Jump to content

egeyldz1

Üye
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

egeyldz1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. Selamun aleykum arkadaslar benim bi samsung np300e5c-u01  marka model laptopum var ama alındığındaki işletim sistemini değiştiremiyorum fn tuşu yüzünden ne zaman farklı bi sistem yüklesem fn tuşu driverini yüklüyemiyorum ya da buldugum driverler onun değil gerçi direk samsungun sitesinden alıyorum veya daha önce 2014 driver pack kullandım hep ama hiçbir zaman fn tuşunu farklı bir windows sürümünde calıstıramadım bu yüzden hep recovery yaparak formatladım bilgisayarı ama artık Tnctr.com'un sayesinde Windows 10 kurmak istiyorum yine tek engelim Fn tuşlarını kullanamamak herhangi bir driveri varmıdır bunun acaba yardımcı olabilecek varmı ? Windows 10 için daha driver cıkmadıysa windows 8 veya 7 pro içinde olur. nerden bulabilirim bunu tabi sorun driver ise .
  2. sorunu video cektim bide burdan bakın belki düzgün anlatamamısımdır   https://www.youtube.com/watch?v=g9BFclxwN9g şimdi denedim abi aynı hata bu arada video olarak yoruma attım hata seklini bi bakın isterseniz.
  3. estağfurullah abi premium yok ama indirim 12-13 saate iner heralde denicem mecbur.
  4. ahcı ye tıklıyorum 2 seçenek var bi ahci bide Compatible diye,  ahci olması gerekmiyomu ?
  5. Secure boot management abi bu bende yok birazdan biosun bütün ekran resimlerini atıcam. abi 2012 aralık sürümü vardı elimde onuda denedim sonuç aynı. daha ne kadar eskisini bulabilirim ki ? abi tek fark hotkey mode birazdan tüm bios ekranını resimleyip atıyorum.
  6. abi bu sitede bi tek turbobit link var oda silinmiş dosya.
  7. valla abi cok isterdim yanına gelmeyide tekirdağ tarafındayız ümraniye istanbuldaymıs.other os kısmınıda denedim abi.  abi bende 3 farklı windows 7 var burdaki arkadasların yayınladıkları ama en günceli 2014 ekim güncellemesi motunun dediğin linkini atabilirmisin birde onu deniyim. sunuda belirtim biosda windows 7 seçeneğini seçip load default yapın ve hotkey mode yi kapatın bu sekilde yüklüyor yazanları gördüm nette ama öyle yapınca klavye ve maus donuyor kurulumun baslangıcında.
  8. yok abi bende legacy yapıp denedim olmadı sıkıntı sata driverinde galiba windows 7 nin sata driverine uygun olması mı ne lazımmıs serefsizler boktan seyler yapmıslar iste
  9. Uefi first olani legacy e cevirdim tekrar denedim ve ikinci resimdeki windows 7 sectim bunlari birlikte denedim yine bi degisiklik olmadi surekli ayni problem Arkadaslar simdi laptopun teknik servisini aradim bu hatanin laptopun sata driverlarinin windows 7 ile uyumlu olmadigini soyledi. Bu sata driverine uygun windows 7 bulmami onerdi. Bu sata driveri hakkinda bilgisi olan varmi ? Buna uygun windows 7 bulabilirmiyim burdaki 2014 ekim guncellemeli windows 7 var elimde onu denedim ama olmadi?
  10. Merhaba arkadaşlar problem yeni bir lenovo g50-30 model bilgisayar aldım fakat windows 8 yüklü olduğu için windows 7ye çevirmek istedim başta problem yoktu kuruluma girdim 7 yi yüklemek için recovery dosyalarını vs herşeyi silip tek hdd kullanmak istedim windows kurulumunu sürdürürken güncelleştirmeleride yükledikten sonra yeniden başlatıp tamamlanıyor kısmına geçiyor bildiğiniz gibi ama bundaki problem kurulum yüklenirken yeniden başlayıp tekrar kuruluma geçmiyor direk windowsu açmaya çalışıyor ve haliyle mavi ekran hatası verip sürekli resetliyor kendini ne yaptıysam çözemedim bu sorunu bide biosta anlamadıgım bişeyler var onlarında resimleri aşağıda Denemelerim: 3 farklı dvd ve 1 usb ile format denemesi defalarca harddiski silip bastan kurdum. bios ekranım asağıdaki gibidir 3 seçenek olan windows 8-7 ve os hepsini denedim. bi fark olmadı tekrar söylim sorun windows tamamlanıyor kısmına geçmeden yeniden baslatınca direk windows u baslatıyor ve hızlıca mavi ekran verip kapanıyor.
  11. Hepinize cok tesekkurler arkadaslar Konu açtıgım içinde özür dilerim fazladan konu olmuş oldu http://www.tnctr.com/topic/223318-windows-8i-kaldyryp-windows-7-kurmak/ yukarıdaki adresten net bir sekilde çözümü yaptım ama malesef recovery gitti driverleri zar zor buldum Konu kilit modum.
  12. Merhaba arkadaslar. Yeni Packerd Bell TE69Kb dizüstü bilgisayar aldım windows 8 sevmediğim gibi dakikasında windows 7 ye cevirmek istedim. kuruluma kadar geldim 2 disk vardı 3 adet te bilmediğim msr  diski falan vardı iki diski sildim yeniden oluşturdum bölümleri sonra altta fark ettimki bu disklere yüklenemezmiş  GPT hatasından dolayı. nette araştırdım biraz herkes hiren boot ile NTFS ye cevrilip düzeltildiğini yazmış Hiren's boot CD ile bilgisayarı başlat DOS programlarını seç Partition Tools seç GParted Partition Editor'ü seç (Bu arayüz kullanan bir GPT oluşturma ve silme programıdır)   aynen bu yolu denedim fakat son seçeneğe girdiğimde yani editöre ekranda hiç bisey cıkmıyor harddiski göstermiyor boş bi ekran öylece kalıyor geri falanda cıkamıyorum.  bütün sürücüleri silip öyle kurayım diyorum fakat onlarıda silmek istemiyorum Recovery için birde sürücülerini bulamazsam diye Packerd bell in kendi sitesinde sadece windows 8 için sürücü var o yüzden recovery i silmek istemiyorum ne yapmam lazım recovery i silmeden gpt yi ntfs ye cevirip windows yüklemek için ? Lütfen yardım edin
  13. hocam kondansatör ölcüm değerleri demissin malesef o kadar pc bilgim yok WinHacK hocamın dediklerini en kısa sürede yapıcam öyle denicem inşallah olur. bu arada WinHacK hocam pc yi temizlerken zaten ramlerin sarı yüzeylerini de temizliyorum silgi ile o sırada temizlediğimde üstündeki oksijen gitmişti daha sarımsı olmuştu. sentetik tiner denicem bu hafta sonu inşallah olur. Tesekkurler bu arada ramde sorun yok tamamen slot la ilgili 2 adet ram var 2*2 olarak diğer slota tek olarak taktıgımda calısıyor iki ram de ama ikisini de taktıgımda ses falan yok sadece ekran vermiyor bende anakartı yakıcak korkusuyla 15 saniye bekledikten sonra hemen kapatıyorum
  14. kondansatörleri kontrol ettim hocam onlardada bi sıkıntı yok zaten temizlerkende onlara dikkat etmiştim yamulmasın diye sıkıntı olmasın diye ama nafile cıktı bu konuda deneyimi olan arkadaslar varsa lütfen yardımcı olsunlar tesekkurler
  15. Malesef hocam ayaklarında bi sorun yok anakartı sökmedim zaten uğrasmamak için sadece üzerine diş fırçasıyla fırçaladım sonra da düşük seviyede hava veren saç kurutma makinasıyla hava vurdum o kadar her hangi biseye dokunmadım. ram tam da oturuyo yani bi sorun yok fakat çözemedim bi türlü yardımınız için tesekkurler. sayın arkadaslar lütfen konuya bakarak yardımcı olunuz zor durumdayım teşekkuırler.
×
×
  • Create New...