Jump to content

thegun27

Üye
  • Posts

    222
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by thegun27

  1. Ekran kartı ile alakalı sıkıntı olsaydı başka bir monitörle de sorun çıkarmaz mıydı? Vga ile yada hdmi ile bağladığımda hiçbir sıkıntı olmadan kullanabiliyorum. Sizce bağlantı kablolarında bir problem olabilir mi?

  2. Bozuk Laptop Monitörü

    İyi günler sevgili TNCTR ailesi. Bir arkadaşım dizüstü bilgisayarını getirdi. Ekranında sıkıntı var dedi kaça malolur diye sordu. Laptopu başka bir monitöre bağlayarak kullanıyormuş. Ben başta komple gitmiştir demiştim ama açınca anladım ki başka bir problem olabilir. Laptop açıldığında ekran ledleri de açılıyor görüntü arada gidip geliyor ama Windows açıldığında tamamen gidiyor ve ekran ledleri açık kalıyor. Resimleri ekleyeceğim. Arkadaşım format atmamı da istedi. Format atarken ekran ilginç bir şekilde gidip gelse de saniyelik olarak net görüntü oluşturdu. Ben de bağlantı problemi olabileceğini düşündüm. Açıp bakmadan evvel sizlerin de fikrini almak istedim. Siz ne dersiniz sizce monitörü kendim yapabilir miyim? Yoksa ekran değişmeli mi?

    IMG-20190128-WA0000.jpg

  3. İyi günler arkadaşlar. ben usb üzerinden ubuntu kullanıyorum ama bir sıkıntım var. 32gb usb belleğim olmasına ve windowsta 26gb boş yer gözükmesine rağmen ubuntu kullanırken yalnızca 4.8 gb boş alan kullanabiliyorum. usb belleğimin tamamını kullanabilmemin bir yolu var mı? şimdiden teşekkürler

  4. Arkadaşlar bilgisayarı ssd ye terfi edeyim dedim.elimde 120 gb sandisk ssd var. Win 8.1 kurmaya çalışıyorum. Eski hdd takılıyken krumayı denedim olmadı. HDD çıkarıp denedim şimdide bu hatayı veriyor.  ama kur kısmına geldiğimde yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık hatası alıyorum. bilgisayar iptal durumda şimdi. Win 7 denedim o da "Kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı. Daha fazla bilgi için Kur günlük dosyalarına bakın hatası" veriyor. komut sistemiyle diskpart>list disk>select disk gibi bir çözüm vardı yaptım yine olmadı. Ssd önce sataII 0 portuna bağladım olmadı. çıkardım sataII 1 portuna bağladım yine olmadı. BIOS'tan ahcı modu yok yani enhanced var onu seçtim ama iki seçenektede bir fark yok. Sabahtan beri uğraşıyorum bir çözüm bulamadım. Bir de sitemde sıkıntı var sanırım boot edip disk seçim kısmına gelmem 20 dk sürüyor çok yavaş başlıyor işlem. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Okulda internetten online ödevlerimiz oluyor en kısa sürede bilgisayarı çalıştırmalıyım.

     

    Bu arada anakart gigabyte g31-es2c

  5. hdd 10-20 lira fazla verip 1 TB alabilirsin.Çok bir şey değişmez ama 20 liraya ikiye katlarsın, bir de psu 500w alabilirsin arada biraz fark var kasaya monte PSU'larda ama ilerde sağlam bir ekran kartı alırsan rahat kullanırsın kafan orada olmaz vede A serisi dahili GPU sistemlerinde oyun performansı ve kullanım performansı yeterli ama oyunlarda küçük takılmalara sebep olabiliyor. incelemeleri yapılıyor (reklam olmaz inşallah ama teknoseyir ve technopath güzel incelemeler yapıyor) .ama oynuyorsun yani. OC yapmayacaksan da işlemci soğutucu gereksiz bence, stok soğutucu idare ediyor kendini. Tabi senin kararın. 

  6. Açıkçası ben Lumia 925 kullanıyorum.Çözünürlük güzel,Kamera muazzam,hızlı,stabil,özellikli(alan sorunu var ben 8gb bulabildim aldım.fakat 16 gb bulabilirsen kaçırmamalısın).En büyük eksikliği akşama varmadan şarj bitiyor.Günde 2-3 defa şarj etmek zorunda kalıyorum.Fakat sen android yada IOS mu düşünürsün bilmem.Bne sadece söyledim.WP düşünürüm diyorsan 1020 41 MP kameraya sahip o da güzel telefodur.Lumia 930 ise 21 MP kameraya ve L925'den daha iyi özelliklere sahip.Bunları da düşünebilirsin.

  7. Arkadaşlar ben bilgisayarda bazı gereksiz şeyleri silmek için kontrol ederken kulllanıcıkar/users dosaysında birden fazla farklı ve değişik dosya gördüm.Virüs mü yada bir program yüzünden mi oldu bilmiyorum.Sizce nedir sebebi ve silinmesi güvenli midir? 

     

     

    pre_1400934894__djklllkjlghfd.jpg

  8. Aslında o nasıl pdf ye çevirldiğine bağlı.Bazı belgeler tarayıcıdan taratılarak pdf ye çevriliyor.O zaman sanki bir resim çevirmişsin gibi oluyor.Yani düzeltmek imkansızlaşıyor.Önce elindeki pdf nin bir word dosyasından mı yoksa bir resim dosyasından mı pdf ye çevrildiğini bulman gerek.O pdf dosyasını aç bir yazıya tıkla eğer yazının bulunduğu kelimeyi seçebiliyorsan o zaman worde çevrilebilir

     

    Örnek:

     

     

    [url=http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1398505275__asdffg.jpg]pre_1398505275__asdffg.jpg[/URL]

  9. Arkadaşlar ben Babam ve oğlum filmini arıyorum ama hep dvdrip var.Yüksek kalite birşey bulamıyorum.Tabiki aradığım kalite blu-ray değil çünkü türk filmleri çıkmıyor genelde.Ama elinize varsa yada bulabileceğim bir site varsa paylaşırsanız sevinirim.Tekrar belirteyim blu-ray değilde 720p gibi bir kalitede arıyorum.

     

     

    İMDB:http://www.imdb.com/title/tt0476735/

  10. Güzel site teşekkürler :) @akura arkadaşada katılıyorum açıkçası.Bazı belgeselleri yüksek kalite indirip izlemek lazım.Özellikle bbc belgesellleri eline kahveni alıp izlemelik.Ama national ve discovey (amerikan yapımlarının klasik yapısı) sanki yarışma programına hazırlıyorlarmış gibi çekiliyor.pek zevk alamıyorum.ama bulamadığım belgeseler için güzel bir alternatif :)

  11. Siteler için teşekkürler :)Boyutstore iyiymiş belki birşeyler alabilirim

     

     

     

     

    Belgeseldepo biliyorum uzun zamandır üyesiyimde vip sisteme geçmişler vip üye olamıyorum.nerden olucam bişey yazmamış site.Diğer sitede iyi birşeyler indirebilirim teşekkürler :)

     

    Bunları Da Deneyebilrisin ;D

    http://belgeseldepo.com/bbc-belgeselleri-indir/
    http://www.belgeselindir.biz/bbc-belgeselleri/
    
×
×
  • Create New...