Jump to content

By_FaRuK

Üye
  • Posts

    1062
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Everything posted by By_FaRuK

  1. Ortak fikir alışverişleri yapıyoruz zaten. Benim de uzun zamandır aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup hayata geçiremedigim projeyi @awengers44 ustad hayata geçirdi sağolsun. Çokta güzel bir proje oldu. Kendisine tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum.
  2. Üstad yeni çalışman için teşekkürler. Eski sistemler için çok güzel bir çözüm oldu. Emeklerine sağlık.
  3. Bende çok uğraşmıştım orijinal ikonlar için ancak hiç bir şekilde olmamıştı. Şimdi tekrar kurup bu şekilde deneyeceğim. İso dosyasını değiştirip upload ettiniz mi yoksa biz mi iso dosyasında değişiklik işlemi yapacağız?
  4. Klasik ikonları kullanmak için ne yapmak gerekiyor? Orijinal tema kullanmak istiyorum. Bu konuda bilgi verir misiniz?
  5. C:\Windows\Temp klasörüne everyone yetkisi verip dener misiniz?
  6. Batch script ile yapılabilir. Elimdeki scriptlerden birisini uyarlanabilirsem gönderirim.
  7. Cahil insanlarla tartışmıyorum. Başka yerde oynayabilirsin.
  8. Bios ve Uefi olarak kurabilirsiniz. Denenmiştir yazmış adam. Niye tekrar soru soruyorsunuz yazan şeyler için?
  9. Burada ki basit uygulama ile tpm ve diğer zorunlulukları devre dışı bırakıp yükseltme yapabilirsiniz. https://github.com/coofcookie/Windows11Upgrade
  10. Bu konuda bir çalışma planlıyorum. Eğer başarılı bir sonuç elde edersem paylaşım açacağım.
  11. Sql tarafına create prosedur diyerek yeni prosedur oluşturup kullanabilirsiniz.
  12. Geçen gün Casper Nirvana eski model bir notebook a kurulum yaptım. Bu sistem ile boot ettim. Ventoy boot oldu fakat ne iso dosyası, ne wim dosyası hangisini secsem imleç yanıp söner durumda kaldı ve ilerlemedi. Aynı usb üzerinden tekrar boot edip Grub2fm e geçiş yaptım ve sorunsuz kurulum yaptım. Yani kısaca her sistem her donanımda sorunsuz çalışacak diye bir kaide yok. Alternatifler her zaman yedek olarak bulundurulmalıdır.
  13. Bende yaptığım denemelerde şunu gördüm. Ard arda deneme yaparken usb belleği çıkarıp taksamda bu tarz hatalar veriyordu. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar denediğimde hata vermiyordu. Betik dosyasının içindeki kodlardan olsa gerek bazı işlemleri hafızaya alıp öyle devam ediyor. Birden fazla denemede bundan kaynaklı sorunlar olabilir. Belki bu sorunu sadece ben yaşamış olabilirim orasını bilemiyorum.
  14. Resource Tools 3.1 ve Restorator.2009_4.0.1807_UIT (Katılımsız) https://disk.yandex.com.tr/d/aRgP1J8YEyHQMQ
  15. Sorun olmaz. Devam edip sürüm seçme ekranına geldiğinizde Windows 11 versiyonlarını göreceksiniz.
  16. @mephistooo2 üstad çalışmanız için teşekkürler. Malûm genelde en çok ntfs sistem kullanılıyor. Ventoy kurulumunda ilk bölüm exfat olarak biçimlendiriliyor. Betik dosyasına bu bölüme kopyalama yaptırmadan önce bölümü ntfs formatına dönüştürme ekleseniz, daha sonrasında dosyaları kopyalasa olur mu? Çünkü sanırım ben dahil çoğu kişi kurulumdan sonra exfat bölümü ntfs formatına dönüştürüp dosyaları tekrar kopyalama işlemi yapacaktır.
  17. Resource Tools 3.1 ve Restorator.2009_4.0.1807_UIT programları upload ettim. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. https://disk.yandex.com.tr/d/aRgP1J8YEyHQMQ
  18. Aşağıdaki şekilde usb belleğinize kurulum yaparsanız secure boot kapatmanıza gerek kalmadan kullanabilirsiniz.
  19. Multiboot sistemde işletim sistemi yok. Yüklediğiniz USB belleğin data kısmına Windows iso dosyalarını attığınız gibi ofis programlarını da atıp kullanabilirsiniz.
  20. @mephistooo2 üstad, yaptığın çalışma için tebrik ederim. Yaptığın çalışmayı denemek isterim. Kullanımı ile ilgili anlatım yapma şansın da var mıdır?
  21. using (Process proc = new Process()) { ProcessStartInfo komut = new ProcessStartInfo { WindowStyle = ProcessWindowStyle.Hidden, FileName = "cmd.exe", Arguments = "/C \"" + Application.StartupPath + @"\Programlar\Program.exe" }; proc.StartInfo = komut; proc.Start(); proc.WaitForExit(); }
  22. DataGridView'ın CellFormatting eventına yazıp aşağıdaki örnekteki gibi özelleştirebilirsiniz. var dataGridView = sender as DataGridView; if (dataGridView.Rows[e.RowIndex].Selected) { e.CellStyle.Font = new Font(e.CellStyle.Font, FontStyle.Bold); e.CellStyle.SelectionBackColor = Color.LightBlue; e.CellStyle.SelectionForeColor = Color.Black; }
  23. 32 mb olan fat bölümünü istediğiniz boyutta büyütebilirsiniz. Orijinal Ventoy da boyutu değiştiremezsiniz.
×
×
  • Create New...