Jump to content

akcayutku

Üye
  • Posts

    202
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • Muğla

Recent Profile Visitors

1187 profile views

akcayutku's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

11

Reputation

  1. Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi önce bi SSD takıp onunla deneyeceğim. Performansa göre ram düşüneceğim.
  2. akcayutku

    Ram Tavsiye

    Ram tavsiye Arkadaşlar merhaba; Yeni işe başladığım yerde bana bir bilgisayar verdiler. Bilgisayarın modeli "Packard Bell EasyNote LS44 HR 610 TK" üzerinde 6 gb ram var 4+2 olarak takılmış. 2 tane yuva var. Bilgisayar üzerinde iyileştirme yapalım dedik. Bu iyileştirmelerden biri SSD almak olacak. Bilgisayarda 2 tane HDD slotu olduğu için boş olan slota direk takıp geçeceğim. İkinci iyileştirme de ram miktarını artırmak olacak ancak bu konuda sorularım var. Bilgisayarda "Intel Core i5 2450M @ 2.50GHz" işlemci var. Şuanda 6 gb ramden 2 gb olanı çıkarıp onun yerine de 4 gb taksam beni idare eder mi? Ya da iki ram i de söküp 1 ya da 2 tane 8 gb ram mi takayım. Ram miktarını çoğaltıp sonra boşuna para harcamış olmak da istemiyorum. Ne yapacağım bilemedim. Bir bilene danışayım dedim :) Yardımlarınızı bekliyorum. Not: Bilgisayarda çizim programları kullanacağım Autocad, Revit, P&ID v.b.
  3. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Laptopum var ev için kasa toplamak istiyorum.
  4. Merhaba arkadaşlar, Yeni bir kasa toplamak istiyorum. DOTA2, CS:GO ve Insurgency oynayacağım, i3 lü bir sistem kurmak istiyorum. Tavsiye verebilir misiniz ?
  5. http://www.sadecenotebook.com/asus-x502na-go044-n3350-4gb-500gb-156-dos-pmu401980
  6. Arkadaşlar merhaba; Yeni bir laptop almak istiyorum. Biraz bakındım ve aşağıdaki bilgisayar hoşuma gitti. Bilgisayarda genelde günlük internette gezinme, dizi film izleme word excel falan kullanıcam. Bir de DOTA2 oynayacağım. Sizce bu bilgisayar oyun oynamak açısından bana sorun çıkarır mı ? Kullanan, bilgisi olan var ise yorumlarınızı bekliyorum. Lenovo Yoga 700 80QD009TTX Teşekkürler.
  7. Merhabalar; Çalıştığım şirket için access point ihtiyacımız var. Şuan ZYXEL NBG-417N cihazını kullanmaktayız. Toplam 6 kişi sürekli olarak bu cihaz üzerinden internete bağlanıyor. Şirkete gelen misafirler eklenince maksimum 10 kişi kullanacak diye düşünebiliriz. Şuan kullandığımız cihaz 6 kişi olduğumuzda takılmalar yapıyor. İnternetimiz kopuyor, çok yavaşlıyor. İhtiyacımızı karşılayacak bir cihaz önerebilir misiniz?
  8. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  9. Harici ekrana da taktım denedim yine aynı
  10. Arkadaşlar merhaba; Laptobumun ekranı bozuldu. Resimde göründüğü gibi şeritler halinde görüntü geliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bu problemi nasıl çözerim? Son olarak da ne kadar bir maliyet çıkar?
  11. İyi gunler; İzmir bornovada bu işi yapanlar var isterseniz siteleri üzerinden onlarla iletişime geçin, bu işi yapanlara sorun yardım edebilirler hatta direk belki onların bir şubesi olmak gibi bir yolda ilerleyebilirsiniz.   Site : http://www.ekapici.com/
  12. Teşekkür ederim. Hallettim bir şekilde form u da hazır formlar varmış onlardan birini gömdüm html e. 
  13. İyi günler; Linkte packardbell marka bir bilgisayar bulunmakta. Packardbell den 5 yıl önce bilgisayar aldım. Sorunsuz kullandım 2 yıl garanti süresi içerisinde hiçbir sorunu çıkmadı üzerine soda döktüm ancak ona rağmen hiçbirşey olmadı. Garanti süresi dolmasına yakın hem bir bakım yapsınlar hemde klavyede sodadan dolayı yapışmalar olmuştu onu değiştirsinler diye gönderdim. Sağolsunlar normalde garanti dışı olması gerekirken değiştirdiler. Bakımını yapıp yolladılar. Git gel kargo süresi de dahil 15gün içinde elime geçti tekrardan. Servis ile pek işim olmasa da olduğu zaman da çok iyi bir şekilde ilgilendiler. Şuanda başka bir bilgisayar aldığım için babama verdim. Yaklaşık 2 senedir sorunsuz kullanıyor. Bulunduğunuz yerde vatan bilgisayar varsa direk buradan da alabilirsiniz servis olarak sorun olmaz diye düşünüyorum. Bilgisayar da sizin için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.   http://www.vatanbilgisayar.com/te69-notebook-celeron--n2920-186ghz-2gb-500gb-156-int-w8-notebook-bilgisayar.html?srt=PU#genel-bakis   Düzenleme:    Bir tane de asus  bilgisayar önereyim. Şuanda kullandığım marka. Ablamda da var yaklaşık 9 yıldır kullanıyor. Bir tek pilini değiştirdik sorunsuz kullanıyor şuan. Özellikleri birbirine yakındır bilgisayarların istediğinizi alabilirsiniz. Hepsiburada sitesinden hiç bilgisayar almadım satış sonrası garanti falan nasıldır bilmiyorum ama asus direk anlaşmalı servislerine yada direk istanbula yollayabilirsiniz.    http://www.hepsiburada.com/liste/asus-x551ca-sx012h-intel-celeron-1007u-15ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd601218&categoryId=98       Kolay gelsin.
  14. Office 2003 ve öncesi hariç (yani office 2007-2010-2013) aynı dosya uzantısını kullanmakta. Herhangi birinde hazırladığınız dokümanı diğerlerinde rahatça açabilirsiniz.
×
×
  • Create New...