Jump to content

rojhack

Üye
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rojhack

  1. Arkadaşlar ürün hediye geldi. Mağazalarda 400 tl aşağısında yok. Kablosuz çok şık karizmatik bir kulaklık. Hem kozmetik hemde teknik anlamda hiç bir sıkıntısı yok. Kullanmadığım için satıyorum. Çantasıyla birlikte verilecek. Mağazalardaki tek farkı sadece fiyatı. Farkı cebinizde kalsın. Gelip test edin kulanın beğenmeseniz almayın her şekilde kefilim ürünüme. 

    Fiyat: 170 tl 

    c39594f45856c9cd4abe2976b808ada7.jpeg

    • Like 1
  2. Kodlama Eğitiminin Önemi

    Dünyada internet ve teknolojinin hızla gelişmesi ile beraber gelişmiş ülkeler yazılım alanında önemli adımlar atmaya başladılar. ABD, başta olmak üzere birçok ülkede okullarda kodlama dersi okutulmaya başladı. Kodlama eğitimi ile  çocuklara erken yaşta; Sistematik düşünme, problem çözebilme, eleştirel düşünme gibi önemli kazanımları elde etmelerini hedeflenmektedir. 

     

    Bakan Avcı: Kodlama dersini müfredata alacağız..

    Dünyadaki gelişmiş ülkelerde kodlama eğitimi ve öneminden konu açılmışken ülkemizi de unutmamak gerekir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK ve Milli Eğitim Bakanımız  Prof. Dr. Nabi Avcı ilkokuldan itibaren okullarımızda kodlama dersinin eklenmesi için çalışmalar yapıldığını belirtiler. Milli Eğitim Bakanı Nebi Avcı katıldığı televizyon programında Kodlama Dersini Müfredata eklemek için Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının çalışmalar yaptığını belirti. Ne zaman ekleneceği kesin olmamak ile beraber önümüzdeki sene itibariyle müfredata eklenmesi ön görülüyor.

     

     

    Kaynak: http://www.kodlamadersi.com/kodlama-dersi-mufredata-ekleniyor.html

  3. Algoritma nedir? Algoritma Mantığı

     

    Algoritma sözcüğü, Özbekistan’ın Harezm, bugünkü Türkmenistan’ın Khiva kentinde doğmuş olan Ebu Abdullah Muhammed İbn Musa elHarezmi’den kaynaklanır.

    Bu alim 9. yüzyılda cebir alanındaki algoritmik çalışmalarını kitaba dökerek matematiğe çok büyük bir katkı sağlamıştır.

    “Hisab el-cebir ve el-mukabala (حساب الجبر و المقابلة)” kitabı dünyanın ilk cebir kitabı ve aynı zamanda ilk algoritma koleksiyonunu oluşturur.

    Latince çevirisi Avrupa’da çok ilgi görür. Alimin ismini telaffuz edemeyen Avrupalılar “algorizm” sözcüğünü “Arap sayıları kullanarak aritmetik problemler çözme kuralları” manasında kullanırlar.

    Bu sözcük daha sonra “algoritma”ya dönüşür ve genel kapsamda kullanılır.

     

    Algoritma Nedir?

     

     Yani belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir.

    Algoritma bir problemi çözmek için veya belirli bir amaca ulaşmak için izlenilen yoldur. Genellikle programlamaya dayanır ve tüm programlama  dillerinin temelinde algoritma yatar. Algoritma genel anlamda problemi çözecek şekilde komutların sıra ile ortaya konulmasıdır.

     

    Akış Şeması  ( Akış Diyagramı) 

     

    Akış şemaları ise daha öncede bahsettiğim gibi yapılacak olan adımların grafiksel/şekilsel olarak ortaya koyulmasıdır.  Bu işlem geometrik şekillerle ifade edilir ve her şekil yapılacak olan işlemi gösterir.Örnek verecek olursak;  Akış Şemaları için Kullanılan Semboller;

    algoritma-ak%C4%B1%C5%9F-%C5%9Femas%C4%B

    Görüldüğü gibi her sembolün bir işlevi vardır.Bununla ilgli bir tane örnek verecek olursak;

    İki sayının çarpımının bulunmasıyla ilgili algoritma şöyledir;

    Değişkenler:

    A:Birinci sayıyı,

    B:İkinci sayıyı,

    C:İki sayının çarpımını(A*B)göstersin.

    Algoritma;

    Adım 1-Başla Adım

    2-A’yı oku Adım

    3-B’yi oku Adım

    4-C=A*B yi hesapla

    Adım 5-C’yi yaz

    Adım 6-Dur

    Bununla ilgili akış şeması ise şöyledir;

     

    ak%C4%B1%C5%9F-%C5%9Femas%C4%B1-158x300.

    Algoritma adımlarında kullanılması gereken sembollerden bahsetmiştim ve şemada uygulanmış hali yandaki gibidir.”DUR” ve “BAŞLA” işlemleri için kullanılan semboller aynıdır.

    Sonraki iki adımda kullanılan sembol,bilgisayara değerlerin dışarıdan girildiğini gösterir.

    Kullanılan oklar ise uygulamanın hangi yönde ilerleyeceğini yani işin akış yönünü gösterir.

    Adım 4’te kullanılan sembol C=A*B gibi aritmetik işlemler işlemler için kullanılır.

    Algoritma Mantığı genel olarak bu şekildedir.

    Tasarlanan algoritmanın kodlara dökümü yani programlama kısmından bir sonraki yazımda bahsedeceğim şimdilik görüşmek üzere..

     

    Kaynak: Kodlama Öğreniyorum

  4. programalama-e%C4%9Fitimi.png?resize=729

     

    İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle beraber, gelişmiş ülkeler geleceğe yönelik yeni stratejiler geliştirmeye adım attılar. Bunlardan  en önemlisi ise teknoloji ile paralel gelişmekte olan yazılım sektörü oldu. Yazılım hemen hemen hayatımızın her alanında gerekli duruma geldi. Bunun farkında  olan ülkeler ise  eğitim sistemlerinde temel baz alarak “Her kademe Kodlama Dersi” eklediler.

    Ülkemizde ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli eğitim bakanlığına önerdiği her kademede “Kodlama Dersi” olsun projesiyle ciddi adımlar atıldı.

     

    Bakan Işık dün katıldığı televizyon programında olumlu gelişmelerin olduğunu belirtip, Milli eğitim bakanlığın da bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını belirti. . Ne zaman müfredata gireceği merak konusu oldu.

     

    Her kademede Kodlama Dersi Neden Olmalı?

     

    Çocuklara erken yaşta programlama eğitimi verildiğinde; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme yetilerini programlama eğitimi ile kazanılabilir. Bu özelikte bireylerin yetişmesi sadece bilgisayar, yazılım alanında değil. Türkçe matematik, günlük hayatta karşılaştıkları problemler gibi durumlarda olaylar arasında ilişki kurup daha kısa sürede anlama ve sorunu çözebilme becerilerini kazandırır.

    Erken yaşta programlama eğitimi ile iligili ünlü düşünürlerin belirtiği ifadeler ise oldukça dikkat çekici ve etkili olmuştur.

     

    Steve Jobs : “Bu ülkedeki herkes programlamayı öğrenmeli, çünkü insana nasıl düşünmesi gerektiğini öğretiyor.”

     

    Barack Obama : “Telefon ile sadece oyun oynama, programla.”

     

    Ashton Kutcher : “Bilgisayar bilimi; fizik, kime veya matematik gibi her okulda okutulmalıdır.

     

    Kaynak: Kodlama Dersi

  5. Bir ssd ister gibi sanki makine  :trollface:

     

    Evet ssd daha iyi gelir ama şuanki durumu eskiye göre ssd gibi  :D  6 aylık işim kalmış onla idare ediyorum. Mac almayı düşündüğüm için ssd takmaya gerek duymadım 

  6.  

    Videoyu detaylıca izle hocam bulursun :)

     

    https://www.youtube.com/watch?v=WHhatcK8Ydc

     

    Teşekkür ederim halletim. Anakarta lehimli parçasını çekmip koparmıştım lehimledim. Fan, işlemci ve ekran kartı macunlarını yeniledim bilgisayar normale döndü. Performansı ikiye katlandı şuan.  grafik değerleri 3.2 ile 4.1 idi şuan katlandı :D 

     

    7VdJ5a.png

     

     

    895OAk.png

  7.  

     

    Kırmızı kare içindeki bölüm pasif sogutmaya sahip. Net belli olmuyor ama harici ekran kartına benziyor açıkçası.

     

     

    [spoiler]Ku4POXN.jpg[/spoiler]

     

     

    Aynen resimdeki belirtiğiniz gibi. Açıp baktığımda macun kalmamıştı. Bu saate macun bulamadım lastik eldiveni kesip yapıştırdım herşey normale döndü şuan oldukça hızlı bilgisayar.  Beni şaşırtan durum anakart üstündeki parçalar üstünde samsung yazıyordu bu normal bir durum mu sizce?


    yasak_ask 'da belirtiği gibi harici ekran kartı mevcut altındaki macun bitmişti lastik eldivenden kesip altına koydum şuan normalde döndü. Tek sorun hoparlör kablosu anakarta takılan yer söküldü nereye takacağımı bulamadım  :)

     

     

     

    XDNd40.png

  8. youtube da senin laptobun sökülme şeması vardır. ordan biraz bak muhtemelen işine yarar bişeyler bulursun. ama işlemci macunuyla kesinlikle uğraşma.

     

    soğutma fanının uzantısı ekran kartı ve işlemcinin üstünde geçiyor. Sanırım söküp iki yerininde macununu yenilemem gerekiyor.

  9. işlemcinde sıkıntı yok. ekran kartı fanına bakman lazım. fan eğer sağlamsa hafif dokununca yaylı gibi rahatça döner. bozuksa zor döner. işlemci fanına dokununca dediğimi anlarsın.  

     

    Önbord ekrankartı ben anakart üzerinden işlemci ve ekran kartı fanını göremedim?

  10. Laptopun markası modeli nedir? Chipset, ekran kartı gibi hayati driverlar yüklü mü, güncel mi? Laptopu açıp temizlediğinizi yazmışsınız. Termal macun ve ped ler ne durumda?

     

    Toshiba qosmio F60  driverleri hepsini güncelledim.  Macunlarını değiştirmedim sadece içini ve fanı temizledim


    s.a

     

    arkadasım makına kaç yıllık eger 2 yıldan fazlaysa  işlemcinin ustundeki ve fanların altındaki termal macunları yenilemen ve sogutucunun  tumunu iyice bi temizlemen gerekir (S_EroL ) arkadaşımızda konuya deginmiş..

     

    hayırlı akşamlar

    2010 da yurdışından aldım. Geçen sene anakart servis tarafından değiştirildi sıfır takıldı. Fanları temizledim macunları değiştirmedim.


    everest gibi bi ısı kontrol edebileceğin program kur. bak bakalım fazla ısınan parça işlemcimi ekran kartımı? 

    12Bykp.png

  11. Merhaba arkadaşlar laptop bilgisayarımı açarken biraz kullandıktan sonra fan üflüyor sürekli fazla bir ısıda yok. Bilgisayarın içini açtım temizledim aynı sorun devam ediyor. Windows 8, windows 7 işletim sistemlerini yükledim aynı. Farklı bir çözüm tavsiye eden varmı?

    Resimdeki gibi ram, cpu kullanımı normal görünüyor. Bilgisayarı yoracak bir işlemde görmüyorum fanın sürekli üflüyor olmasına ben anlam veremedim.

     

    -->> Sıcaklık ekran resmini ekledim ekran kartı yanıyor resmen?

     

    Q4N4q3.png12Bykp.png

×
×
  • Create New...