Jump to content

Soul_Fly_55

Yeni Üye
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Soul_Fly_55

  1. awengers44, 16 saat önce yazdı:

    Merhaba, Sıfır kurulum yaparken birinci adım multiboot kurulumundan sonra klasör içinde sadece uptade dosyasını bırakıp güncelleme çalıştırılarak kurulum tamamlanmış olur.

    Sistemde Legacy\Bios sistem desteği olduğu için kurulum yöntemi MBR dir. Bu haliyle dosya ve yapı desteğine göre hem uefi hemde legacy olarak her iki sistemde de kurulum yapılabilmekte ve dosya kurtarma araçları çalışmakta olduğundan kendimde GPT olarak harici usb multiboot sistemine ihtiyaç duymadım ancak bazı anakartlarda ve leptoplar da olan bios modlardan dolayı ntfs\fat32 disk birimi yer değişimi gerekmekte. Bu sorun için de çözüm olarak ventoy suz üç parçalı sistem hazırladım fakat bootisox dosyaları hazır edemediğim için henüz paylaşmadım. 

    Selam ve dua ile.

     

     

    Tekrar merhaba,

    MultiBoot klasörü içerisinde hangi update dosyası olmalı?

    Update_TR ??? 

    Update_TR_ATI21 ???

    https://www.hizliresim.com/6ui8los

    Benim paylaştığım resimdeki gibi olmalıdır?

    Kolay gelsin, iyi günler dilerim...

    • Like 1
  2. awengers44, 11.03.2023 - 20:09 yazdı:

    Merhaba vadi multiboot + update ve uygulama aracını indirmeniz yeterli. Kurulum için video vardı gerçi ama ; 1. Uygulama aracını (Multiboot Kur) çalıştırıp sistemi kurmak istediğiniz usb diski seçin ve disk silme işleminden sonra boyut belirleyip kurulumun tamamlanmasını bekleyin. 2 tekrar uygulama aracını çalıştırıp güncelleme işlemini seçip kurulumun tamamlanmasını bekleyin. İşlem sonucunda multiboot usb diskiniz kullanımına hazırdır. Hayırlı olsun :)

    Sıfır kurulum yaparken;

    # Uygulama aracını (MutiBoot-Kur) buraya çıkart de...

    # MutiBoot-Kur.exe gör ve çalıştır...

    # 1. Adımı seç ve yönergeleri izle. USB Diski seç | Fortmatlanması içi "y/Y" bas | "1024" veya "2048" yaz ve enter la...

    Buraya kadar yaptığımızda bir sonraki adımı yani sizin yazmış olduğunuz; "2 tekrar uygulama aracını çalıştırıp güncelleme işlemini seçip kurulumun tamamlanmasını bekleyin. İşlem sonucunda multiboot usb diskiniz kullanımına hazırdır. Hayırlı olsun :)" uygulamamız gerekiyor mu yoksa bu adım boot işlemi bozulan veya eski vadi multiboot versiyonu ile hazırlanmış USB leri güncelmek için mi?

    Kısacası; Az önce hazırladığım ilk kez oluşturacağım 64gb bir USB yi 1. adım ile hazırladım. 2. adımı yapmam gerekiyor mu?

    Birde sizin otomatik yaptırdığınız USB Biçimlendirme/bölme işlemi disk in bölünme tipini değiştiriyor mu; Master Boot Record (MBR)/GUID Partition Table (GPT)?

    Bize hangi bölümleme sistemi ile USB hazırlamamızı önerirsiniz.

    Sorularımı cevaplarsanız memnun olurum.

    Saygılarımla...

    • Like 1
×
×
  • Create New...