Jump to content

Cizikk

Üye
  • Posts

    142
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Cizikk

  1. Bu başlıkları incelersiniz. https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/671473/stop-ransomware-stop-puma-djvu-promo-drume-help-support-topic/ https://noransom.kaspersky.com/tr/ https://www.kaspersky.com.tr/blog/anti-ransomware-all-in-one/6592/ https://www.kaspersky.com.tr/blog/shade-decryptor/2277/
  2. Dünyada her yıl milyarlarca dolar zarara yol açan "ransomware" (fidyeci yazılım) saldırıları ile ilgili; ► Kurumsal yapılar ve işletmeler güvende kalabilmek için neler yapmalı ? ► Gerçekleşen saldırılarda hareket tarzı nasıl olmalı ? Detaylar https://www.siberay.com/fidye-yazilimi-saldirilari
  3. Ona benzer gül şeklinde bir buton vardı. Üzerine gelince Gül açılırdı. Nereye koyduk bulamıyoruz. Denk gelirsem paylaşırım.
  4. Merhabalar Çalışmalarınızda veya kullandığınız sistemlerde Windows başlat butonunu değiştirmek isteyenler için 1000 yakın bir çok görsel. Saygılarımla İndirme linki; https://www.dosyaupload.com/cm7r
  5. Öncelikle Eline sağlık. Biraz geç oldu dönüş malum, Paylaşılan çok sistem oldu. Deneyip karar veriyoruz. İlk etapta Rufus ile yazdırıp yüklemeye çalıştık, yüklenmedi Bir kaç defa denedik yine olmadı. Sonra https://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ İle yazdırıp denedik kuruldu. ( Kuramayan varsa YUMİ denesin ) sistem iyi, açılma hızı ve ram tüketimi normal. Bir kaç program yükleyip denendi, sıkıntı yok. Tekrar Teşekkürler.
  6. Değerli Din Kardeşlerim ALLAH cc ailelerinize sağlık, huzur versin. Bu zor günlerde inşallah sevdiklerinizle huzurlu bir şekilde atlatırsınız. Tüm Müslüman Aleminin Bayramı Mübarek Olsun. Saygılarımla
  7. Cizikk

    Kripto Para

    Sizin söz ettiğiniz konuya girmek istemedim ( Bu yazılanları okuyupta, parasını kaybetmiş elem çeken insanlar olabilir ) Ama bir kaç cümle zikredeyim.. Dünya kurulu olduğu günden beri AV-AVCI ilişkisi her zaman var idi. Çok geçmişe gitmeye gerek yok. Nasıl ki bir dönem bankerler, sülün Osmanlar, var ise gelecekte de farklı isimlerde olacaklardır. ( Hatta jüpiter de arsa satışı yapıyoruz sizde bu fırsattan faydalanın diyebilecek insanlar çıkacaktır ve bu fırsattan yararlanmak için sıraya girecek insanlar olacaktır.. ) İnsanlara akılsız diyebilirsiniz, tecrübesiz diyebilirsiniz, acemi diyebilirsiniz bu böyle uzar gider... Önemli olan sonuçtur. Şuan sonuç ney ? Bir çok insan dolandırıldı.. Thodex örnek vermişsiniz. Thodex 5 yıldır faaliyet gösteren bir şirket. Bu 5 yıl zaman aralığında çok yüksek meblağda paralar yer değiştirdi. Acemi yatırımcılarda, tecrübeli yatırımcılarda bu işte bir şekilde para kazanmaya çalıştılar. Tecrübeli yatırımcılar zaten riskleri göze alıp öyle sisteme tabi olurlar. Kazansa da kaybetse de bunun bilincindedirler. Acemiler ise şansını denerler, denemek zorundadırlar. Çünkü Herkes tecrübeli olmaya bilir, yeterli araştırma yapmamış olabilir, af buyur aptal da olabilir.. Bunları göz önüne alırsak insanları sadece suçlamakta adaletli bir davranış değil. İşte burada Devletlerin politikaları devreye giriyor. Devletin görevi nedir: - İnsanlarını eğitmek, iç ve dış tehditlerden gelebilecek tehditlere karışı korumak ve bilgilendirmek. Yine Thodex'ten örnek verelim. Yaklaşık 5 yıldır faaliyet göstereceksin, para kazandıracaksın cazip hale geleceksin. Sen böyle bir sistemden faydalanmak istemez misin ? Kim para kazanmak istemez ??? Tecrübesi olanda olmayanda bu fırsatı kaçırmak istemez ! 5 yıl faaliyet göster, yüksek miktarda paralarla işlem yap sonra paraları topla kaç.... Bu hırsızın hiç mi SUÇU YOK ?.. İşte burada " Devletler " tecrübesiz yatırımcıların paralarını koruman için önceden önlemler alıp dolandırıcılara fırsat vermemelidir. Yoksa elini kolunu sallayan dolandırır. ( Şunu da belirtmek gerekir, görünüşte basit görünse de Devletlerinde işi pek kolay değildir bazı şeyler zamanla önlenebilir.. )
  8. Cizikk

    Kripto Para

    Burada dikkat çekilecek konu şu aslında; Küçük yatırımcı 2-3 koyar kaybetse de fazla etkilemez. Ama evini, arabasını, birikimlerini yatıranlar var. Yada büyük meblağda para yatıran insanlar. Bu sistem şuan denetlene bilir değil. ( Örneğin Türkiye'de yeni yeni çalışmalar başladı ) Yarın şirket sahibi kusura bakmayın iflas ettik açıklaması yapsa, YATIRIMCILARA geçmiş olsun der geçeriz Zamanla Kripto para belkide en KULLANIŞLI para birimi haline de gelebilir. Lakin şu aşamada TEHLİKELİ SULARDA YÜZÜYOR. logosoft senin düşünce burada da anlatıldı. https://www.youtube.com/watch?v=wZ5wsasdVKI
  9. Cizikk

    Kripto Para

    Şu ihtimalde var. Sabah bir uyanmışsın fiyat 0'da olabilir. Yada iflas ettik açıklaması. https://www.haberturk.com/kripto-borsalarinda-yasanan-en-buyuk-skandallar-3048199-ekonomi/7 İşi şansa bırakılır mı ? Oda sizlerin tercihine kalmış.
  10. Cizikk

    Kripto Para

    Devletlerin denetimi ve koruması ( Yasallaşma ) olmadığı sürece, yatırım yapmak mantıklı değil...
  11. Çoğu Windows kullanıcısı, Windows 10'u yüklerken varsayılan olarak "Microsoft Müşteri Deneyimi Geliştirme Programına Katıl" seçeneğini seçecektir; bu, program telemetri bilgilerinin toplanmasını ve Microsoft'a gönderilmesini gerektirir ve Microsoft Uyumluluk Telemetrisi (CompatTelRunner.exe) bunu yapar. Microsoft Uyumluluk Telemetrisi, Windows cihazlarının ve ilgili yazılımlarının nasıl çalıştığına ilişkin teknik verileri içeren ve ortaya çıkan Potansiyel sorunları düzelterek kullanıcı deneyimini geliştirmek için bu verileri düzenli aralıklarla Microsoft'a gönderen bir Windows 10 hizmetidir. Bu nedenle, birçok kullanıcı Görev Yöneticisi'nde Microsoft Uyumluluk Telemetrisini yüksek disk kullanımı veya yüksek CPU bulmaktadır ; bu, yavaşlamalar, program veya işletim sistemi çökmeleri gibi ciddi bilgisayar performansı sorunlarına neden olabilir. Aşağıdaki linkte, Windows 10 Telemetry ile ilgili makalenin devamı bulunmaktadır. Faydası olması dileğimle. https://www.easeus.com/partition-manager-software/fix-windows-10-microsoft-compatibility-telemetry-high-disk-usage.html Saygılar
  12. Bu programla deneye bilir misiniz ? https://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/
  13. Korkmadık, savaştık ! Bilge Tonyukuk
  14. Elimde 8.0 full versiyonu mevcut ( Sürüm şuan güncelliği v10 ve bulamadım) Bir dönem kullandım. Cfosspeed veya speedconnect ınternet accelerator, alanında iyi olduğu genelde dile getirilen programlar. Tabi deneyimli kullanıcıların bilgilerini paylaşması çok önemli.
  15. Merhaba değerli kullanıcılar Cfosspeed Kullanan var mı ? https://www.cfos.de/en-us/index.htm Memnun musunuz ? Artı ve eksileri nelerdir.
  16. Paylaştığınız uygulamalar, bir çok ücretli uygulamalardan daha kaliteli olduğunu söylemek isterim. Bir çok kullanıcının, yapması gereken işleri kolaylıkla yapılmasını sağlayan birbirinden güzel programlar. Özellikle DNS JUMPER, popüler bir uygulama olup dünyanın bir çok yerinde kullanıcıların ilgisini çekmiştir. Çalışmalarınızda Başarılar dilerim Emeğinize sağlık.
  17. Söyledikleriniz doğrultusunda hareket ettim maalesef çözemedim. Sonra iş inada bindi görünüm bölümünden, belge sekmeleri kısmından hallettim. ( Bazen insanın gözünden kaça biliyor ) Her iki PDF dosyasını da inceleyip üzerinde rahatça çalışılabiliyor. Özellikle çalışmalarında karşılaştırma yapacaklar için faydalı bir özellik. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.
  18. Gerçek olan tek yarış vardır; O da insanlık yarışı..
  19. Merhabalar Fotoğrafta görüldüğü üzerine iki ayrı PDF dosyasını aynı platformda açıp incelendiği görülmektedir. Bu özelliğin nasıl yapıldığını bulamadım. Bilgisi olan arkadaşların, bilgilendirmesini rica ediyorum. Teşekkürler
  20. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Yukarıda ki bilgilendirmelerin bir çoğuna vakıfız. Bir çoğunu yeniden değerlendireceğiz. Donanımları yenilemek gibi bir durum, şuan için uygulana bilir görülmüyor. Çünkü maddi durumu iyi olmayan bir çok aileler, insanlar olabilir.. Ellerinde bulunan donanımlarla idare edilecek artık. Atladığımız bir şeyler olabilir. Önerilen sistemleri tek tek denemekte fayda var. ( Windows 8'in Windows 7'den daha stabil çalıştığını doğrudur. Tabi bu donanımdan donanıma değişebilir. 10'na yakın bilgisayarlarda, çoğu Windows 7 çok rahat çalışırken, windows 8 de bazı sorunlarla karşılaşıldığı için Windows 7 üzerinde duruldu. )
  21. Yukarıda ki açıklamalarımda belirtmeyi unutmuşum. Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. Burada ki bir çok sistemi denendi. Kimi bilgisayarlarda çalışırken kimilerinde pek randıman alınmıyor. Windows 7 genellikle daha iyi performan çıkartıyor. Bu bilgiler doğrultusunda yukarıdaki özelliklerde windows 7 arayışımız bulunmaktadır.
  22. Saygıdeğer Arkadaşlar Bilgisayar fiyatları son zamanlar da ciddi artış gösterdi. Bir çok bilgisayar kullanıcıları ( Özellikle de öğrenciler ) hala eski sistemleri kullanıyorlar. Sizlerden ricam Son bir windows 7 paylaşmanız Yapılacak sistemlerde 1. Önemli Microsoft bileşenleri yüklenmesi ve bilgisayarı gereksiz yoran hizmetleri kapatılması. 2. Gizlilik ayarları ( Telemetry'lerin kapatılması ) 3. Birazda görsellik Şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılar Dipnot: Bu çalışmayı bir çok öğretmen arkadaşlara ulaştırmayı düşünüyoruz ( Ulaştırmak ; Bilgi verilip bu forma yönlendirme )
  23. Cizikk

    Kripto Para

    Şuan Habertürk tv kanalında olayla olayla ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Tamer şahin ( Etik hacker ) konuklardan biri. İzlemenizi tavsiye ederim.
  24. Cizikk

    Kripto Para

    Kripto para son zamanlarda isminden söz ettiren yatırım araçlarından bir tanesi. Özellikle genç nüfusun aktif olduğu bir alan. Bugün ülke gündeminde oturan, kripto para borsalarından " Thodex " 2 milyar dolarlık kripto parayla yurt dışına kaçtığı belirtildi. Kaynak: https://www.ntv.com.tr/teknoloji/thodexte-2-milyar-dolarlik-vurgun-iddiasi-sorusturma-baslatildi,bceNC2vDZ0KcJxicnpP5cA Yine yakın zamanlar da 12 milyon lira değerinde Bitcoin'i kendi hesaplarına aktaran 9 kişiden 8'i yakalanmıştı. Kaynak: https://www.haberturk.com/son-dakika-12-milyonluk-bitcoin-vurgunu-3018428 Özellikle bu aralar kripto dünyası karışık. Araştırmalar yapmadan yüklü miktarlarda yada sizi etkileyecek parasal yatırımlar yaparken, çok iyi araştırmalar yapmanızı tavsiye ediyorum ! Kripto para hakkında aşağıdaki makaleyi incelemenizi tavsiye ediyorum. 1. https://www.btcturk.com/bilgi-platformu/bitcoin-ve-diger-kriptoparalar-icin-saklama-alternatifleri-soguk-ve-sicak-cuzdan-nedir/#:~:text=Kriptopara varlıklarınızı yönetmenizi sağlayan özel,bağlayabileceğiniz kolay taşınabilir fiziksel cihazlardır.&text=Bir diğer soğuk cüzdan çeşidi ise kağıt cüzdanlardır. 2. https://www.icrypex.com/tr/blog/soguk-cuzdan-nedir-nasil-alinir 3. https://bilgibankan.com/bitcoin-soguk-cuzdan-nedir/ 4. https://www.barimeks.com/sss/soguk-cuzdan-nedir Soğuk cüzdan Örnekleri: https://www.hepsiburada.com/ledger-nano-s-bitcoin-cuzdani-pm-HB000008F4DA Saygılar
×
×
  • Create New...