Jump to content

firtinasesi

Üye
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by firtinasesi

  1. Benzer sorunla karşılaştığımda Autounattend.xml dosyasını silip ISO yu tekrar oluşturduğumda düzelmişti.
  2. windows 10 1803 sürümünde yükseltme yapıldığında sistem çökmesi yaşanıyor. Normal kurulumlar da sorun yaşanmıyor.
  3. Sadece belirtmek istemiştim. İsrar yok. İlginize teşekkürler.
  4. Hocam Kendi ISO dosyasından kurulumda sorun yaşamıyorum. Install.wim dosyasını ayıklayıp bootxiso.wim kurulumunda veya KMPE __Wim klasörüne install.wim dosyasını eklediğimde kurulum esnasında sorun yaşıyorum. Demiştim.
  5. karadurak ve crasadure hocam bootisox86.wim , bootisox64.wim KMPE Windows 10 64 Live de denedim HomeSingle, Education, Education VL, Enterprise sorun veriyor, Home Core, Pro, Pro VL sorunsuz kuruyor. her ikisinde de aynı.
  6. 4-5 değişik PC lenova ve hp Pc lerde birde kendime ait notebook da denedim KMPE de Boot.wim olmadığını biliyorum. single home enterprise ve pro VL lerde sorun veriyor. sizin KMPE den önce bootx86 ve bootx64 wim dosyaları dediğim önceki mültiboot sistemlerde install wim seçmeli menusu olan bootx.wim lerden bahsediyorum onlarda da aynı hatayı alıyorum. İsterseniz ayrıntılı şekilde tüm sürümleri resimleyip alabilirim.
  7. @karadurak hocam Windows 10 1709 ve önceki sürümlerde Windows kurulumlarını yapabiliyor. windows 10 1803 sürümünü yüklemek istediğimde KMPE multiboot ve Bootx86.wim, bootx64.wim dosyaları da dahil olmak üzere bu hatayı veriyor. Wim dosyalarım bozuk değil. windows 10 1803 sürümdeki orjinal boot.wim dosyasını bootx.wim. dosyalarının yerine kullanıp sources klasörü içerisine install.wim dosyasını kullandığımda sorunsuz kurulum yapıyor. KMPE Multiboot ve Bootx86.wim, bootx64.wim dosyalarında bu sürümün kullanmak istediği bir dosya eksik olabilir mi? bootx.wim dosyalarını da yeniden mi derlemek gerekiyor? yardımcı olabilir misin. Yeni oluşturacağınız ISO dosyasında bunu da göz önünde bulundurun lütfen.
  8. Arkadaşlar bir başka konuda fat32 formatına 4 Gb üzerindeki isoların yüklenip yüklenemeyeceğini sorulmuştu. AIO Bootable Multiboot Sisteminde fat32 bölümüne 4 Gb üreindeki bir ISO kalıbını program üzerinden atmak istediğinde, partlara bölüp işlemi gerçekleştirebiliyor. windows 10 RS3 ün 4 Gb üzerindeki ISO dosyasını denedim. 2 part halinde tekrar boyutlandırdı. Kurulum içinde sorunsuz bir şekilde kurulumu başlatı.
  9. # Konboot: if [ "${grub_platform}" == "efi" ]; then set _UEFI_ARCH="${grub_cpu}" if [ "${grub_cpu}" == "x86_64" ]; then menuentry "Konboot EFI 64" --class lock { search --no-floppy --file --set=root /EFI/boot/konbootX64.efi chainloader /EFI/boot/konbootX64.efi } fi fi if [ "${grub_platform}" == "efi" ]; then set _UEFI_ARCH="${grub_cpu}" if [ "${grub_cpu}" == "i386" ]; then menuentry "Konboot EFI IA32" --class lock { search --no-floppy --file --set=root /EFI/boot/konbootIA32.efi chainloader /EFI/boot/konbootIA32.efi } fi fi if [ "${grub_platform}" == "pc" ]; then menuentry "Konboot" --class lock { echo "Lutfen bekleyin..." search --file /boot/memdisk --set=root linux16 ($root)/boot/memdisk floppy initrd16 /ISO/konboot.img } fi Denemedim ama Böyle imiş
  10. ubuntu-gnome-17.04-desktop-i386 Hiren's.BootCD.15.2 ISO olarak çalıştırmak için if [ "${grub_platform}" == "pc" ]; then if [ -e "/BOOT/GRUB/grub.exe" ]; then if [ -e "/ISO/HIREN152.iso" ]; then menuentry "Hirens Boot CD 15.2 Restored Edition v1.1" --class hiren { set opts='map /ISO/HIREN152.iso (0xff); map --hook; chainloader (0xff);' linux16 /BOOT/GRUB/grub.exe --config-file=${opts} } fi fi fi if [ -e "/ISO/ubuntu-gnome-17.04-desktop-i386.iso" ]; then menuentry "Ubuntu Live ISO (amd64)" --class ubuntu { echo "Lutfen bekleyin..." set isofile="/ISO/ubuntu-gnome-17.04-desktop-i386.iso" loopback loop $isofile linux (loop)/casper/vmlinuz boot=casper iso-scan/filename=$isofile initrd (loop)/casper/initrd.lz } fi
  11. Built-in paketi indirin dahili pakette yüklenmeme şansı yok
  12. Hocam PESOFT içerisine eklemişsiniz şifre kırıcıyı ancak; ISO içerisinde olan bu PESOFT klasörünün içerisindeki dosyalar benim Bilgisayarda Masaüstü ve Başlat Menusu içerisinde görünmüyor.
  13. Lazesoft un, Admin şifre sıfırlama programını da ekleseniz nasıl olur ?
  14. Hocam UEFI ve Legacy kurulumları başlatıyor sorun kalmamış. Secure Boot Bende olmadığı için deneyemiyorum.
  15. http://uptobox.com/cv91gvc9ayts tekrar denermisin düzelmiş olması lazım
  16. Legacy windows kururlum başlatma esnasında verdiği hata https://hizliresim.com/qbOD4Q
  17. Hocam UEFI için kurulumu başlatıyor. LEGACY bölümünde yine fle : Boot\bcd Status : 0xc000000f hatası veriyor
  18. Hocam Son Boş tib (yaklaşık 45 Mb olan) Dosyasını uyguladıktan sonra içerisine wim dosyalarını attım ve bu hataları alıyorum. http://hizliresim.com/9QZVY9 http://hizliresim.com/j8b41L Aynı işlemi 3-4 defa denedim sonuç aynı yanılış yaptığım bir şey mi var. http://hizliresim.com/2rz2N2 http://hizliresim.com/Br7Z6M ek resimler http://hizliresim.com/2rz2N2  http://hizliresim.com/Br7Z6M ekler http://hizliresim.com/ZZoLQV;http://hizliresim.com/oj4A89;http://hizliresim.com/ld5krr;http://hizliresim.com/V0WlXv
  19. Acronis içerisinde BCA ile eşleştirildiği satırı, SSTR nin içerisinde BCS ile eşleştirildiği satırı bulamıyorum. Satrıları bulsam eşleştirmeyi kendim yapacağım efi bölümünde istediğim dosyayı editleyip ekliyorum. Normal BOOT bölümünde bulamadım. sorum bu yönde Bu SSTR ve Acronis Dosyalarını Hangi proğramla editleyeceğim, yapan arkadaş varsa bana en soldaki satır numarasını yazarsa kendime onu örnek alıp yeni dosya ekleme şansım olacak. Bütün uğrasım Lazesoft Recovery Windows Password isosunu silip içerisindeki wim dosyasını kullanmak bu işi uefi li bölümde hallettim. Ancak normal boot bölümünde iso ile kullanabiliyorum. O da bana bir flash da 350-400 Mb fazladan yer işgal ediyor. İnşallah meramımı anlatabilmişimdir. İlginize teşekkür ederim.
  20. http://i.hizliresim.com/9Q7EaO.png boot/grub/ içerisindeki 312 Kb lik dosyalardan bahsediyorum BOOTICE.exe ile hepsinde aynı görünüyor. HxD editör ile de BCD ilişkilendirme yerini bulamadım. ilginize teşekkürler
  21. grldr dosyasını editleyip istediğiniz komutu girip ismini değiştirebilirsiniz, g4dos çağırır. ELCOM dosyasını bootice deki g4dos menü editörle açarsanız olayı anlarsınız. Bu tamam Anlaşılıyor ISO dosyası olarak editlenip gösteriliyor WIM uzantılı dosyaları nasıl kullanacağız ? Örnek Acronis.wim yada win1086pe.wim gibi olanlar.
×
×
  • Create New...