Jump to content

941523

Üye
  • Posts

    203
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

2301 profile views

941523's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

54

Reputation

  1. En hafif antivirüsün Panda Dome olduğunu tecrübe ettim. Ancak koruyuculuk olarak yukarıda sayılanlardan bir tık geride.
  2. Köylü'nün Win10Lite.x86x64_Temmuz2017.iso isimli sistemini VBOX'ta kullanıyorum. VBOX'taki sistemi Dism++ ile .wim olarak yedekledim ve bu yedeği gerçek makineye kurdum. İlk açılışında yeni donanımları tanımaya çalıştı ve sonrasında sistem kurulu programları da dahil olmak üzere çalıştı. Başka bir arkadaşın laptopuna da aynı imajı kurdum ve o da çalıştı. Özel herhangi bir şey yapmadan imajlar yeni makinelerde çalıştı. Kısacası Windows 10 (ve muhtemelen 11) 'le aldığın yedek çalışır diye düşünüyorum.
  3. 941523

    Dlc Boot 2023 V4.3

    Bu son sürümü VirtualBox'ta boot edemedim. Hata olarak bootmgr bulunamadı diyor.
  4. Yandex linki şu anda çalışıyor.
  5. Şöyle bir site var: https://retrosystemsrevival.blogspot.com Eski donanım ve sistemlerle ilgili yardımcı olacak bir çok şey var. Nostalji yaşamak isteyen ve sıkıntı yaşayanlar bu siteye bakabilir.
  6. polymorpha hocam, İlgilenenler için çok güzel bir sistem. Elinize sağlık. İşyerine VPN ile bağlanmak için Vbox'ta kullanabileceğim bir sistem arıyordum. Vboxta ağ kartı sürücüsünü tanıttım ve internete girebiliyorum. Ancak güvenlik merkezi servislerde durmasına rağmen, çalıştırmak istediğimde hata veriyor. Bu hizmeti çalıştırmanın bir yolu var mı?
  7. Hiren Bootla yapılan kurulum hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? Mesela Hirenin hangi sürümü, Hirendeki hangi programla vs. gibi.
  8. Benim de uzun zamandır kullandığım ve beğendiğim bir antivirus. Temel ihtiyaçları karşılıyor ve ücretsiz. Sahte virüs uyarısı çok düşük oranda, en çok bu yönünü seviyorum.
  9. BIOSta bluetooth ayarlar olabilir. Bir de orayı deneyin.
  10. Sistemi antvirüsle tarayan oldu mu acaba?
  11. Köylü üstadın eline sağlık. Benim kullanma tecrübem şöyle oldu. Ben multiboot usb bellekte GFM üzerinden ISO olarak çalıştırdım. Winpe açıldı, masaüstü geldi. Ancak (B) RAMDISK sürücüsünde programs klasörü oluşmasına rağmen içi boştu. Programs.wim içeriği (B) sürücüsüne otomatik olarak kopyalanmamıştı. Elle kopyaladım ve MINST programını da çalıştırınca sorun kalmadan programları çalıştırabildim.
  12. Bu sıkıştırma programı bildiğim kadarıyla ileriye yönelik uyumlu değil. Yani bununla sıkıştırdığınız dosyayı, sonraki yıllarda başka bir versiyonla DECOMPRESS yapmanız mümkün olmayabilir. Bunun için sıkıştırma yaptığınız programı kaybetmemeniz çok önemli.
  13. Virtualboxta denedim. Sanal sistemde harddisk varsa bu isodan boot edemiyor. Boot edecek gibi oluyor, ancak harddiskteki kurulu windowsu başlatıyor. Yani Virtualboxta legacy-MBR olarak bu çalışmayı test edemedim. Sistemden harddiski çıkardığımda ise bu isodan boot ediyor. Winpeler açılıyor. Virtualboxta EFİ etkinleştirilirse, win10 ve win11 UEFI Winpelerin olduğu boot ekranı geliyor ve bunlar açılıyor. **** İlk defa bu çalışmada şunu gördüm. Iso dosyasında bulunan ve winpelerin içinden çalıştırılacak programlar şifrelenmiş. Bu programları bu NHV BOOT dışında kullanmak bu yüzden mümkün görünmüyor.
×
×
  • Create New...