Jump to content

katil006

Üye
  • Posts

    283
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

1376 profile views

katil006's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

45

Reputation

  1. Bir soru soracaktım. Direkten eve direkt kablo çekince herhangi bir performans problemi oluyor mu? Ankastre'den bağlantı ile arasında bir fark var mı? Teşekkürler.
  2. @forjest hocam, 4 Gb üzeri iso oluşturmayı denediniz mi? ISO 9660 file system'e göre 4 Gb üzeri iso dosyası oluşturulamıyor diye biliyorum. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?
  3. All Settings'e gelip arama kısmına language yazarsan bulabilirsin. Oradan English yerine Türkçe eklemen gerek.
  4. Denedim beğendim. Normalde işlerimi halletmek için linux dağıtımları kullanıyorum. Bu Windows'u kurup yalnızca oyun oynamayı planmıyorum. Gayet başarılı.
  5. Xdm'yi Linux'dan silmek için aşağıdaki komutu çalıştırabilirsiniz. sudo bash /opt/xdman/uninstall.sh
  6. Başımdan geçen Turknet macerasını anlatayım. Yaklaşık 1.5 ay önce Turkneti internet bağlantısı için aradım. Müşteri hizmetleri VDSL desteklediğini maksimum 35 mgbit'e kadar hız vereceklerini söylediler. Ardından 180 TL'ye VDSL modem aldım. Yaklaşık 1 haftada bağladılar. Tabi sadece apartmandaki ankastre kutusuna kadar gerisini kendiniz bağlatmanız gerekiyor. Yalnız bağlantımın yapılmasına bir gün kala internetten hız sorguladığımda VDSL desteklemediğini ADSL olarak kullanmam gerektiğini söylediler. O kadar masrafa girip VDSL modem aldığımı söylediğimde malesef yapacak bir şeyimiz yok ADSL bağlamak zorundayız dediler. Neyse bağlattık hızım 12 mgbit civarındaydı. Ev arkadaşım oyun oynarken ping değerleri 2000 lere fırlıyordu. Haftalarca aradım çözüm üretemediler. Sonra şans eseri apartmanımda tekrar hız sorgulayım dedim. Bir baktım VDSL destekliyor. Bende Turknet'e mail attım(Artık MH'ye ulaşmak imkansız yeni sisteme geçtiler.) Neden böyle olduğunu sizin satış stratejinizin bu mu diye yarı tehdit içerikli yazı yazdım. 5 gün sonra bağlantımı VDSL'e geçirdiler. Şuan hızım 16 mgbit civarı ve upload hızım 1-2 arası çıkıyor. Oyunda ping sorunu da düzeldi. Artık arkadaşım oyun oynarken ben de download yapabiliyorum. Özet olarak apartmanına bağlı tamamen şans eseri iyi de olabilir kötü de. Edit: Yaklaşık 2 gün önce geçiş çalışmasının tamamlandığı gün içinde kullanabileceğimi söyleyen mesaj aldım. Gece hız testi yaptığımda ping 20 hızda 35 mgbit civarı çıkıyordu. Teşekkürler Turknet.
  7. Bugün aşağıdaki laptobu vatan bilgisayardan aldım. Yardımlarınız için teşekkürler. http://www.vatanbilgisayar.com/dell-inspiron-15-core-i7-7700hq-2-8ghz-16gb-1tb-256-ssd-gtx1050ti-4gb-15-6-w10.html
  8. Az önce vatan bilgisayardan aradılar. Dell 7567 256Gb ssdli windows 10lu modelinin %18 kdv indirimine gireceğini bu fırsatı kaçırmamamız gerektiğini söylediler. Sanırım yarın gidip o laptobu alacağım.
  9. Amazon'un bir zamanlar Türkiye'ye gönderdiği ama artık göndermediği Acer Helios 300 model laptobu var. 1060 takılı fiyatı da vergiler dahil 4800 civarıydı. Normalde onu alacaktım ama Türkiye'ye gönderimi kapatmış. Monster'e baktığımda 17.3 inch 240GB ssd ekli 1050'li laptop 4700 civarı. Birde monster'in tasarımı hoşuma gitmiyor. Dell 7567'nin tasarımı ona kıyasla çok güzel ama onunda ekranı Tn panelmiş. Şuan cidden çok kararsız kaldım.
  10. Merhabalar. 4000-5000 Tl'lik laptop önerebilir misiniz? Bu laptobumu alayım yoksa bu laptobu mu? İkinci verdiğim linkteki laptop hepsiburadada indirime girmiş 4600Tl ye denk geliyor ama ekran kartı 1050. Gerçekten kararsız kaldım. 17.3 inch olması tercihimdir ama özellikleri iyi olursa 15.6 inch olabilir. Önerilerinizi bekliyorum.
  11. Merhaba. Bose Sounlink Colour Bluetooth Hoparlörümü satıyorum. Ürün daha açılmamıştır. 1 yıl garantisi mevcuttur. Fiyatı 650 TL'dir. Pazarlık olur. https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-tasinabilir-ses-sistemleri-bose-soundlink-colour-bluetooth-hoparlor-siyah-1-yil-garantili-413795953/detay/
  12. Bir kaç tavsiye olarak ta kesinlikle Toshiba markasından uzak dur. Birde ekran kartı AMD olmasın. Dediğim ASUS'un X550VX modelinin Youtube'de bir sürü videoları var. Eğer onları izlersen aklındaki çoğu soru işareti kalkacaktır.
×
×
  • Create New...