Jump to content

helehoyni

Üye
  • Posts

    1234
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

helehoyni last won the day on July 22 2013

helehoyni had the most liked content!

Profile Information

  • Male
  • Ankara
  • Bowling

Recent Profile Visitors

5832 profile views

helehoyni's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

500

Reputation

  1. Konuyla hiç alakası yok belki yazacaklarımın ama bitmiyor maalesef bu dolandırıcılar; amip gibi bölünüp çoğalıyor. Şeytanın dahi aklına gelmeyecek şeyler yapıyorlar. 10 seneyi geçti belki; tanımadığım bir numara aradı, Hayat Varlık diye bir yerden aradıklarını söylediler. Sözüm ona İş Bankası'na kredi kartı borcum varmış. Başka bir banka adı söylese Akbank, Finansbank, Odeabank, vb. dese belki de yutacağım ama oldum olası sevmediğim bankadır İş Bankası; kapısından dahi girmişliğim yoktur. Dolayısıyla böyle bir borcumun olmadığını söyledim. Ayrıca İş Bankası'na borcum olsa dahi kendilerini ilgilendiren bir durum olmadığını, kime borcum varsa alacaklının o kurum olduğunu belirttim. Borcumun olmadığına dair imzalı belge istediler; göndermiyorum dedim. Numarayı engelledim, o kadar çok farklı numaraları var ki engelle engelle bitmiyor. Annemin, kardeşimin telefonunu da bulmuş nereden bulduysa tefeciler habire taciz ediyorlar. En sonunda annem ve kardeşim savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyince kendilerini aramayı kestiler. Daha sonra firmanın adı Turkasset oldu; tabii ki tacizlere devam. dalga geçmeye başladım kendileriyle; "Trafikteki araçlarınıza haciz koyarız" diyor, "BMW'ye haciz koyun ama Range Rover'ı yeni aldım, ne olur ona dokunmayın" diyorum, ciddiye alıyor "Ona da haciz koyarız" diyor. "Hastirile kapat lan" deyip atıyorum kahkahayı. Arıyorlar, "Tuvaletteyim, ediyorum şu anda müsait değilim basur olmuşum" diyorum yüzlerine kapatıyorum. Bir gün eve "Uzlaşma Mektubu" diye bir belge geldi. Zarfın üzerinde İzmir Adliyesi'nin mührü var sözde, ama o kadar belli ki sahte olduğu... İçinde sözde bir hukuk bürosundan olmayan borcumu ödemediğim takdirde dosya ve avukat masraflarının oluşacağı, paranın da faiziyle tahsil edileceği yazıyor. Nasıl bir kararttılarsa gözlerini sahte mühürlü zarf gönderiyor dolandırıcı kan emiciler. Dolandırıcıların en son adı "Dünya Varlık" oldu. Canları sıkıldıkça isim değiştiriyorlar. Senenin belli zamanlarında inatla üst üste farklı numaralardan arıyorlar. Truecaller diye bir telefon uygulaması buldum; yapandan Allah razı olsun. Ne kadar taciz edici, rahatsızlık veren spam arama varsa otomatik olarak tanımlayıp meşgule atıyor. Namussuzlar 2-3 ay boyunca her gün farklı numaralardan defalarca arıyor, hepsinde meşgule düşüyor telefonum. Sanırım 2024'ü savdık; 2025'te başlarlar tekrar. Savcılığa gittim suç duyurusunda bulunmak için; yapabilecekleri bir şey olmadığını, eğer ki yanlış bir haciz gelirse o zaman ilgilenebileceklerini söylediler. Gözünü sevdiğimin, adaletini yediğimin canımın ülkesi! Sonuç olarak 10 küsur senedir haciz koyacak bu adamlar bana. Ciddiye almayın üstat; ciğerlerine sinmiş bu şerefsizlerin haram para yemek. Hiç bir halt edebileceklerini zannetmiyorum. Ben yiyemedim sen ye diyecek kadar zengin değiliz; ağaçtan toplamıyoruz parayı. Bu kötü kadın çocuklarıyla uğraşmak lazım ki başkalarının canını yakamasınlar.
  2. Ben de koyu temaları severim; daha önceki Windows sürümlerinde "System Transparency by Prisoner" kullanıyordum; fakat Windows 10 ve sonrasında çalışmamaya başlayınca tadım kaçmıştı. Yükledim, tam istediğim gibi, bilgisayarı perişan falan da etmedi.
  3. Aman çok da mühimdi, yazsan incilerin dökülür. Nedir acaba bu tavrın sebebi? Madem yazmayacaksın ne demeye açıyorsun konuyu, egonu tatmin etmek için mi? Aferin sana.
  4. Şu anda bilgisayarımda kullandığım sistem Ghost Spectre'nin Windows 10'u. Ayarlardaki dil seçeneklerinden tamamen Türkçe yaptım; fakat açılışta ve kapanışta "Welcome", "Updates on the way" ve benzeri şekilde İngilizce yazıyor hala. Açılış ve kapanışta da tamamen Türkçe mi sizin kurduğunuz/dil paketi entegre ettiğiniz sistem?
  5. Evet, genellikle bu yüzden okumuyor araba teypleri. Hatta bazıları FAT32'yi dahi tanımıyor; FAT16 istiyor. Bazı teypler ise klasör içerisindeki dosyaları görmüyor; müziklerin USB ana dizininde olması lazım.
  6. Link sanırım ölmüş. Uygun olduğunuzda bir el atabilir misiniz?
  7. Teşekkürler üstat, peki Edge'in her güncellemede yeniden kurulmasını baştan engellemenin bir yolu var mı?
  8. Linkini verdiğim ile bu gönderdiğiniz arasında çok kararsız kalmıştım; fakat alan arkadaşlardan ve kullanıcı geri bildirimlerinden tepe kısmı kalın olduğu için burun altına giremeyip bıyık bölgesini iyi alamadığını öğrendim. Ayar işi hakikatten güzel; cilt tipine ya da istenen sakal uzunluğuna göre, o yüzden ben de ayarlı bir model seçtim, ama çok gerek yokmuş benim için, sürekli sinekkaydı alan "9" seviyesinde kullanıyorum (Sizin gönderdiğinizde 6 seviye var sanırım).
  9. Belki 10 senedir falan var ama tutulmadı nedense Türkiye'de; dünyada da durum aynı mıdır bilmiyorum.
  10. Sakallarım çok sert ve yüz bölgesinde cildim hassas; ne kadar kılları ters almasam da ne kullandıysam yüzümde kıl döndürdü. Buna Mach 3'ü, Fussion'ı da dahil, en sonunda çareyi usturada buldum; o da daha fazla dikkat istiyor ve süreyi uzatıyor. Son favorim babalarımızın kullandığı eski tip bıçaklı tıraş aparatları. Kullandığım model şu; son derece de memnumnum aylardır. Ayarlanabilir çift kenarlı emniyetli jilet klasik erkek tıraş hafif ila agresif epilasyon manuel tıraş makinesi 5 bıçaklı - AliExpress İlk alırken para veriyorsunuz; onun da tutarı zaten bir kutu Mach 3 kartuşu kadar dahi tutmuyor. Yedek bıçakları çok ucuz, arasına kıl dolması, tıkanması gibi bir sıkıntısı yok. Tut suya, geç git. İlk çekmede alıyor sakalı, defalarca üzerinden geçmeye de gerek yok. Tıraş bıçağı firmaları her seferinde sapıydı, kartuşuydu bir güzel ittiriyorlar bize. Piyasadaki bu alete uyumlu hemen hemen bütün bıçakları da denedim; en sonunda buldum yüzümü tahriş etmeyeni.
  11. Hekasoft Backup & Restore'u denediniz mi? Benim çok işime yarıyor; yer imlerini, yarları, uazantıları, vb. yedekleyip birebir yedekten geri yüklüyor.
  12. Ben de aynı fikirdeyim fakat güncellemelerde sıkıntı olabiliyor bu sefer de.
  13. Minitool Partition Wizard'ı denediniz mi?
×
×
  • Create New...