Jump to content

mutlku_1991

Üye
  • Posts

    373
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

İletişim Bilgileri

  • Facebook
    sari.mutlu[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com
  • Twitter
    sari.mutlu[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com
  • Google+
    mutlus45[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com
  • Steam
    sari.mutlu2[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com

Profile Information

  • Male
  • Düzce

Recent Profile Visitors

1949 profile views

mutlku_1991's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. Selamünaleyküm arkadaşlar merhaba;   Ben RC helikopter almak istiyorum 6 kanallı önerebileceğiniz yada elinde olan satmayı düşünen kameralı yada kamerasız heli var mı? Heli olmasa da kamera çekimi yapacağımdan dolayı multİcopter de olabilir? Herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar. hayırlı günler.
  2. Evet tablo olacak yeni farkettim. Bağlantılarımda sıkıntı yok kafamı karıştıran combobox içerine yazılacak verileri add item yaparak değilde grup tablosundan çekeceğim galiba. doğrumu anlamışım. 
  3. Arkadaşlar ben telefon rehberi oluşturuyorum. 6 textbox ve 1 combobox var. Combobox'in içerisinde ki "Arkadaşlar - Aile - iş - çevre - okul" diye kategori oluşturdum. Textboxlara adı soyadı girildikten sonra seçilen hangi kategori ise kişiyi ona kaydetsin. Veritabanında kullanici ve grup diye bir veritabanı oluşturdum veritabanlarının resim aşağıdadır bakabilirsiniz. grup tablosunun içerisi; kullanici tablosunun içerisi; Form görünümü; Arkadaşlar ilk öncelikle mantığım doğru mu? Yani id ile karşılaştırmayı düşündüm. Fakat Combobox içerisinde ki seçenekleri veritabanındaki grup isimleriyle nasıl karşılaştıracağım bir fikrim yok yardımcı olur musunuz arkadaşlar?
  4. Teşekkürler o zaman format atmaktan vazgeçtim sanal progarm üzerinden kurmayı düşünüyorum. şöyle bir sorum olacak sanal programda XP kurduğumuzda win7 den direk tutup XP masaüstüne hangi programla atabilirim daha önce virtual pcde denemiştim atmamıştı. Önerdiğiniz program varmı?
  5. Öncelikle herkese teşekkür ederim vakit ayırıp sorunumla ilgilendiğiniz için. Hdd regenerator progarmı ile onarmaya çalıştığımda donuyor, Diğer bir iki programla da denediğimde donma devam ediyor. Nette gezerken hdd ömrüne bakın diye bir başlık altındaki "Hard disk sentinel" programı ile ömrüne baktığımda ise healt %0 yazıyor sanırsam bad sector olayını biraz geçmiş. Sanırsam bu saatten sonra yapacak birşey yok yeni bir HDD şart.
  6. Windows 7'nin yanına Xp kurmak istiyorum aslında, Çok önceden xp aşığıydım diyebilirim ve tekrar geri dönmeyi düşündüm ama denemelerim boşa çıktı. Dediğiniz gibi yapıp bir kere eskiye dönmek istiyorum nlite programıyla pcye uyumlu sata driverleri bulup (bulabilirsem tabi) xp içerisine entegre edip deneceğim zaten uzun süreli kullanmayı düşünmüyorum. Orhan bey n5110 var demişsiniz yaklaşık aynı bilgisayarlar, benim pcde touchpad sorunu var klavye altındaki kablosunu çıkarttım, kabloyu takarsam rastlantısal olarak çalışıyor. çoğu zamansa çalışmıyor. su teması vb. olmadı. sizde böyle bir problem varmı yada yaşadınız mı?
  7. Bilgisayarınız 650-700 civarı yapar. Bu fiyattan şatışa çıkarabilirsiniz.
  8. Max blast programını denedim arkadaşlar başlatıyorum 2 dk snra donuyor bekledim 20 dk değişen birşey olmadı. Birde devredışı bırakarak deneyeyim bakalım Arkadaşım dediğin hdd regenaratoru yükledim şimdi taratmayı nasıl yapacağım dediğin seçeneği bulamadım. Aşağıdaki doğru mu? Birde aralığını nasıl alabilirim uzun bir işleme benziyor aralıklarını nasıl hesaplayacağım?
  9. kalıbı cd'ye yazdırdım şimdi deneyeceğim sanırsam uzun sürecek işlem bittiğinde bilgilendirme yapacağım. Çok teşekkürler herkese.
  10. hayır kesinlikle çarpma ve düşme yok cihaz bilinmedik bir nedenden dolayı durduğu yerde bozuldu. Şuan işteyim eve geçince deneyeceğim çok teşekkür ederim.
  11. Arkadaşlar elimde 500 gb lik notebook hdd'si var ve bu hdd bad sector yüzünden kullanılamaz hale geldi. Ben bu Hdd'den bad sector silemem mi yada devredışı bırakıp kullanılabilir alanı kullanamaz mıyım?
  12. Yüklemeye çalıştığımda mavi ekran hatası veriyor. Biosdan herhangi bir ayar mı yapmam gerekiyor?
  13. Arkadaşlar önceden beridir kafama takılıyor. Bende Dell inspiron n5010 i5  4 ram  1 gb ati radeon hd5650 özeliikli bir notebook var ve ben buna xp yüklemeyi çok kez denedim. Xp yükleyebilir miyim işlemci xp yi destekliyor mudur?
  14. Bir öneride de ben bulunayım. Microsoft'un kendine ait programcı geliştirme sitesi. Eğitim videolarının sonunda sertifika kazanabiliyorsunuz. www.acikakademi.com kesinlikle tavsiye ederim. Bu site sayesinde çok şey öğrendiğim diyebilirim.
  15. Windows 7'ye geri dönüş yaptım ve sql server 2012'yi yükledim aynı hatayı almaya devam ediyorum. Hala db ye bağlanamıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaş yok mu?
×
×
  • Create New...