Jump to content

ginzu

Üye
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ginzu's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

22

Reputation

  1. Öncelikle geçmiş olsun.Aşağıda vereceğim likte çözümler var belki faydası olur. Link
  2. Ram kullanımı efsane görünüyor.Eline,emeğine sağlık.👍
  3. @crasadure ilgin için teşekkür ederim. Benzer konulara bakmıştım.Denemelerimi reel pc lerde yaptım.Lakin grubfm ile pc den vhd ye kurulum aşamasında denememiştim.Az önce Diskparttan clean-format vs.. denedim.Malesef yine olmadı.Normal durumlarda işe yarayacak muhtemel ama grubfm için olmadı.Ventoyla yine kuruluma geçebildim. Diğer yöntemlerlede işimi görebiliyorum sorun yok.Ben farklı pclerde yaptığım grubfm denemelerim adına aldığım hataları yazdım. Bu arada foruma küsen arkadaşlar olmuş.Olayın içeriğini de bilmiyorum umarım herşey tatlıya bağlanır.
  4. Merhaba arkadaşlar.Grubfm ile yaşadığım bir sorunu @köylü hocayla paylaştım.Sorun grubfm ile ilgili gözüküyor.Yazıyı burayada ekliyorum. Sorunum şu (sorun legacyde ,uefide vhdye kurulum yapabildim.) -Birçok grubfm.iso denedim.(kendi hazırladığım,orjinal .elf son sürümler(1 mart 2021) @köylünün yaptıkları,@serhat100 ün yaptıkları steve'inkiler...) -Farklı platformlar kullandım.Yani grubfm.isoyu kmpe den veya multiboot yapma dosyalarıyla veya kendi manuel grub2 olarak hazırladığım usb den kullandım. -Denemelerde Legacy ve modern bioslu (uefi kapalı-mbr ayarlanmış) pcler oldu.Vhd ve normal disk te denendi. -Tek boot-çift boot,elle kurulum dosyaları olan-olmayan veya msdn isolar denendi.(İsolar Win10-8.1x86x64) grubfm.isoyla Kurulum aşamasının sonuna kadar geliyorum boş diski(80-100gb) veya vhd diski(15gb) seçiyorum kur dediğimde: "Windows bu diske yüklenemez.Bu bilgisayarın donanımı önyükleme yapmayı desteklemeyebilir.Disk denetleyicisinin bilgisayarın BIOS'unda etkinleştirildiğinden emin olun." "Yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bölüm bulamadık." hataları verip kurmuyor.Biosları varsayılan yaptım,ahciyi ide yaptım yine olmadı. Daha ilginci aynı usbde dönüşümlü kullandığım ventoy,iso farketmeksizin extra bir ayar yapmadan yukarıdaki uyarılar olduğu halde takır takır vhd ye (15gb) kurulum yapıyor.(grubfm i kmpeden ventoy olmadanda denedim,olumsuz.) ======================================================================== uefide tekrar denedim hatırladığım gibi vhd ye kurulum yapabildim.Hem eski hem yeni sürümde(grubfmx64.efi).Yalnız ventoy grubfm kombinasyonunda şöyle bir sıkıntı var; pc uefi olarak başlattık ventoy menü ekranı geldi.f7 ile grubfm e(yeni versiyon) geçiş yaptık sonrasında isoyu seçtiğimizde önyükleme yapmıyor.efi\boot\bcd 0xc000000d hatası veriyor. Tam tersi grubfm ile başlarsan isoyu yüklüyor.grubfm den ventoya geçip tekrar grubfm e dönüp isoyu seçip ilerlediğimde iso yine boot olmuyor.xz corrupt hatası veriyor.Usbde Grubu güncelledim (2.05) sonuç değişmedi. Eski grubfm sürümlerinde efi\boot\bcd 0xc000000d--xz corrupt hataları almadım.Çünkü xz yerine gz var.Geçişler ve iso önyükleme sorunsuz. Deneyimli arkadaşlar,böyle bir hatalarla karşılaşan var mı? Problem sadece benim laptopta olsaydı sorun olmazdı. Eğer burada çözüm olmazsa @crasadure hocadan ricamız müsait zamanında hataların bildirimidir.
  5. Geçmiş olsun.Umarım hızla toparlarsın.
  6. Mesajı geç gördüm.:( Winpe8 de ya bu hatayı veriyor veya donup kalıyor.Eğer donarsa görev yöneticisinden strelecpe.exe yi resetlersen masaüstü gelir.Resimdeki gibi bir hatada enter a basılı tutarsan pencereler kaybolup masaüstü geliyor.En azından bende böyle oldu.
  7. Grubfm 7.0 beta-final/7.1.2/7.2.0/7.3.0 sürümleri legacy de denedim.Windows isoları için değişen birşey olmadı.:( Sergei 8pede macro->strelecPE.exe dosyasına restart yaparsak masaüstü ve programlar geliyor.Yapmazsak boş masaüstünde beklemede kalıyor.Yani manuel müdahale lazım.
  8. Multiboot toolkit grubfm i kurdum bakalım flash nekadar dayanacak?:S Denemeler Legacyde; Diğer disk veya flash diskteki isolarda donuyor.Bu benim laptopla alakalı olabilir bilmiyorum.İsimler kısa tr karakter yok.Onun dışında win isolarda sıkıntı yok. VHD Win7 denedim açtı. Sergei son sürüm denedim.Win 10 lar açıyor.Win8 masaüastünde winpe running wait -application settings wait yazılarında donuyor.İconlar gelmiyor.Native winload.exe hatası veriyor.Native için birşey diyemem ama normal win8 bende donuyor. Bu arada emeğine sağlık.
  9. Multiboot toolkit grubfm i kurdum bakalım flash nekadar dayanacak?:S Denemeler Legacyde; Diğer disk veya flash diskteki isolarda donuyor.Bu benim laptopla alakalı olabilir bilmiyorum.İsimler kısa tr karakter yok.Onun dışında win isolarda sıkıntı yok. VHD Win7 denedim açtı. Sergei son sürüm denedim.Win 10 lar açıyor.Win8 masaüastünde winpe running wait -application settings wait yazılarında donuyor.İconlar gelmiyor.Native winload.exe hatası veriyor.Native için birşey diyemem ama normal win8 bende donuyor. Bu arada emeğine sağlık.
  10. Türkçe karakter yok.Win10.iso//win7-dual-tr.iso. Bu arada flasdiskin ntfs kısmı,bootice ile geçiş yaparken yine fat a dönüp bozuldu.:( Ya diskte bir sorun var ya tek parça kullanmak gerekiyor yada win10 kullanmak.Win10 altıda tool var hd disk gibi gösterip kullanıyorsun lakin tekrardan bozulmayacağı garanti değil. multiboot toolkit grubfm i denemeye çalışırım.
  11. Win7 uefi dual de(2-setuplı) legacy-boot32.wim olarak düzenleme yaptım,diskleri gördüm.Fakat yinede bir kurulum yapmak tutarlılığı pekiştirecektir.:)
  12. Şu an ben malesef deneyemiyorum.Bootice ile fat32-ntfs geçiş yaparken fllash ta ntfs kısım fat a dönüştü.Şu an ona bakıyorum.Enkısa zamanda denerim. ====================================================================== Düzenleme: Kmpe yüklü olan flashta legacyde denedim.Dual iso Bootx86 menüsü gayet güzel çalıştı.Standart win10x64 iso denedim çalıştı.Fakat malesef isoların grubfm le aynı flasta olması gerekiyor.Farklı flashtan seçildiğinde yine ilerlemiyor.Disklere kadar gelip iptal ettiğimde tuşlara hızlıca basarak daha rahat resete gidebildim. Arşivdeki isolara baktımda içlerinde dual olarak yapılmış,bootx32.wim olarak isimlendirilmişlerde var.Bunlar içinde bir düzenleme yapılabilir.Bende bazı denemeler yapacağım.
  13. Direk grubfmx64.efi dosyasını kmpe de efi klasörü içine atarak-AltayBOOT flash diskim olmadan denedim.Yalnızca 1 kere daha kuruluma geçiyor.Sonra reset atabiliyorsunuz.Çokta sorun değil.
  14. Yukarıdaki yazdıklarım legacy için geçerli. Şimdi-AltayBOOT içinden(dosyaları düzenliyerek)-Grubfm-x64 uefi pc-securebootta deneme yaptım.Tüm sonuçlar olumlu.Farklı flashtan da diskleri gördüm uefi daha başarılı. Ventoy Boot + Grubfm + Modifiye henüz deneyemedim.İnşallah onuda deneyeceğim.
  15. Sorunun ne olduğunu anladım.AltayBOOT flashta dosyaları düzenledim.Çift bootlu isoda x86x64 diskleri gördüm. Bu sefer tek boot lu alan win10x64-esd takıldı. İlk denemeleri kmpe içinden grubfm .iso çalıştırarak yaptım.O zaman çalışan tek boot lu win10x64-esd kmpe nin olduğu flash diskteydi.(NTFS)Çift boot lu olan ve çalışmayan iso-AltayBOOT un olduğu flash taydı. Şimdi tek boot lu olanıda-AltayBOOT lu flash diske atınca çalıştı.Yani işin özü isolar grubfm in olduğu flash disklerde takılmadan çalışıyor.(NTFS kısmında) Diskleri gördükten sonra çıkış yapılınca bu sefer 3 kez ardarda kuruluma geçiyor.Sonra küçük cmd ekranı-çıkmak için bir tuşa basın ve 10-15 sn sonra reset.Sistem kurulacaksa sıkıntı yok. Denemelerde biraz bekletiyor o kadar.
×
×
  • Create New...