Jump to content

mrkan

Üye
  • Posts

    146
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mrkan

  1. MD5 değerlerinide verseniz iyi olurdu. Çalışmanız için teşekkür ederim..
  2. MD5 değerlerinide verseniz iyi olurdu. Sonra format atıyoruz iso bozuk çıkıyor, elimizde başka bir cd yoksa siyah ekranda kala kalıyoruz öyle.🙂
  3. cevap veren herkese teşekkür ederim. ben zaten başladım bile, alfabetik olarak a dan z ye doğru alfabetik olarak ayrı ayrı power point sayfaları oluşturarak yapacağım inşallah. benim için hiçbir şey imkansız değildir. 😉
  4. hiç kimseye. kendime özel bir calismam olacak. Bu sunmak için değil sunmamak için olacak 😊😊 Yok şaka değil. aklım başımda yerinde, sarhoş falanda degilim.😊😊
  5. Bunu yapmak için çok uzun bir süre uğraşacağım tabiki. En iyisi parça parca oluşturmak. Veya en azından sonuna kadar giderim limitinide görmüş olurum Power pointin.
  6. Kurulum yaparken eskiden yeniye doğru kurulum yapılır. Yani XP, 7, 8.1, 10 gibi. En yenisi en sonda.
  7. Notebook olduğu için ikinci bir harddisk şansım yok maalesef Cevap veren herkese teşekkür ederim. fazla zorlamamak lazım ?
  8. Zeten aslında dördüncü bölümü oluşturuyorum ama biçimlendirme yapmak istediğim zaman bu disk bölünebilecek en fazla parçaya bölünmüş behzeri bir hata verip biçimlendirmiyor. O zaman ben dördüncü bölümü mantıksal olarakmı biçimlendirmem gerekiyor.
  9. Arkadaşlar bilgisayarıma 3 adet windows yükledim. yanınada linux kurmak istiyorum. ama harddiski 4 e bölemiyorum. bunun bir yolu varmu?
  10. Numarasını hatırlamıyorum ama Intel İ7 (1.nesil) 1.73 GHz. Turbo boost ile 2.8 GHz. İşlemci. Çalışıyor ama görüntü gelmiyor. İlanda yazmayı unutmuşum eksilerine 3 defa tamire gittiginide ekliyorum. Önceki anakarti bozulduğunda İstanbul'a gönderdim kargoyla anakart tamiri için. Geldiğinde menteşeleri kırılmıştı Erzurum'a gönderdim menteşe değişimi için. Erzurum'dan geldikten bir müddet sonrada aynı arızayı tekrarladı görüntü gitti bu seferde İzmir'e gönderip Anakarti değiştirdim. Fakat yeni anakarttada görüntü gitti. Bende yedek parça niyetine satmaya karar verdim. Fiyat konusunda ben zaten tavsiye istemiştim ama 700 tl. falan düşünüyorum. Performansı çok iyiydi. Oyun konusunda tüm oyunları açıyordu. Windows 10,8.1.8 ve 7 HP lisanslarida var.
  11. Arkadaşlar Asus N61JQ markalı notebukumun anakartini değiştirmiştim ama anakarti yine yandı. Bende parça niyetine satmak istiyorum. Özelliklerini aşağıda yazıyorum. Sizce fiyat olarak ne yazmalıyım. - Asus anakart, -Kingston 2x4 toplam 8 GB. DDR3 ram, - Seagete 750 GB. 7200rpm. Sata2 HDD, -İntel İ7 (1.nesil)1.73 GHz. Turbo boost ile 2.8 GHz. İşlemci, - 16 inç LED ekran, - Blueray optik sürücü, - 1 USB 3 ve 3 adet USB. 2 girişi, - Express kart girişi, -1.3 webcam, Eksileri: - menteşeleri değişti menteşeler görünüyor. - ekranda sol köşede dikine kırmızı çizgi var. - batarya bitik. -kasada boyada solmalar var
  12. Anakart resimdeki anakart orjinal Asus'un kendi üretimi anakart. Servise hemen gönderemem çünkü ben Ağrı Doğubeyazıt'tayım Notebok'umu kargo ile İzmire göndermiştim anakart değişimi için. Anakartı bulmak zor olduğu için tekrar geri göndermedim. Zaten elimde başka anakart kalmadı diyor. Ayrıca Windows 10/8.1/8/7 hepsinde denedim ama hiçbiri görmüyor. Ayrıca linuxtada bir deneyeceğim.
  13. güney cipseti gitse diğer usb 2 ler,hafıza kartı, bütün giriş çıkışlar donanım çalışmaz. Sonuçta kuzey cipseti ram'ler ile işlemci ve ekran kartı arasında bağlantı sağlar, diğer bütün giriş çıkışlar güney çipsetine bağlı diye biliyorum ben. Ama sadece usb3 ve hafıza kartı okuyucusunda sorun var.
  14. Bios'ta sadece usb'lerle alakali lock-unlock var. USB 3 e özel birşey yok. Ayrıca aygıt yöneticisinde görünmediği için driver kurulmuyor. Aldığım yerde elimde başka Asus N61 serisi Anakart kalmadi diyor. 450 TL.para verdim çıkma anakarta kısmi arızalı çıktı bulmakta zor olduğu için geri göndermedim? Bulamasaydim aliexpres'ten alacaktım zaten.
  15. Merhaba arkadaşlar, notebook'umun anakartını değiştirdim. Değiştirdiğim yerden anakartın testleri yapılmış tüm herşeyi çalışıyor demişlerdi ama notebook'um geri geldiğinde anakart üzerindeki usb 3 portu çalışmıyor hafıza kartı sürücüsüde çalışıyor göründüğü halde taktığım hafıza kartlarını okumuyor. Her ikiside aygıt yöneticisinde görünmüyor. Aygıt yöneticisinde anakart üzerindeki usb 3 portu renasas olarak görünüyordu önceki anakartta. Resimde sağdaki port anakartın üzerindeki usb 3 portu yanındakide usb 3 express kart. Sorum ise usb 3 portun değiştirilebilirmi acaba neden aygıt yöneticisinde dahi görünmüyor.
  16. Bende türknet kullanıyorum ve memnunum, daha müşteri hizmetlerine bir işim düşmedi.
  17. 1.3 Multijet Euro 4 Fiat motorlarıyla uyumludur.
  18. Cevaplar için teşekkür ederim. Bilmiyordum öğrenmiş oldum. Ama hala hız olarak performans olarak Windows 7 çok iyi. Bir türlü vazgeçemiyorum. XP'den sonraki en işi Windows'tu benim için.
  19. Birkaç gün önce bilgisayarıma Windows 7 Home Premium kurdum. Kurar kurmaz güncelleme almaya başladı ve bir sürü güncelleme aldı. Windows 7 destek süresi dolmuştu bilgisayarım nasıl güncelemme aldı acaba. ?
  20. Biliyorum gümrük vergisini hep aliyorlar. Aliexpres'te çok ürün aldım. Daha çok kol saati türü. Hepsinde gümrük vergisi ödedim. Ama öyle teyit için foto falan istemediler hic. Ortalama 1 ayda geliyor ama.
  21. Evet seviyorum, benzer donanıma sahip ikinci el İ7 notebooklar 1500-2000 TL. arası. 400-500 TL.ye Notebook'um yeniden hayata dondurebilirim. 400-500 TL.ye eski model düşük konfigrasyonlu notebook alacağıma daha mantıklı geliyor.
  22. Merhaba arkadaşlar, benim Asus N61 JQ marka Notebook'um var. İ7 işlemcili. Bulunduğum yerde voltajlardan dolayı Anakart'in Cipseti bozuldu. Cihazı kargoyla İstanbul'a gönderdim Tamirkolik diye bir yere. Yaptık diye gönderdiler ama 15 gün olmadan ayni arizayi tekrarladı. Bende biraz araştırdım ve Cipseti bozulan Anakart'in Cipseti değişse bile artık randıman vermediğini okudum. Hep öyle yazmışlar her yerde. Zaten onun için 6 ay garanti veriyorlar cipset tamir veya degisimine. Bende aynı Anakart'in yenisini almaya karar verdim. Aliexpres'te var aynı anakart. Fiyatı 439.82 tl. Bu anakarti alıp cihazımın anakartiyla değiştireceğim. Tavsiye edermisiniz anakart değişimini.
  23. Windows 7 Home Premium da Türkçe dil seçeneği çıkmıyor. Benim bilgisayarda home premium lisansı var.
  24. Paylaşım için teşekkür ederim. Ama normalde son partın boyutunun önceki partlardan düşük olması gerekir. Bunda ise tam tersine. İlk partın boyutu diğer iki parttan düşük. Bir anormallik yokmu sizcede !!!!
×
×
  • Create New...