Jump to content

Nusirvan

Üye
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Nusirvan

  1. MuhammetAkdag, 13 saat önce yazdı:

    Merhaba arkadaşlar düşük sistemli bir bilgisayarım var 2gb ram amd athlon neo 64 işlemcili bunun için hangi sistemi kurmamı önerirsiniz modifiye windows 7 olursa iyi olur benim için önemli olan internette stabil çalışması normal windows 7 kurdum video izlerken takılma yaşanıyor bazen

    Kardesim sade serisi v3 kurmani tavsiye ederim...

    Sistemin dusuk ama performans kaybi normal windows 10 gore yasamazsin daha hafif gelir... En fazla tahminimce 300mb ram tuketir bosta...(kurulum bittikten sonra)

  2. bilisimler, 5 saat önce yazdı:

    1- Ben genelde oyuncu deyilim yüksek ramli sistem toplama istiyorum nette çok chrome açıyorum bilgisayar donsun istemiyorum choromede 10 skme açıyorum 2.5 gb şimdiden gidiyor o yüzden bu anakartı seçtim 128 gb ram destekliyor şimdilik 16 gb alıcam. Oyun olarak fazla oyun düşkünü deyilim en azından gta 5 i açsın yeter arada oynarım.

    2 - Ben yıllardır intel kullandım amd hiç kullanmadığım için almayı pek düşünmüyorum amd işlemci konusunda hiç deneyimim yok.

    3- Genelde hepsi burdadan alıcam indirim günleri nezaman  ve ne kadar indirimler oluyor?

    4- Allah izin verirse Bismillah deyip  işlemciden başlıyorum tek tek parça parça almaya.

    Size tavsiyem hicbir konuda marka takintiniz olmasin fiyat performans urunlerine yonelin... Benden soylemesi gerisi size kalmis... 

    Hb takip et rastlarsin gununu bilmiyorum...

    • Like 1
  3. En doğru kararı verebilmek icin sana tavsiyem sunlar...

    1.Ben Pc neden topluyorum  ne tür islemler yapacam nasil kullanacam ...(oyun mu rendermi) işe ilk once kullanim amacin neyse ondan basla (islemcimi ekran kartimi) ve onu en uste tut ...

    2.Kesinlikle amd islemci almalisin cunku amd islemciler daha ucuz daha performansli oluyor genelde ... +coklu cekirdek ozelligide daha fazla ve amd eskisi gibi degil epeyi iylestirdiler urunlerini...(fiyata göre)

    3.Acele etme indirim gunlerinden faydalan en az bes alti siteyi takibe al ...

     

    • Like 1
  4. Dostum makina hakkinda bilgim yok ama tavsiyem sunlar...

    Biosu usbden yukleyebilirsin...

    Uygun biosu indir flasha yaz sonra kur tabi laptop modelinin usbden bios guncelleme secenegi varsa...  bu ayar bazi laptoplarda kapali oluyor ins sende aciktir..

    Yada asus musteri hizmetlerini ara onlar yardimci olur...

    • Like 1
  5. Selamun aleykum kardesim...

    (Senin pc harici ekran karti yok ise islemcideki dahiliyi kullaniyor demektir)....  harici ekran karti olan laptoplarin genelinin iki ekran karti mevcut (tabi fabrikadan dahili kapali gelmiyorsa) ... bu tarz laptoplar normal islerde acilista kapanista masaustunde islemci uzerindeki dahili karti kullaniyor agir islemlerde ise harici devreye giriyor(tabi var ise).... Sen islemciye yanlis bir islem yapmissin yada zarar vermissin ihtimaleri yazyorum dene...

    1.Buyuk ihtimal sen macunu fazla surmussun ...

    2. İhtimal pinler zarar gordu...

    3. Ihtimal baglantiyi yanlis yaptin...

    Cözüm... Macunu sil tamamiylen macun surmeden pc calistr eger ekran gelirse fazla macun surdugun icin iletkenligi azaltmissin demektir sonra kapt tekrardan sür...

     

    • Like 1
  6. candumann, 1 dakika önce yazdı:

    @Nusirvan Format sonrası sürücüsüz bilgisayarları da düşünerek 1024x768 çözünürlüğünde çalışan bir "Boxed" versiyon oluşturarak ana başlık altında indirme bağlantılarını paylaştım. Arayüz sadeleştirme konusunda daha ne yapabilirim inanın bilmiyorum :) Metin bazlı butonları iptal ederek görsel butonlara çevirdim, bir çok yeri yeniden türkçeleştirdim. Orjinali ile kıyaslandığında fark çok fazla. Öneriniz varsa seve seve dinlemek isterim.

    Boxed versiyon: 

    Q7kghd.png

     

    Mediafire (Tnc Debrid ile İndir)  |  Zippyshare (Tnc Debrid ile İndir)

    Görsel olması çok güzel olmuş. İndirdim , ssize tavsiyem şunlar

    1-Kardeşim bence sayfayı daraltsan ve programlar  yanyana degilde alt alta olsa daha güzel olur...

    2-Kontrol ettim simgelerin çözünürlüğü  çok düşük (menü-görsel kaliteyi) artırsan iyi olur...

    3-Menüde gereksiz yerler var onları kaldırsan daha iyi olur...

    Tabi gerisi sana kalmış dostum.....

     

    • Like 3
  7. candumann, 8 saat önce yazdı:

    Merhaba, yaklaşık 3 yıl önce hazırladığım AIO kurulum yardımcısını son yaptığım güncelleme sonrası TNCTR adına hazırlayarak sizlerle paylaşmak istedim.

    Easy Installer nedir?

    Easy Installer sektördeki eski arkadaşların bildiği WPIW (Windows Post-Installer Wizard) tabanlı geliştirilmiş olan bir kurulum yardımcısıdır.  WPIW scripti HTA  tabanlı bir web uygulama arayüzüdür ve geliştirilmesi uzun yıllar önce sonlandırıldığı için Windows 10 gibi güncel sistemlerde  verimli çalışmayıp , çeşitli hatalar vermektedir.

    Ben bu scripti kendime göre derleyip, güncel işletim sistemleriyle uyumlu hale getirdim. Gereksiz kod dizinleri kaldırıldı, içerik sadeleştirildi. Hazırlanış amacı sunum olmadığı için tema değişimi gibi ayarlardan arındırıldı.

    pvgem1.png

     

    Paket içerisinde programlar yer almamaktadır. Bunları kendiniz eklemelisiniz. 

    Kullanım: 
    EasyInstaller klasörü altında yer alan  Install dizini altına  uygulamaya dahil etmek istediğiniz programları atınız. Sonrasında  sol menüde yer alan "Programları Düzenle" butonu ile Yapılandırma Sihirbazına erişip kişisel kategorilerinizi oluşturarak istediğiniz uygulamaları ekleyiniz.

    Aqdg1A.png

    Bu ekrandan "Ekle" butona basarak  "Program adı" bölümünü ve dilerseniz kısa açıklama bölümünü doldurduktan sonra "Komutlar" sekmesi altından  "Ekle" butona bastıktan sonra dosya yolu göstererek programınızı sisteme dahil edebilirsiniz. Örnek dosya yolu ""%wpipath%\Install\SizinProgramAdiniz.exe"" şeklindedir.

    Devamında ise dilerseniz "Bağımlıklar" sekmesi altından "Koşul" eklemesi yaparak Listedeki programın sadece belli bir Windows sürümünde görünmesini ya da sadece İnternet bağlantısı var ise aktif olmasını seçebilirsiniz. Aynı şekilde örneğin "X adlı uygulama eğer Windows 7 üzerinde kurulmak isteniyorsa önce dotnetfx kurulsun" gibi ayarlamalar yapabilirsiniz. Bunlar temel WPI ayarıdır.

    Desteklediği işletim sistemleri: Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP

    İçerdikleri:  Paket içerisinde  Windows 7 ve 10 için  aktivasyon bulunmaktadır.  Yer kaplamaması adına herkes kendi programını kendi atsın diyerek gerisini kaldırdım. Menü seçenekleri aktif, sadece EXE dosyalarını göstermeniz yeterli.

    Dipnot: Install klasörü altında "defender.bat, devmgmt.bat, hosts.bat, powershell.reg, simgeayari.bat, uac.bat, Produkey.exe" dosyaları mevcuttur. Bunları silmemenizi öneririm. Aksi taktirde sol menüde yer alan kısayol tuşları çalışmayacaktır.

    Dosya boyutu: 8.41MB

    İndirme bağlantıları:  Mediafire (Tnc Debrid ile İndir)  |  Zippyshare (Tnc Debrid ile İndir)

    Guzel calisma tebrik ederim eline saglik....  Bence arayuzu basitlestirirsen daha iyi olur ekran cok buyuk ve karisik...

    • Like 1
  8. kmlnrikpc, 2 saat önce yazdı:

    NUŞİRVAN KARDEŞİM BEN TWİT ÜYESİYİM FACEBOOK ÇOKTAN SİLİNDİ BENDE:)BEKLERİM SADE V3 Ü TNCTRDEN İNDİRİRM UMARIM KOLAY GELSİN BRE:9 61 YAŞ AARTIK YORMAKTA BENİ YATAM KALKAM TAKİP EDEM:)..

     

    Şuan işlerden dolayı yoğunum sade v3 serisini sonra hazırlayacam insaaallah..... Sitede sade v2 serisi var onu indirebilirsiniz...

    https://www.tnctr.com/topic/857786-windows-10-x64-sade-serisi-v2-aio-program-paketi-seç-oto-kur/

  9. kerem2018, 4 saat önce yazdı:

    Teşekkürler emeğinize sağlık. Çok daha sade ve bileşen kaldırılmış bir programsız Windows Home SL istiyoruz. Mesela güncellemelerin tamamen kapalı olduğu defendersız, one drive sız, metro uygulamasız vs..  Çok daha iyi olacak. Teşekkürler.

    Dostum istedigin sistemin aynıs şuan hazır upload bitmek üzere 1 -2 saate kalmaz linkleri atacam ins...

    Güncelleme açık ama istersen kapatabilirsin çok basit bir portable program ekledim bir tıkla kapanır...

  10. deli_petro06, 2 saat önce yazdı:

    Cümleten Selamun Aleyküm. Uzun zamandır yapmak istediğim bir windows 10 sistemin denemelerini tamamladım. Ve herhangi bir sorun yaşamadım. Boyutu 11,4 GB olduğu için upload konusunda çok sıkıntı çıkaracak. Bu boyutta bir iso dosyasını upload edebileceğim bir site tavsiyeniz var mıdır? Yandex disk, Mega çok sorunlu siteler. Cloudmail.ru sitesinin de Türkçe, ingilizce destekleri yok diye biliyorum. Tek bir upload sitesi üzerinden ücretsiz yüklemeye yapabileceğim bir site önerebilir misiniz? İndirme hızının yüksek olması çok önemli...

    Google Drive...

    • Like 1
  11. noviden, 6 saat önce yazdı:

    Kardeş ben v3 ü beklerken v2 yi de kaçırdım 😁 Keşke bari v2 yi indirseydim.

     

    Yok yok kacırmadın ben dün upload edecektim sade v2 işlerden edemedim kusura bakmayin... Bu gece upload edebilirim ama bu aralar net agır...

  12. casper0007, 1 saat önce yazdı:

    Sana tavsiyem xiaominin yurtdisi tellerini sahibinden.com satiyorlar fiyati cok uygun ben aldm memnunum... En azindan o parayla cok daha iyi birsey alirsin...

  13. KHEDIRA, 4 saat önce yazdı:

    programlı olsun diyenlerin hepsi teknoloji cahili facebookta takılan adamlar. o tipler neyi nereden nasıl indireceğini bilmediği için armut piş ağzıma düş istiyor. youtube'a bak adam güya photoshop dersi veriyor daha ekran kaydı aldığı programın crackinden habersiz sağ alt köşede kocaman videoshow bilmem ne reklam var. ben officeyi pre activated indiriyorum kurulumdan sonra kendiliğinden lisanslı crack yapmana bile gerek yok, adam gelmiş forumda konu açıyor nereden indiricem hepsi demo diyor. bu tarz adamların programlı istiyor olması gayet normal. ben halen program falan olmamasından yanayım. daha öncede dediğim gibi illa programlı olacaksa v2 programlı v3 tertemiz sistem olabilir.

    Dostum herkes bizim gibi bazı şeyleri bilmiyor ama onlara yardımcı olmamiz lazim... Sadece sistemi ben ve sizleri kullanmiyorsunuz her kademeden insanlar kullanacak insaallah...

    Merak etme hallederiz....

     

    kmlnrikpc, 2 saat önce yazdı:

    KHEDİRA rumuzlu kardeşime katılıyorum.v3 tamamen hıza performansa dayalı olup programsız olmalı bre!!Bekliyoruz sabırla kolay gelsin sistemi yapmakta olan kardeşime..

    Tesekkur ediyorum dostum...

     

  14. KHEDIRA, 42 dakika önce yazdı:

    işte demek istediğim de bu. hiç kullanmayacağım programlar dahil olacak iso paketine boş yere onlarıda indirmek zorunda kalacağım.

    Dostum inan bende artik bilmiyorum nasil yapacagimi faceden ve cevremden arkadaslar programli yap diyor kimileride programsiz yap diyor...

    Normalde ben otomatik kurulum bittikten sonra yapacaktim vazgectim...

    Sonra programlari direk aio secmeli olarak masaustune atacaktim sonra ondanda vazgectim...

    En son orta yolu buldum direk usb icinde windows sade klasoru atacam orda kalsin en iyisi bu isteyen isodan siler isteyen uzerine baska programlar ekler vs...

    Zaten kurulum bittigi gibi aio ekrana otomatik gelecek isteyen istedigini yukler isteyen kapatir...

     

    V2 versiyonda cok ozel yerleri actim performans olarak ozellikle oyuncular icin....

    En onemlisi klasik basit windows kurulum ekranini tamamiylen degistirdim full hd yaptim aslinda zamanim olsa menuleri pencereleri iconlarida degistirecem.... :)

    BEYLER BEN KiNtaro ile nasil iletisime gecebilirim mesaj gitmiyor taniyan yokmu ... :)

  15. KHEDIRA, 7 saat önce yazdı:

    hocam programa falan gerek yok ya. bırak kim neyi istiyorsa formattan sonra kursun. boş yere iso dosyası şişmesin. ben mesela hiçbir programı kurmayacağım aio paketinden boşu boşuna iso dosyası şişecek. v2 programlı olsun illa olacaksa. v3 programsız gereksiz servislerin kapalı olduğu gereksiz bileşenlerin silindiği sistem olsun.  herkesin program tercihi farklı. sen isoya office koyarsın ama ben libre kullanırım o şekilde bana kalırsa hiç girme aio program işine.

    DOSTUM PROGRAMLARI SİSTEM FORMATTAN SONRA OTOMATIK YUKLE OLARAK DEGIL KULLANICI TERCIHINE GORE OLACAK ZIRA HERKES FARKLI PROGRAM KULLANIYOR... FORMAT BITTIKTEN SONRA PROGRAMLAR AIO OLARAK EKRANDA LISTELENECEK MASAUSTUNDE OFFICE 2019 DAHIL HEPSI GUNCEL 44 PROGRAM ARACLARLA BERABER ORNEK LISANSLAMA GUNCELLEME AC KAPAT EDGE AC KAPAT GIBI... ISTEYEN FORMATTAN SONRA YUKLEMEZ MASAUSTUNDEN AIO SILER...

    MAKSAT FORMAT ATMAYI KOLAYLASTIRMAK...

    • Like 1
×
×
  • Create New...