kalite ve satış sonrası destek konusunda içiniz son derece rahat olur.

  7. neskali, 1 dakika önce yazdı:

    Dediklerinizi denemiştim zaten olmamıştı , Ekran kartı sürücüsü en güncel olan Adrenalin 2020 Edition 20.1.2 Optional yüklü dediğiniz gibi ekran kartı yla birlikte chipset de güncelliyorsa ondan yükenmyor olabilir teşşekürler  ....

    Bu arada Ekran kartım Msi armor rx 590

    Rica ederim. Genellikle sorun yaşadığım uygulamalarda bu yolu sırasıyla izliyorum. Sıra önemli. Uygulama için yayımcısı özel kaldırma aracı sunmamışsa iobit uninstaller yardıma koşuyor. Ekran kartım MSI RX580. Sadece grafik kartı güncellemelerini takip etmek kâfi gelecektir diye düşünüyorum.

    • Like 1
  8. AMD Cleanup Utility ile Amd'ye ait ne varsa silip cihazınızı yeniden başlatın. Sonrasında Ccleaner ile kayıt defteri temizliği yapıp cihazınızı tekrar yeniden başlatın. Sürücüleri Amd'nin kendi sitesinden değil de üreticinin sitesinden indirip kurduktan sonra eğer Amd ekranı kartı kullanıyorsanız AMD Adrenalin 2020 Edition, kullanmıyorsanız da AMD Chipset Driver sürümünü kurup son olarak cihazınızı yeniden başlatın.  AMD ekran kartı sürücüsü kurarsanız bununla birlikte güncel chipset sürücüleri de kurulacaktır ayrıca AMD Chipset sürücüsünü kurmanıza gerek kalmaz.  İlla ki kuracağım diyorsanız Adrenalin sürümle Chipset sürücüsünün içerisinde yer alan tek değişklik AMD PCI Device Driver 1.0.0.74'ten 1.0.0.75'e güncelleniyor. Chipset sürücüsü içerisindeki diğer sürümler Adrenalindekiyle aynı. Umarım sorununuz çözülür.

    • Like 1
  9. djbugra, 23 dakika önce yazdı:

    Öncelikle yapımda emeği geçenlerin eline sağlık. Benim sıkıntım şu şekilde; Kendi bilgisayarımda (Windows 10 yüklü) Office 2013 professional plus sürümünü etkinleştirmiştim v8 sürümüyle ve yaklaşık 3 aydır sorunsuz kullanıyorum. Ama bendeki office sürümünün aynısın kurulu olduğu okuldaki Win 7 yüklü bilgisayarda office 2013 sürümünü etkinleştirmede sorun yaşadım 2 defa.  Önce etkinleştiriyor ama sonrasında herhangi bir ofis belgesi açtığımda kurulum (daha doğrusu yapılandırma) ekranı geliyor ve bir süre sonra da "office software protection platform hizmeti başlatılamadı" hatası alıyorum.  Bütün işlemler geri sarıp iptal ediliyor ve ofis kurulum ve uygulaması kapatılıyor. Sonrasında ise ofisi bir daha kuramıyorum çünkü ne yaparsam bu hatayı alıyorum. Aklıma işletim sisteminin farklı olması geliyor sorun olarak. Acaba "office software protection platform hizmeti başlatılamadı" sorununu nasıl giderebilirim? Biraz uzun oldu ama yeterince anlaşılır olsun istedim. İyi çalışmalar dilerim.

    https://aka.ms/SaRA-officeUninstallFromPC bu araç ile bilgisayarınızda kurulu olan tüm office ürünlerini kaldırın.  Eğer bu araç office ürünlerini kaldıramazsa şuradaki yönergeleri takip edin. Office’i el ile kaldırma Yeniden başlattıktan sonra güncel bir office 2013 yada office  2016 kurulumunu gerçekleştirin. Sonrasında tekrar lisanslamayı deneyin. Umarım sorununuz çözülür.

  10. abdulhey_, 12 dakika önce yazdı:

    @kara.ejder.323 Benim öyle değil. Direkt Microsoft edge hakkında diye bir şey yok . Edgeyi değerlendir var onun yerinde.  Ancak Ayarlar Genelin en altında "Bu uygulama Hakkında Microsoft Edge 44.18362.449.0 Microsoft EdgeHTML 18.18363" yazıyor.  Başka bir yerinde varmı bilmiyorum. Sağolun.

    Edge Final İndir Burdan çıkan final sürümünü indirmeniz gerekiyor. Bunu kurduktan sonra mevcut kullanmakta olduğunuz bizim bildiğimiz Edge, yeni Chromium tabanlı olan sürüme dönüşecek.  

  11. Sata 2 anakartlarda Sata 3 hızlarının takriben yarısını alabilirsiniz.  Ortalama ssd hızınız 250-270 mb civarı olmalı.  Kullandığınız  anakart ziyadesiyle eskiyse de sorununuz ondan kaynaklanmıyor olabilir. Başka ssd yada mevcut ssdnizi başka sistemde denemelisiniz. Sandisk SSD Plus 120 GB çok çabuk bozulan, ilk seri üretimlerinin büyük çoğunluğu sorunlu olan bir ürün. Faturanızı kaybetmediyseniz ürününüzü garantiye gönderip sıfır ssd teslim alabilirsiniz. Yeni gelen ssd de eski seriden gelirse bu gönder al süreci garantiniz bitene kadar devam ediyor. Maalesef ki internetteki bir çok kullanıcı bu durumdan şikayetçi. Lakin başka da çözüm yok gibi görünüyor.

  12. Shadowscape, 3 dakika önce yazdı:

    Hocam. Sonuçta kapalı yani ? . Siz açsanızda otomatik kapalı di mi ? 

    Hayır hocam. Oyun oynamanıza fayda sağlayacak ayar aktif yada devre dışı olabiliyor.(Oyun Modu) Oyun oynarken fps düşüşüne sebep olabilecek ayar devre dışı. Değiştirilemiyor.(Oyun Çubuğu)

    1.jpg

    2.jpg

  13. Nevet çünkü o sistem kurulu şu an. Kapatılan servis oyun kaydetmeyecek olsanız bile kayıt moduna hızlı geçilebilsin diye arka planda çalışmaya devam eden oyun çubuğu ayarı. Oyun modu ise oyun oynarken tüm kaynakların öncelikli olarak oyuna ayrılması ve bildirimlerin gizlenmesine dair bir ayar.  Ayarlar kısmına geldiğimde oyun çubuğunu açsam da otomatik olarak kapanıyor lakin oyun modunu istediğim gibi açıp kapayabiliyorum. 

×
×
  • Create New...