Jump to content

shalyangose

Üye
  • Posts

    215
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by shalyangose

  1. Utilman.exe yöntemini kullan az ekmeğini yemedim
  2. Uygulama gayet başarılıymış. Windows versiyonuda var. Denemedim ama android çok stabil çalısıyor.
  3. adb üzerinde "setenforce 0" yapıyorum sonrasında Play Store üzerinde oturum aç seçeneğini tıklayınca bekliyor 1-2 dk sonra "Oturum açılamadı There was a problem communicating with google servers Try again later." uyarısı veriyor. Bunla karşılaşan oldu mu?
  4. Nero'nun bi ekran paylaşım programı vardı bi aralar onu denedin mi @max00
  5. link indirme sınırına ulaşmıs indirmiyor kaydetmiyorda.
  6. Cihazın MKV oynatmasında problem yok ki amaç network üzerinden stream etmek o zaman göremez. Elimde 1500 tane mkvtoolnix ile özenle düzenlediğim editlediğim film arşivim var. Bunları harici disk ile izleyebiliyorum. Fakat Bilgisayarımdaki bir mkv filmi altyazı ve ses mkv içine gömülü olsa bile TV'de 2. sesi ve altyazıyı gösteremiyoruz. Sorun bu. Altyazı ve ses mkvtoolnix ile zaten entegre edebiliyoruz. Burada bir problem yok arkadaşlar. bunu denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim.
  7. mkvtools tv'ye yansıtmaz yanlış bilgi paylaşmayalım lütfen. TV'de hdd, flash bellek üzerinden izlemek için mkv dosyaları merge eder sadece ama tv'ye network üzerinde stream etmez.
  8. Malesef altyazı dosyalarında problem oluyor göndermiyor. Çift seside desteklemiyordu. Bende çözemedim.
  9. Core2Duo makinada bile SSD kullanılabilir. Amaç hızlandırmak zaten
  10. Hoparlörün konumunu değiştir, wifi modem, üçlü priz gibi etmenlerden olabilir. Sonra baska bir cihaza takıp dene telefona vs olabilir. Orada da cızırtı yapıyorsa hoparlörde problem olabilir.
  11. Bilgi İşlem Yöneticisiyim
  12. Dün haber aldım başka bir şehirde köyde yaşayan halam ve eniştem (ikiside 65 yaş üstü) covid olmuş hastaneye yatırmışlar. Gerçekten usandırdı. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun
  13. Umarım herkes benim gibi atlatır. Şükürler olsun ki basit şekilde atlattım. Teşekkür ederim Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun.
  14. Bence öyle bişi olması saçma ama sonuc olarak sen orada kanını gözünle analiz edemezsin. Bildiğin bir şey varsa söylersin ama gerisini değerleri onlar kontrol ediyorlardır. Bu riski kimse göze alamaz, yada bilmeden veriliyor bazı şeyler
  15. Merhaba hocam, umarım test sonuclarınız negatif çıkar. Beslenmeme dikkat ettim tabi mümkün olduğunca benim dirayetimi düşürmeyecek şeyler yedim. Zebze ve et yemekleri ağırlıklı oldu abur cubur şeylerden uzak durdum. Günde en az 2.5 litre suyu tamamen bitiriyordum fazlasını içmeye çalıyordum. Tatlılardan uzak durmam gerektiğini söylediler. Hiç tatlı yemedim. O kadar güzel söylemişsin ki her kelimesine katılıyorum. Malesef paran yoksa ülkemizde sağlık konusunda şansın kadar değer görüyorsun. Güneşin altında bekleyen o kadar insanı görünce virüsün oradan bile bulaşmış olabileceğini düşündüm. 5 saat dile kolay sıcak altında bekledim. Ama kimse önlem olarak oraya güneşlik vs insanların sosyal mesafesini koruyacak hiç bir önlem almamış. Sağlık sistemimizi sorgularken hastanelerimizince vasat durumda olduğunuda görmemiz gerekmektedir. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu tamamen şansa bağlı daha kötü olma ihtimalide var deniliyor. Bağışıklık güçleniyordur belki bilemem ama virüsün kötü huylusuna, daha yoğununa denk gelirseniz emin olun bağışıklık sisteminizi çökertebilir. O olmasa piskolojiniz zaten çöküyor.
  16. Ciddi olarak bu madde koyulduysa insanlar kan vermek istemeyecektir. Sonuc olarak bilinmez bir durumda kan veriyoruz. Onların test yapılması onların işi birde onla mı uğraşacağız. Çok değşiik bir durum olmuş buda. Sağlık sistemimiz malesef pek iç açıcı değil gibi görünüyor.
  17. Yapılan antikor testinde covid geçirip geçirmediğin belirlenebiliyor ve bunun sonucunda plazma örneğinden kan grubuna göre plazma destekli kan verebiliyorsun bilgin olsun. Buda ciddi risk taşıyan covid hastalarına destek amaçlı oluyor. Sizede büyük geçmiş olsun, Allah kimseye yaşatmasın.
  18. Özelde olduğum test için normalde 200 TL covid test ücreti alıyorlar. Fakat ben göğüs hastalıklarına gittiğim için 215 TL muayene ücreti verdim. Oradaki doktor önlem için Covid testini ücretsiz yaptı. Toplamda 415 TL vermem gerekirken 215 TL verdim. Teşekkür ederim. Umarım kimse yakalanmaz. Bende bu süreç içinde bu videoları izledim ve sürecimin tamamlanmasından sonra video çekme düşünceside bu yüzden oluştu diyebirim. Herkes için bir rehber niteliği olmasıydı amacım. Bİr çok video izledim herkes farklı görüşlerde.
  19. Merhaba arkadaşlar. Zor dönemlerden geçtiğimiz, illet bir virüsle uğraştığımız bu zamanlarda bende virüsten nasibimi aldım ve bunla ilgili başımdan geçenleri sizlere bir video olarak paylaşmak istedim. İzleyenler için rehber niteliğinde bir video olabileceğini düşünüyorum. Sağlıkla kalın.
  20. Kardeşim ben bi şirketin IT yöneticisiyim. Şu anda eset kullanıyoruz ve Eset'in ERA konsolu üzerinden herkesin sistemindeki virüs kontrolünü yapabiliyorum. Ayrıca ERA agent'ı var onu bilgisayarlara kurduk uzaktan eseti silip güncelleyip kurabiliyorumda. Bİlgisayar başına gitmiyoruz acil bir durum olmadan. Zaten active directory varmış. Muhtelemen bir policy ile agenti uzaktan kurabilirsin de software deployment ile Tavsiye ederim.
  21. MSDN candır gerisi heycandır. Modifiye sistemleri kullanmak işte bu derece güvenli. Yıllardır demişimdir. Üzerinde tanımadığınız bilmediğiniz kişilerin oynadığı işletim sistemlerini kurmayınız kullanmayınız diye. Windows 10 yeni versiyon bile çıkarsa MSDN olarak kuruyorum. Kafam rahat ve sizede bunu öneririm.
  22. LTSB VE LTSC gibi sürümler kararlı sürümlerdir. Hatalı Update'erin olmadığı paketlerdir. Windows server diğer işletim sistemlerine göre farklıdır cünkü içindekirole and feature'lar windows client versiyonlarında yoktur. İsteğe göre Server üzerine kurabilirsiniz. Ama oyun için bu server kurulumunu daha önce hiç düşünmedim.
  23. İnternet download manager 'ın otomatik pdf indirme özelliği var ama google drive üzerinde aktif olurmu şüphe ettim fakat denemek bedava
  24. Fitness salonunun bir odasında kullanacaksan Sound Bar'lara bakabilisin. Güzel ve kullanışlıdır. Bluetoot özellikli ve direkt yayın özelliklilerini eski spor salonumda kullanıyorduk.
×
×
  • Create New...