Jump to content

PColik

Üye
  • Posts

    389
  • Joined

  • Last visited

İletişim Bilgileri

  • Facebook
    www.facebook.com/sipsakk
  • Skype
    ofgr71
  • Twitter
    www.twitter.com/buraksipsak
  • Steam
    steamcommunity.com/id/sipsak/

Profile Information

  • Male
  • İstanbul

Recent Profile Visitors

1921 profile views

PColik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

76

Reputation

  1. 8.5.2.0 sürümünü mü kullanıyorsun?
  2. Arkadaşlar merhaba, Excel'de her satıra bir ürün yazıp karşılığına voltaj aralıklarını yazmak istiyorum. Örneğin 20-50 veya 140-250 gibi. Bunları 20-50 gibi tre (-) işareti kullanarak tek hücreye de yazabilirim veya bir hücreye 20 bir hücreye 50 şeklinde de yazabilirim. Bu fark etmez benim için. Aralığında 40 olan bütün ürünleri göster gibi bir filtre yapabilir miyim? Evetse nasıl yapabilirim?
  3. Çalıştır'a msconfig yazın, ardından Hizmetler sekmesine gelin ve aşağıdaki hizmetleri devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Fark olacaktır. Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti Hızlı Getirme Microsoft Yazılımı Gölge Kopya Sağlayıcısı Görev Zamanlayıcı Windows Defender Windows Modül Yükleyicisi Windows Update Windows Search Windows Olay Görüntüleyicisi
  4. Küçük sarı açıklamanı yaz. Sayfa da istediğin yere koy. Sonra yazının özelliklerinden Visible seçeneğini devre dışı bırakarak gizli olmasını sağla. Sonra butonun On Enter kısmına aşağıdaki kodları yaz: Label.SetVisible("OBJE ADI", true); On Leave kısmına da aynısını yaz, sadece true yazan yeri false olarak değiştir. Label değilde paragraf objesi ise Label.SetVisible yazan yeri Paragraph.SetVisible olarak değiştir.
  5. String.Find veya String.TrimRight gibi komutları kullanmanıza gerek yok. İstediğiniz işlemi yaptırmak için Math.Round komutunu kullanabilirsiniz. Bu komutu kullanırken DecimalPlaces yazan kısma noktadan sonra kaç karakter alınmasını istiyorsanız onu yazın. Örneğin 10.65 olmasını istiyorsanız 65 iki karakter olduğu için 2 yazacaksınız. Bu şekilde yapabilirsiniz.
  6. Bu program ne işe yarıyor kardeşim?
  7. Page.Navigate(PAGE_PREVIOUS);
  8. Bu kod çalıştı, çok teşekkür ederim kardeşim. Fakat uyarıyı verdikten sonra harf input a giriliyor. Bu son girilen harfi sildirmemin bir yolu var mı?
  9. Arkadaşlar merhaba, Input'ın OnKey kısmına aşağıdaki kodu yazdım: if e_key ~= (48 or 49 or 50 or 51 or 52 or 53 or 54 or 55 or 56 or 57) then Dialog.Message("",""); end Dialog.Message kısmını konuyu basitleştirmek için ekledim. Sorunu çözersem oraya kodlarımı ekleyeceğim. Ben Input'a sadece 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 harici birşey girilirse kodumun çalışmasını istiyorum. Yukarıda ki kodda or yerine and operatörü de kullandım fakat ikisi de olmadı. Bunu sorunu nasıl çözebilirim?
  10. FLAC müzik veya kayıpsız müzik dinlemek için dolayısıyla kayıpsız sesi alabilecek ekipmanları olması lazım. Kaliteli ses kartı, DAC, amfi, hoparlörler vs. Sadece FLAC müzik dinlemek için milyonlarca lira para harcayan odyofiller var. Şahsen param olsa bende gözümü kırpmadan harcardım. Hepimizin evinde olan standart hoparlör veya kulaklıklar ile MP3 ve FLAC arasında ki fark anlaşılmaz. Boşuna depolama israfı. Ama sonradan değerlendirmek üzere arşiv yapmak istersen ona birşey diyemem. Müzik için bende AIMP kullanıyorum. Kendi sitesinde çeşitli özellikler ekleyebileceğin veya görünümünü değiştirebileceğin bolca PlugIn ve Skin bulunmakta. Videoları oynatmak içinse Mirillis Splash öneririm. Uzun zaman boyunca ücretli bir programdı kendisi. Fakat sonradan ücretsiz yaptılar. Hem crack derdi vs. yok, hemde bence oynatıcılar arasından en iyilerden biri, ve çok basit, sade bir arayüzü var. Ayrıca tüm oynatıcılar arasından 60 FPS olmayan videoları bile 60 FPS gibi akıcı bir biçimde oynatmaya yarayan Motion² özelliği bulunmakta. Bir denemeni öneririm.
  11. ImageEx Plugini Lazım Arkadaşlar elinde ImageEx plugin full versionu olan varsa atabilir mi?
  12. Klasördeki ilk dosyayı nasıl çağırırız? Arkadaşlar merhaba, örneğin AutoPlay\Docs klasörünün içinde birçok dosya var, bunlar alfabetik olarak sıralı, en baştaki dosyayı nasıl çağırırız AMS'de?
  13. INI'deki Value lerin hepsi Combobox a nasıl yazdırılır? Arkadaşlar merhaba, Takıldığım bir konu var birkaç deneme yaptım ama çözüm bulamadım. Şu şekilde bir INI dosyam var: [vsp250s] Google=https://www.google.com Facebook=https://www.facebook.com YouTube=https://www.youtube.com Kodum da şu şekilde: getsoft = INIFile.GetValueNames("files\\firmware.ini", "vsp250s"); for i,j in pairs(getsoft) do deger = INIFile.GetValue("files\\firmware.ini", "vsp250s", j); tbItems = {j}; combobox = Dialog.ComboBox("Metin", "Test", tbItems, tbItems[1], false, false, MB_ICONQUESTION); end Arkadaşlar anlayacağınız üzere INI dosyasında "vsp250s" sectionu altındaki bütün değerleri ComboBox a yazdırmak istiyorum ve ComboBox ta seçtiğim siteyi tarayıcıda açacak. Ama bu kodla hepsini bir Combobox a yazdıramadım, Üç ayrı combobox açılıyor. Yardımcı olabilir misiniz?
×
×
  • Create New...