Jump to content

mila

Üye
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mila

  1. http://harita.iett.gov.tr/index.php?hat=35

    İett'nin sitesinden güzergah planını görebilirsiniz.

    Bu arada 07:40 dan sonra 13:30'a kadar 13:30 da 18:00'a kadar seferi yok. Seferi az. Bu yüzden diğer ulaşım araçlarını kullanması mantıklı olabilir.

    35C hattı KOCAMUSTAFAPAŞA - TAKSİM hattında çalışıyor. 35 KOCAMUSTAFAPAŞA - EMİNÖNÜ hattında çalışıyor.
  2. Evet bu yıl kısa tutmuşlar 1-3 şubat tahileri arasında yapılmış. Bende uzaktan eğitiminden mezun oldum. Her zaman yatırmayanlar için ek süre olmuştu ama bu sene 1-3 Şubat tarihlerinde herhangi bir HALKBANK şubesine giderek ÖĞRENCİ NUMARALARI ile yatırabilirler. 1-3 Şubat 2012 tarihi öncesinde ve sonrasında harç yatımak mümkün olmayacaktır. İlgili tarihlerde harç yatımayan öğrenciler Bahar döneminde ders alamayacaktır. not düşmüşler. Pazartesi günü öğrenci işlerine sor.
  3. İngilizce Türkçesine göre yazarsan metinleri çeviri programlarındaki çeviriler daha mantıklı olabiliyor.

    Aşağıdaki metni Google Translate ile çevirilince daha mantıklı oluyor.

    Not: Sadece arkadaşa bilgi olsun diye yazdım. :)

    Benim adım ercan yıldırım. Ben 29 Aralık 1997 yılında bursada doğdum. Ben 13 yaşındayım. Bir kardeşim var. Benim en sevdiğim renk sarı ve mavi. Benim Göz rengim kahverengi.

    Boyum 155 cm Kilom 43


    My name ercan yıldırım. I was born in Bursa in December 29, 1997. I'm 13 years old. I have a brother. My favorite color yellow and blue. My eye color brown.

    My height 155 cm My weight 43

  4. Tüketici hakem heyetinde başvurun. Bir dilekçe dolduruyorsunuz geri kalanını onlar hallediyorlar.

    Tüketici kanununda belirtiyor


    4822 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
    Sözleşmelerdeki haksız şartlar

    Madde 6- Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.
    Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir.

    Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir.
    Sözleşmenin bütün olarak değerlendirilmesinden, standart sözleşme olduğu sonucuna varılırsa, bu sözleşmedeki bir şartın belirli unsurlarının veya münferit bir hükmünün müzakere edilmiş olması, sözleşmenin kalan kısmına bu maddenin uygulanmasını engellemez.

    Bir satıcı veya sağlayıcı, bir standart şartın münferiden tartışıldığını ileri sürüyorsa, bunu ispat yükü ona aittir.

    6/A, 6/B, 6/C, 7, 9, 9/A, 10, 10/A ve 11/A maddelerinde yazılı olarak düzenlenmesi öngörülen tüketici sözleşmeleri en az oniki punto ve koyu siyah harflerle düzenlenir ve sözleşmede bulunması gereken şartlardan bir veya birkaçının bulunmaması durumunda eksiklik sözleşmenin geçerliliğini etkilemez. Bu eksiklik satıcı veya sağlayıcı tarafından derhal giderilir.

    Bakanlık standart sözleşmelerde yer alan haksız şartların tespit edilmesine ve bunların sözleşme metninden çıkartılmasının sağlanmasına ilişkin usul ve esasları belirler.

    Sözleşmede yazmıyor ise zaten hiç bir şekilde alamaz

    5464 BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI KANUNU

    SÖZLEŞME ŞARTLARI

    Madde 24 - Kart çıkaran kuruluşlar ile kart hamilleri arasındaki ilişkiler, bu Kanun ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde en az oniki punto ve koyu siyah harflerle hazırlanacak yazılı sözleşme ile düzenlenir. Sözleşmenin bir örneği, kart hamiline ve varsa kefile verilir. Sözleşme hükümleri ve kartın kullanımı hakkında kart hamiline ayrıntılı bilgi verilmesi zorunludur.

    Kart çıkaran kuruluşların kart hamilleri ile akdedeceği sözleşmelerin şekil ve içeriğinde yer alması gereken asgarî hususlar Kurulca belirlenir.

    (Değişik fıkra: 24/06/2009-5915 S.K./1.mad) Sözleşmede belirtilen asgari tutar, dönem borcunun yüzde yirmisinden aşağı olamaz. Kurul, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının olumlu görüşünü alarak bu oranı yüzde kırka kadar arttırmaya, arttırdığı oranı yüzde yirmiye kadar düşürmeye veya belirtilen sınırlar dahilinde söz konusu oranı kart hamili grupları itibarıyla farklılaştırmaya yetkilidir. Hesap özetinde yer alan asgari ödeme tutarı son ödeme tarihinde ödenmediği takdirde kart hamili ödenmeyen tutar için sözleşmede öngörülen gecikme faizi dışında bir yükümlülük altına sokulamaz.
    Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez.

    Kart hamilinin borcu kefile bildirilmedikçe, kefil için temerrüt durumunun oluşmayacağı sözleşmede gösterilir. Sözleşme hükümlerinde kefilin sorumluluğunu artırıcı nitelikteki değişikliklere ve kartın kullanım limitinin yükseltilmesine ilişkin olarak kefilin ilave şartlara dair sorumluluğunun başlaması için kefilin yazılı onayının alınması şarttır. Kredi kartı kullanımlarındaki kefalet, Borçlar Kanununda belirtilen adi kefalet hükümlerine tâbidir. Asıl borçluya başvurulup borcun tahsili için tüm yollar denenmeden kefilden borcun ifası istenemez.

    Ayrıca diğer madde

    Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Hukuk Müsavirligi ise 42-10-B/980 sayili yazisiyla 5464 sayili Banka Kartlari ve Kredi Kartlari Kanunu'nun 24. maddesinin (4) numarali fikrasi, "Kart hamilinin yaptigi islemler nedeniyle, sözlesmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altinda hiçbir sekil ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabindan kesinti yapilamaz. Sözlesmede kart hamilinin haklarini zedeleyici ve kart çikartan kurulus lehine tek tarafli haksiz sartlar saglayan hükümlere yer verilemez" hükmünü amirdir.
×
×
  • Create New...