Jump to content

Premier7

Üye
  • Posts

    276
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Premier7's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

33

Reputation

  1. Doğru biliyorsam Microsoft o zaman 2 işletim sistemi için güncelleme vermeye başlayacak. Bu adamlar Win 11-ı bırak Windows 10 için bile doğru dürüst stabilite yapamadılar hem de tüm ekiple. Şimdi geliştirici ekipi 2-e bölerek hem Windows 11-e hem Windows 10-a güncelleme mi yapacaklar? Peki yaptı diyelim, bu eskisinden daha kötü olmazmı? Windows 11 geliştirilmesi için ayrı bir geliştirici ekip kurduysalar başka. Ya da şöyle olacak, artık Windows 10-a hakikaten yenilik sunan güncellemeler gelmeyecek, ancak bug fixler, yamalar, güvenlik güncellemeleri gelecek. Tüm yenilikler Windows 11-e gelecek. Hmm nasıl olacak merak ediyorum.
  2. UUP Guard sitesi önizleme sürümleri de iso içine entegre yaparak veriyor. Önizleme sürümleri riskli, uupguard kopya bir sistem. Originalı uupdump.net sitesi kardeş.
  3. Release Preview güncellemesi o. Release sürüm değil, ama bir kaç haftaya Release sürüm olarak yayınlanır.
  4. 10 senedir antivirus kullanmıyorum. Yazacaklarım 10 sene önceki deneyimlerim. Belki değişmiştir. Bilemiyorum. En iyisi yok, iyileri de arkadaşlar yazdı. Ben eksi taraflarını yazayım. 1) Kaspersky. Kendisi çoğu kullanıcı tarafından en iyi olarak görülür. Bana göre Kaspersky antivirus proqramlarının Chrome-u gibi. İşini iyi yapar, ama fazla resource kullanır. Ben kaspersky-nin zorlamadığı sistem görmedim. Yanı boşta iyi iş çıkartır da browser felan kullanırken scan ederseniz sistem ağlar. Tabii en üst düzey sistemlerde bu olmaya bilir. Ama kaspersky benim aklımda iyi arayüzü olan amma fazla kaynak tüketen bir antivirus. Virus tarama olarak da iyidir. İyinin üstünde değildir. Ayrıca silemediği dosyalar, virusler de vardır. Temizleyemediği dosyaları siler. En azından 10 yıl önce. O yüzden sistem dosyalarına virus bulaştıysa Kaspersky sistemi bozuyordu çoğunlukla. Ama yine de severim. 2) Eset. daha az kaynak harcayan Kaspersky gibi düşünün. Ama fazla titiz. Kezban kız gibi. Fazla alıngan. Her şeyi virus olarak görür. Kaspersky-nin virus olarak görmediği yararsız yazılımları bile virus olarak gördüğü olmuştu bende. Bu yüzden fazla uyğulama yükleyen biriyseniz kesinlikle size uyğun değil. Bu daha çok bilgisayarı film felan izlemek için kullananlara uygun. 3)Avast. Avastı hiç bir zaman sevemedim. Ne zaman kursam istediğimi veremedi. Sonralar iyi olduğunu duydum. Hatta android telefonlarda bile dahili security yazılımlarında Avast ile anlaşmalar sağlanır. 4) Norton. Hep çok iyi olduğu konuşuldu, amma kurduğum zaman 2-ci bir kaspersky olduğunu gördüm. 5) Mcafee. Pek kullanmadım, ama şirket kendisi dünya üzerindeki en iyi güvenlik şirketlerinden biri olarak görülüyor. Eğer neyi nerden yüklediğinizi bilirseniz, bu işlerle alakalı bilginiz varsa artık antivirus-e ihtiyacınız kalmıyor. Bırakma nedenim buydu. 10 yıldır hiç bir virus vakası ile karşılaşmadım. Ki artık virusler eskisi kadar popüler de değil. devir artık Malware devri. O yüzden antivirus yerine antimalware uygulamara yönelmek bence daha iyi. Antivirusler Antimalware-ler kadar iyi tanıyamıyor Malware yazılımlarını. Microsoft Defender-e 6 verilmesine ise gülesim geldi. Rezalet bir uygulamadır kendisi. Haberiniz bile olmadan dosyanızı siler, ancak history-e girdiğinizde anlarsanız.
  5. Hocam şu an 20h2 19042.906 kullanıyorum ve sanırım son sürüm 20h2 bu. O zaman ben 21H1-in final sürümünün çıkmasını bekleyeyim. Teşekkür ederim hocam. Hocam bir sorum daha var. Şimdi bu Windows 10-un farklı indirme yolları var. UUP ile indirdiğimizde base sistemi değil de güncellemeler ile güncellenmiş son sürümü indiriyor. TechBench ile indirmedim .Ama o site sanırım final MSDN sürüm hangisiyse güncellemesiz o sürümü veriyor. Bu işlemi Windows 10 Media Creation Tool- da yapmıyormu? Yoksa farkı varmı? Kafamı karıştırıyor bunlar.
  6. Peki 19043.906 sürümünü indirmemi önerirmisiniz? İnsider sürüm olsa bile final güncellemesi geldiğinde Windows Update üzerinden sorunsuz güncelleye bilecekmiyim?
  7. Hocam peki bu site neden Final version olarak 19043.906 gösteriyor? Ben hep bu siteden indirdim. İnsider sürümler İnsider sekmesinde gösterilir hep. Final sekmesine taşındığı zaman artık insider-dan çıktığını düşünürdüm.
  8. Hocalar peki şu an 21H1 güncellemesinin son final sürümü 19043.906 değil mi? Insayder olmayan sürümü diyorum
  9. Şu an final sürüm yayınlanmamış mı? RP guard sitesinde Final sürümler içinde gösteriliyor 21H1 Arkadaşlar yeni ikon paketi 19043.906 sürümüyle mi geliyordu?
  10. Hmm anladım hocam. O zaman mecburen temiz format atacağım 😕
  11. 21H1-i 20H2 üzerine güncelleme olarak nasıl kurarız? Format atmak istemiyorum Full sürüm iso indirip setup dosyasından upgrade yaptığımda tüm sistem yükselecek yanlış bilmiyorsam. O zamanda sistemde yaptığım reg ayarları felan silinecek. Onun olmasını istemiyorum. Başka bir güncelleme yolu varmı? Windows Update üzerinden yaptığımız gibi. öyle yaptığımızda sistem upgrade olsa da sistemde yaptığım değişiklikler kaybolmuyordu.
  12. Bir de arkadaşlar RPGuard sitesinden indirdiğimiz sürümler ile MSDN iso dosyaları arasındakı fark nedir?
  13. Arkadaşlar Cumulative Updates "Preview" güncellemelerinin kurulmasını nasıl önlerim? Yanı Güncellemeleri denetle dediğim zaman Preview sürüm güncelleme otomatik olarak indirmeye başlıyor. Opsiyonel seçeneklerde çıkmıyor.
  14. Arkadaşlar merhaba. Laptopumu satmışdım diye Windows 10-u bayadır takip etmiyorum. O yüzden bazı sorularım var. Teker teker cevaplarsanız çok mümnun kalırım. 1)Şu an en son sürüm 2004-mü yoksa 2009-mu? 2) 2004 sürümüyse son build numarası kaç? 3)Son buildi nerden el değmemiş şekilde indire bilirim? Media Creation Tool en son buildimi indiriyor? Yoksa biraz eski buildimi yüklüyor? 4)Yukarıda söylediğiniz sitelerin Media Creation Tool-dan ne farkı var? Tüm güncellemeri entegre edib öylemi link veriyor? Bu zaman format sonrası update yapmağa gerek kalmıyormu? (donanım net framework falan haric tabii) 5)2009 tahminen ne zamana çıkar? Şimdiden yanıtlayan arkadaşlara çooook teşekkür ediyorum.
×
×
  • Create New...