Jump to content

z1234567

Üye
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

z1234567's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. işletim sistemin güzel de ben sınırlı kullanıcı veya guest için program kurulum engellemesini ayarlayamadım bi türlü.. exe,msi yada başka tür yazılım kuramamaları için..
  2. Android windowsun işini göremez hiçbir zaman..   tam anlamıyla kullandığınız sisteme hakim olamazsanız o sistem sizin değildir.androidde de bu var..   tablet vb tarzı bilgisayar ve telefonlar için daha kullanışlı olduğu kesin.ama laptop ve masaüstü pclere kimsenin android kurup kullanacağını zannetmiyorum.   android in en güzel yönü android için yapılmış oldukça iyi iş gören uygulamaları var..+dokunmatik ekranlı sistemler için daha iyi çalışıyor..   androidi android yapan şey de ubuntu altyapısıyla üretilmiş olmasıdır..   bence ubuntuyu linux kabuğundan sıyırıp  sistem altyapısı haricinde windows a benzetmeye çalışsalar kesinlikle ubuntu 1 numara olur.
  3. yok ben ghost kullanıyorum halihazırda.amacım kendi seçtiğim programların kurulu olduğu bir xp ile kurulum yaptırmak.içerisinde keygen ,serial ,crack,patch ve hasp crack ile cracklenmiş full programlar olacak şekilde.
  4. iyi günler.. benim sorum şu..halihazırda kurulu ,tüm driverları ekli,programları ekli ve tüm ayarları yapılmış bir windows XP yi bu şekilde WIM uzantısıyla geri paketleyebilirmiyiz?   Sonradan geri yüklemek için istiyorum,   live yapmak için değil.    
  5. 1.XP cd sine nlite ile sata raid sürücüleri gömmen gerek 2.biostan sata ları ide gösteren bir ayar var onu da yapman lazım.   bu ikisini de yapınca harddiskin gözükecektir %90 ihtimalle..
  6. [img]http://img.tamindir.com/ti_e_ul/Lucifer/cameyo.png[/img] Çok basit bir şekilde portable yapabilirsiniz. program öncesi sistem snapshotı alıp program sonrası snapshot arasındaki tüm işlemleri portable olarak hazırlar. [CODE]http://www.cameyo.com[/CODE]
  7. arkadaşlar Debut Video capture kullanın.. Ekran kayıt programlarının en optimumu.. [videonun dakikasını 4mb~6mb olarak kaydediyor..mpeg-4 kodek li avi dosyası bitrate 1500-2000kbps.] istediğiniz formatta istediniz kodek türünde kayıt yapabiliyorsunuz. full screen ayarını seçip tam ekran da kayıt yapabilirsiniz.. Not: ses kaydı için ayarlardan "Stereo Mixer" seçin.Stereo mixer o anda bilgisayarda çalan ses ayarıdır.Hoparlör vs kulaklık açmanıza gerek yok. Önemli Not: Ekran ayarlarından yani [b]masaüstünde sağ tık---ayarlar--- Gelişmiş --Sorun Gider kısmındaki Donanım ivmesini Yok[/b] a getirip tamam demeniz gerekmektedir. Aksi halde videonuzun olduğu kısmı siyah kaydeder.bunun bilinen bir diğer adı "Graphics hardware acceleration" .bazı media playerlarda bu seçenek vardır bu seçeneğin kapalı olması lazım.
  8. Arkadaşlar 4 ay önce 2.el Acer Aspire 5536G laptop aldım.özellikleri güzel fakat aşırı ısınma problemi vardı. CPU fanının çıkışı temizdi ama kasasında yapısal olarak bi sorun vardı.CPU fanının hava girişi delikleri açılmamıştı.Matkap ile 3-4 saatlik bir uğraştan sonra delikleri açtım. ortalama 85 civarında olan CPU GPU ısısı 57-58 derecelere düştü.normal olanda buydu zaten.(zaten AMD işlemci var normale göre daha fazla ısınıyor) Ama farkettiğim Touchpad normalden baya sıcak şimdi.Klavyenin altında CPU GPU vs olmasına rağmen klavyede bi ısınma yok.(delikleri açmadan önce müthiş ısınma vardı klavyede) Touchpad sıcaklığının fazla olması neden kaynaklanabilir.touchpad çalışıyor.kapatma düğmesi de var kapatıyorum ki klavyeden yazarken atlama yapmasın diye onunla bi alakası varmıdır ?
  9. gpedit.msc içerisinden de yapabilirsiniz başlat-çalıştır-gpedit.msc enter Bilgisayar yapılandırması---> Windows Ayarları ---> Güvenlik Ayarları ---> Yerel ilkeler ---> Güvenlik seçenekleri ---->>> Etkileşimli oturum açma: Önbelleğe alınacak önceki oturum açmaların sayısı:10 50 de yapabilirsiniz. 0 yaparsanız sınırsız olur.
  10. Bi tanıdık için kasa toplayacaz. sistemin parçaları şunlar.. 1.AMD phenom II X4 965 3.4ghz 8mb 940p AM3 işlemci 2.ASUS M4N68T-M V2 anakart 3.VGA VTX ATI HD4650 1GB/2GB DDR3 VGA+DMI+HDMI 16x Ekran Kartı 4.320gb sata3 western dijital harddisk 5.DDR3 1333mhz kingston 4gb ram x 2 ADET 6.Boost VK-455 300w siyah kasa 7.DVD RW SONY 24x Sata 5260s-0b DVD yazıcı Bu kasa toplam:770 TL Sizce Fiyatı nasıl.. AMD Phenom 2 laptoplardaki AMD ler gibi aşırı ısınma problemleri varmı? . (elimde Amd Athlon QL2 işlemcili laptop var aşırı ısınıyor.soğutma yüzeyi 1cmx2cm =2cm^2 ) Parçaların birbiriyle uyumunda sıkıntı çıkabilirmi vs. özellikle donanım konusunda iyi ve bu parçalardan kullanmış olan arkadaşların yorumları vereceğim kararı etkileyecektir teşekkür ederim iyi günler.
  11. amd alma da ne alırsan al.. parana göre intel i7 yada intel i5 işlemcili bi makine alabilirsin. i3 leri bilmiyorum ama pek fazla tercih sebebi değil.bende amd athlon QL2 var.çok aşırı ısınıyor.o yüzden amd işlemcili laptop tavsiye etmiyorum.
  12. [b]http://www.tnctr.com/topic/56225-xp-sp3-optimize-edition-sp3-katylymsyz-373-mb/ [/b] çok xp denedim.küçük boyutlu modifiye vs.. en küçük boyutta en hızlısı ve stabili bu geldi.denemediklerimde çok var.ama sanal makinede denediğim birçok sorunsuz kurulan işletim sistemi iş normale gelince sıkıntı veriyordu.ama bu xp de sıkıntı olmadı. şu an XP sp3 optimize edition kullanıyorum.birazda kendim hızlandırma ayarı da verdim extra.canavar gibi çalışıyor sorunsuz bir şekilde.
  13. bende önceden airties vardı.artık TP LINK W8901 kullanıyorum. 55 TL ye aldım.hızlı güzel sorunsuz.
  14. Blue_Life kardeş yaptım çok güzel bi recovery bölümü oldu. ghost.img dosyasındaki winimage ile açıp autoexec.bat komutlarını kendi yedeğimin bulunduğu bölüme göre editledim. ek olarak ghost ta son işlem onayını kaldırmak için -sure komutunu kullandım. [b]GHOST.EXE -clone,MODE=pload,SRC=%DOSYA%:1,DST=%HEDEF% [color="#FF0000"]-sure[/color][/b] böyle olunca en son sorduğu soruyu da sormuyor ghost. acronis dd suite ile de partition u gizledim. sadece XP den başlat ve Sistem geri yükleme(otomatik ghost) başlıklarını verdim. güzelde bi GFX teması yaptım onu koydum süper oldu. bilgisayardan anlamayan kıramadığım bir kısımtanıdıklar için mükemmel oldu artık 2 de bir virüs yemiş makineyi formatlamak için getirmeyeceklerdir. boot ile ilgili verdiğin bütün bilgilendirmeler için teşekkürler Blue_life .özellikle grub konusunda [u]Acronis True image kullanarak recovery bölümü oluşturdum..onda da tek sıkıntı şu.C ye format attığınız zaman recovery vs hiçbir işe yaramıyor.[/u] ama grub kullanınca mbr ye yazdığı için grub lu C ye format atınca "press fx to start grub" menüsü açılıyor sorunsuz olarak. grub+ghost ikilisi recovery nin en güzeli bence.. bide şunu soracam -RB parametresi ne işe yarıyor.aradım bulamadım. %GEXE% -clone,MODE=pload,SRC=%FILE%:1,DST=1:1 [color="#FF0000"]-RB[/color]
  15. [quote name='LeOn.' date='05 September 2011 - 19:46 ' timestamp='1315251996' post='1074700'] bilgisayarın özellikleri gayet güzel ama marka işi bozuyor ! [/quote] çok haklısın leon.marka bakımından HP nin her elektronik aleti sıkıntılı.özellikle yazıcıları...
×
×
  • Create New...