Jump to content

injuste

Üye
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by injuste

  1.   İnceleyeceğim teşekkürler. Fakat ben Lubuntuyu kurmak konusunda ısrarımı sürdürüyorum umarım yardım eden biri çıkar.
  2. Durum şöyle,   Benim bilgisayar aşırı yavaş olduğundan lubuntu kurmaya karar verdim. Önce wubi ile denedim fakat wubinin 13.04 desteği olmadığını öğrenince 12.04 sürümünü indirip kurayım dedim fakat wubi hata verdi. Sonradan wubi ile kurulan ubuntu sürümlerinin kastığını öğrenince wubi den vazgeçtim. Lubuntu 13.04 ü indirip dvd ye yazdım first boot device ı CDROM olarak ayarladıktan sonra dvd yi taktım reseti attım dvd yi okudu ilk ekran geldi dil seçin dedi Türkçeyi seçtim sonra Lubuntuyu deneyin, kurun seçeneklerinden hangisini seçersem seçeyim ekran kararıyor sol üst köşede bir tane _ var yanıp sönüyor ve biraz bekledikten sonra bilgisayar reset atıyor ve hiçbirşey olmamış gibi işlemler işlemler başa sarıyor yani gene dil seçiyorum falan filan. Ayrıca usb kullan diyecek olan arkadaşlarada şunu söyleyeyim usb ile boot olmuyor benim bilgisayarda sebebini bilmiyorum ama usb hiç okumuyor boot esnasında. Benim bu kurulumu yapmam gerekiyor lütfen yardım edin arkadaşlar.
  3.   Çok umutluydum halbuki, Windows 8 in yanına kurup EasyBCD ile ayarladıktan sonra keyifle kullanacaktım. Sistemi sorunsuz kurdum her şey tamam derken User oturumu açılmadı. Üzerine tıkladığımda açılıyor diyor sonra gene normale atıyor yani gene tıklanacak hale geliyor. Bende dedim bari güvenli modda açayım, belki kullanıcılarla ilgili sıkıntı vardır dedim, demez olaydım güvenli modda açılmadı bekletiyor hiçbir şey gelmiyor. Şu soruna bir çözüm bulsanız hiç fena olmaz. Anladığım kadarıyla çoğu sistemde çalışıyor fakat bende çalışmadı ne hikmetse. Neyse ki çıkarılan bileşenleri paylaştınız, artık kendim bir şeyler yaparım.
  4.   Lütfen alıntıladığın yorumu düzgünce oku, derinlerine in. Konu sahibi arkadaşa bir şey söylendiği yok "Kral__" adlı arkadaşa cevap niteliğinde yapılmış bir yorum. Ayrıca kullandığın ünlemlerin sayısına dikkat et, hatta ses yükseltme amacıyla ünlem kullanma. Bu söylediklerimin arkasında hiçbir art niyet yok, sadece seni uyarmak için yazdım. İyi forumlar.
  5.   Acaba windows8 donanımı tetiklemiş olabilir mi.
  6.   Ya şimdi format atmadan önce böyle değildi, nasıl yazılımsal değilde donanımsal olur ki?
  7.   Hepsi bu başka birşey yazmıyor.       Harddiski çıkardığımda geçiyor falat çok hızlı birşeyler yazıp siyah bir ekrana geçiyor.
  8. Dediklerinizi yaptım fakat hiçbir değişiklik yok. pcmemo adlı arkadaşın dediklerini yaptım fakat hiçbir değişiklik olmadı fakat bu sefer resim çektim. ilk önce şu ekran geliyor. ardından eğer çok hızlı bir şekilde açıldığı gibi del e basarsam. Ne birşey anladım nede birşey yapabiliyorum bir zahmet yardım edin. Burdan sonra hiçbirşey yapmıyor duruyor öyle.
  9.   Bios menüsüne bile gelemiyorum, anakartın reklamında duruyor hiçbirşey gelmiyor.     Windows 8 dvd, Windows XP dvd(cd ye atmadım), usb belleğim var ama işletim sistemi falan atmadım.
  10. Lütfen yarım edin çok önemli. En ufak bir bilginiz varsa söyleyin lütfen.
  11. Babamın bir arkadaşının bilgisayarına format atacaktım, baktım ram falan uygun dedim atayım w8. Keşke demez olaydım. Formatı atarken içeriye gittim hani şu windows dosyaları kopyalıyor kuruyor vb. şeylerin olduğu yer sonra bi geldim pc yeniden başlamış dedim heralde tamamlanmış sandım. Sonra bekledim hiçbir tepki vermiyor. Ekran resmini çekmeyi unuttum bu kutunun üstündeki resme çok benzer bir ekran geliyor sonrasında aygıtları tanıması yazıların gelmesi falan lazımken hiçbir tepki vermiyor. Anakartın modeli P5GPL-X resimdekinin aynısı, ayrıca bu sorundan sonra çok fazla ses geliyor kasadan. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin önemli bir konu. Ayrıca devamı falan gelse XP kuracağım. fakat o da mümkün değil acil yardımınız lazım ne yapmalıyım.
  12. Mobilde alinti yapamadim. Xtgem.com'a uye olun hesabiniza giris yapip ucretsiz olarak sifre dosyasini yukleyebilirsiniz.
  13. Bazılarımız programımıza belirlediğimiz şifrenin güncel olmasını ister fakat bunu internet bağlantısı ile yapmak zorunda kalırız mesela benim bir tane daha giriş paneli konum var, incelemek için buraya tıklayın.Şimdi o projenin mantığı şöyle, öncelikle sunucudan dosya indirilir içinden şifre çekilir dosya silinir.Fakat bazılarımız internet olsun yada olmasın şifrenin kendi kendine değişmesini güncel kalmasını ister işte burda mantık devreye giriyor.Şöyle diyelim sisteminizde sürekli değişiklik gösteren neler var? mesela saat olsun tarih olsun bunlar her zaman değişiklik gösterir işte bizde bundan faydalanıp kendi şifre kombinasyonlarımızı geliştireceğiz. 2 tane ".apz" dosyası paylaştım bunlardan biri giriş paneli projesi biride o giriş panelinin güncel şifresini size yansıtan şifre oluşturucu giriş panelini programınızda ayarladıktan sonra kullanıcıya vereceksiniz ve kullanıcı şifre istediğinde şifre oluşturucudan verebileceksiniz.Doğal olarak siz şifreyi bildirmedikçe kullanıcı uygulamaya erişemeyecek. Örnek olarak paylaştığım projede güncel şifrenin üretilme mantığı şöyle öncelikle sistemin yılı, ayı, günü alınır ardından birbiriyle çarpılır mesela 27*04*2013 ardından benim belirlediğim saçma bir sayıyla çarpılır 27*04*2013*134679 böylelikle şifre oluşur eğer ki gün ayın 28'i olursa otomatik olarak şifre değişmiş olacak fakat eğer bu sizin için yeterince güvenli değilse saat de ekleyebilirsiniz fakat şunu da unutmamalısınız eğer program bu ülke dışında da kullanılacaksa otomatik olarak saat değişik olacaktır bu yüzden saat i sunucudan çekmek zorunda kalacaksınız doğal olarak internet gerektirmiş olacak, saat olayını internetsiz de yapmanız mümkün olabilir yalnız bu biraz uğraş gerektirir, eğer sadece Türkiye de veya ikamet ettiğiniz ülkede paylaşılacaksa hiç sıkıntınız olmaz saat olayında.Neyse lafı uzattım dosyalar aşağıda indirin ve inceleyin.   Proje Dosyaları; https://drive.google.com/folderview?id=0B56vB-ETfaN7Qk04OGpZTDNXdWM&usp=sharing
  14.       Projede güvenlik adına bazı güncellemeler ve düzeltmeler yaptım. Değişkenleri globale aldım işte buda yeni sürümü.   https://docs.google.com/file/d/0B56vB-ETfaN7RmltOUxLWlpCMDQ/edit?usp=sharing
  15. Arkadaşlar proje güncel hesaplarınızı paylaşabileceğiniz bir platform oluşturmanızı sağlıyor. Kodlar basit oldu globale falan almadım artık işine yarayan yapar.   Proje güncellenmiştir güvenlik adına bazı değişiklikler oldu ve değişkenleri globale aldım link yenilendi.   http://youtu.be/UX8pHaUCqCE   ".ini" dosyanızı saklayabileceğiniz sistem: http://xtgem.com   Proje Dosyaları: https://docs.google.com/file/d/0B56vB-ETfaN7RmltOUxLWlpCMDQ/edit?usp=sharing
  16. İşletim sistemi ve platform farklılıkları hakkında yeterince bilgi sahibi değilsin galiba. Ams ile oluşturulmuş yazılımı o tür platformlarda çalıştırmanın imkanı yok. Bu yüzden konuyu buraya açman çok mantıksız. Sen ayrı bir yöntem bulmaya çalış ve konuyu daha uygun bir yere aç. Forum üyeleri destek olacaktır. Bu arada bu konudaki Ams faktörünü tamamen unutmalısın. Çünkü işlevsiz.
  17. [b]Örnek sayfamız bu olsun; [/b] [code]http://www.addmefast.com/login.html[/code] [img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1339951609__1.png[/img] [b]Amacımız bu sayfadaki login bölümünü AutoPlay'de göstermek.Bu işlemi basit bir HTML kodu ile yapabiliyoruz; [/b] [code]<html> <div style="position:absolute; overflow:hidden; width:615px; height:260px;border:1px solid #999;"><IFRAME style="top:-120px;left:-200px;position:absolute" name="arama" src="http://www.addmefast.com/login.html" width="1000" height="1000" scrolling="no" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" ></div> </html>[/code] [img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1339951785__2.png[/img] [b]Görüldüğü gibi gayet hoş duruyor ve bütün tarayıcılarda böyle güzel gözükmesine rağmen html dosyasını AutoPlay'deki Web Objesine tanıttığımızda görüntüde bozukluk oluşuyor tabiki bu siteden siteye sayfa tipinden sayfa tipine değişir deneme yanılma yolu ile kombine edeceksiniz;[/b] [img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1339951881__5.png[/img] [b]Yoğun olduğum için fazla ilgilenemedim ancak bukadar anlattım umarım geliştirecek arkadaşlar olur.[/b]
  18. Umarım doğru şeyi anlamışımdır.Anladığım kadarıyla butona basınca aynı sayfada kalsın fakat transition yapsın istiyorsun.Kod olarak bulamadım fakat bir yöntemi var; Örneğin 2 tane Page olsun Page1 ve Page2 , Page1 programının arayüzünün ve temel kısmının olduğu yer olsun Page2 boş olsun veya Page1'in aynısı olsun, Page2'nin transition'unu(sayfa efekti) seç yani görünmesini istediğin sayfa efektini seç ve Page1'deki butona sayfa atlama komutu ekle ve Page2 nin on show veya on preload kısmınada Page1'e atlaması için komut ver. Küçük bir .apz hazırladım onu incelersen daha yararlı olur.Tabi ben fazla uğraşmadım kendine göre birşeyler üretirsin; [code]http://www.mediafire.com/?jbx6x5x5i39q5nb[/code]
  19. Elinize sağlık Tanju bey rica etsem indirme adresini yeniler misiniz?.Yada projenin ".apz" dosyası elinde olan arkadaşlar re-upload yaparsa sevinirim.
  20. [quote name='HalilYanar' date='22 May 2012 - 22:04 ' timestamp='1337717048' post='1203917'] Madem her sınıfa farklı olucak. Kardeşim derdim falan yok bana programını savunuyorsun o yüzden. Neyse ginede emek var. [/quote] Neyse kardeşim bu tartışmada burda kapanmıştır hakkını helal et.
  21. [quote]Peki ne fark eder 23 ders görsen bile bütün derslerinin notu 100 olupta 79 olma ihtimali kaç birde bana savunuyorsun. Ben sana orda hatanı belirtmiştim. [/quote] Bak güzel kardeşim niyetinin ne olduğunu tam olarak algılayamıyorum fakat senin algılamada sıkıntı çektiğini anlayabiliyorum; Hesapla butonunun OnClick evresinde 58.Satır'a iyi bakmanı tavsiye ediyorum.Hatta bakamıyorsan; [img]http://e1205.hizliresim.com/x/q/6grl1.png[/img] Bu resimde de görmüş olduğun gibi toplam notu direk 29'a bölmesini istedim çünkü ben haftada 29 ders görüyorum.Eğer istersen önceki iletimde de bahsini geçirdiğim gibi "Eğer istersen ders sayilari yazan combo boxlarin değerlerini topla ve bir değişken belirle o değişkeni'de /29 yerine yaz." yapabilirsin yani bütün ComboBoxlarin değerlerini kod yazarak topla ve bu koda bir değişken ismi belirle ardından o değişken ismini Hesapla butonunun OnClick evresinde 58.Satırdaki bölme(/) işaretinden sonraki yazdığım 29'un yerine yaz.Fakat benim için sağlıklı olması açısından 29'a böldüm.
  22. Seslendirene ve yapana helal olsun birtek Allah ile Azrail'in kaldığını anlattığı bölüm çok duygulandırdı beni.Bu arada video Adobe After Effects ile yapılmış.
  23. [quote name='HalilYanar' date='20 May 2012 - 20:01 ' timestamp='1337536894' post='1203194'] Biz yarım saattir ne konuşuyorduk ki zaten ? [/quote] Lütfen üslubuna dikkat et.Tavır koyarak bir yere varamazsın.
  24. [color="#8B0000"][b]Proje dosyası güncellenmiştir.Lütfen yeni proje dosyasını indirin diğeri vasat durumdaydı[/b][/color]
  25. [quote name='jugador' date='20 May 2012 - 14:15 ' timestamp='1337516131' post='1203027'] kardeş inkilabı 45 yaptınmı yanlış hesaplıyor dil anlatımı 26 yaptım direk geçtim sorumlu geçtin demedi bence sen bu programı yeniden kodla [/quote] Fazla uğraşmadım dedimya sadece teknik anlattım.Geliştirmek ve düzeltmek size kalmış.
×
×
  • Create New...