Jump to content

casira

Emekli
  • Posts

    2516
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by casira

  1. İyi geceler arkadaşlar.Taşınablir disklerde bulunan verilerin çalınma,yanma,kaybolma vb. gibi sebeplere karşı ortalama 1 TB boyutunda veri depolama yapabileceğim çok pahalı olmayan ücretli bir veri depolama sitesinde yedeklerinin olmasını istiyorum.Bu tarz bir site hangisini tavsiye edersiniz.Belirli periyodlarla yedekleme yapacağım.Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

  2. [quote name='yasin_92' timestamp='1352806156' post='1255615']
    burda lg nin de kabahati var öyle hemen eve gelinmez her ürünün bir seri numarası var bi kere
    [/quote]

    Neden yahu adamlar satış sonrası hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyordur o yüzden hemen arabaya atlayıp müşterinin evine gitmişlerdir.Biraz hüsn-ü zan edelim olmaz mı? [img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/trollfeys.png[/img]

    Arkadaşım hakkını artık tüketici haklarıyla,bimer ile bir şekilde aramalısın.İnşaallah bu mağduriyetten kurtulursun.Veya git mağazanın camını kır en azından içindeki öfken diner. [img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/Q.gif[/img]
  3. [quote name='KenanK' timestamp='1346243822' post='1235505']

    [b]Haklısın kanka... Sanırsak Bizde Win7 Ye Dönücez En Sonunda... [img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/smile.png[/img][/b]
    [/quote]



    [img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/good.gif[/img] [img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/good.gif[/img] işte bu.
  4. [quote name='chelengear' date='14 August 2012 - 15:28 ' timestamp='1344947329' post='1230828']
    Tamamen katılıyorum.Win 8 tablet hızında olan,rami düşük olan ve atom işlemcilerde vs iyi sonuçlar verebilecek bir sistem olabilir ama bilgisayarı üst düzey olanlar için hiçbir anlam ifade etmiyor.Benim pc Win 7 de zaten gayet hızlı ve stabil.Win 8 e sırf stabilite ve hız için geçmeme gerek yok.Bunun haricinde de herhangi bir artısı yok.Hatta aero yok,hatalar veriyor,sürücü tanıyamıyor,hdd lere ulaşma da bazen sıkıntı yaratıyor,oyunlar,programlar çalışmıyor vs vs vs.
    Tüm bu hatalar beta sürümünde ortaya çıksaydı düzelecek derdim ama RTM olmuş bir sistemde bu hatalar normal değil.Kısacası tam bir fiyasko bu sistem.Microsoftu daha 7 ay önce metro arayüzü ve başlat menüsü konusunda uyardılar ama dinlemedi.Alsınlar şimdi 2.vistaları ile gurur duysunlar.
    Ve anlamadığım hala bu sistemin "süper" olduğunu savunanlar var.Allahaşkına bana gerekçelerini yazsınlar tartışalım.Bu sistemin WİN 7 den artılarını saysınlar bana.
    Hız ve stabilite.Aero olmadan dedemin sistemi de uçar.Kimse neden aero yok diye düşünmüyor.
    Sonuç:Benim gibi görselliğe de önem veren,pc kullanırken zevk alan,modifiye işi ile ilgilenen,sistemin içini dışına çıkaran ve yenilikler koyan ve bilgisayarı güçlü olanlar için Win 8 in hiiiiiiiç bir anlamı yok şuan.
    [/quote]

    Ayvayı yedin chelengear şimdi win 8 hayranları sana hücüm ederler benden söylemesi.Eyvah geç kalmışım bile.
  5. [quote name='realceday' date='11 August 2012 - 22:23 ' timestamp='1344713012' post='1229849']
    ie10 hakkında bu kadar acımasız olmayın. Ben de kullanıyorum 1 defa bile çökmedi. Belki de sizin kullandığınız uyumlu olmayan bir eklenti yüzündendir bütün problem. Ayrıca Win7 den çok daha hızlı olduğunu herkes söylüyor. K-Lite yükledikten sonra WMP ile açılmayan video dosyası da yok ayrıca. Bu kadar acımasız yorum yapmadan önce kendi yanlışlarınızı araştırmanızı tavsiye ederim.
    [/quote]


    [quote name='wendor11' date='11 August 2012 - 22:29 ' timestamp='1344713355' post='1229851']
    aynen katılıyorum bizim milletimzde hep aynı camur at izi kalsın
    [/quote]

    Sanki babanızın malı.Eleştirmeyecekmiyiz ya.Benim kısa süreli bir izlenimim oldu ve sanal makinede.Tam anlamıyla birkaç gün kullanıp program felan yüklemedim.Sadece kısıtlı bir vakitteki gözlemlerine binaen bana öyle çok artısı olan bir sistem gibi gelmedi.Ne yani oooo adamlar yapmış yine ms süper sistem çıkarmışmı diyeyim.Aero birçok kullanıcının hoşuna gidiyordu o bile yok.Tamam Sizde videolar ve ie çalışıyor olabilir ama bende sorun verdi.İlerleyen günlerde final çıktığında özellikle 64 biti gerçek makinede deneyeceğim.O zaman performans olarak hoşuma g,derse Win 7 yi kenara atarım ama şu Win 7 64 bitten memnunum.
  6. Sanala kurdum 32 bit PROfessional olanını.Belki gerçek makineye kurulum yapıp iyice gözlemlemek gerekir.Lakin şu ana kadar baktığım kadarıyla Win 7 den çok artısı gelmedi.Yani Win 7 yi bırakıp bunu kullanmaya gerek görmüyorum.IE 10 sorun çıkartıyor çöküyor her zamanki ie,mp4 formatında bir video indirdim.Gom player ile açabildim WMP ile açılmadı.Halbuki codecde yükledim.Başlat menüsü olmaması biraz kötü.
    Sadece biraz net daha hızlı eldi bana.Mozilla kurdum birkaç siteye baktım hızlı giriyor sitelere.
    Çok hoşuma gitmedi açıkçası.
  7. Harç (Haraç) :) ayrı bir konu netice İnşaallah iyi olur.Lakin ülkemizde üniversite mezunu oldukça yüksek.Bir çok kişi KPSS ile yerşleşme derdinde yani asıl sorun harç değil bence mezunların ülkemizde iş bulup yerleşmesi ve ülkenin kalkınmasıdır.Birçok kurumda emekliliği geçmiş olmasına rağmen hala ağa (iyi olanları katmıyorum) gibi 65 yaşında öğretmenler var.Çekilip evinin köşesine bağ bahçe sulasa alttan gelen kişilerde yerleşse ne güzel olur.Birçok öğretmen vb meslek sahibi üniversiteyi belki zor şartlar altında bitirip hala KPSS telaşesine düşüyor.Yıllarca okulda harcadığı paraya artık ülkemizde sektör haline gelmiş Dersanelerede para verip atama beklemekte.İş bulamayınca özel sektöre giren insanlar zaten kapitalist düzende özel sektörde tutunmakta zorlanıyor çünki orada yalakalık,davranış tutarsızlığı,söz verip sözünde durmama,patronun veya müdürlerin egoistlikleri,kültür seviyesinin eksikliğiyle ortaya çıkan her türlü üçkağıtçılık var.Sözüm sadece öğretmenlik mezunlarına değil birçok meslek sınıfı üniversitede mezun veriyor.Ama dikkat edin ülkemizde birçok kişi mesleğini değil de başka iş yapıyor.

    Birde Kadınların devlet ve özel sektörde nüfus olarak çok olmalarıda işsizliğe neden olan etkenlerden biri.Yaratanın onlara en güzel hediyesi olna annelik mesleğini kariyerin önüne geçirip icra etmeleri topluma daha yararlı olacağı düşüncesindeyim.Tabi şimdi asgari ücret alıp 350-450 tl arası kira ödeyen kişi mecburen eşini çalıştırmak zorunda kalıyor.Buda maalesef toplumsal bir sıkıntımız..Yani bence üniversiteden mezun olmak değil iş bulmak daha önem arz eden bir mesele.Bir insanın işsiz bile olsa üniversite mezunu olması her açıdan iyidir.Lakin işsiz mezunları gidip alakası olmayan işlerde görünce üzülüyorum.


    Allah herkese hayırlı bir gelecek nasip etsin.

×
×
  • Create New...