Jump to content

ersan7474

Üye
  • Posts

    255
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ersan7474

  1. Hocam merhaba, sizden bi ricam olacak. Windows 10 paylaşımınızda pencereleri aero yapmak için kullandığınız DWMGlass programının Windows 8.1 için sürümü varsa paylaşır mısın? Windows 10 isodan alıp 8.1'de denedim çalışıyor fakat sürekli ekran gidip geliyor eskiye dönüyor anlık. Sanırım uyumlu değil.

    1. forjest

      forjest

      @ersan7474

      Merhabalar mesajınızı yeni gördüm kusura kalmayın. Daha evvel forumda konu açmıştım, incelerseniz daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. windows sürümleri farklılıklarına dayalı uyumluluklardan değişiklikler olabilir. >Forum içi konu linki Saygılarımla.

  2. bu sitede çok eski versiyonlar yok, biliyorum 1511 ararken yabancı bir forumda buldum bu yöntemi.
  3. Merhaba, bilenler vardır belki ama bilmeyenler için internetten MSDN iso linki arama derdine son. Rufus programı ile direkt microsoft'un sunucularından son hızla istediğiniz Windows 10 sürümünü indirebiliyoruz. Ayrıca Windows 8.1 de indirme imkanı var. Fotolarda anlatım mevcuttur; İlgili program: RUFUS İNDİR
  4. Kendini bilen kullanıcı için antivirüs gereksizdir. İlla koruma istiyorum kafam rahat olsun derseniz Webroot öneririm.
  5. Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yarın ilk işim askerlik şubesine gitmek olacak. Merak ettiğim sürecin nasıl işleyeceği idi. Sağolsun @SoNKraL_ sırası ile yazmış. Hakkımızda hayırlısı olsun. Çevremde kilosu fazla olan, bebekken geçirdiği bir ameliyat sonucu muaf olup bu raporu alan insanlar var. Hiçbir zaman çekinmeden söylüyorlar. Gayet normal bir tabir bence ki; zaten normal olmasa koskoca devletin kurumu böyle bir belge vermezdi. ?
  6. Arkadaşlar bugün bir sms geldi E-Devletten. Askerlik yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız yazıyor. Yıllardır çeşitli sağlık sorunlarından dolayı askerliğe gidemedim, sürekli tecil hakkımı kullandım fakat artık tecil hakkım yok. Sağlık konusunda sorunlarım var ama raporum yok. Acaba ne gibi bir yol izlemem gerekiyor? Öncelikle şubeye mi gitmeliyim, yoksa hastaneye gidip rapor mu alsam daha doğru olur? Bu konuda tecrübesi olanlar paylaşabilir mi acaba?
  7. Tecrübelerim; 1)Sanal makinaya hiçbir şekilde kuramadım. Kurulum ekranı gelmedi bile 2)Rufus ile normal şekilde usbye yazdırdım ve dual core eski emektar pcde deneme yaptım İlk başta mavi bir ekran karşılıyor orada uzunca bir süre bekletti kurulum başlamadı, en son CTRL+ALT+DEL yapacaktım ki CTRL basınca kurulum ilerlemeye başladı, masaüstünden kurulum yaptım. En son kurulum tamamlanıp pc yeniden başlayınca siyah bir ekran geldi ve birsürü yazılar vardı. Aşağıda ekteki ekran, bir müddet bekledim orada. Devam etmeyince pc resetledim bu sefer masaüstü açıldı sorun yok gibiydi. Fakat bu seferde tarayıcı her açtığımda şifre soruyor. Kurulumda belirlediğim 123456 şifresini girdim ama kabul etmedi. Her uygulamayı açışımda şifre ekranı geliyor. En nihayetinde tekrar windows yolu gözüktü ? @forjest usta çalışmaların değişik olduğu için deniyorum ama inanır mısın katılımsız programların dışında henüz işime yarayan hiçbir paylaşımın olmadı. Mod sistemlerin hepsine sıkıntı yaşadım senin. Linuxlarda ve windowslarda aradığımı bulamadım. Programsız sistem istedi herkes yorumlarda belirtti, tmm programsız yapacağım dedin gittin yine program eklentili sistem paylaşmışsın. (Win 8.1), Keza win 10 paylaşımın ilki tam fiyaskoydu. 2 yaptığın da sıkıntılı bana göre kullanılacak gibi değil. Uzun lafın kısası senin paylaşımları yine takip edeceğim ama bekleyeceğim iyice millet test etsin bir sorun belirtilmezse indirip kuracağım. Saygı ve sevgilerle...
  8. Merhaba, dvd'ye yazdırdığımız bir iso dosyasının md5 ve sha1 değerleri değişir mi? Yani yazdırdığımız dvdyi tekrar iso olarak kaydettiğimizde değerler aynı mı kalır yoksa değişir mi?
  9. @forjest bu sistemi evdeki eski pc'ye kursak exe çalıştırabilir miyim? Analog tv kartı var onu çalıştırsa yeterli. Mecbur windows kullanıyoruz o sistemde. Avermedia sürücüsü kurulur, programı yüklenirse tmmdır
  10. @forjest Üstad bu pardus sistemlerde virüs derdi yok değil mi? Linux tabanlı olduğu için virüs bulaşma ihtimali düşük. Zamanla windows gibi şişme oluyor mu? Yavaşlık donma vs.. Birde son sorum Win 8.1 in yanına kasmayacak ne önerirsin? PC özelliklerim çok iyi değil daha evel de belirtmiştim hatırlarsan diğer konuda. ? Deepin os kurdum ve kasıyordu.
  11. @hasan835 ölçek %100 zaten, çözünürlük de her zaman kullandığım yüksek ayarlarda. Oosu 10 kaldırıp tekrar ilk ayarlara döndürdüm bu arada yine aynı sorun devam ediyor. Programın boşuna günahını aldık sanırım ?
  12. @hasan835 denedim düzelmedi. Ekran kartımda sıkıntı yok driver sorunsuz kuruldu. OOSU10 isimli bir Windows 10 performans programcığı kullandım. Arayüz ingilizce olduğu için neyi kapatıp, neyi engellediğini tam bilmiyorum. O programdan şüpheliyim sanırım pencere konumunu kaydetmiyor.
  13. Merhaba, windows 10 kurdum bilgisayarıma. Ufak bir sorunum var. Bir klasör yada uygulama açtığımda pencerenin konumu her açlışta değişiyor. Bir açıyorum sola yaslanmış, tekrar açıyorum ortada altta, tekrar açıyorum sağa üst köşeye çıkmış gibi.. Pencereleri en son açtığım konuma nasıl sabitleyebilirim?
  14. Bütün gün sorunsuz kullandığım lisans, akşam saatlerinde fake serial uyarısı vermeye başladı. Hosttan engellememe rağmen çözemedim. Çözebilirsem paylaşırım
  15. Bende idm tam sürüm yapmak için uğraşıyorum. Ne derece sağlıklı oldu bilmiyorum ama pc başlangıcına 4 tane regedit ekledim otomatik sistem açıldığında sırayla giriyor. Trial sürüm resetliyor, reg lisans giriyor ve son olarak programın güncelleme denetlemesini 2099 yılına erteliyor. Pc her açılışta bunu otomatik yapıyor bat dosyası ile. Bugün yaptım bunu biraz kullanayım, eğer fake lisans uyarısı vs vermezse belki katılımsız için kullanılabilir ?
  16. @forjest Hocam merhaba. Katılımsız idm nasıl full yapıyorsun acaba? Hani şu güncelleme butonları bile çalışmıyor. Sadece ilgili Crack yada patch dosyasını paylaşır mısın?
  17. Multimadya araçları klasöründe mevcut. https://yadi.sk/d/YBbH_U0QiSgd8Q
  18. @The_Undertaker Backdoor olayı Windows 10 için çıkan en son sürümde var. Benim paylaştığım orj yapımcısı tarafından çıkartılan sürüm.
  19. Windows 7 kurulan bilgisayara genelde 8.1 de kuruluyor. Tavsiyem daha seri bir sistem olan ve fazla kaynak tüketmeyen Windows 8.1 Embedded Industry Pro 32 bit kurmanız ve altta paylaştığım ince ayarları uygulamanız. Klasör içinde 4 adet araç bulunmakta. Reg dosyası birçok kullanıcı için temel standart ayarları içerir. Tüm sistemler ile uyumludur. Dws aracı açık kaynak kodlu bir Windows takip ve telemetry servisi devre dışı bırakma programcığıdır. Windows sunucuları ile bağlantıyı host dosyasından engeller. DisableUNS aracı gereksiz birçok servisin arkaplanda çalışmasını durdurur. Son olarak Delete_Temp_Files bat dosyası ile gereksiz temp dosyalarını otomatik olarak temizleyebilirsiniz. Tüm bu adımları uyguladıktan sonra sistemi yeniden başlatıp farkı görebilirsiniz ? SUPER-4LÜ.zip
  20. @forjest üşenmeden uzun uzun yazmışsınız elinize sağlık. Benim linux bilgim sizin yanınızda %1 bile değildir. Ben ilk linux denememi ŞU videoya bakarak yaptım. Biçimlendirme ekranı kafamı hala karıştırmakta. Yarın gündüz gözüyle sakin kafa ile tekrar bakacağım. Linux denemek isteyenler için sıfırdan bir video hazırlamak yerine internetteki kısa ve öz anlatımları bir konuda toplarsanız birçok insan istifade eder ve kafası karışmadan tek konu ile mantığı kavramış olur diye düşünüyorum. Son olarak benim de kullanmakta olduğum sistem eski bir kasa ve Deepin Os arayüzden dolayı beğendiğim bir sistem, tek sıkıntım 1 üst mesajımda da belirttiğim gibi kurulum sonrası ekran geçişleri arasında görüntü sorunu oluşmakta. Ayrıca harddisk sürekli kullanım halinde ve ses yapmaktadır. Acaba driver sorunu mudur? Elle driver kurulum mümkün müdür? Fazla soru sordum kusura bakmayın fakat linux kullanan ve ileri derecede sizin kadar bilgi sahibi tanıdığım yok ne yazık ki ?
  21. Denemek istiyorum fakat D sürücüdeki arşiv gider diye korkuyorum. HDD biçimlendirme ekranı farklı oluyor linuxların. Deepin OS kurdum en son. Biçimlendirme ekranı karışık geldi. Youtube'da bir videodan bakarak 3 parça yaptım. 2 bölüm ext4, 1 bölüm ext3 olarak ayarladım. Velhasıl kurulum bitti masaüstü geldi ekran birbirine girip donma yaptı diye kaldırıp, tekrar Windows kurdum. Şimdi yine bir linux sürümü ve yine çelişkideyim ??
  22. Eset Endpoint Security + Webroot Secure Anywhere + Usb Disk Securtiy bunlara ek olarak tarayıcımda uBlock Origin reklam ve zararlı site engelleme eklentisi mevcut. Dual Core eski sistemde hepsi uyumlu kasmadan çalışıyor.
  23. Merhabalar, bilgisayarımda kablolu adsl bağlantısı var. Durduk yere bazı sitelere erişememeye başladım. Telefondan da wifi ile bağlandığımda site erişemiyor, mobil veriye geçiyorum anına sorunsuz açılıyor. uTorrent ve Bittorent sitelerine hiç erişemiyorum. Programı bir şekilde indirip kurdum, bu sefer de bağlantı hatası veriyor. Modemi sıfırladım, dns ve host değiştirdim. Pc formatladım ama düzelmedi. Acaba sorun nerede?
×
×
  • Create New...