Jump to content

isimsiz2

Üye
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

468 profile views

isimsiz2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Ftp server kurmaya çalıştım ama başaramadım _Ftp_connect kodu hata veriyor lütfen bana yardım edin :pc:  ben ftp serveri lan için kurmak istiyorum şifresiz kurabilirmiyim $pass="" diyerek #include <Misc.au3> #include <FTPEx.au3> OnAutoItExitRegister("_mexit") Local $Open = _FTP_Open('MyFTP Control') if @error Then Exit 1 $server="orange" $username="elma" $pass="armut" Local $connect =_FTP_Connect($open,$server,$username,$pass) if @error Then Exit 2; errpr veriyor ne yapmam lazım _ftp_connect komutu nasıl kullanılır. Local $localfile=(@ScriptDir&"\myftp.txt") Local $remloc=("/root/Dhcp/myftp.txt") _FTP_FilePut($connect,$localfile,$remloc) if @error Then Exit 3 $remotefile="msyftpfiledir" $fo=_FTP_FileOpen($connect,@ScriptDir&"/root/Dhcp/myftp.txt") if @error Then Exit 4 $read=_FTP_FileRead($fo,1) if @error Then Exit 5 ConsoleWrite("the read is:") ConsoleWrite($read) While True if _IsPressed("4b") Then ExitLoop WEnd Local $Ftpc = _FTP_Close($Open) Func _mexit() ConsoleWrite("The error code is:"&@error&"<==") EndFunc :wtf:
  2.   youtube videoyu göstermiyor gizli video diyor.
  3. baktım ama pek bişey anlamadım konuyu çok özet geçmişler. çoğu komut için örnek vermemişler lütfen ayrıntılı anlatırmısınız
  4. Func basildi($ihex) $aIsbasildi = DllCall($hUser32, "int", "GetAsyncKeyState", "int", "0x" & $iHex) If @Error Or (BitAND ($aIsbasildi[0], 0x8000) <> 0x8000) Then Return 0 Return 1 EndFunc bu fonksiyona her türlü tuş için hex verisi girebilir miyiz yoksa sadece belirli tuşlar içinmi girebiliriz 0x8000 ne anlama geliyor sayısal değeri ne benim bildiğim bitand fonksiyonu 2 sayınında 2 tabanında eşitini bulup o sayıların basamaklarını karşılaştırır heriki sayınında n. basamağı 1'e eşitse yeni sayının n. basamağı 1 olur; 2 sayıdan herhangi birinin n. basamağı 0a eşitse yeni sayının n. basamağı 0 olur. zaten her sayının solunda sonsuz sıfır olduğu varsayıldığı için yeni sayının basamak sayısı her zaman basamak sayısı az olan sayının basamak sayısına eşittir.   yani $aIsbasildi[0] değişkeninin sayısal değerinin basamak sayısı 0x8000 in sayısal değerinin basamak sayısından küçükse return 0 olur: 0x8000 sayısının tam olarak 2 tabanında yazılmış şeklini bilmediğimden dolayı daha fazla yorum yapamıyorum. If @Error Or (BitAND ($aIsbasildi[0], 0x8000) <> 0x8000) Then Return 0
  5. autoit ile ftp server nasıl kurulur yabancı sitelerde araştırdım ama pek bişey anlayamadım lütfen anlatırmısınız?
  6. #include <a.au3> a.au3 teki fonksiyonları ve değişkenleri skripte ekler yani a.a3 teki kodları scripte kopyalar yanlız sadece gerekli kodlarımı kopyalar yoksa bütün kodlarımı kopyalar ben de bilmiyorum. udf func içeren scripttir. #include-once scriptin include edile bilmesini sağlar yani a.au3 ün içine #include-once yazarsak onun include edilebilir olduğunu belirmiş oluruz. func ise tek başına çalısmaz çalıştırmak için ismini yazmak gerekir. bu sayde tek bir isimle bir çok kod çalıştırabilmemizi sağlar. _a() ; _a fonksiyonunun çalışmasını sağlar func _a() ;yapmak istediğin şeyler endfunc ;a.au3 ;bu bir udf ismini ne olarak kaydettiğin önemlid değil yeterki #include-once kodunu yaz #include-once func _asd() ;yapmak istediğin şeyler endfunc ;------------------------------------------ ;b.au3 scriptimiz: #include <a.au3> ;include kodu a.au3 adlı udfdeki kodları kendi scriptimize ekler. _asd() ;#include <a.au3> komutunu yazmasaydık hata verirdi. .
  7. Saol. Peki func($a=0) ne anlama geliyor, if gibi birşeymi yani $a 0'a eşit değilse çalıştırmasın, eşitse çalıştırsın anlamınamı geliyor?
  8. Yani byref func dışındaki değişkeni func ile değiştirmemizi sağlıyor byref yazmayınca sadece selam millet diyor. byref varken dim, local yada global yazınca error veriyor "&=" ifadesini "=" yapsakta gene error veriyor. Byrefin görevi sadece bu mu yoksa başka bir işede yarıyor mu?
  9. İki arrayi birleştirince array display nedense çalışmadı? :pc: Array displayı çalıştırmak için neyapabilirim? İki arrayi birleştirmenin daha kolay bir yolu var mı? Local $cd = DriveGetDrive("CDROM") ;cd error kontrol if @error Then MsgBox(0,$cd,"cd error") Else MsgBox(0,"$cd[1]=",$cd[1]) EndIf;==>cd error kontrol Local $fdisk = DriveGetDrive("REMOVABLE") if @error Then ;flash error kontrol MsgBox(0,$fdisk,"fdisk error") Else MsgBox(0,"$fdisk[1]=",$fdisk[1]) EndIf;==>flash error kontrol _ArrayDisplay($cd,"before");==> çalışıyor <==---------------------------------------------------------- For $n=1 to UBound($fdisk) MsgBox(0,"cd+fdisk",$n&". ==>"&$cd[$n]) _ArrayAdd($cd,$fdisk[$n]) Next _ArrayDisplay($cd,"after");==> neden çalışmıyor??? <==------------------------------------------------ ayrıca dim local global const komutlarının tam olarak birbirinden farkı nedir lütfen yardım edin :withstupid: "local"ın func içine yazıldığında func dışında çalışmadığını biliyorum başkada bişey bilmiyorum :thumbsdown: Lütfen bana anlatın!!!!
  10. Func içinde exitloop çalışmaz diye biliyorum.
  11. 1 email adresine dosya ve yazı yollayan basit bir program yazılabilirmi?
  12. BİR PROGRAMIN ÇALIŞIYOR DURUMDA OLUP OLMADIĞINI if kodu ile GÖSTEREN BİR PROGRAM YAPILABİLİRMİ?
  13. ben bilgisayarda 1 veya daha fazla aygıtın olup olmadığını kontrol eden bir program yazmak istiyorum yani f: aygıtı varsa ve çıkarıldıysa f aygıtı çıkarıldı diyen, f aygıtı yoksa takıldıysa f: aygıtı takıldı diyen bir program yazabilirmiym?
×
×
  • Create New...