Jump to content

mnahack

Üye
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • İstanbul

Recent Profile Visitors

665 profile views

mnahack's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputation

  1. mnahack

    Yakamoz

    Arkadaşlar dün gece Gemlik sahilinde yakamoz vardı. Ömrümde ikinci defa gördüğüm bu mükemmel olayı ve denize taş atarak oluşturduğumuz bu görüntüleri sizlerle de paylaşmak istedim. 6 adet videodan küçük kesitler alıp birleştirerek oluşturdum.   Not: Youtube videosunu ekleyemediğim için direk linki paylaşıyorum. https://www.youtube.com/watch?v=vmx8NH30Efk
  2. maalesef wipe data/factory reset yaptım. hala aynı durum var.
  3. Yani ben şimdi wipe data yapsam tabletime e-tabın EBA market gibi uygulamaları geri gelmez değil mi?
  4. İşte root ile kaldırdığım program wipe data yaptığımda geri gelir mi?
  5. Usta öncelikli olarak bu devletin verdiğin tablet. Yani stock rom ne oluyor bilmiyorum ama muhtemelen bulamam. Işığı otomatik olarak da algılama özelliği bozulmadı fakat dediğim gibi sadece 5-30 arasında oynatıyor. Zaten sorun da bu.
  6. Devletin öğretmenlere vermiş olduğu General Mobile eTab4 e sahibim. Sorunsuz bir şekilde yaklaşık 6 aydır rootladım ve kullandım. Bu gün otobüste Shadow Fight 2 oyununu oynarken birden ekranın parlaklığı azaldı. Arttırmaya çalıştım fakat sıkıntı burada başladı. Normalde parlaklık 30-100 arasında değiştirdiğimi farzedersek şu an 5-30 arasında değiştiriyorum. Şu anki full parlaklığı öncekinin en kısık haline dönüştü. Tamda sınavlara yaklaşmışken tabletten slayt okuyup video izlmem lazımken böyle bir sıkıntı çıktı. Sizce neden olabilir?
  7. Bunu yapman için en az 2 tane wireless adaptör lazım. Sonra bunları da connectify dispatch programı ile birleştirebilirsin. Google da connectify dispatch kullanımı falan yazarsan nasıl yapacağını öğrenebilirsin. İyi akşamlar.
  8. Babama verilen tableti alıp rootladım. Sıkıntısız kullandım. En kısa yolla şöyle anlatmışlar: 1 -ilk önce tabletimizin şarzını %20 yapıcaz.(bunu yapmak için ka blosuz,bloototh,Gps,parlaklık sona alın.)  2 -Tabletinizi ayarlar>yedekle ve sıfırla seçeneğinden sıfırlayınız(5-6 veya biraz daha fazla sürebilir)  3 -Ardından tablet sıfırlandıktan sonra ilk açıldığında pil uyarısı vericek bu uyarıyı kısa tutuyor,geldiği an hemen pil kullanımına tıklayacağız ama hızlı olun.  4 -Sonra tablet hakkında kısmına gelip derleme numarasına 5-6 kez tıklayacağız ve geliştirici olucağız.Ardından geliştirici seçeneklerine girip ''usb hata ayıklama'' seçeneğine basacağız.  5 -Ardından ise bilgisayarımıza Mobogenie programını kuruyoruz.  6 -Programa girerek ''one click root''kısmına girip root now diyoruz ve yaklaşık 15 sn filan bekliyoruz.Artık tabletimiz rootludur  7 -Şimdi ise stock app kısmına gelip:Eba SSO, Güncelleyici, Cihaz yönetimi uygulamalarını kaldırıyoruz. (başka şeylere dokunmuyoruz tableti öldürmememiz lazım) 8 -En son ise tabletimizi unroot yapacağız bunun için yine ''one click root''kısmına gelip unroot diyoruz ve işimiz bitiyor. Artık tabletimizi yeniden başlatıp kurabiliriz   Not: Alıntıdır. Tarafımca denenmiş olup, yöntem sıkıntısız çalışmaktadır. Yanlız ben önce tableti resetledim ardından aktive ettiğimde güncelleme yapamadan bağlantıyı kestim. Usb modu ve diğer kısıtlamalar açık kalmıştı. USB debugging kısmına pilin bitmesini beklemeden girebilmiştim. Sonra root yapıp anlatımda yazan programları kaldırdığımda nur topu gibi bir tabletim oldu. Yanlız şu uyarıyı yapayım SORUMLU TAMAMEN SİZSİNİZ. Bu arada Mobogeniede program bölümünden istediğiniz programı yükleyebilirsiniz. Fakat size tavsiyem Mobogenie ile işiniz bittiğinde programı tamamen kaldırmanız. Bence biraz zararlı yazılım içeriyor.
  9. http://www.tnctr.com/topic/253262-harddiskim-bicimlendirme-istiyor/#entry1437915   Kurtarma için de live linuxları deneyebilirsin
  10. Arkadaşlar aynı durum bende de mevcut. Çıldırma reddesine geldim. 1 buçuk senedir sorunsuz kullandığım mause son 1 haftada bu olayı sık sık yapmaya başladı. Tespitlerim şunlar: 1-Bazen yaptığım hiç bir tıklama etki etmiyo. Ama mauseyi oynatabiliyorum. 2-Chrome kullanırken linklere tıkladığımda yeni sekmede açıyor. 3-Chrome kullanırken üstteki sekmeye sol tık yaptığımda sanki orta tuşla basmışcasına sekmeyi kapatıyor. 4-Görev yöneticisini açtığımda tıklamak istediğimde sanki masaüstünde boş bir yere veya başka bir pencereyi açmak istemişcesine görev yöneticisinin saydamlığı(aero effect) değişiyor. 5-Bazen masaüstüne tıklanabiliyo fakat görev çubuğuna tıklanamıyor. 6-Mauseyi çıkarttım ve touchpad ile denedim bir değişiklik olmadı.   Şu an sorunsuz çalışıyor. Fakat şu Ctrl+Alt+Del olayı galiba biraz olsun işe yarıyor gibi geldi bana. Not: Şu an sorunsuz çalışıyor demiştim ya. İşte şu an da kafayı yedi. Chrome kafayı yedi gene. Yeni sekmede açmaya ve sekmelere sol tık yaptığımda kapanmaya başlıyor. Ctrl+Alt+Del de işe yaramadı şu an. Edit: Mauseyi kırdım sinirden
  11. Arkadaşlar sorunu çözdüm. chkdsk yapmaya çalıştıktan sonra WDFirmwareUpdater ile driver güncellemesi yapınca sıkıntısız bir şekilde görmeye başladı bilgisayarım. Ama bir gerçeği farkettim ki o da şu: Her an HDD bozulabilir mutlaka yedeğini almak lazım. O yüzden 2 TB HDD almaya karar verdim.
  12. Başladım bakalım inşallah operasyon başarılı olur :D Edit: Maalesef HDD içerisinde yer olmadığı için yapamadı. Yani Amele yöntemine kaldım :(
  13. Arkadaşlar 1 sene evvel almış olduğum harddiskimi bir gün taktığımda direk biçimlendirme istedi. Ve harddisk açılmadı. Değişik bilgisayarlarda değişik usb kablolarıyla denedim.aynı sorunu verdi. Vmware Workstationda backtrack kuruluydu. Ona taktım bu sefer gördü. Hatta içindeki verilere de ulaştım. İnternette biraz araştırdım ve chkdisk ile düzeltmeyi deneyin dedi. Şimdi ben bu düzeltmeyi uygulamaya korkuyorum. Zira içerisinde 930 GB arşivim var. Sizce bu düzeltme verileri kurtarır mı yoksa kayıp ihtimali var mı? yani Linuxta da olsa görüyo. Filmlerime ulaşabiliyorum. Şimdi birde Dimyata pirinçe giderken evdeki bulgurdan olmayayım. Ne dersiniz? Not: HDD 1TB WD Elements.
  14. Lenovolarda wireless kartında sorun var. Adam gibi çekmiyor çoğu.
  15. Nerden geldi aklıma bilmiyorum ama eskiden yurtdışından birileri geliceği zaman M&M ısmarlardım fakat şimdi pek gelen giden yok. Bende kendi imkanlarımla bulmaya çalıştım fakat bulamadım.Migrosta, Carrefourda falan vardı diyolar fakat ben hiç rastlamadım.İstanbulda M&M's draje şekerlerini bulabileceğim bir yer var mı?
×
×
  • Create New...