Jump to content

PColik

Üye
  • Posts

    389
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PColik

  1. 8.5.2.0 sürümünü mü kullanıyorsun?
  2. Arkadaşlar merhaba, Excel'de her satıra bir ürün yazıp karşılığına voltaj aralıklarını yazmak istiyorum. Örneğin 20-50 veya 140-250 gibi. Bunları 20-50 gibi tre (-) işareti kullanarak tek hücreye de yazabilirim veya bir hücreye 20 bir hücreye 50 şeklinde de yazabilirim. Bu fark etmez benim için. Aralığında 40 olan bütün ürünleri göster gibi bir filtre yapabilir miyim? Evetse nasıl yapabilirim?
  3. Çalıştır'a msconfig yazın, ardından Hizmetler sekmesine gelin ve aşağıdaki hizmetleri devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Fark olacaktır. Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti Hızlı Getirme Microsoft Yazılımı Gölge Kopya Sağlayıcısı Görev Zamanlayıcı Windows Defender Windows Modül Yükleyicisi Windows Update Windows Search Windows Olay Görüntüleyicisi
  4. Küçük sarı açıklamanı yaz. Sayfa da istediğin yere koy. Sonra yazının özelliklerinden Visible seçeneğini devre dışı bırakarak gizli olmasını sağla. Sonra butonun On Enter kısmına aşağıdaki kodları yaz: Label.SetVisible("OBJE ADI", true); On Leave kısmına da aynısını yaz, sadece true yazan yeri false olarak değiştir. Label değilde paragraf objesi ise Label.SetVisible yazan yeri Paragraph.SetVisible olarak değiştir.
  5. String.Find veya String.TrimRight gibi komutları kullanmanıza gerek yok. İstediğiniz işlemi yaptırmak için Math.Round komutunu kullanabilirsiniz. Bu komutu kullanırken DecimalPlaces yazan kısma noktadan sonra kaç karakter alınmasını istiyorsanız onu yazın. Örneğin 10.65 olmasını istiyorsanız 65 iki karakter olduğu için 2 yazacaksınız. Bu şekilde yapabilirsiniz.
  6. Bu program ne işe yarıyor kardeşim?
  7. Page.Navigate(PAGE_PREVIOUS);
  8. Bu kod çalıştı, çok teşekkür ederim kardeşim. Fakat uyarıyı verdikten sonra harf input a giriliyor. Bu son girilen harfi sildirmemin bir yolu var mı?
  9. Arkadaşlar merhaba, Input'ın OnKey kısmına aşağıdaki kodu yazdım: if e_key ~= (48 or 49 or 50 or 51 or 52 or 53 or 54 or 55 or 56 or 57) then Dialog.Message("",""); end Dialog.Message kısmını konuyu basitleştirmek için ekledim. Sorunu çözersem oraya kodlarımı ekleyeceğim. Ben Input'a sadece 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 harici birşey girilirse kodumun çalışmasını istiyorum. Yukarıda ki kodda or yerine and operatörü de kullandım fakat ikisi de olmadı. Bunu sorunu nasıl çözebilirim?
  10. FLAC müzik veya kayıpsız müzik dinlemek için dolayısıyla kayıpsız sesi alabilecek ekipmanları olması lazım. Kaliteli ses kartı, DAC, amfi, hoparlörler vs. Sadece FLAC müzik dinlemek için milyonlarca lira para harcayan odyofiller var. Şahsen param olsa bende gözümü kırpmadan harcardım. Hepimizin evinde olan standart hoparlör veya kulaklıklar ile MP3 ve FLAC arasında ki fark anlaşılmaz. Boşuna depolama israfı. Ama sonradan değerlendirmek üzere arşiv yapmak istersen ona birşey diyemem. Müzik için bende AIMP kullanıyorum. Kendi sitesinde çeşitli özellikler ekleyebileceğin veya görünümünü değiştirebileceğin bolca PlugIn ve Skin bulunmakta. Videoları oynatmak içinse Mirillis Splash öneririm. Uzun zaman boyunca ücretli bir programdı kendisi. Fakat sonradan ücretsiz yaptılar. Hem crack derdi vs. yok, hemde bence oynatıcılar arasından en iyilerden biri, ve çok basit, sade bir arayüzü var. Ayrıca tüm oynatıcılar arasından 60 FPS olmayan videoları bile 60 FPS gibi akıcı bir biçimde oynatmaya yarayan Motion² özelliği bulunmakta. Bir denemeni öneririm.
  11. ImageEx Plugini Lazım Arkadaşlar elinde ImageEx plugin full versionu olan varsa atabilir mi?
  12. Klasördeki ilk dosyayı nasıl çağırırız? Arkadaşlar merhaba, örneğin AutoPlay\Docs klasörünün içinde birçok dosya var, bunlar alfabetik olarak sıralı, en baştaki dosyayı nasıl çağırırız AMS'de?
  13. INI'deki Value lerin hepsi Combobox a nasıl yazdırılır? Arkadaşlar merhaba, Takıldığım bir konu var birkaç deneme yaptım ama çözüm bulamadım. Şu şekilde bir INI dosyam var: [vsp250s] Google=https://www.google.com Facebook=https://www.facebook.com YouTube=https://www.youtube.com Kodum da şu şekilde: getsoft = INIFile.GetValueNames("files\\firmware.ini", "vsp250s"); for i,j in pairs(getsoft) do deger = INIFile.GetValue("files\\firmware.ini", "vsp250s", j); tbItems = {j}; combobox = Dialog.ComboBox("Metin", "Test", tbItems, tbItems[1], false, false, MB_ICONQUESTION); end Arkadaşlar anlayacağınız üzere INI dosyasında "vsp250s" sectionu altındaki bütün değerleri ComboBox a yazdırmak istiyorum ve ComboBox ta seçtiğim siteyi tarayıcıda açacak. Ama bu kodla hepsini bir Combobox a yazdıramadım, Üç ayrı combobox açılıyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  14. WhatsApp ile Mesaj Gönderilebilir mi? Arkadaşlar merhaba, Şu makalede anlatılan çalışma AMS ile yapılabilir mi? https://medium.com/@eferhatg/net-kullanarak-whatsappdan-mesaj-gondermek-f86dd4ebd754
  15. Allah Allah, çok garip ya. Projeme geçince tekrar bi kontrol ederim eğer yine hata verirse ekran videosu kaydedip gönderirim. Sağol kardeşim.
  16. Benim hatadan kastım şu: Örnek olarak değilde gerçek kodları paylaşayım seninle: Benim INI dosyam şu: Gördüğün gibi malzeme kodları yazıyor, karşısında da fiyatları yazıyor. Butondaki kod ise şöyle: Hata dediğim ise şu. Şimdi Input'a 30090525 yazıp butona bastığım zaman Doğru demesi lazım. Çünkü 30090525 değeri INI dosyasında var. Fakat INI dosyasında olmayan bir değer yazdığım zaman, mesela 12345679 veya abcdefgh gibi INI dosyasında olmayan bir şey yazdığım zaman Yanlış demesi lazım. Fakat ben ne yazarsam yazayım, INI dosyasında olsada olmasada Yanlış diyor. Bunun nedenini merak ediyorum çözemedim bir türlü.
  17. Ama kodlar çalışmıyor, hatalı. Doğrusunu verebilir misin?
  18. Arkadaşlar merhaba, ben bir for döngüsü hazırlamaya çalıştım. Elimdeki Ini dosyasını size göstereyim; Butona eklediğim kod ise şöyle: Ama bu kod hatalı, Input'a INI dosyasında olan bir değerde yazsam, örneğin Elma yanlış diyor, ve de bir de şöyle bir kod denedim; Bu koda göre de aynı şekilde Input'a yazdığım şey INI'de olsa bile Yanlış mesajı çıkıyor ve de kaç tane varsa o kadar tekrar ediyor. Mesela Input'a araba yazdım diyelim, INI dosyasında toplamda 5 tane Value var, bu yüzden 5 tane üst üste Yanlış yazan Dialog.Message çıkıyor. Bu iki kodun da doğrusu söyleyebilir misiniz arkadaşlar?
  19. Bunu bildiğim iyi oldu fakat şöyle yapabilir miyiz, Mesela Inı dosyasında "deneme" yazıyor, Input'a ise "DENeme" yazıldı. String.Compare ile Inı'de yazan ile Input'a yazılan karşılaştırılabilir mi? Veya şöylede olabilir. Inı dosyasında yazan bütün Value değerleri çekilecek, ne kadar varsa, sonra String.Compare ile Input'a yazılan değerle Inı'den çekilen değerler arasından birbiriyle %100 uyuşan var mı kontrol edilecek.
  20. Arkadaşlar merhaba, Bir butona şöyle bir kod yazdım: settings.ini dosyası ise şöyle: Sorunum şu; Input a "deneme" haricinde başka bir şey yazınca yanlış diyor. Fakat büyük-küçük harf olarak INI'de ki değer ile uyuşmazsa yine yanlış desin. Yani ben "deneme" , "DENEME" , "Deneme" , "dEnEmE" vs. vs. Bunlardan hangisini girersem gireyim doğru kabul ediyor, bunu nasıl düzeltebilirim?
  21. Kardeşim benimde uzun zamandır aradığım konu buydu, biraz daha açıklayıcı anlatır mısın amatörler için Veya örnek APZ paylaşabilirsen çok iyi olur. Benim yapmaya çalıştığım: http://crm.vestel.com.tr/sap/crm_logon/default.htm sitesinde direkt oturum açtırmak
  22. Windows Vista'dan sonra kullanıcı hesabına belirlenen şifreler SHA-256 veya buna benzer bir kriptolama yöntemiyle kriptolandığı için şifrenin ne olduğunu görmen imkansız. Bunu sadece XP ve öncesinde yapabilirsin. Vista ve sonrasında ise şifreyi öğrenemezsin, tamamen kaldırabilirsin ancak.
  23. Arkadaşlar yine bi hata ile karşınızdayım maalesef Kullandığım kod şu: Arkadaşlar bu kodu AMS'nin kendi yardım dosyasında buldum. Sadece oradaki File.Delete kısmını ben ekledim dosyaya. Anlamanız için baya boşluk bıraktım. Arkadaşlar diyelim bir dosya indiriyoruz, dosya 10 MB olsun, henüz 5 MB'lık kısmı indiği zaman İptal et butonuna tıklayıp indirme işlemini iptal ettik. İndirme işlemi gerçekten iptal oluyor fakat indirdiği 5MB'lık yarım dosyayı bilgisayardan silmiyor. Ben onun için File.Delete kısmını ekledim ama dosyayı silmiyor ve hata veriyor. Tam olarak nerede hata yapıyorum acaba? Tekrar yardımcı olur musunuz size zahmet?
×
×
  • Create New...