Jump to content

SAHINNNNNN

Üye
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SAHINNNNNN's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Merhaba arkadaşlar,   Basit bir proje düşünün, iki tane inputbox olacak, bir tane de inputbox'lar ile hesaplanan değeri yazdıracağım label ya da başka bir inputbox.   İstediğim şey iki inputbox'a gireceğim sayı değerlerinin toplanması yani basit bir toplama işlemi yaptırmak. Fakat değerleri yazarken sonucun da eşzamanlı olarak çıktısını görmek istiyorum. Örneğin 1. inputbox'a "5" yazdım, 2. inputbox'a da "4" yazdığım anda farklı bir inputbox ya da labelda anında "9" değerini görmek istiyorum. Ve yazmaya devam ettikçe değer güncellensin istiyorum. Örneğin ilk inputbox'ta "5" varken ikinci inputbox'a "2" girdiğimde sonuç "7" olarak görünmeli, yazmaya devam ettikçe örneğin ikinci inputbox'a "22" yazdığımda sonucun "27" olarak görünmesini istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.   Bunun bir yolu var mıdır?   Teşekkür ediyorum.
  2. Teşekkür ediyorum. Sağolun.
  3. Plugin elinde olan var mı arkadaşlar?
  4. Aynı soruyu web scroll başlığı altında sordum, sayfaya bakarsan görebilirsin. Bu da konunun linki: http://www.tnctr.com/topic/200886-web-scroll/ Ama henüz tatmin edici bir yanıt alamadım, sanırım pek mümkün değil bu durum.
  5. Bilinçli kullanıcılar farklı tarayıcıları kullansalar da mutlaka internet explorer bulundurur. Aksi takdirde bir devlet sitesine işiniz düştüğünde fellik fellik internet explorer arayıp indirmek zorunda kalıyorsunuz. Devlete ait sitelerin bir çoğu internet explorer dışındaki tarayıcıları desteklemiyor. [img]http://i48.tinypic.com/2508391.jpg[/img]
  6. [quote name='HalilYanar' date='03 May 2012 - 09:28 ' timestamp='1336037318' post='1195823'] Şöyle yap kardeşim siteyi kendin oluştur bir html dosyası yap on show da onunla açtır sayfanı kodla linkleri ayarla tamadır. [/quote] Çok teşekkür ederim. Fakat varolan bir siteyi açmam gerekiyor. Örneğin milliyet.com adresini açacağım ama sayfanın alt kısımlarında bir yer açılsın istiyorum, sayfa yüklendikten sonra her seferinde alta doğru kaydırma yapmak pek pratik olmuyor. Ama sanırım bunun başka bir yolu yok.
  7. Merhaba arkadaşlar. Autoplay Media Studio ile projeye bir web object yerleştirdim. Bu web object içinde istediğim web sayfasını açabiliyorum fakat projeye koyduğum web objectin boyutlarının küçük olması gerekiyor. Açmak istediğim web sayfasında göstermek istediğim kısım ise sayfanın biraz aşağısında kalıyor. Dolayısıyla web sayfası yüklendikten sonra her seferinde scroll bar ile sayfayı kaydırmam gerekiyor. Bunun daha pratik bir çözümü var mıdır? Yani uzun lafın kısası açtığım web sayfasının belirli bir yerini gösterebilir miyim ya da web object üzerindeki scroll bar bir miktar aşağı kaydırılmış şekilde açtırabilir miyim?
  8. AMS'de web sayfasına veri girdirmek mümkün mü? Mesela ben inputtan bir kelime gireceğim benim girdiğim kelimeyi http://www.tdkterim.gov.tr/bts/ adresindeki kutuya yazacak ve arama sonucunda çıkan sayfayı web objecte yükleyecek. Bu tarz bir şey yapmak mümkün müdür? Forumda Autoit ile yapılmış ttnet kota sorgulama programı var. Sanırım o da benim istediğim mantıkla çalışıyor web sitesine veri gönderiyor. Fakat AMS ile yapılmış benzer bir çalışma bulamadım. Anlaşılan konu hakkında fikri olan yok
  9. Bilgisayara format attım ve sorun düzeldi artık host dosyasına veri ekleyebiliyor. prototype uyku sersemi kodları yanlış koymuşum dediğin hatayı ben de farkettim düzelttim. Ip adresini sona ekliyordu. Otomatik giriş kısmında ise bir sorun çıkmadı bende, sorunsuz bir şekilde yazıyor. MostWanted programı daha çok kendi ihtiyacım için ve öğrenme amacıyla yaptığımdan adresi google.com şeklinde giriyorum zaten. Ama öneriniz üzerine adres kısmına www yazıldığı zaman uyarı verecek şekilde ayarladım. Kullanıcıya www eklemeden yazması gerektiğini belirten bir dialog message çıkacak. Fakat otomatik bir düzeltme yapmayacak. Yani kullanıcı adresin başına www eklerse yada http:// vb. şeyler eklerse bunları gerekli hale çevirmeyecek. Biraz daha geliştirerek KintaRo'nun programındaki gibi host dosyasının tüm içeriğini gösteren bir seçenek de eklemeyi düşünüyorum. Onu yaparsam o zaman kullanıcının yazdığı adresi düzeltme seçeneği de eklemeye çalışacağım yapabildiğim kadarıyla.
  10. [quote name='KintaRo' date='06 September 2011 - 19:53 ' timestamp='1315338799' post='1075320'] windows 7 de deniyorsan bu şekilde davranması muhtemel. project>settings menüsünden require administrator seçeneğini seçip deneyebilirsin: [img]http://i.imgur.com/8dUfp.png[/img] [/quote] Maalesef sonuç yine aynı, host dosyasını değiştirmiyor. Başka bir dosya üzerinde çalışıyor ama host dosyasını değiştirmiyor. Ne garip bir host dosyam varmış ki olmadı gitti. Oysa ki çalışsa işlerimi oldukça kolaylaştıracaktı.
  11. [quote name='Baba_' date='06 September 2011 - 19:04 ' timestamp='1315335843' post='1075282'] [b]KintaRo'nun Yaptığı Host Editör'ü İncele :[/b] [code]http://www.tnctr.com/topic/158361-tnctr-hosts-editor/[/code] [/quote] Acaba benim host dosyasında mı sorun var? Çünkü KintaRo'nun yaptığı host editör de benim host dosyasını değiştirmiyor
  12. Host dosyasına veri ekleyen ufak bir program yaptım arkadaşlar. Daha önce "Sitenin IP Adresini Bulmak" konu başlığında ip numarasını bulmayı sormuştum bu konuda yardım eden ve olayı halleden KintaRo'ya tekrardan teşekkür ediyorum. Onun verdiği kodları projeye uyarladım. Denemelerimi text dosyası üzerinde yaptım. İstediğim metin belgesine verileri ekletebildim. Hiçbir sorun yoktu. Lakin bu işlemi host dosyasına yapmak istediğimde olmadı. Host dosyasına verileri ekletemedim. Programın mantığı şu şekilde. Programda iki bölüm var. Otomatik giriş kısmında sitenin adını yazıyoruz örneğin "tnctr.com" program sitenin ip adresini buluyor. Daha sonra host dosyasına iki satır halinde; 188.72.250.91 tnctr.com 188.72.250.91 www.tnctr.com olarak ekliyor. El ile giriş kısmında da aynı mantık işliyor yalnız ip adresini de el ile girmiş oluyoruz. Programı hazırladım. İstediğim metin belgesine bu verileri ekletebiliyorum fakat host dosyasına ekletemedim. Sorun nedir acaba inceleyip yardımcı olursanız çok sevinirim. Program açılışta dosyayı kontrol ediyor ve salt okunur ise dosyayı yazılabilir hale getiriyor. Fakat host dosyasına veri eklemiyor. Dediğim gibi aynı yere bir metin belgesi oluşturup onun üzerinde denediğimde program tam istediğim gibi çalışıyor. Acaba kodlarda bir hata mı yapıyorum? Yardımcı olacak arkadaşlara, ustalara şimdiden teşekkür ederim. Proje dosyası: [code]http://www.mediafire.com/?rhl52d52f85rd56[/code]
×
×
  • Create New...