Jump to content

tnc_tr

Üye
  • Posts

    548
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tnc_tr

  1. Kardeş kendini ezmeye yer aramışsın :) ADSL hatların standartları vardır kablon altın bile olsa belli bir hızı gecemezsin. Metroethernet başvurusu senin gelirine bakmaz ve adsl ile aynı fiyattır sadece bulunduğun yerde altyapı olması gerekir. 
  2.   Bilmediğimiz konularda torum yapmamız sağlıklı olur.     Modeme baktım melez modem hem ADSL hem vdsl i destekliyor. Sıkıntı olmaz ışıkları. güle güle kullan :D
  3. pkt dosyasını atarmısın serverın ip dağıtması için ip helper kullanman gerekiyor ip ni router dağıtmasın?
  4. Maalesef hızın 1,6 değil 2mbps yaparlar sorun kalmaz geçmiş olsun,yada başka santralden verebilirler hızın artmazasa tekrar telekoma geri dön ama artık yapacak bişiy yok şsansına
  5. Arkadaşlar fazla yorumları okuyamadım. Arkadaşın sorusuna basit cvp vereyim. Şimdi arkadaşlar. ilk çıkan adsl belli bir mesafeye kadar gidebiliyordu, sonra adamalr dediki ben bunun daha isini yaparmıyım lan yaprım :D bunun ustunde bakır kablodan gecen frekans aralıgını (google dsl fr spectrum yazarsanız bulursunuz ) ve modulasyıonla oynama yaparak adsl2 yi geliştirdiler. Böylelikle aynı kblo ile daha uzaga daha fazla veri taşıdılar, sonra bu da kesmesi abi adsl2 ve adsl2+ cıkardılar. şuan tr de cogunlukla adsl2+ kullanılır. Mesela KKTC de hala ADSL kullanılıyor. ADSL2+ dada santrale ne kadar yakınsan o kadar hızın iyidir Trde max 24mbps down 2mbps up veriyorlar. DSLAM santrale ne kadar uzaksan hızın düşer düşmez ise kopma yaşarsın çünkü sinyal zayıfla tüm frekanslar sana ulaşamadan yolda kayıp olur. İlk VDSL cok kısa mesafeler yuksek hızlar verebiliyordu ve mesafeden dolayı hemen VDSL2 cıkardılar trde vdsl hiç kullanılmadı vdsl2 kullanılıyor. VDSL2 kısa mesafede cok yuksek hızlar sunabiliyor mesafe uzadıkca adsl2+ kadar hız alabiliyorsunuz ve vdsl modemler adsl modemden daha pahalıdır + adsl modem vdsl i görmez, birde GSHDSL var o başka konu kurumsal kullanıyoruz cok daaha özel up/down eşittir uzun mesafelere gidebilir fakar çok pahalıdır.    Kısacası vdsl e cevir hız artar diyerek telekom seni yemiş :D Tavsiyem başka servis sağlayıcıyı denemen. Meraklıları için noise margin degeri vardır DSL de arastırabilirler vaktim yok ii formlar
  6. ister kablo cekip kablolu ister kablo cekip ap kullanarak ister kablo kullanmayıp köprü olarak kablosuz her turlu kullanabilirsin.
  7. Büyük ihtimal pc lerin birinde yada bir kaçında worm var ve aşırı derecede session acıyor bir sure sonra NAT tablonuz doluyor ve modem bağlantıyı zorunlu olarak kesiyor. Modeminiz NAT tablosunu gösteriyorsa ordan bakabilirsiniz yada modem ile ağ arasına bir pc koyup wiresahrk ile izleyebilrsiniz yada modem ile pc yi hub a bağlayın ve trafiği dinleyin. Gözle kontrol için pc yi bağaladıgınız switch in ışıgına bakın işlem yapmasa bile ışığı sürekli yanıp sönen bir port var ise o porttaki pc yi imajlayın. örnek NAT tablosu;
  8. server ailesinden yani xeon işlemci falan mı var? Kurulabilir ama mantıksız olur kim ferrariyi dağ yolunda kullanmak isterki?
  9.   İşletim sistemi ile olacak bişiy değil. PFSENSE yuklersen olabilir. ( açık kaynak kod ucretsiz utm firewall router )
  10. windows bu işi yapamaz. Bu iş için layer 7 ye çıkman lazım yada port bazlı routing yapman gerekir. Ancak kendi pc nde bu işi yapmak istiyorsan sanal makineye pfsense kurarsın 2 wan çıkışını tanımlarasın kendi pc sini sanal pc deli pfsense yönlerndirirsin. Pfsense de torrent portları için wireless de tanıttıgın gateway i tanımlarsın varsayılan gateway olarakda etherneti tanımlarsın. Ancak bı iş için iyi bir sistemci ve network bilginin olması şart.
  11. okadar karışık yada çok katmanlı bir devre değil delikli plaket al suya sabuna dokunma :D
  12. Böyle birşey söz konusu değil. Mesh de alanı genişletirsin sadece üstelik subnet lerin aynı ise çakışma olur hiç çalışmaz. 16 mbps interneti ya multi wan destekli bir modem alıp yaprsın yada ücretsiz pfsense ile şu şekilde elde edebilirsin; https://www.youtube.com/watch?v=Uiiy8YuWHcY
  13. Madem bu işe gönül verdin gel sen hi-fi sistemleri incele.   Woofer için tda7294 kullan uydular için tda2052.   yada hepsini tda7294 kullana yada lm 3886 tavsiyemdir.   Woofer kabinini kendin yap ; http://www.diysubwoofers.org  ; http://www.subwoofer-building.com   Uydulara piezzo twiter tak. önüne preamphi yap preamphi çıkışını direncle vu meter a bağla ilerletirsen hoplarlör çıkışlarına kısa devre koruması ekle.
  14. .hahahah videoları gördüm bu nedir ya :) yapılan işlem çok saçma kaldı ki videodaki basslar bass değil basscık benim midlerim daha buyuk.! bunca yıllık elektronikciyim böyle bağlantı görmedim. Çamaşır makinesinin motorunu falan da ampule bağlıodur bunlar. olayın adı vu-metre dir. Senin o şerit ledini benim bass a bağlarsam ortada led med kalmaz : :) Ayrıca ses bozumu yapar, basslarda cırtlama duyarsın tamamen mantık dışı bişiy!   https://www.youtube.com/watch?v=GsGJG3ma0tA
  15. Şerit led derken amaç ses cıktıkca sıra sıra yanmasınımı istiyorsun yoksa sabit yanmasınımı? Sabit yanmasını istiyorsan şerit ledleri seri mi baglı paralel mi? ona göre direnc bağlayıp kondansatörün uclarından paralel alabilirsin. Reimde gösterdiğin kısım amphi nin power kısmı öyle görünüyorki malzemen araklamışlar led yazan kısım power gelince orda tek led yakabilrsin.   Yok eger sese e göre yansın istiyorsan o zaman iş karışık. google a lm3915 yaz o devreyi yap. Güç katından o devreyi besle. Ses girişinide devrenin ses girişiyle paralel bağla; (woofer ses girşini alma)
  16. Wireless den şüpjeleniyorsan airties tp link sıradan ürünlerdir. Bulabilirsen Cisco juniper yada cisco nun ev için üretilmiş Linksys veya zyxel kullanabilrsin. Ama önce DSL hattının noise margin ve crc durumunu gözden gecirmelisin.
  17. eline sağlık kardeşde pfsende ile de aynsını hatta daha gelişmişinini yapababilrisin. Hatta ayrı ayrı ethernet kartı kullanmana gerek bile yok. Eğer vlan destekli bir swith in varsa trunk portundan istediğin kadar vlan yaratıp pfsense dende tum vlanlara ayrı arayuz tanımlayabilirsin. Yani tek kablo ve tek ethernet kartı ile 10 yada daha fazla farklı ağı tanımlayabilirsin. Hotspot zaten pfsense de var dahası anti virus içerik kontrol kim ne kadar cekmiş yada ceksin kim nereye girmiş ve 2 3 interneti birleştirebilirsin yani 3 adsl yi birleşitrii yedekleme yada yük dengelme olarak kullanabilirsin, dahası istersen mail spam gateway olarak kullanabilirsin. Senin anlayacagın özgürsün eklentilerini yukleyerek istediğin gibi takıl.! DHCP yi özellikden saymıyorum bile dahası AD den kullanıcı cekip windows server ile uyumlu kullanabilirsin daha yazdıklarım pfsense in ozelliklerinin yarı bile değil:) Hemde Ücretsiz!!
  18. Mikrotik değilde pfsense ile daha performanslı daha uzman seviyede UTM firewall kullanabilirsin.
  19. hayır karşıdaki pc ye admin hesabıyla bağilanman lazım
  20. Kapatılmak istenilen pc ye admin yetkisiyle bağlanman gerekir.
×
×
  • Create New...