Jump to content

secondert

Üye
  • Posts

    116
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

1505 profile views

secondert's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. 64 bit sürümü hakkında sitemizde bir bildirim yayınladık 2 ay içerisinde testleri tamamlanmış olacak
  2. [quote name='Legion' date='02 February 2012 - 18:21 ' timestamp='1328206901' post='1149958'] [b]İşte bunu yazan adam şu kafaza ===>[/b] [img]http://i.imgur.com/xNz8A.jpg[/img] [/quote]
  3. Termal macun metal alaşımlı ise (TG3, 2 yada 1) kısadevre sorunu oluşturmuş olabilir, bunun dışında dizütsü işlemci ve çipsetleri bga söketlerine sahip olduklarından BGA lardaki minik lehimcikler sigorta vazifesi görür, yanma olmamıştır, ısıtılara BGA Rework edilmesi gerekir. Bunun ancak yetkili yada uzman bir servisin yapabileceği düşünülür. (Bkz: Google : BGA Rework)
  4. Programın dosya yapısını oluştururken hazır kurulmuş halinin bir kopyasını eklenecek dosyalar bölümüne sürükleyerek doldurursanız klasör yolları otomatik olarak doğru oluşacaktır. Yani klasör yollarını yanlış belirttiğinizden bu şekilde oluyordur. Örn: Aimp3 [code]%ProgramFiles%/Aimp3/aimp3.exe %ProgramFiles%/Aimp3/Lang/turkish.lng[/code]
  5. Site sapık doluymuş da haberiimiz yokmuş ya! Yuh arkadaş. Allah korkunuz yokmu sizin?

    1. Show previous comments  1 more
    2. can5166

      can5166

      Çok ayıp.

    3. secondert

      secondert

      Neyden utanacakmışım? böyle şaka mı olur? Nisan 1 i tarihte bi araştırın bakalım kimler ne için kutluyormuş.

    4. secondert
  6. Fatura bilgileri sayesinde Mac adreslerine ulaşman mümkün, hırsızlar sadece yürütme konusunda tecrübeli ve teknik konuda acemilerse Mac adreslerini değiştiremeyeceklerdir. Bu durumda mac adresi tarama ile bilgisayarlarından herhangi biri online olduğu an emniyet bilgiyi alabilir.
  7. Sistemin boot esnasında da yavaş mı? Açılıştan sonra çalışan programları bir startup manager programı ile denetle, gereksizleri kaldır. Gereksiz windows hizmetlerini Win+R = services.msc den durdur, devredışı yap, devredışı bırakılabilecek servislerin listesini Google da bulabilirsin. Formatını yeni atmış olsan bile disk birleştirme yap. Harddiskin sata mı? Sata ise S.m.a.r.t durumunun nasıl olduğunu hddtune ile öğrenebilirsin. öğren sorun varsa burda bizimle paylaş. Tüm bunların dışında kullandığın genel programların arkaplan hizmetlerinden emin ol. Örn: İnternet download manager kullanma, arkaplanda gereksiz çalışır, yerine Jdownloader kullan. Nvidia ekran kartı kullanıyorsan Nvidia Driver helper service i durdurabilirsin. Tarayıcılarında toolbar kalmadığından emin ol. Bu gibi performans önlemleri yeeterli gelmiyorsa donanımınla ilgili ayrıntıyı bizimle paylaş. (Mümkünse paylaştığını bildiren bir pm i de bana yolla ki bilgim olsun.)
  8. Programın arayüzünü oluşturan o dosyaların 5 stil ile özdeşleştiğini gördüm, Black dışındaki stilleri ve stillerle bağlantılı resim dosyalarını kaldırdım. 1.2 mb kadar küçüldü. Bilgiler için teşekkürler.
  9. Peki programın exe içeriğinden png ve bitmap dosyalarını sildim, çalıştırdım, herhangi bir sorun çıkmadı. bu şekilde sorun olur mu? Yani sözde arayüzü oluşturan bir sürü gui dosyası var ve normal şartlarda hiçbiri görünmüyor, bunları silemez miyim?
  10. Merhaba, AMS de hazırladığım geniş içerikli AIO çalışmamın exe boyutu 6 mb üzerine çıktı. Evet program oldukça geniş bir içeriğe sahip ama resimler ve program içeriği ayrı konumlandırıldığına göre exe nin boyutunu etkileyen ne olabilir? Proje üzerinde yapabileceğim bir ayar performansı etkilemeden boyutu düşürebilir mi? Exe yi res.Hacker benzeri bir kaynak görüntüleyici ile açsam hangi verileri güvenle silebilirim. (Programın çalışmasını etkilememesi açısından.)?
  11. http://www.tnctr.com/user/420109-el-arabi/ (El-Arabi) Soruma tam yanıt verdi ve çözüme ulaştım, yinede yardım için teşekkürler arkadaşlar. Çözüm; [quote]result = Registry.DoesKeyExist(HKEY_LOCAL_MACHINE, "Software\\M.H.Orhan"); if result == false or result == "yes" then Kontrol = Dialog.Message("(!)", "Programı ilk defa kullanıyorsunuz, önlem olarak sistem geri yükleme noktası oluşturulmasını ister misiniz?", MB_OKCANCEL); if Kontrol == IDOK then Registry.SetValue(HKEY_LOCAL_MACHINE, "Software\\M.H.Orhan", "Run","yes", REG_SZ); Shell.Execute("AutoPlay\\Docs\\geriyukleme.vbs", "open", "", "", SW_SHOWNORMAL, false); elseif Kontrol == IDCANCEL then Registry.SetValue(HKEY_LOCAL_MACHINE, "Software\\M.H.Orhan", "Run", "no", REG_SZ); end end[/quote]
  12. Bir tane daha çalışmanın kodu girmesi işimi görmüyor ki, program sonraki açılışlarda girilen registry değerini okuyacak, eğer sisgeriyüknok. oluşturulmuş ve buna göre değer Yes ise kullanıcıya ilk kullanımla ilgili iletiyi göstermeyecektir.
  13. Dostum benim programım hazır. Kodlar ve sistem geri yükleme noktası oluşturucu da hazır. İhtiyacım olan şey tam olarak şu; Program açıldığında ifli yapı kullanılarak eğer varsa programın bir önceki çıkışta oluşturduğu (Bir defa kullanıldığını ifade eden) regedit verisini görecek. Buna göre bu iletiyi hiç göstermeden programı çalıştıracak. Ancak eğer program kullanılmamışsa bu kayıt girdisi olmayacağından ifli veri yine otomatik olarak programın hiç kullanılmamış olduğunu görecek ve iletiyi gösterecek. Bu noktada da eğer ileti görünürse görünürken yes no olayı olacak. Yes e tıklanınca Sistem Geri yükleme ile ilgili oluşturduğum string yada buton, hatta exe devreye girecek. Ben ifli yapı kullanımından bihaberim. Bu noktada yardım gerekli.
×
×
  • Create New...